Kayınvalidemi sevemiyorum

Konu sahibinin anlatımına göre kadının giyiminden, belki aksanından vs utandığını düşünüyorum. Yine kendisinin anlatımından kadının ona hiçbir zararı yok. Önüne bile yemek getiren birisiymiş. Bu kadar aşağılanmayı haketmiyor bence. Hangimizin bir başkasını aşağılamaya hakkımız var ki? Önce bir kendimize bakmalıyız. Konu sahibi yorumlarımı beğenmedi diye bana bile beddua etti. Mesela onun adına utanmadım ama üzüldüm içi bu kadar pis olduğu için. Banane yani ben neden bir başkası için utanayım. Beni kendi düşüncem ilgilendirir. Saygı veya sevgi kişinin tercihidir ama aşağılamaya hakkı asla ve asla yok.

Örneklediğim arkadaşımın evine de çalışıyor diye kaynanası yemek götürüyordu, kızı sürekli cehâletiyle ve gaflarıyla herkesin önünde rezil rüsva da ediyordu. Bunu yapması kaynananın geri kafalı, cahil biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Yine kel alâkaya maydonoz bir bağlantı. Konu sahibinin kafası karışık mı bilemem de, sizin sözcükte anlam konusu sıkıntılı.

Ben sevmiyorum da, pek saygı da duymuyorum çok gerekli bir mecburiyet olmadıkca görüşmüyorum. Ama onlardan utandigim için değil. Ben kimimki başka birinin yaşantısından utanacagim. Yaşam tarzları beni ilgilendirmez
Ta ki o yaşam tarzını bana dayatmaya çalışmadığı sürece. Hem o yaşam tarzının birebir aynısı olmasa da eşimde de illaki bir bölümü var. Bana saygı duyulmadığı için saygı duymuyorum. Sırf eşimin ailesi diye bana saygısızlık yapan insanlara saygı duymak anlamsız geliyor. Yani onların kendileri olma haline saygı duyuyorum, benim ben olma halime saygi duymayan taraflarına saygı duymuyorum.

İyi biriyse eşinizin hattına susun.

Yüzüne karşı bir şey demedikten sonra içinden geçene nasıl mani olacak onu anlamıyorum ben. Kadın diyelim çok avam şeyler söylüyor ya da olmayacak yerde olmayacak laf ediyor, ben de utanırım rahatsız olurum. Gidip bir şey demem ama rahatsız olurum yani. Bana hissiyat anormal gelmedi. Aranızdaki tartışma başka konu o da üyenin kötü konuşması hiç hoş değil tabi ki. Ben üye özelinde bir şey demedim zaten, genel olarak şu o senin eşinin anası anası ne demek böyle böyle hissetmek diyenlere gıcık oluyorum.

Herkesin önünde onu rezil rüsva eden kadının yemeğini niye kabul ediyordu?

Kaynanasını seven m var allasen. Kendini suçlamaktan vazgeç

İşte o rahatsızlık hissi kızmak aslında temelinde. Burda aşağılama kendini üstün görme durumu var. Sizin yazdıklarınızdan ben bu durumu yaşasanız neden kendisini bu duruma düşürüyor diye rahatsız olursunuz diye düşünüyorum. Bilinçli olduğunuz belli. Ancak konu sahibinin söylemlerinden bu kadın nasıl benim kayınvalidem olabiliyor şeklinde kendine yakıştırmama durumu var diye düşünüyorum. Bunun yanlış olduğunu söylemek istedim. Birde mesela bu kadar rahatsız olduğu kadına evlenme aşamasında nasıldı oda ayrı bir konu. Ben mesela bu kadar rahatsız olduğum bir kadından bir çöp istemem. Çünkü bu kadar negatifsem ona karşı ve hala da birşeyler beklediysem be aldıysam onu kullanmışım demektir. Bu histe beni rahatsız eder. İlla seveceksin diyenleri bende abartılı buluyorum ama eleştirenlerin çok büyük bir kısmı aşağıladığı için kızdı.

Herkesin önünde onu rezil rüsva eden kadının yemeğini niye kabul ediyordu?
Başkalarına dokunmuyorken, eşinin annesi diye kişisel cahilliklerine mecbur göz yumdu. Ama işin boyutu kızın misafirini rencide edip, kızı da yerin dibine soktuktan sonra değişti zaten; arkadaşım evi barkı taşıdı, yemeğini artık kabul ettiğini nereden çıkardınız?

Konu sahibi sizi avukatı olarak mı tuttu? Eleştiren her mesaja üşenmemiş tek tek cevap vermişsiniz ya ondan soruyorum.

Yoo beni annem babam utandırmadı bugüne dek. Zaten burda beni şu davranışı utandırdı diye anlık gelişen bir olaydan bahsedilmemiş. Konu sahibini kayınvalidenin bütünü, varlığı utandırıyor. Konuşmalarına dikkat etsin mesela ne demek utandırıyordur? Ne yapsın diye sormuşsunuz saygı duysun. Bugüne dek kendisine şahsi olarak bir yanlışı olmamış bir kadını, eşinin annesini forum sitesinde çekiştirip kötülemek, bu şekilde çirkin ifadelerle yermek bence normal değil. Siz bunu normal bulabilirsiniz ben bulmuyorum. Bulmak mecburinde de değilim. Süper annelikle ne alakası var şimdi?

Son düzenleme:
Bacım sevmek zorunda değilsin, politik olursan rahat edersin. Görme, duyma, günü kurtar, he he de geç, kafan rahat olur hiç değilse. Bu saatten sonra kimse değişmez.

İşte artık iş kendine dokununca kabul etmedi yemeği. Başından göz yummamaliydi. Bir mecburiyeti yoktu. Sizin örnekten bagimsiz gelinler kv onlara altın alırken cahil değil, torun bakarken cahil değil ne hikmetse işleri bittiginde cahil oluyor. Bu ikiyüzlülük değil mi? Biz burda tonlarca kv elestiriyoruz. Ama hem önüme yemek gelsin hem utanayim olmuyor. Utaniyorsan o yemeği yeme.

Tam olarak ben de böyle düşünüyorum. Hem de kendi kv ile görüşmeyen biri olarak. Daha doğrusu gelin, kv aslında tüm akraba terörüne karşıyım.

İnsan cahil olur da, cahilliği kendine kadar olur; he der geçersin. Direkt şahıslara saygısızlık söz konusuysa da siler geçersin, neresi iki yüzlülük? Arkadaşım zaten diş hekimi, kazandığı para her gün dışarıda lüks restoranlarda yemeye yetebilecek bir para; böyle bir kadın da kaynanasının yemeğine muhtaçtı zaten. Oğlunun evi diye zırt pırt geliyor, elinde yemek de getiriyor; ne yapsın elinde yemekle geleni kovsun mu? Zaten yemiyor.

Yok işte orada aynı fikirde değiliz. O kadın arkadaşına laf ettiği güne kadar cahilliğini kendi içinde mi yaşadı? Arkadaşınız özelinde konuşmuyorum. Muhtemelen hayır ama evleninceye , evliliği oturuncaya kadar göz yumdu, göz ardı etti.

Ya bana ne konu sahibinden ya. Burada insanları ya da olayları değil bir zihniyeti tartışıyorum ben. Bir insanı dogurmayi bu kadar kutsallastirmayi sevmiyorum. Herkese saygı duymalıyız fikrini doğru bulmuyorum. Sanki youtubeda sokak röportajlarını izleyip dalga gecmiyormus gibi gelip burada ayy ne demek saygı duymamak ne demek utanmak diye konuşulmasını sevmiyorum. O sokak röportajindaki kadın adam da birinin ana babası ama ben izlerken utanıyorum yani. Çocuğu belki 18inde gitmiş okulda hayatta kendisini geliştirmiş olamaz mı?
Siz olayı postun avukatına kendi ana babanıza hissinize çekerseniz üstüne bir şey konuşamam zaten. Benim baktığım pencere ve rahatsız olduğum tutum başka çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…