• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidemin adını koymak istemiyorum.

Peygamberimizin sav'in annesi dedesine sormuş adını ne koyalım diye, kızım sen 9 ay karnında taşıdın, sen koy demiş, o zamanda böyle hoşgörü varken, şimdikilere ne oluyor? Ben olsam isim koyma hakkını kimseye vermiyorum, ben koyacam, ismini benden soyadını da babasından alacak derdim.... hiç gelemiyorum hadsizliğe... bu arada anne baba ismi koymaya karşıyım, bir tarafı koysan bir taraf darılır, benim annem babam yok mu???? Kendi ananenizin isminide koymayın...

Ya siz böyle manyaklara nasıl tahammül ediyorsunuz hakkaten?
Dünyaya 136362. Kere falan mı geliyorsunuz acaba?
Çekin resti geçin ya böyle hayat yaşanır mı?
Bırak çocuğun ismini bunlar kendi annenizle ilişkinize karışıyor! Ne hadsizlik!

Hangi ismi istiyorsan rüyamda gördüm o ismi de . rüya a görünce koyulur falan diye hurafeler var onlara inanmış gibi yapiver .

Onu susturmak için hehe de sonuçta yine istediğini koy. Eşinede güzel ce anlat, mesela bizde yaşayanın adı konulmaz.

bu durumu bnde yasadim canim esimle oturup konustum skntsını ben cekecem adinida ben koyacam ben hem annenn adini koyarsam ben cocuguma baktgmda o kadini gorurum zatn nfret edyorum kndide blyor baya br kavga ettik snra esimle kv tartsti esimde skntsni o cekecek okoyacak dedi bn eger annenn adni koyarsan bosanrz dedm gozunu korkuttum ama cok israr ediolarsa kv adina òn bir isim koy senn istedgn bir isimi koy snra onnkni sen ole cagr esinde alisr tabi kv cok basna kalkar ama bsver deliye hee hee demek sevaptr:KK48:

Benim kv kp normalde hiç karışan insanlar değil ama oğlumun ismi konusunda karıştılar.

Ben de babamla birlik olup iş çevirdim, babamın vasiyeti var bu ismi koymam lazım diye koydum istediğim ismi :)

Anneanemin ismini istiyorum .. aslında eşim annemin adını istiyor ama annesinin huyunu biliyor. benimde Anneannemin vefati ustune geldi bu.olayin buna. karar verdik . Annem cok fedakarlık yaptı bizim icin herseyimizi o aldi elimizden o tuttu. halada sımsıkı tutuyor. Kayinvalidem hep annen alsin baban alsin diye itekledi bizi. simdi kalkmış cocugun ismini istiyor..
Madem böyle düşünüyor eşini tatlı tatlı işlemeye devam et huyuysa huyu bi laf sokar iki sokar küser barışır Onuda görmezden gelin madem çok istiyosunuz

Benim kv kp normalde hiç karışan insanlar değil ama oğlumun ismi konusunda karıştılar.

Ben de babamla birlik olup iş çevirdim, babamın vasiyeti var bu ismi koymam lazım diye koydum istediğim ismi :)

Babanızla nasıl birlik oldunuz

Vasiyeti varsa vefat etmiştir vefat etmedi ise vasiyeti yoktur

Bir de yani vicdanınız rahat mı rest çekmek yerine yalan söylediğiniz için

benim ismimi babannemi adını koymuslardı hiç sevemedim. oglumada kayınbabamın ismini koydurmadım isim hakkı sizin anlamıniyibbirsey olmalı. esinizi razı edecek sissiniz biraz zor olacaktır ama olsun

Annannenin ismini koy. Kayınvalidenin ismini koyma. Kendi ismi olsun istiyormuşmuş, bleeeeh.

Merakimi mazur gorun fakat vasiyet meselesi nasil oluyor? ölüme bagli tasarruflar muris öldükten sonra yerine getirilir?

Ayrıca ben gogsumu gere gere isim koyamadiktan sonra ne fayda, gururuma yediremezdim bu durumu.

Yaa eşiniz zaten sizin yanınızdaymış. Daha neyin dalgası bu ? Kvde istediğini desin. Bildiğinizi yapın. Belki sonra küser de bir daha konuşmaz. Tam paklik olur !

Ya hiç bisekilde para yardım etmiyor, zor hamilelik geciriyorum. Annem el bebek gül bebek gibi baktı . Ama aradı ne isiniz var orda kaç gündür . sana ben bakacam bagrislar,çağrışımlar . eşimle kavga ettik. eşim hic anneci degil ama ilk hani sen bilirsin kızım 2.ye adimi koyariz dese yokkkk.

Neden para yardımı yapsın. Neden anneniz bakıyor size kayinvalideniz ben bakicam diye bağrışıyor? Eşinizle siz iki yetiskin bireysiniz. Çocuğunuza da bakacak gücünüz vardır herhalde o şartlarda anne baba olmayı seçmişsinizdir. Bağımsız olamazsaniz isim hakki da görürler kendilerinde her şeye karışma hakkı da.

Tamam senin isteğin de olsun de bizim aklımızda da birkaç isim vardı icimde kalmasın onlari da yazayım hepsiyle birlikte kura çekelim eşimle de...Eşinle konuş kura çekmeyin anlaşmalı bir isim düşünün..Ne yazık ki bu çekilişte hakkını kaybettin dersin kv ye:halay:

Ya anlamiyosunz suratini görseniz. .
Coştu adi benim adım Olcak diye Asla dedim.
Gezmeye gidicez 10 kere nereye soylemiyorum karisicak çünkü. . Esime sormuş. Ben dedimki sinemaya gidicez dedim yok ne isiniz var gitmek.zorundamisin? Disarda yemeyin yemek ,evde yemek var sonrada ben.karışmam diyo. Valla baskasina hic karismam demek için, ,,
Camasirlarima takti kafayi bi ara makineye o aticakmis. ,, Ben kayinvalideme sacimin yelini bile gostermedim. Diyorumki ozel camasirlarim var olmaz diyorum . Kesin esime sikayet ediyodur.. Bugun.ne dedi.kim bilir esimle sacma sapan kavga ettik..

Bu büyüklerde kendi isimlerini koydurunca ne oluyo acaba. Eşinde sana bırakmış hiiçç tınlama. Dokuz ay taşı ilk bebeğin dört gözle bekle isim vermeyide bi bıraksınlar annelere. Çok kızıyorum bu tip durumlara.

Neden para yardımı yapsın. Neden anneniz bakıyor size kayinvalideniz ben bakicam diye bağrışıyor? Eşinizle siz iki yetiskin bireysiniz. Çocuğunuza da bakacak gücünüz vardır herhalde o şartlarda anne baba olmayı seçmişsinizdir. Bağımsız olamazsaniz isim hakki da görürler kendilerinde her şeye karışma hakkı da.
Bende bunu demek istiyorum Annem yardim eder karismaz. gunahini bile vermeyen kv karisiyor. Sanirim evli degilsinz?

Bende bunu demek istiyorum Annem yardim eder karismaz. gunahini bile vermeyen kv karisiyor. Sanirim evli degilsinz?

15 yillik evliyim. Çocuğumda var. Kimseden maddi manevi yardım beklemedim hamileyken ve sonrasında. İsim hakki anne babaya aittir. Kimseye karışma hakkını vermedim. Cocuguma da aile büyüğü ismi falan vermedim, gereksiz buluyorum.

Son düzenleme:
;) Nedir bu büyüklerin isim koyma merakı ya bari oraya karışmayın ayrıca ben rahmetli olmuş insanların isimlerini koyma taraftarı degilim yeni bir can yeni bir isim olmalı tabi bu benim fikrim saygı duyarım size

canim senin hiç soz hakkın yok mu ? Eşinle konuş bu sizin hakkınız kimse karışamaz.

Üç evladım var kv cok isimler önerdi ama hayır dedim ben belirleyecegim bitti konu kapandı hatta üçüncu çocuguma eşim benim ismimi koydu süpriz oldu bana

Neyseki ben atlattım isim konusunda kv min ısrarcı olmasını..İsmimi koymazsan hakkimi helal etmem modundaydi kv eşime karşı..Eşim de psikolojik baskı altında annesinin adını istiyordu..Ismi iyi hoş ama davranışlarla bi kere kendinden sogutunca bile insan onun için birşeyler yapmak istemiyor...En son eşimle konuştum dedim ki canım bak annemin ismi güzel ama beni de anla saygısızlık olarak geliyor bana buyuklerin yaninda onlarin adiyla çağrılması dedim..Özellikle annemin yanında kendi çocuğuma ismiyle çağıramam dedim..Beni araya katmadan annemi kendin ikna et dedim..Eşim sağolsun orda bi anlayışlı oldu doğru söylüyorsun ben de seslenemem annemin adıyla bunu hic düşünmemiştim dedi.Sonra eşim annesiyle kırıcı olmadan konuşmuş kendisini öne sürerek...Şimdi diyoruz senin düşündüğün isimler varsa anne onları da aklımızda bulunduralim diye fikrini almamız hoşuna gidiyor..

Back
X