Kayınvalidemin çocuk baskısı:(

EMiNEveAYDIN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2010
332
5
68
Eskişehir
Ben ingilizce öğretmenliği mezunuyum. mayıs ayında evlendim. taa ozaman üstü kapalı kayınvalidem bana bebek istediğinin sinyalini veriyordu. haziran ayında kpss ye yakın "kızım kpss yi kazanırsın zaten, bide bebeğin olursa ne güzel olur" diyodu. bende istemediğimi önce atanacağımı söylüyordum

gerçekten çok iyi çalıştım. ne yapıp edip tam sınav gecesi beni ağlattı kaynım yüzünden ve kayınvalidem yüzünden sınavım kötü geçti

sınavdan 75.021 aldım ve ingilizce öğretmenliği 75.4te kapattı.

tabi bu ana kadar hala bi çocuk baskısı bana.

ben küsüratla kaybedince verdim veriştirdim. az kalsın eşiml boşanıyordum. eşyalarımı toplayıp gidiyordum Kayınvalidem aramızı düzeltti. benden de defalarca özür diledi. bida bana evime aileme karşmayacanı söyledi.

Şimdi o olaydan sonr kayınvalidmle ski samimiyetim kalmadı. bana bişe diyemiyor. ama geçen eşim nöbetteyken aramış onu. "çocuk yapın. korunmaın. korunmak günah . bidaha hiç çocuğunuz olmaz" tarzı cümleler.

Eşim de beni aradı. annesinin aradıını çocuk için baskı yaptıını söyledi. bende şimdi olmayacanı filan tatlı dille anlattım eşime. Halbuki eşim de istemiyor. ama annesinden çok çabuk etkilenir. sabah nöbetten geldi. şakasınada olsa "çocuksuz kadının ne işi var" dedi. gelir gelmez başladı çocuk olun diye. bidaha şu hapları içme diye.

yine konuştum eşimle. "eğer atanırsam,hakkari şırnakın bi köyüne gidersem hamile hamile nasl gideyim, yada küçücük bebeğimizi nasıl sürükleyim peşimde" dedim. annesi "eğer atanırsa yanında bende giderim" demiş.
ama bi köye gidersem annen gelse bile ne yapabilir. yazık değilmi çocuğa, hastalansa doktor olmöayacak dedim. hem çocuk senden uzaktamı büyüsün dedim. ara sıra bir bebek lafı giriyor aramıza

nasıl vazgeçirecem bu fikrden. eşim de istemiyor çocuğu. ama işte bazen annesinden etkileniyor. napacam bilmiyorum. ve buda beni strese sokuyor

Canim burda esinin tavri cok onemli.annesi bi kere cocuk yapin dediginde " sen bizim yatak odamiza karisamazsin" diyecek. Bu resmen yatak odana karismak oluyo. Bu ne terbiyesizliktir.herkesin kendine ait fikirleri var.tamam babaanne olnak isteyebilirsin ama bu sekilde tavir cok yanlis.ver cevabini ,anlasin gercekten istemedigini.

eşiniz sınırı çizebilmeli, kimse sınırlarını aşmamalı..
bu sizin vereceğiniz bi karar..siz doğru zamanı daha iyi bilirsiniz
baskı gördükçe, sizde ısrarla 'düşünmediğinizi' söyleyin
pes edecektir nihayetinde..
eşinizde düşünmediği halde, anne hatrı için 'evet' diyecek nerdeyse.. işe önce eşten başlamalı..tavırları çok önemli bu noktada

ben 23yaşındayım. eşimde 27.

bana söylese ben cevap verecem bu konnuda ısrar etmemeleri için. ama o kaleyi içten fethedecek. eşim de çabuk etkilenir. annesi ne derse doğru odur.

annesine demiş zaten:"biz çocuk istemiyoruz daha dün bi doğum kontrol hapı almaya gittik" demiş ama işte etkileniyor o da

ah bi bana söylese.

daha şubatta bi torunu oldu zaten. yazık o ltim de türkçe öğretmeni şimdi atanamadı. bundan sonra da çalışamazki. kızın hayatı gitti. ben de öyle olmak istemiyorum.
bide ben öyle becerikli biri değilim. hem çocuğu hem evi çekip çevirememki

anne hatrı olunca yapar benim eşim

daha evleneli 4ay oldu. ayın sonunu getiremiyoruz. birsürü üğünden kalan borç var.

Allah rızkını verir diyormuş kayınvalidem

Sizin durumunuz. Eltimi hatırlattı bana o da evlendiğinde kayınvalidem baskı yapmış belli bı süre
Oda sınavlar is felan derken bunalmış o ara
Ha Noldu düşünmüyoruz dediler kayınvalidem belli bı zaman sonra da sustu artık onlara karsı ısrar etmedi
Şimdi lafı bile olmuyor duymazdan gelin

nereye gidersen git su yeni cikan degisiklikle yiilarca ilk gorev yerinden kacamayacaksin
peki o zaman ne olacak..
yani atanmak yada atanmamak senin icin engel olmamali onemli olan sen bebek istiyormusun
bide senin istemenle degil ki bakalim onunde nelerr varrr nelerr yokkk..
bence sen istemiyorum deme kadina yarin gun olur hesap baska turlu olurr
yani bebek istemedigini bilmek zorunda degil karda yuru izini belli etme
kocanin annesi karsina alma..
cerkez gelini gibi buk boynunu..

bana söylemiorki. bana söylese "henüz düşünmüyoruz bu eşimle ikimizin ortak kararı. atanmadıkça çocuk yapmaycağım" dicem kesin bir dille.

eşim nöbetteyken arıyor konuşuyor. ben eşimleyken konuşmuyo çocuk konusunu. eşimi ikna ediyorum zaten oda istemediği için sadece annesiyle grüştükten sonra o an istiyor ediyor tartışıyoruz küçük tartışma da olsa.

"ben yarın atanıp gidersem, bebeğimizinilk gülümsemesini, baba deyişini, kahkalarla gülşünü emeklemesini göremeyeceksin. ama ben bebeğimi birlikte büyütmek istiyorum" dedim. bunları diyince de benden etkileniyor

ben atanırsam şubatta hamile kalırım diyordum. eşim şubata bile erken diyordu. şimdi kayınavlidem gizliden onun aklına giriyor.

ah bi bana söylese. en az 3yıl istemediğimizi söylicem

seker ogretmen bakam senin istedigin zaman olcekmi hersey..
yaaa nasip de sen kayinvaliden sorunca..
korunuyoz deme basladik maclara de...

ben istemiyorum ya aslında bebeğim olsun istiyorum ama atandıktan sonra istiyorum şuan gerçekten hazır değilim

kayınvaliden bebek istiyorsa bir tane doğuruversin. hey Allahım ya
çocuk istiyormuş. sanki marketten karpuz siparişi veriyor.

bazılarına iş olsun diye yapılan muhabbetlere maruz kalman çok can sıkıcı aldırma ama eşinde annesinin ağzına bakacaksa işin zor

sanki o doğuracakta o götürecek atandığı yere bazı erkekler ne kadar kafasız oluyor...

Ya sabır.Ne meraklı milletiz ya.Yatak muhabbetlerine bayılıyoruz.

Eşinizin tutumu önemli burada.

cnm bence senin eşin içten içe çocuk istiyo istemese ailesene tepkisini açık belli eder böle çabuk etkilenmez benim kayınvalidemlerde istiyolardı ben direk dedim sizin oğlunuz çocuk falan istemiyo o çok istese ben zaten dayanamam dedim orada kapandı konu bidaha açılmadı sonra 1buçuk yıl sonra biz istedik olsun die ama şu hap konusunu bana da sölemişlerdi çok uzun süre kullanınca olmaz die :)

hamile kalacak olan da sensin,doğuracak olan da bakacak olan da..başka kimseye laf düşemez bu konuda.ayrıca şu an için çocuk istemiyorsan kimse seni zorlayamaz ki bence haklısın.önce geleceğini teminat altına al,İnşallah sonra çocuğunda olur,.sırf yapalım da olsun diye böyle bir sorumluluk altına girmek asıl günah olan..

sen atan,yerin yurdun belli olsun sonra İnşallah bir de güzel bir bebeğin olur..

ayrıca çok istiyorsa k.valideciğin doğruversin bir tane daha :)

Son düzenleme:
ay vallahi içimi döktüm rahatladım şurda. konusu yanımda açılsa cevap verecem. hele bi atanayım. şu borçlarımızdan bir kurtulalım ondan sonra. yoksa insan iser tabi ama zamanı gelince

Aklima Umutsuz Ev Kadinlari dizisi geldi..
Adam cocuk istiyor diye karisinin dogum kontrol haplarini baska haplarla degistiriyordu..
Bir evlat sahibi olmaya anca siz ve esiniz karar verebilirsiniz, 3.cü sahislara susup oturmak düser..

Son düzenleme:
daha evliliğiniz çok yeni ve çok gençsiniz. evlilik oturmadan çocuk sahibi olunmasını doğru bulmuyorum. sonuçta ilk yıllar çok zor geçebiliyor cicim aylarından sonra. her şeyi düşünmek lazım sonunda olan çocuğa olmasın diye. kayınvalideniz cahilce konuşmuş bence. bu konuyu ondan önce eşinizle ciddi bir şekilde konuşup onun bu konuda söylediklerini size iletmemesini rica edin. yaptığı şakalar bile hoş olmamış. sizi yıldırmaya çalışıyor anladığım kadarıyla. umarım hayırlı bir zamanda isteklerinize kavuşursunuz.

kayınvalideyle nasıl bu kadar yüzgöz olunur,

kayınvalide sizin neyle korunduğunuzu nasıl bilir?

benim aklım almadı:26:

eşiniz demiş geçen gün doğum kontrol hapı aldık diye,

acaba prezervatifle korunsaydınız bunuda söyleyecekmiydi çok merak ettim,

''Anne geçen gün prezervatif aldım korunuyoruz''

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…