kayınvalidemi sevmiyorum

ben de sevmiyorum , sevemiyorum...ne evlenirken ne de torunları olduğunda ilgilendiler,hiçbirşey umurlarında olmadı,herşeyi kendimiz yapacaz etcez diye ne sıkıntılar çektik şimdi çok şükür toparladık kendimizi, yakın olalım istiyo bu saatten sonra ben tavrımı da mesafemi de koydum özel günler dışında arayıp sormuyorum zaten çalışıyorum bi pazarım var gitmiyorum da kafam rahat..ama yapılanlar unutulmuyor kötü günümde yanımda olmayanı iyi günümde de istemiyorum bu kadar net...

Sevmiyorumm sevemiyorummm. . .
Çok ikiyüzlü ne yazıkki. . herşeyi ben bilirm havasında. . arada laf sokmaya çalışır (cevabını alır)
Gösteriş yapmayı çok sever. . Sürekli ben çok iyiyim der. . güya evlenirken adetler nelerdir bilmezdi kendi kızlarını evlenirken istemediği şey kalmadı

10 yıllık evliyim kayınvalidem ilk günden beri beni bir türlü benimseyemedi ve hiçbir zamanda bana karşı tutumundan taviz vermedi ne aradı ne sordu, biricik oğlunu benimle paylaşma fikri çıldırtıyordu çünkü ne yazık ki eşimde taraf tutmamak için mesafeli durdu ona karşı hep ve bir gün polisten ani bir telefon geldi, kayınpederimle birlikte trafik kazası geçirmişler, kayınvalidem olay yerinde can vermiş, o çok sevdiği oğluyla bile helalleşemeden gitti yani...şimdi mezarına gidip duamı ediyorum yıl dönümünde hayrını yaptım...aklıma geldikçe keşke kurtulabilseydi kazadan diyorum...yazık oldu böyle geçen 10 yıla...

Benim birde anlamadigim neden bizim annemiz babamiz boyle degillerde genellikle eslerimizinkiler problemli cikiyor.Birde insan evlenmeden once daha farkli dusunuyor anlayamiyor galiba..Sahsen ben nisanliyken evli arkadaslarim kv ile mesafeli ol derken kizardim onlara icimden.Neden mesafe koyayimki ben iyi olursam onlarda bana karsi iyi olurlar diye dusunurdum ama oyle degilmis iste eskiden kizdigim arkadaslarimi simdi cok anliyorum.Simdi bende mesafeliyim bayramlarda bile sirf esim kirilmasin diye ariyorum.Soguk ve mesafeli' konusup kapatiyorum.2 yila yaklasti evleneli daha 2 kez gittim hamile oldugum icin uzun yola cikmak istemiyorum dedim esime gecen bayramda..Oda tek basina gitti.Bir gun kaldi dondu sensiz gidince sıkiliyorum diyor.
Belki bayramdada gidilmezmi haksizsizsin sende diye dusunenleriniz olabilr ama onlara ne kadar uzak durursam o kadar iyi oluyor .elini verirsen kolunu kaptiracagin turden insanlar olduklari icin boyle davranmak daha mantikli geliyor.

Zaten boyle konularda kv yi hakli gorenler genelde ya bekar yada nisanli olanlar sanirim.Vakti zamaninda bende oyle dusunurdum hatta burdaki boyle konuya simdikinden aksi bir yorumda yapmistim diye hatirliyorum.

Nisanli arkadaslara nacizane tavsiyem olsun...en bastan kv kp nin maddi manevi cins hallerine en bastan taviz vermeyin.Sonradan insanin icinde uhde olarak kaliyor.Ben dugun resimlerimize bakarken icim burkuluyor.Dugunun butun masraflarini biz hediye paralarla karsiladik .Ceplerinden bir cop bile vermediler kv ler.Hatta cantasinada koymus biraz bizim takilardan kv.Bizzat annem gormus ama herkese rezil oluruz diye.diyememis ne yapiyorsun diye.Ben iste tam olarak o gun tanidim esimin ailesini daha biz elimizi surmeden kv hanim karsimizda o parayi sayarkenki hali gozumun onunden gitmiyor hic.İmkanlari olmasa anlardim hallerini ama imkanlari olduklari halde bu davranislari onlardan sogumama nefret etmeme neden oldu.Kendi ailemse onlardan daha cok yanimizda hem dugunumuzde hemde sonrasinda cok destek oldular.Onlarinda destegi sayesinde dugun borclari taksitleri bitmek uzere cok sukur ama ben korkuyorum bu seferde esimin ailesi hemen maddi beklenti icine girerler diye.Yani her durumda insani germeyi bir sekilde becerebiliyorlar.Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Inanamıyorum şoke oldum. Başın sağolsun. Ölümlü dünya işte naparsın. Ne var sanki iyi geçinseler anlamıyorum ben yaa sen olmasan başkası olcaktı sonuçta. Allah rahmet eylesin ne diyelim..

Bir kere soğumuşsun artık baldan tatlı olsa iş işten geçmiş. Kimse kmseyi sevmek zorunda değildir sevme gitsin

Inanamıyorum şoke oldum. Başın sağolsun. Ölümlü dünya işte naparsın. Ne var sanki iyi geçinseler anlamıyorum ben yaa sen olmasan başkası olcaktı sonuçta. Allah rahmet eylesin ne diyelim..
-çok teşekkür ederim...dostlar sağolsun...

Geçen gün kayınvalidemle öyle tv izlerken bi sunucu pişmaniye yiyodu Ayy çok severim ben pişmaniyeyi dedim. Pazar akşamı ankaraya gitti bugün de dönüyo daha şimdi aradı dedi ki "otobüs Afyon'da durcakbişey istermisin hani geçen gün konuşmuştuk pişmaniyeyi severim dedin ya otobüs onu mu alayım başka bişey mi" diyo. Bu arada kızlar ben 24 yaşındayım kayınvalidem 64 yaşında. En küçük geliniyim :))

ne olursa olsun o senin eşinin annesi.evet bir kere soğudumu insan, karşısında ki ne yaparsa yapsın yine de her yaptığı batıyor.ben senin yerinde olsaydım eşimin hatırı için de olsa saygımı korur ve mesafeli de olsa görüşürdüm.sonuçta aile oldunuz ne yapsanda kaçamazsın canım.

Kesinlikle katılıyorum hakkımı helal etmeyeceğim eşim için sorun çıkarmadım bnm yerim de başka birisi olsaydı kıyamet kopartırdı.... Eşimin abisi iş batırdı tüm takılarım onun borcuna gitti KV inkar etsede öle çünkü eşim çalışıp çoğu şeyin taksidini ödüyordu daha nişanlanmadan çoğu eşyamızı haklettmiştik, bnm ailemde üzerine düşen tüm eşyalarımı ikiletmeden istediğim markada aldı şu daha ucuzmuş bile demedi Son 1 ayda tüm çeyimizi aldık buna ragmen yaşadığım olayları unutamıyorum belki maddi bir olay ama beni adam yerine koyup takılarını alacağız bile demediler resmen yürüttüler... Eşimi çok sevdiğim için hesap bile sormadım ailesine ama ilk dönemlerimiz zehir oldu kaç kere kavga edip barıştık bilmiyorum her defasında eşim sakinleştirip ayrılmamız için yalvardı şimdi hiçbirşeyi içimden gelerek yapmıyorum hepsi formalite kimse bnm annemin babamın yaptığını yapmaz....

ben k.valideme başta - ne yalan söyleyeyim - ön yargılıydım. sonra yavaş yavaş sevilebilecek taraflarını gördüm. sevdim de.

ama bu demek değildir ki bazen kızmıyorum. kızıyorum da. anlaşamadığım noktalarda oluyor. iyi ama kendi öz annemle her konuda anlaşabiliyor muyum? tabi ki hayır... annemi bırak bazen kendimi de anlayamadığım oluyor.

sonuç olarak; ölümlü dünya zaten. çok takmıyorum

Şu laf sokmalarına bende muhatap oluyorum gerçekten insan bıkıyor ben benim sende sensin geçmişte kaynanasına bir sürü fedakarlık yapmış sürekli laf çarpmalar yapmasaymış yaptıysanda bana niye sürekli analatırsın o yaptığın iyiliğinde kıymeti olmuyor geçen yine maziden gelmiş geçmiş yaptığı fedakarlıklarını ne kadar ezildiğini anlatıyordu herkesi evine kabu etmiş milette bunu otel gibi kullanmış kendi işi düşüncede yapmayı vermişler onun bu konuda pişmanlığı çok bende diyorum ki iyilik yapılır ama herkese değil sonrada laf etmeyeceksin
Saygısızlığı onlar yapıyo ki zaten hep bir laf sokmaya çalışmacalar...

Ayyy anladık kayınvaliden birtane istersen adına bir Topic aç ve yaptıklarını tek tek oraya yaz töbe töbe can cırtlak çıkarır gibi anlatıp duruyorsun Allah mutlu mesut etsin daim olsun ama daha fazla övme yani....

biliyor musunuz insan hayatta çok az kişiyi seviyor bu yüzden asıl önemli olan sevgi değildir.düzeyli saygılı bir ilişkidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…