- 12 Ocak 2010
- 16.671
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.045
- 1.123
Parayla konunun ne alakası var. Eşimin ve benim bütçemiz kaynanamın istediği düğüne yetmiyodu (kaldıki düğünde istemiyoduk) hem maddi olarak katkıda bulunmuycak hemde eşimin ve benim bütçemizi aşan düğün istiycek Yok öyle bir dünya kusura bakmayın.Sizin annenize öyle davranırsa sizde öyle deyin.
Herşey para değil. Ne emekler buyutuluyor cocuklar
Durduğum oturduğum yerde sürekli bana laf sokarsa; uzun yoldan misafir olarak ziyaretine gittiğimizde sadece oğluna yemek hazırlayıp kızım sende ye demezse ve buna benzer şeyler yaparsa tabiki sevmem. Benim annem dünürü olarak evini görmüş değildir ki kendisi annemin evinde sadece can sıkıntısından bir hafta kaldı ve annem rahatsızlığını belli etmeden çok güzel ağırladı kendisini sırf benim hatırım için eşimle aram bozulmasın diye. Kv başkasından geçinmeyi çok sever. Asıl bize yazık günah. Sevmiyorum sevmiycemde kendisiniŞu kaynanaları yokedip yerine AVM yapsalar da gelinler rahat bir nefes alsa. Bir tane bile kayınvalidesini seven gelin yok mu aranızda yav.Niye bu kadar tahammülsüzsünüz. Yazıktır, günahtır.
Eşimle ortak arkadaşlarımuz aracılığıyla tanıştık. İyikide tanımışım ve evlenmişim. Eşimle hiçbir sıkıntım yok. Ama kvmi hiç sevemiyorum. Nişanlılık döneminde hiç arayıp sormadı hiçbişeyimizle ilgilenmedi. Herşeyimizi eşimle beraber benim aileminde desteğiyle yaptık. Ben düğün istemedim oldumolası düğünleride sevmem. Düğün yerine yakın çevremizden 100 kişiyle güzel nezih bir yerde yemek organize ettik. Çokta güzel oldu. Ama kv bunu sürekli lafsöz etti neymiş kendisi düğün istiyomuşda istediği gibi olmamışda. Bir kuruş yardımı olmadı daha birde karışmaya kalktı. Nişan bohçasında giyilmiş patikleri koyup getirmişti. Bulduğu her fırsatta laf sokmaya çalışıyor uzun uzun yazamıycam ama kadın kendince "kaynanacılık" oynamaya çalışıyo. Şimdi bu kadın geçen gün bana ilk defa hediye almış bir tane terlik. Kendi akrabalarının yanında canım gelinim sana terlik aldım dedi bende herkesin içinde bişey diyemedim teşekkür ettim aldım. Ama daha önce yapmadığı şeyleri şimdide ben istemiyorum. Bir terlik altı üstü ama istemiyorum kesinlikle bu kadının bir çöpünü bile istemiyorum. Bana laf sokmaları tavırları saçmalamaları (uzun uzun yazamadım) aklıma geldikçe sinirleniyorum. Bu terliği geri iade etmek istiyorum. Sizce geri iade etsem fazla kabaca mı davranmış olurum.
Sizde hediyeyle karşılık verin.
Terliği geri vermeyi düşünecek bir yapidaysaniz demek ki sizde ona karşı az degilsiniz diye düşündüm.
"Herseyi kendimiz yaptık,bu yüzden böyle yok söyle " cümlesini bu kk dışında hiç duymamıştım..
Tamam herşey kendiniz yaptınız da anladım orasını , peki o çok sevdiğiniz kocalariniz bu yaşa kendileri mi geldi.
Hiç mi kıymeti yok , 1 gece uyanıp uykusuz kalmanın hakkı bile ödenmez.
İşte tamda kaynana-gelin olaylarının kaynana tarafındaki sorunlu zihniyette bu. Ben doğurdum benim oğlum bilmem ne. Biz ağaç kovuğundan çıktık ya.
bizimkinin telde sesim kötüyken, gripmisin? diye geçmiş olsun demesi gerekirken ;oğlum hasta olmasında sen ol demesi gibi...gelde sev benim zavallı annemde Allah başından eksik etmesin kocana iyi bak der.....işte o da ana o daDurduğum oturduğum yerde sürekli bana laf sokarsa; uzun yoldan misafir olarak ziyaretine gittiğimizde sadece oğluna yemek hazırlayıp kızım sende ye demezse ve buna benzer şeyler yaparsa tabiki sevmem. Benim annem dünürü olarak evini görmüş değildir ki kendisi annemin evinde sadece can sıkıntısından bir hafta kaldı ve annem rahatsızlığını belli etmeden çok güzel ağırladı kendisini sırf benim hatırım için eşimle aram bozulmasın diye. Kv başkasından geçinmeyi çok sever. Asıl bize yazık günah. Sevmiyorum sevmiycemde kendisini
Bizim bütçemizin elvermediği düğünü istemeye hakkı varmı hem maddi destek olmuycak hemde şöyle 300 500 kişilik yemekli düğün olmadı içimde kaldı diye lafsöz edecek. Düğün olursa misafirlerine ayrı servis bile istedi bu kadın. Şimdi bizim paramız yok senin varsa bunları yapalım deyince biz mi suçlu oluyoruz.Yahu hiç birşey yapamıyosan bir şal işlersin ya oğlun evleniyo senin oğlun yabancı birisi değil. Mobilya al takı al demedik. Onun kaynanacılık oyunlarına katlanmak gibi bir zorunluluğum yok. Nasıl düğün sürecinde yabancı gibi davrandılarsa bundan sonrada yabancı gibi kalsınlar.Bence kafasina vursaydin terligi seninle iyi olmak istemiyorum coook sevdigim esimin annesi olsan bile adin kaynana sonucta deseydiniz. Hicbirseyimize yardimci olmadin, sunu yapmadin bunu yapmadin deseydin... Onlarin oncelikli gorevi ya sonucta biz boyle biliyoruz cunku. Ben dahil etrafimdaki yeni evlenenler hep kendileri yaptilar ben oyle gordum. Isinize karissa ayri dert karismasa ayri dert adi cikmis kaynanaya inmiyor anneye zormu bu kadar hatalarida olsa benimseyip sevmek sevmesen bile saygida kusur etmemek. Sans verin, o size hosunuza gitmeyen belkide sumugunuzu atmayacaginiz bir terlik bile almis olsa geldigi bir adima karsilik iki adim gitmeyi deneyip sans verin geri vermeye kalkmakta ne demek anlayamiyorum...
Tavirlarinizi negatifliginizi ve kindarliginizi gorunce pisman oldum unutun yazdiklarimi o kaynana zamaninda agziyla kuş bile tutsaymis zaten size yaranamazmis adi cikmis 9 a inmez 8 e etiketi kaynana neticede...Bizim bütçemizin elvermediği düğünü istemeye hakkı varmı hem maddi destek olmuycak hemde şöyle 300 500 kişilik yemekli düğün olmadı içimde kaldı diye lafsöz edecek. Düğün olursa misafirlerine ayrı servis bile istedi bu kadın. Şimdi bizim paramız yok senin varsa bunları yapalım deyince biz mi suçlu oluyoruz.Yahu hiç birşey yapamıyosan bir şal işlersin ya oğlun evleniyo senin oğlun yabancı birisi değil. Mobilya al takı al demedik. Onun kaynanacılık oyunlarına katlanmak gibi bir zorunluluğum yok. Nasıl düğün sürecinde yabancı gibi davrandılarsa bundan sonrada yabancı gibi kalsınlar.
Bizim bütçemizin elvermediği düğünü istemeye hakkı varmı hem maddi destek olmuycak hemde şöyle 300 500 kişilik yemekli düğün olmadı içimde kaldı diye lafsöz edecek. Düğün olursa misafirlerine ayrı servis bile istedi bu kadın. Şimdi bizim paramız yok senin varsa bunları yapalım deyince biz mi suçlu oluyoruz.Yahu hiç birşey yapamıyosan bir şal işlersin ya oğlun evleniyo senin oğlun yabancı birisi değil. Mobilya al takı al demedik. Onun kaynanacılık oyunlarına katlanmak gibi bir zorunluluğum yok. Nasıl düğün sürecinde yabancı gibi davrandılarsa bundan sonrada yabancı gibi kalsınlar.
Şu kaynanaları yokedip yerine AVM yapsalar da gelinler rahat bir nefes alsa. Bir tane bile kayınvalidesini seven gelin yok mu aranızda yav.Niye bu kadar tahammülsüzsünüz. Yazıktır, günahtır.
valla bende seviyorum.. Haa menfaatim içinde değşl. Vallaha dupunumede ev kurmamızada 1 lira harcamadı ama gucu yetmiyodu.. Sevgi maddiyatla eş değer değildir.. Duğunume yardım etmedi diye kadını sevmiyim mi yani... Yazık yazık. Hakkaten çok uzuluyorum şoyle konu açanlqraValla ben varım, Allah bozmasın aramızı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?