- 18 Ağustos 2022
- 1.493
- 2.853
- 63
- 30
Kayınvalidem yurtdışında yaşıyor. Aylık ona belli miktarda para gönderiyoruz, kendisinin de eşinden kalma emekli maaşı var ama yetmiyor. Aslında biraz sıksa, bizim gibi lükse kaçmadan yaşasa maaşını yetirecek ama yok, ben yine de eşimin annesidir diye para göndermemize laf etmiyorum tabi. Biz kiradayız. Ben de çalışıyorum, geçiniyoruz çok lükse kaçmadan. Ancak bir şey sahibi değiliz, ev araba vs bir şeyimiz yok. Benim hiçbir şeyim eksik değil çok şükür ama dediğim gibi gerçekten fuzuli harcama yapmıyorum, tutumlu biriyimdir. Bir an önce en azından bir araba almak istiyorum, malum ekonomide ev şimdilik hayal maalesef. Birikim yapma derdindeyim. Kaynanam ise geçen gün eşimi arayıp göz kapağı estetiği olmak istediğini bunun için para istediğini söyledi. Kayınpederim yok, vefat etti. Eşim de annem ilk defa benden bir şey istedi göndereceğim diyor ama ben deli oldum. Ben haftanın 6 günü çalışıyorum, eşim daha rahat çalışıyor; kendi işi olduğu için geç gidiyor falan. Uzun lafın kısası eşim bu parayı gönderecek (20 bin civarı). Ben kavga etmeden annesinin düşüncesizlik yaptığını vs söyledim, biz bir şey sahibi olalım diye çabalarken annesinin estetik parası istemesi çok zoruma gitti. Geçen ay da yine yüklü bir miktar gönderdi (40 bin civarı) evin tadilatı için. Ona tadilat diye hiçbir şey söylemedim. Ama bu estetik parasını kesinlikle gördermesini istemiyorum. Kayınvalidem hayatında hiç çalışmamış, para kolay kazanılıyor sanıyor sanırım. Sizce ne yapmalıyım? Deli oluyorum!