Kayınvalidemi sevemiyorum

Bana bı zararı yok. Ama dışardaki kendinden farklı yaşayan tüm insanları cehennemlikmis gibi görüyor.
Takmazsınız olur biter benim kayınvalidem de benden çok çok farklıdır seviyorum yani napayım elinden geldiği kadar bana yardım eder eşimi doğurup büyütmüş daha napsın yahu eşinizi seviyorsanız annesini de sevip saymalısınız aynı ortamda olmak istememek çok çok büyük bir karar yeri gelir kendi annemle bile fikirlerim çok tezattır napayım ziyarete mi gitmeyim

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil zaten. Ne alâka royal ailesinden misiniz, doğurduğunu seviyorsun annesini sevmiyorsun gibi saçma sorular sorulmuş? Mesela benim arkadaşımın kaynanası var, sevmiyorum tiksiniyorum zihniyetinden diyordu, abartma diyordum; bir keresinde denk geldim ve hak verdim. Tv izlerken kadına şiddet temalı bir konuya aman bazı kadınlar da hak ediyor, kıyafete bak sonra erkekler tecavüz ediyor suçlu oluyor, erkek nefsi köpek nefsidir; hak etmiş deyince şoka girdim, böyle boşboğaz ve geri kafalı insanlar evlat olsa sevilmez, en iyisi muhatap olmamak.

Mesela bu yaptığına ben olsam uyuz olurum ama genel anlamda bana iyi birine de sizin beslediğiniz hisleri beslemem.
Öyle olmuyor ama. Kişisel olarak sana zararı olmayan ama değer verdiğin düşüncelere saçma sapan yorumlar yapan kişiye karşı sevgi besleyemiyorsun

Hahh aynen bu

Öyle olmuyor ama. Kişisel olarak sana zararı olmayan ama değer verdiğin düşüncelere saçma sapan yorumlar yapan kişiye karşı sevgi besleyemiyorsun
İşte bakın ayrıntı vermemişsiniz biz yazdığınız kadar yorumluyoruz

Ben seni anlıyorum tatlım. Utanma kısmı hariç bende benzer bir durum yaşıyorum zaman zaman. Duygu durumum sürekli değişiyor kayınvalideme karşı. Tabi benimki laf sokan cinsten. Laf sokunca sevmiyorum sokmayınca seviyorum. Çokta görüşmüyormuşsun o nedenle sevmesende eşin için saygılı davran yeterli olur.

Sevmek zorunda değilsiniz. Hatta kvler o kadar sınırı zorluyor ki cogunlukla. Sevgi bağı zamanla olusacaksa da olusmuyor.
Saygı da zorunlu duymak zorunda değilsiniz sırf yaşlı diye. Size saygı duymayan, insana, kadına saygı duymayan birine de saygı duymak zorunda değilsiniz. Ama sırf sizden farklı kültürde olması ise sebep onun kültürüne, alışkanlıklarına, konuşmasına size dayatmaya çalışmadığı sürece saygı duymalisiniz.

Teşekkür ederim. Saygıda kusur etmiyorum. Zaten dediğim gibi kimseye soyleyemedigim için yazdım buraya. Herkes çok farklı yerlere çekti.

İnsanları sevmek zorunda değiliz. Zaten içime sürekli attığım için buradan yazıyorum. Herkes öyle yorumlar yapmış ki sanki hayatta en masum en melek insanlar sizsiniz!
Tabi ki sevmek zorunda değilsiniz. Sevgi gönül işidir. Saygınız olsun yeter, bu çizgide kaldığı sürece ilişkiniz. Konunun insanların melekliği ile alakası da yok.

Şu hayatta her bulunduğumuz ortam sadece sevdigimiz insanlardan oluşamaz. İlk defa evlenince mi insan içine karistiniz acaba?
Bizden farkli dusunen, farkli yaşayan sevgi hissetmedigimiz insanlarla işte, kursta, sporda, sinifta bir arada olmak durumunda kalabiliriz, kaliyoruz yani hatta ortak iş yapmak durumunda kalabiliriz. Size birebir zarari, rahatsizligi yoksa bu kadar takmanizi gerektirecek bir şey göremedim.

O
Eşiniz annnesi böyle üstten bakmanız doğru değil
Size zararı dokunmayan seven birine neden sevgisizlik besliyorsunuz birde üstüne çok görmüyorsunuz yapmayın Allah aşkına

SEVMİYORUM, SEVEMİYORUM NE YAPAYIM YAAA... İNSAN İÇİNDE SAÇMA SAPAN GÖRÜŞLERİYLE KONUŞUNCA UTANIYORUM. BUNU TEK BEN DE DÜŞÜNMÜYORUM. ÇEVRESİNDEKİ İNSANLAR GENEL OLARAK BÖYLE DÜŞÜNÜYOR. SÖZE DÖKMESELER DE DAVRANİSLARİNDAN BELLİ. BU HİSSETTİKLERİMDEN DOLAYI MUTLU DEĞİLİM. KENDİMİ KÖTÜ HİSSEDİYORUM DEDİM ZATEN. SEVGİ PİTİRCİGİ DA DEĞİLİM. SAYGISIZLIK YAPMIYORUM. DAVRANIŞSAL OLARAK ÖYLE DAVRANMAYİP İCİME ATTİGİM İCİN BURAYA YAZDIM. O HER ŞEYİ BİLEN SAÇMA SAPAN YORUM YAPAN KİŞİLER UMARIM BÖYLE SEVMEDİGİNİZ İSTEMEDİGİNİZ İNSANLARLA BİR ARADA OLURSUNUZ.

Tahmin edebiliyorum tiplemeyi; insan sevdiği için katlanmak zorunda kalıyor, bir yerde sınırlarımızı zorlamıyorsa saygı duymalıyız. Benim arkadaşım bir de kayınvalidesi ile çok yakın oturuyorlardı, hep orada bitiyordu; bizim kızın bir arkadaşını Ramazan’da mutfakta görünce yine gelmiş Allah’ın kızılbaşı(!) orucunu yiyor mu diye rencide etmiş. -Alıntılayıp din tartışmayalım, infial yaratmayalım- Bizimki öyle cinnet geçirdi, evi barkı bıraktı çıktı, uzak bir yere tek başına taşındı; kocası da arkasından geldi mecbur. Şimdi senede iki defa bayramlarda görüyor sadece. Kocası zaten annesi gibi değil, kabuğunu kırmış, kendini yetiştirebilmiş; ailesine tepki olarak doğmuş resmen.

Eşimin ailesini baş tacım yapmış, eş ailesi tarafından çok sevilen, kaynanasını da çok seven biri olarak başta arkadaşıma kızıyordum kaynanamdan utanıyorum deyince, oğlunu sevip almışsan, kadıncağızı idare et diyordum; ama şahit olunmadan hak verilmiyor. Böyleleri insanı rezil eder, oturmasını kalkmasını, konuşmasını bilmezler.

Kısaca bu tarz rezillikler yaşatmadığı müddetçe, saygıda kusur etmeyin, çok muhatap olmamaya, söylediklerini ciddiye almamaya; hatta yorum yapmamaya çalışın. Yaşını başını almış deyin geçin. Her şey dört dörtlük olmuyor ne yazık ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…