Kayınvalidemi sevemiyorum

Sizin gibilerin bedduası sadece kendisine geri döner. Ben hatırlatayım da yine de siz bilirsiniz. Sevmek veya sevmemek değil konu onu bile anlamıyorsunuz. Aşağılayıcı tavrınız beni rahatsız eden. Bir başkasının düşüncesi yüzünden utanacak kadar olmamış bir insan olmanız rahatsız edici. Size ne? Düşüncesine katılmazsınız olur, biter. Madem bu kadar rahatsızdınız oğluyla evlenmeseydiniz.

İnşallah yaşarsın

Sevmeyin efendim, sevmeyin. Sizden sevgi isteyen kim ya, muhtaç mı millet sizin sevginize? Siz sevmeyin, ne olur sevmeyin. Rica ediyorum sevmeyin.

İnşallah yaşarsın
Çevremde bulunan insanların fikirleri kendisini bağlar. Ben kalkıpta başkasının fikirleri sebebiyle utanacak insan değilim. O yüzden herkesi kendiniz gibi sanmayın. Oğluyla evlenirken, maddi yardımları alırken hiç utanılmıyor ne hikmetse sonra vay efendim de şu bu. Gelininiz size aynısını yapsa ne hissedersiniz? Sevmeyin ama aşağılayamazsınız kimseyi. Hele de burda sizinle aynı fikirden olmayan insanlara ettiğiniz bu beddualarla nasıl birisi olduğunuzu gayet belli ettiniz. Allah eşinize ve annesine sabır versin.

Kadını sevmiyorsun ama oğluyla evlenmişsin, oğlunu da boşa o zaman, anası geri kafalı da oğlu çok mu ileri görüşlü, kayınvalidenden nasıl utanırsın diyen arkadaşlar beni çok şaşırttı açıkçası.
Arkadaşlar kayınvalide ve gelin birbirine komple yabancı iki insandır. Oğlunu sevdik diye annesini sevmek zorunda değiliz. Annesinin fikirlerine saygı duymak zorunda değiliz. Kayınvalidemizin görgüsü bizden farklı olabilir ve bu bizi bazen utandırabilir. Kayınvalide öyle kutsal bir şey değildir sakin olun.
Ama sevmedik diye bize zararı olmayan bir insana surat asacak, üzecek, laf sokacak da değiliz. Oğluyla vakit geçirmesine gelip gitmesine engel olacak değiliz. İkisi farklı şeyler. Sevmekle nefret etmek siyahla beyazsa arada grinin bindir tonu vardır ve buralarda konumlanabiliriz. Bir arkadaşın da yazdığı gibi iş arkadaşımız, sınıf arkadaşımız, komşumuz vb. ortalama seviyeli bi ilişki kurabiliriz.
Ayrıca da evet oğlu annesinden çok daha açık görüşlü, bilgili, kültürlü olabilir, hatta bana göre olmalıdır da. Bir kere kuşak farkı var. Kayınvalide başka bir kuşak. Gelin ve oğlu başka bir kuşak. Aynı olsalar anormal olurdu.

Sevmek zorunda değilsiniz. Kadının size zararı yoksa diğer dediklerini takmamaya çalışın.

Burada yazılan yorumları da pek anlayamadım. Her gün bir sürü kayınvalide konusu açılmıyormuş gibi, her kayınvalidesini sevmeyen kocasından da boşanıyormuş gibi, herkes annesi ve babasıyla birebir aynı düşüncelere sahipmiş gibi.

Gerçekten inanılmaz yorumlar var bazen okudukça insanların hayata bakışına şaşırıyorum. Eşinizi doğurmuş nasıl sevmezsiniz ne demek? Anne babam da beni doğurmuş ama öyle şeyler görürüm ki onları bile sevmemem için nedenim olabilir. Kaldı ki el kadını yani, hiçbir bağım yok, öyle bir şey yapar sevemem. Olabilir bunlar. Herkes anasının kopyası değil heralde hayatta? Oğlu belki bambaşka yani neler görüyoruz.

Kimseyi sevmek ya da saygı duymak zorunda değilsiniz. Eğer karşıdaki size kaba değilse, eşiniz için de görüşmek önemli ise, katlanmak sorun değilse saygı duyuyormus gibi gidip gelebilirsiniz zaten senede birkaç kere demişsiniz. Ama o da fazla geliyorsa gitmeyedebilirsiniz. Ben zaten es ailesine neden beraber gidilir hiç anlamadım. Ki ben eşimin annesini de severim yani hoş kadındır ama özlemem, denk gelmezse özellikle gitmem.

Öyle olmuyor ama. Kişisel olarak sana zararı olmayan ama değer verdiğin düşüncelere saçma sapan yorumlar yapan kişiye karşı sevgi besleyemiyorsun

Kayınvalideyle de siyaset ya da din konuşmazsınız herhalde.
Bu arada eşinizi yetiştiren o kadın. Ve evlatlar annelerine benzer. Hoşunuza gitse de gitmese de.
Belki o da bir kaç sözden kendine pay çıkaran ve saçma sapan düşünceleri olan birinin geri kafalı olduğunu düşünüyordur kim bilir

Ben yorumlarda nasıl sevmezsiniz diye eleştiren görmedim hiç. Genelinde kişiler aşağılaması ile ilgili rahatsızlıklarını dile getirdi. Tabiki sevmeyebilir. Size bir zararı yoksa saygı duyabilir. Konu sevip sevmemek değil ki.

Rahatlık batmış ya canım.gecmis olsun. Ne kayınvalideler var sen bliyomusun büyüler yapan oğlunu dolduran kiskrtan geline olmadik laflar söyleyen bence şükredin

"Utanıyorum* dediği için öyle yorumlar yapıldı, zaten kimse de sevmek zorundasın diye bir cümle kurmamış? *Ayağıma kahvaltı getiriyor, şöyle iyi, böyle iyi... Ama ben ondan utanıyorum, aynı ortamda bile bulunmak istemiyorum" yazmak yerine sevmeme gerekçelerini anlatsaydı kimse böyle tepkiler vermezdi, müneccim değiliz nerden bilelim niye sevmediğini?

Gayet de kaynananı sevmiyorsun;ama oğlunu seviyorsun, o zaman kocanı da boşa tarzında cümleler kuruldu. Biz de muhakeme yeteneği olan insanlar olarak, ne alâka sevmek zorunda değil zaten dedik, sorun nedir? Kimse oğluyla evlendiği diye annesini de sevmelidir diye bir şey yok. Anne ve oğul bağımsız iki insan, birbirinden çok farklı kişilikler olabilirler. Ayrıca utanabilir de, bazı insanlar utanç verici düzeyde cahiller; hatta başkası adına utanmak diye bir deyim bile var, bu da insani bir duygu, insanlar birinden utanırken icazet mi alacak sizden?

Kim seviyor ki

Hmm o zaman kendisine karşı yaptığı güzel davranışları güzelleyerek anlatmak yerine "şu sebepten dolayı utanıyorum" diye anlatacaktı... Biz ne bilelim neyden utandığını belki giyiminden kuşağımından, belki şivesinden belki hal hareketlerinden... Utanmanın binbir çeşit şekli var neyse onu söyleyecek ki insanlar da objektif yorum yapsın değil mi? O zaman siz de kendi fikirlerininizi yazın çıkın kimse şuraya fikrini belirtirken sizden İCAZET alarak yazamaz.

Ben de ben de ben de ... off o kadar sevemiyorum ki. Ustelik cok iyi bir insan. Ama kafa yapilari bana asiri uzak, yasadiklari hayat biciminden nefret ediyorum, hic bir arada bulunmak yaklasmak istemiyorum. Eşim hatrina katlaniyorum. Ama telefonda bile konusmuyorum. Bugune kadar da en ufak laf etmediler bu kadar uzak durmama. Hicbir seyi sorun etmediler. Hic icimden yaklasmak yakinlasmak gelmiyor, boyle yaptigim icin bazen vicdan azabi cekiyorum

Ben zaten sizden icazet almam, kendi yorumlarımı zaten yazdım; siz de fikrinizi bağımsız belirtin, beni alıntılamayın. Gerek insanların yorumlarına ve örneklerine verdiği cevaplardan, gerek konusunda geçen ibarelerden anlamak zor değil; “geri kafalı” yazdığına göre zihniyeti problemli, bağnaz biri olduğu zaten anlaşılıyor. Şu kadarını muhakeme etmek atla deve değil, anlayamadıysanız sizin probleminiz, anlamadığınız kısmı konu sahibiyle tartışın.

O kadar geri kafalı birinin gelininin ayağına kahvaltı götürceğine inanmıyorum açıkçası, herkes bilir ki bu tür kadınlar geline hizmet etmek yerine, "ben oğlan anasıyım, gelin aldım ki bana hizmet etsin" kafasında olur ve onun üzerinde hakimiyet kurmayı sever, konu sahibinin kafası epeyi karışık anlaşılan pardon sizi alıntılamayacaktım

Kocasını doğurup büyüten anneyi sevmiyorsa kocasını da boşasın bir zahmet geri kafalıymış
Mesela burada yazmış. Bence çok komik. Eşimin annesini sevmiyorum diye eşimi neden bosayayim ayol kadinla ne işim var sapık miyim ben derim.
Ya insan yeri geliyor kendi annesi babasının bie davranışından utanıyor, kayinvalide diye kutsal değil ki. Uyanıyorsan utaniyordur ne yapsın? O benim kocamı doğurdu diye kendini mi telkin etsin? Milyon tane insan var hepsi de süper anne değil di mi?
O

Eşiniz annnesi böyle üstten bakmanız doğru değil
Size zararı dokunmayan seven birine neden sevgisizlik besliyorsunuz birde üstüne çok görmüyorsunuz yapmayın Allah aşkına
Birisi sizi seviyor olabilir, ideal olanı evet onu sevmek ama karşı taraf çok cahil olabilir, çok geri kafalı hatta hadsiz yorumları olabilir.

Yani nasıl sevmezsin diye eleştiren de var. Aşağılıyor diye eleştiren de var. Her şeye saygı duyamayiz yani nasıl duyabilir bir insan her şeye saygı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…