Kayınvalidemin canına okudum

ağzına sağlık valla en iyisini yapmışssın keşke elimde olsada bendebağırsam yaptıklarına karşılık verebilsem

Off çok kötü bir durum olmuş. Tabi bunların öncesi vardır muhakkak... Birikmiş birşeyler var ki bu duruma gelinmiş. Ama burada sizin yapacağınız şey öncelikle kayınvalidenizin annenize yaptığı bu saygısızlığı eşinize anlatmak olmalıydı... O gidip kendi annesini uyarsaydı siz bu şekilde muhatap olmazdınız... Ki her durumda sizin bu yaptığınız hoş olmamış. Çünkü onun seviyesine düşürmüşsünüz kendinizi. Ve maalesef kayınvalideniz haksızsa bile onu komşuların gözünde aklamışsınız. Şimdi herkes hatanın sizde olduğunu düşünecek. Umarım herşey düzelir.

Aynen katılıyorum doğru tespit..

Büyüklerinize olan saygı ve hoşgörü anlayışınıza hayran kalmamak elde değil..

Yanlış bir tavır sergilemişssiniz bence bakıcınızı özel konularınıza karıştırmamanız lazımmış , annenizde cevabını vermiş zaten. Sizinki şu olaya dönmüş mahallede cocuklar birbirleriyle kavga eder sonra birisinin annesi cocuk kavgasına karısır bırısınin kulagını çeker ama son derece yanlış bir tutum özellikle eşinizin yerinde olmak istemezdim çünkü eve geldiğimde öğrendiğim zaman ne olacagını düşünemem onunda annesı sonucta sen saygısızlık etmişsin.

konu canlı aslında arkadaş kayınvalidesine hala fena halde takık
üyeliği pasif gerçi bikaç gün önce yine bi kaynana konusu açmıştı

iyi yapıyor diyemmiyecem ama haksızda diyemem

yaptığın hiç hoş olmamış... annene, kaynanamın yanında dur da çocuk bakmayı öğrensin ne demek... senin eşini kim büyüttü? ikincisi madem bağıracaksın, gidip sokak ortasında avaz avaz bağırıp, kendini basitleştirmek yerine, evine çıkıp, evinde içini dökseydin... tamam kayınvalidenin yaptığı çok çirkin,konuşulması tartışılması gerek, ama öle insanları cama çıkartp baktıracak şekilde değil...

konuyu okumadım başlık bile rahatsız etti..sonuçta sizden büyük bir insan ve eşiniz sizin annenizin canına okusa ya da böyle ithamlarda bulunsa eminim ondan nefret ederdiniz..umarım aynı konuma düşmezsiniz..

çok ayıp etmişsin.ne demek o çocuk bakmasını bilmiyor anneni çağır yok birde bakıcı çağır.o zaman bakıcıya ne gerek var. annen var kaynanana ne gerek var.eşini kurtlarmı büyüttü ?ay kaynanı değil sen kendini rezil etmişsin mesela ben seni ayıpladım.birde kocacığının yüzüne nasıl bakacaksın.ben eşinin yerinde olsam senin yüzüne bile bakmazdım.sen o gün sessiz kalıp sonra konuşabilirdin.aboooo sen gibi gelin düşman başına. senin çocuğun o olmasaydı olmayacaktı o senin büyüğün .hiç olmamış yaptığın

konuyu açalı yıl olmuş..uyanda balığa gidelim şekerim hahahahahahahaha

Aynen katılıyorum doğru tespit..

Büyüklerinize olan saygı ve hoşgörü anlayışınıza hayran kalmamak elde değil..

bencede..hayran kalmana sevindim.hehehehehe

büyük dediğin büyüklüğünü bilecek şekerim...ok..bilmiyorsan öğreneceksin..yoksa elin kızı gelir öğretir sana....

amaca giden her yol mubahtır..üzerinden bir yıl geçti bu olayın..pişmanmıyım değilim...gram pişmanlık duymuyorum..üzerinden kaç bayram geçti..ve kaç kez kayınvalidem benden özürdiledi...bağıran bendim...sence neden kayınvalidem benden özürdiledi...

5 yıl neler yaşattığını kendileri çok iyi biliyor...

sen 5 yıl nasıl bir gelin olduğumu biliyormuydun..benim kayınvalideme yaptığım iyilikleri kimse yapmaz..hastalandığında gece gündüz uykusuz kalarak baktım ben ona....hiçbir akrabası arkadaşı kardeşi kimse görüşmüyor onunla..huyunu bildikleri için...kendini yalnız hissetmesin diye arkadaşlarımla geçirmem gereken zamanları onu çarşılarda pazarlarda gezdirerek geçirdim..gocunmadan..daha çok sayarımda gerek yok..bayramda anneme gittim diye kıyameti koparmıştı kendileri zamanında..ben kendimi biliyorum..o kaynanana da kendini biliyor..o yüzden pişmanlık duymuyorum...

bu olayı bana yaptırmayacaktı..5 yıl ben çok iyi sabrettim..şimdide suratına bakmıyorum bayramlar dışında...eee herkes ektiğini biçecek...vicdanım bir gram sızlamıyor....

kalkıpta bana büyüklerine saygına ve hoşgörüne hayran kaldım demiyeceksin arkadaş....eveliyatı bilmeden ahkam kesemezsin....ben bir çoğu gibi ezik büzük değilim..belki sende öylesindir....ama ben değilim..sabrederim sabrederim ama hala üstüme geliniyorsa büyük müyük tanımam..ok....

ohhh çok iyi yaptım...içimin yağları eridi..belkide hayatımda yaptığım en güzel şeydi...kayınvalidesinden çeken arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum kesin çözüm budur....bak şimdi dört dönüyolar ..
ayrıca bu olayın üzerinden 1 yıl geçti arkadaşlar ...gülüyorum size :))))

Konu çok eskimiş,hiç gerek yoktu diriltmeye..ama yorum yapmadan geçemeyeceğim.
Bazen hanımlık hiç bir halta yaramıyor.
Anne ve çocuklar kavgada etse,daha sonra sarılıp barışıyor..ama dışarıdan birisi anneye yada evlada laf söz söylerse işte o zaman işler değişiyor.Hanımlık,hanımlık nereye kadar?

Annesini rezil edecek gücü kendinde bulan kayınvalide sonuçlarana katlanacak.
Kendi kızının kayınvalidesi olsa gıkını çıkaramaz elbet,neden?
'aman kızımın huzuru bozulmasın' diye..Gelininin annesinide kıstırıp ağzına geleni söylemeyi hak buluyorsa kendinde hak etmiş,uzatmaya gerek yok.

Yerinde hanım efendi,yerinde mecburi rezillik oluyorsa haktır..

Ay pardon hata oldu, konu sahibinden alıntılayacaktım.. hemen altındaki ilk yorumu yanlışlıkla tıklamışım..özür dilerim..

bana karşı bir kusma problemi var sende..sanki senin yapmak isteyipta yapamadıklarını ben yapıyorumda bu yüzden bana gıcık gidiyorsun gibime geliyor...

haksızmıyım ?

değilim :)))))))))

Son düzenleme:

ağzına sağlık..aynen öyle canım..5 yıl efendi oldukta ne oldu.....kayınvalide dediğin böyle olmaz..edepli olur terbiyeli olur..ara bozan değil ara yapan olur..herşeye burnunu sokmaz..ağırlığınca oturup susmayı bilir ...sen kalk gelinin annesine laf söyle..hakaret et..o gelinde sussun...ni ye efendim..senin özelliğin ne...sen annesinde o anne değil mi?

bedelini ödiceksin bu terbiyesizliğin...ve ödettimde ....

ağzını açıp a diyemiyor şimdi..eskiden gerekli gereksiz herşeye burnunu sokardı..şimdi sadece seyirci olmakla yetiniyor..keşke en başından yasaymışım..onun gibisine efendilik gelinlik yapacağıma terbiyeli davranacağıma keşke yıllar önce yapsaymışım terbiyesizliğimi...

Sadece konu sahibinin yazdıklarından yola çıkarak değil,olaya kendinizi dahil ederek yorum yapın.
Çekmeyen,sıkıntısı olmayan neden gidip kendini rezil etsin..Çok çok kişiliksiz bir kadın olması lazım bu hale gelecek insanın.
Heyecan,adranalin vs aramalı ki,işi çirkefliğe döksün.
Konu sahibi açıklamış,kimse durduk yere gidip ne sesini,ne bedenini durduk yere yormaz.
Düşünün bakalım biraz,kayınvalidede hiç mi suç yok?
Eşini o anne büyüttü,annesi olmasaydı eşi olmazdı vs çok anlamsız bu devirde.
Herkes haddini bilecek.Sizin söyledikleriniz doğa kanunu,insanlar üremek için insana ihtiyaç duyar.
Bu yüzden kayınvalide ağzına geleni sayacak ama gelin 'kocamın annesidir,yutayım,susayım büyüktür' mü diyecek?
At gözlüğü ile bakmak,denen tabir sizin için geçerli bence.

'aboooo,senin gibi gelin düşman başına' diyecek ne kadar bir tecrübeniz oldu hayatta?
Sizinde dört dörtlük olduğunuzu düşünmüyorum.
İnsanları küçümsemeden,önce bir kendinizi koyup detaya inin.

madem hortlamış konu
ne evliyim ne gelinim ama görüyorum ki
gelin aldılarmı bi triplere giriyolar sanki mal almışlar yada hizmetçi almışlar gibi
evin işini yapsın benımle sağa sola gelsin
kendi kızları durur geline yaptırırlar
hem yaptıklarını beğenmezler hem çalıştırırlar
mecburmu peki,değil tabiki ama işte kocasının hatrına yapıyo
ve kımsenın anasına babasına söz söylemeye hakları yok
ıstemıyosan görüşmezsın mesafe koyarsın olur biter
onlar senın gelininin annsı babası torununun annaannesi dedesi
sahipsiz mı bu gelinle
ben görümceyim annemde kaynana ama gelseniz de görseniz
ona saygımız sonsuz
arada yardım eder o da kendı istediğinden
2 kere çağırdım yardıma üçüncüde utandım kendını kötü hissetmesin dıye
nedir bu ya bi sömürmedir maddi manevi almış başını giidiyo
bi naz bi niyaz
neyse sinirlendim ben sakinleşeyim biraz:)
bu arada iyi yapmışsın kelebek oh
dinsizin hakkından imansız gelir
sen haksız olsaydın 1000 kere burnundan getiirirdi zaten

herkes hatanın bende olduğunu düşünecek ??

herkes derken..mahalleli mi ?

mahallede bir kişi benim kaynanayla görüşmez...kayınvalidem birine oturmaya gitsin kadın kapıyı açmaz..evde yomuş gibi davranır...

oturduğu mahalle çok küçük...

çoğunu tanıyorum..ve inanın çoğuda beni tanıyor ve seviyor...o olay sırasında bile ben bağırırken boşver değmez o anlamaz ..o bu dilden bile anlamaz..dediler...

sonunda senide çıldırttı ya bu kadın dediler...çünkü diğer eltimide çıldırtı yıllardır kendisiyle görüşmüyor mahallesinden bile geçmiyor eltim...bayramda bile gitmez kaynana ya..neyse kızlar konu çok eski..dediğim gibi bir yıl geçmiş üstünden..yorum yaparken bile aklıma geliyor canım sıkılıyor..şeytan görsün o meğmeletsizi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…