- Konu Sahibi sensizhicim
-
bir an bu satırları ben yazmışım gibi hissettim.. sanırım kayınvalidelerin bir çoğu aynı cins.. bende eşimin anne ve babasını sevmiyorum.. senin dediğin gibi çok yapmacıklar, eşimin ve başkalarının yanında farklılar, diğer zamanlarda çok farklılar.. ve de hep bizden maddi olarak beklenti içerisindeler.. sanırım kaderimiz bu ..(
Benim birde anlamadigim neden bizim annemiz babamiz boyle degillerde genellikle eslerimizinkiler problemli cikiyor.Birde insan evlenmeden once daha farkli dusunuyor anlayamiyor galiba..Sahsen ben nisanliyken evli arkadaslarim kv ile mesafeli ol derken kizardim onlara icimden.Neden mesafe koyayimki ben iyi olursam onlarda bana karsi iyi olurlar diye dusunurdum ama oyle degilmis iste eskiden kizdigim arkadaslarimi simdi cok anliyorum.Simdi bende mesafeliyim bayramlarda bile sirf esim kirilmasin diye ariyorum.Soguk ve mesafeli' konusup kapatiyorum.2 yila yaklasti evleneli daha 2 kez gittim hamile oldugum icin uzun yola cikmak istemiyorum dedim esime gecen bayramda..Oda tek basina gitti.Bir gun kaldi dondu sensiz gidince sıkiliyorum diyor.bir an bu satırları ben yazmışım gibi hissettim.. sanırım kayınvalidelerin bir çoğu aynı cins.. bende eşimin anne ve babasını sevmiyorum.. senin dediğin gibi çok yapmacıklar, eşimin ve başkalarının yanında farklılar, diğer zamanlarda çok farklılar.. ve de hep bizden maddi olarak beklenti içerisindeler.. sanırım kaderimiz bu ..(
10 yıllık evliyim kayınvalidem ilk günden beri beni bir türlü benimseyemedi ve hiçbir zamanda bana karşı tutumundan taviz vermedi ne aradı ne sordu, biricik oğlunu benimle paylaşma fikri çıldırtıyordu çünkü ne yazık ki eşimde taraf tutmamak için mesafeli durdu ona karşı hep ve bir gün polisten ani bir telefon geldi, kayınpederimle birlikte trafik kazası geçirmişler, kayınvalidem olay yerinde can vermiş, o çok sevdiği oğluyla bile helalleşemeden gitti yani...şimdi mezarına gidip duamı ediyorum yıl dönümünde hayrını yaptım...aklıma geldikçe keşke kurtulabilseydi kazadan diyorum...yazık oldu böyle geçen 10 yıla...
-çok teşekkür ederim...dostlar sağolsun...Inanamıyorum şoke oldum. Başın sağolsun. Ölümlü dünya işte naparsın. Ne var sanki iyi geçinseler anlamıyorum ben yaa sen olmasan başkası olcaktı sonuçta. Allah rahmet eylesin ne diyelim..
kim seviyor ki.....
Kesinlikle katılıyorum hakkımı helal etmeyeceğim eşim için sorun çıkarmadım bnm yerim de başka birisi olsaydı kıyamet kopartırdı.... Eşimin abisi iş batırdı tüm takılarım onun borcuna gitti KV inkar etsede öle çünkü eşim çalışıp çoğu şeyin taksidini ödüyordu daha nişanlanmadan çoğu eşyamızı haklettmiştik, bnm ailemde üzerine düşen tüm eşyalarımı ikiletmeden istediğim markada aldı şu daha ucuzmuş bile demedi Son 1 ayda tüm çeyimizi aldık buna ragmen yaşadığım olayları unutamıyorum belki maddi bir olay ama beni adam yerine koyup takılarını alacağız bile demediler resmen yürüttüler... Eşimi çok sevdiğim için hesap bile sormadım ailesine ama ilk dönemlerimiz zehir oldu kaç kere kavga edip barıştık bilmiyorum her defasında eşim sakinleştirip ayrılmamız için yalvardı şimdi hiçbirşeyi içimden gelerek yapmıyorum hepsi formalite kimse bnm annemin babamın yaptığını yapmaz....Altın konusu gelinlerin derin yarası. Eşimin annesi de kına gecesinden önce akrabalarımın yanında çemkirerek, bütün bileziklerimi istedi. Kınadan sonra verecekmişim düğünde tekrar takacaklarmış. Gösterişe gelince severler ama sorun bir o altınlarda kaç lira hakları var? Eşim ek iş yaparak aldı bana takıları. Bende o an sevilmeyen gelin olacak davranışları yaptım. Eşimi çağırdım, annen ne diyor baksana biz böyle anlaşmadık dedim. Eşimde zavallı napsın, annesini susturmaya çalıştı kadın susmuyor, herkese rezil etti. Tüm akrabalarım deli bunlar boşver moralini bozma dedi. Düğün arefesinde ne kavgalar kıyametler. Neden? Eşim bana takı aldı, parayı onlara vermedi. Neden? Çünkü güzel bir kuaförde gelin başım-makyajım yapıldı. Neden, çünkü kendi ailelerinde benim gibi hayat standartları olan yoktu. Kısacası kıskandılar, eşim kendiside söyledi. Kendileri kaybettiler. Ben eşime evlenmeden birgün önce dedim, ben senin ailenin çirkinliklerini taşıyamam bitsin diye. Eşim ısrarla bırakmadı beni. Şimdide ailemle görüş diye bile teklif edemiyor. Biliyor ki öyle bir durumda hayatı herkese zindan ederim. Kimse karışmadığı müddetçe mutluyuz. Sende kimseyi takma boşver, Allah diğer tarafta sorsun onlara.
Saygısızlığı onlar yapıyo ki zaten hep bir laf sokmaya çalışmacalar...
Ayyy anladık kayınvaliden birtane istersen adına bir Topic aç ve yaptıklarını tek tek oraya yaz töbe töbe can cırtlak çıkarır gibi anlatıp duruyorsun Allah mutlu mesut etsin daim olsun ama daha fazla övme yani....Geçen gün kayınvalidemle öyle tv izlerken bi sunucu pişmaniye yiyodu Ayy çok severim ben pişmaniyeyi dedim. Pazar akşamı ankaraya gitti bugün de dönüyo daha şimdi aradı dedi ki "otobüs Afyon'da durcakbişey istermisin hani geçen gün konuşmuştuk pişmaniyeyi severim dedin ya otobüs onu mu alayım başka bişey mi" diyo. Bu arada kızlar ben 24 yaşındayım kayınvalidem 64 yaşında. En küçük geliniyim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?