- 16 Mayıs 2014
- 1.824
- 1.251
- 83
- 39
- Konu Sahibi sekerlileblebitozu
-
Aynı benimki ayniii. Daha evlenmeden kadın başladı sabahları beni kahvaltiya cagirirsin oğlunu ise yollarken hazirliyosun ya hemen zile basın ben gelirim vs vs. Bismillah daha evlenmeden gözümü korkutnsya başladı. Ay allah herkese kaynanasigille komşu gibi olmayı nasip etsin indallah
Ayni modelden bendede var,yeni evlendim evimin mutvaginda tezgahi yikiyor siliyor,simdi ben yapiyorum sonrada sen bana yaparsin diyor,5 aylik gelinim,diyorki bana, komsunun gelini vardi,kv sini dinlemiyodu,ona gittigi yeri hbr vermiyodu,
Oda ogluna soyledi karini bosa beni dinlemiyor diye oda bosadi diyor,bende dedimki anasinin lafiyla karisini bosayan erkekden koca olmaz zaten dedim sustu.bir gunde yine hikayelerinden birini anlatiyor,bir yasli dede varmis gelin ona hic bakmiyomus isini yapmiyomus,yasli amcada kizmis,biriyle anlasip aptmanini satmis,3 ay sonra gelinin evine git cikar evden demis yasli amcaya,yeni sahibi benim de demis at onlari kapinin onune demis,varmi boyle sizinde hikayeleriniz:))))
gelinine yapan kızından çekermiş, deyin...kızı varsa korkabilir.yada bana ettiklerin kızının önüne gelsin deyin,
Aynisini dedim,kizi bir yere gelin gittiki,sorma gitsin kv si bitanem diye cagiriyo gorumcemi
Sorun bende sanirim
Kalbi güzelse eşinizin, Neden bu derdi ona anlatmıyorsunuz?O zaman zaten nikahimiz olmustu. Zaten esimin kalbi cok guzeldir nasil evlenmiyim:))))
onlar daha yenidir.
aynen :) mutlu insanları sevmez böyleleri. benim kv dede ben yalnız kalmak istemiyorum diyor ama çocukları anne sen dilini tutmadıkça hiç birimizle yapamazsın diyor. gelinlere bişi demiyorum ama oğlanlara diyorum ben diyor. anlayacağın biz cevap vermeden çocukları yetiyor. gerçekten tatlı dilli olmayan kıskanç insanlar annede olsa ne yazıkki istenmiyor. avrupalılar ne güzel yaşlanınca koca evde yalnız kalmaktansa maaşlarıyla bakım evine gidip hem yalnız kalmıyorlar hemde elektrik su ev bakımı dertlerdende kurtuluyorlar. birde dünyayı geziyorlar. öyle güzel bakım evleri bizim ükemizdede var. büyük konuşmayayım ama yaşlılığımızda ( allah ömür vers,n inşallah) eşimle böyle bir bakıma evine yerleşip günümüzü gün etmek istiyoruz :) hatta kız kardeşimde bize katılacak :) tabi öyle bakıma muhtaç olmadan gezip tozarken yerleşmek lazım. hayalimiz böyle evimiz yine dursun bayramlarda filan açarız gelen olursa bayramlaşırız yine gideriz bakım evine. herkese özel oda veren güzel özel bir ev benim yaşlılığıma kadar olur heralde :) kültürümüzde huzur evleri yetimhaneler gibi görülüyor. kimsenin istemediği oraya atılır misali devlet kurumları öyle gerçektende ama özel yerler öyle değil. en güzelini izmirde görmüştüm. havuzlu teraslı sinemalı çok güzel bir bakım eviydi :) kvdene o bakım evinin adresini verebiliriz yada daha çok gençmiş evlensin dünyayı gezsin. :)Ben de sen gibiydim, bilmezdim.Annemden görmemişim ki nerden bileyim....ama kv den göre göre, onu da geçtim.Sen de öğrenirsin.İçin içini yemesin, bi kendine güven....İlk kural sakin dinlemek, güler yüzle laf sokmak, kahkaha atmak, rahatsız etmek,....ayağını basmaz evine senin....
yaşadım ordan biliyorum
ben anlamadım kim kime ne dedi.Baliik bastan kokar be canim:)
Bizde yeniydik zamaninda.bigun gorumcemin kvsi bizi yemege cagirdi gorumcem kalkti yardim etti,ayy elifcim birak kizim yapar dedi,sen gel otur dedi,benim kv dede ordan atladi hmn birak yapsin ,o varken senmi yapcan dunur dedi.
Baliik bastan kokar be canim:)
Bizde yeniydik zamaninda.bigun gorumcemin kvsi bizi yemege cagirdi gorumcem kalkti yardim etti,ayy elifcim birak kizim yapar dedi,sen gel otur dedi,benim kv dede ordan atladi hmn birak yapsin ,o varken senmi yapcan dunur dedi.
ben anlamadım kim kime ne dedi.
heeeeee :) anladım şimdi. teşekkür ederim canımgörümcesi iş yapmak istemiş, görümcesinin kaynanası da yaptırmamış.....görümcenin annesi de kızmış. kızım gelinse o yapacak demiş.....görümce hanımı anası ezmiş, kaynanası korumuş
heeeeee :) anladım şimdi. teşekkür ederim canım
Havanda yapiyoduk biz onu cocukken:)) keske oyle yapsaydin:))Bu arada nickin gerçekten çok fena..ne zaman okusam canım çocukken çok severek yediğim o leblebi tozlarindan istiyor..inanmayacaksın ama hamile iken benim canım çok istemişti. .Her yerde aramış ve bulamamıştım. .depreşti yine offff!
Evet iste kimin ne olacagi belli degil. Atiyorum bi insan 80e kadar yasasa 50 yasindan 80e kadar daha 30 sene var. Insan 30 yil onceden kendi hakkinda konusturur mu ya!! Zamani gelince illa ki bi cozum buluncak zaten..amaç seni sinir etmek
bakmalık bir durumu yokmuş takma
sen de ona laf sok
"hele bir o zaman gelsin, elime düş, bak sana neler edeceğim" de at kahkaha
"aman anne ayşe seni bana bırakmaz, bu dünyada her şey karşılıklı, sen onlara şunu şunu yaptın, eşek eşeği ödünç kaşır" de at kahkaha
ama bunu takıntı yapma
4 dayım var birinin eşi ev hanımı
evlendiler, dedemin kanser olduğunu öğrendik neyse bu ben bakmam dedi
herkesin evi köyü ayrı, anneannem var zaten
ama o direkt ben ev hanımıyım bana kalır psikolojisine girdi
neyse dedem vefat etti, yine ben annene bakmam
kadının evi köyü, iyi maaşı vs var kimseye muhtaç değil
misafir bile gitmedi
neyse aradan 6-7 yıl geçti evine yıl başında misafir çağırmışlar diğer dayımlarla filan kadın iki gün kalmış beni götür demiş oğlu da dur öbür gün götürürüm vs demiş kavga kopmuş ve 10 yıldır ayrılar
ne boşandılar ne birleştiler
anneannem 80 oldu halen evinde kendi yalnız yaşıyor
oğlu da ayrıca kendi evinde yaşıyor ki o da 55 üstü bir yaşta
yani çok da kurmamak lazım; yengem kendini germese idi kimse ona bak vs demeyecekti ama o ben çalışmıyorum diye panik yaptı inceldiği yerden koptu olan çocuklarına oldu
Ben sana bisi soyliyim mi, Aysenin kv ile isi bittigi an ufacik bisey bulup kusmezse benim adim sekerlileblebitozu degil:)) ornekleri cok valla.. ayse menfaat icin konustukca kv havalara ucmus. Bak demedi demeyin.Kızım siz doğuda görevli degilmiydiniz. Korkma o kv oraya gelip yaşamaz. O Ayşeyi seviyor seni değil :) Ayse'ye de çok takılma onlarınkisi kv-gelin ilişkisi değil! Onlar kanka canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?