• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidemin ev takıntısı

İyi akşamlar.
Bu yazacaklarımı utanarak yazıyorum. Mal mülk para gibi mevzuların konuşulmasından pek hoşnut olmuyorum. Ama ne yazık ki ben de bunları konuşur oldum. Öncelikle şunu söyleyeyim ne nişanlılık evresinde ne evlilikten sonra eşimin ailesinden hiç birşey beklemedim. Lütfen bunu göz önünde bulundurarak yorum yapın. Eleştiriye de açığım.Cidden bunaldım. Ve rahatlamaya ihtiyacım var o yüzden açıyorum bu konuyu.
Biz evlenirken eşimin ailesi bize ev alacaklardı. Birçok satılık ev gezdiler. Kp babasından düşen bir ev vardı o ev satılıp alınacaktı. Sonunda kp babasının evini satmaya kıyamadı ve biz kiraya oturduk. Ne ev alacaklar diye sevindim , ne de kiraya oturttular diye kızdım. Sonra alırız dediler.
Evlendik , birkaç ay sonra kv kendi evini değiştirmekten bahsetmeye başladı , misafirlerin ortasında benden altınlarımı istedi. O zaman olur dedim. Aradan 3 yıl geçti hâlâ ev alamadılar. Kv bunu saplantı haline getirdi. Önüne gelenden ev için dua istedi. Annemler zor durumda kaldı bizden altınları istediler kv sorun çıkardı ' biz onlara ev alacaktık ' dedi annemlere. Hâlbuki öyle bir mevzu yoktu , mevzu kendilerine ev almaktı. Nihayetinde biz annemlere verdik altınları. Kısa bir sürede ödediler bize geri.
Kv misafir gelmişti. O gün ev bahsi açıldı.' Oğluna mı ev bakıyorsun' dediler. Kv ' babaları evi satarsa onlara da alırız' dedi.
Bugün oldu. O ev satılığa çıkartıldı. Satıldı. Ve şu anda kendi oturdukları evi de satıp iki evin parasıyla kendilerine sıfır güzel bir ev almayı planlıyorlar. Ev bakıyorlar falan. Araba almak istiyoruz fakat eşim onlar bizim altınlarla ev alacağı için araba da almak istemiyor.
İçten içe öyle sinir oluyorum ki bu duruma anlatamam. Ben onlardan hiç birşey beklemezdim. Ama söylenilen laflar , verilen sözler beni beklentiye soktu. Bazen eşime döküyorum içimi ama onun da boştan yere canını sıkmak istemiyorum. Onun yapabileceği birşey yok.
Teşekkür ederim okuduğunuz için. İçimi dökmek istedim.
Erkek ailelerinin cogu böyle canım
Biz de evlenirken kv dem
Size ev alırız dedi:)
Biz eşimle kaç ay ev baktık beğendik karar verince vazgectik dediler:)
Snr bir senelik evliyken de size ev alalım dediler
Biz
Yine inandık eşimle kac ay ev baktık:)
Snr yine vazgectiler
Snr bizim eşimle maddi anlamda sartlarımız cok iyiye gitti ama peşinatımız yoktu
Eşimin bekarlıktan getirdiği arabası vardi
Eşim onu satıp ev peşinatına verip
Kalanını kredi cekip ev alacagından bahsetti
Ailesine
Ve annesi
Eşimin arabasının anahtarlarını ve ruhsatını sakladı aylarca:)
Snr eşim delirdi olay cıkardı araba satıldı
Ve kv dem biz evi alınca ne dedi biliyor musun
Allahtan tek isteğim oğlumun ev sahibi olmasıydı allah dualarımı kabul etti , güle giüle oturun yavrularım dedi:))

O yüzden o vaatlere inanma
Allah sizin de yolunuzu daha acık etsin insallah kendi imkanlarınızla alın

Aslında borç. Ama ne zaman geri verirler bilmiyorum. Daha kaynım evlenecek. Bizim altınlar güme gidecek diye korkuyorum.
Saçmalama borç lafın gelişi
Asla geri gelmez o altınlar
Saf olmaaa

İlk evliliğimde ben de verdim borc diye ama üstüne koca bardak su içtim
Geri vermedi eski kv

Sen de verme sakınnnn

İyi akşamlar.
Bu yazacaklarımı utanarak yazıyorum. Mal mülk para gibi mevzuların konuşulmasından pek hoşnut olmuyorum. Ama ne yazık ki ben de bunları konuşur oldum. Öncelikle şunu söyleyeyim ne nişanlılık evresinde ne evlilikten sonra eşimin ailesinden hiç birşey beklemedim. Lütfen bunu göz önünde bulundurarak yorum yapın. Eleştiriye de açığım.Cidden bunaldım. Ve rahatlamaya ihtiyacım var o yüzden açıyorum bu konuyu.
Biz evlenirken eşimin ailesi bize ev alacaklardı. Birçok satılık ev gezdiler. Kp babasından düşen bir ev vardı o ev satılıp alınacaktı. Sonunda kp babasının evini satmaya kıyamadı ve biz kiraya oturduk. Ne ev alacaklar diye sevindim , ne de kiraya oturttular diye kızdım. Sonra alırız dediler.
Evlendik , birkaç ay sonra kv kendi evini değiştirmekten bahsetmeye başladı , misafirlerin ortasında benden altınlarımı istedi. O zaman olur dedim. Aradan 3 yıl geçti hâlâ ev alamadılar. Kv bunu saplantı haline getirdi. Önüne gelenden ev için dua istedi. Annemler zor durumda kaldı bizden altınları istediler kv sorun çıkardı ' biz onlara ev alacaktık ' dedi annemlere. Hâlbuki öyle bir mevzu yoktu , mevzu kendilerine ev almaktı. Nihayetinde biz annemlere verdik altınları. Kısa bir sürede ödediler bize geri.
Kv misafir gelmişti. O gün ev bahsi açıldı.' Oğluna mı ev bakıyorsun' dediler. Kv ' babaları evi satarsa onlara da alırız' dedi.
Bugün oldu. O ev satılığa çıkartıldı. Satıldı. Ve şu anda kendi oturdukları evi de satıp iki evin parasıyla kendilerine sıfır güzel bir ev almayı planlıyorlar. Ev bakıyorlar falan. Araba almak istiyoruz fakat eşim onlar bizim altınlarla ev alacağı için araba da almak istemiyor.
İçten içe öyle sinir oluyorum ki bu duruma anlatamam. Ben onlardan hiç birşey beklemezdim. Ama söylenilen laflar , verilen sözler beni beklentiye soktu. Bazen eşime döküyorum içimi ama onun da boştan yere canını sıkmak istemiyorum. Onun yapabileceği birşey yok.
Teşekkür ederim okuduğunuz için. İçimi dökmek istedim.

Saf mısınız? Hala vereceğim diyorsunuz. Vermeyin. Eşinize "altınlarımı vermekten vaz geçtim. Araba almak istiyorum ve şimdi almak istiyorum. Annenlere de ister sen söyle ister ben söylerim" deyip kestirip atın. Gerisini size bu muameleyi layık gören kocanız düşünsün. Hep siz mi düşüneceksiniz. Siz kararınızı tebliğ edin, o düşünsün.

Dır dır da etmeyin. "Hayır, bu tartışmaya açık bir konu değil, tartışmayacağım" deyip kestirip atın. Altınlar da sizin olduğunuza göre arabayı da siz alın. Eşinize sormayın.

Ben çok iyi anlıyorum sizi.

Benim kv nin de malı mülkü var, hep derdi, işte satıp çocuklarıma ev alıcam, hem herkese söylerdi, hem öyle olunca sen de haliyle umutlanıyorsun. Farklı hayaller kuruyorsun. Ama baktık hep sözde kalıyor. Aynen ne gücendik ne darıldık, dedik onların ipiyle kuyuya inilmez. Kendi imkanlarımıza görw yaptık planımızı, evimizi arabamızı aldık şükür, hep de krediyle. Kv hala satmaya kıyamadı arsalarını, kendisi kirada oturuyor.

Bence eşinle ciddi şekilde konuş, artık umudu kesin onlardan, kendi yağınızda kavrulun.

Erkek ailelerinin cogu böyle canım
Biz de evlenirken kv dem
Size ev alırız dedi:)
Biz eşimle kaç ay ev baktık beğendik karar verince vazgectik dediler:)
Snr bir senelik evliyken de size ev alalım dediler
Biz
Yine inandık eşimle kac ay ev baktık:)
Snr yine vazgectiler
Snr bizim eşimle maddi anlamda sartlarımız cok iyiye gitti ama peşinatımız yoktu
Eşimin bekarlıktan getirdiği arabası vardi
Eşim onu satıp ev peşinatına verip
Kalanını kredi cekip ev alacagından bahsetti
Ailesine
Ve annesi
Eşimin arabasının anahtarlarını ve ruhsatını sakladı aylarca:)
Snr eşim delirdi olay cıkardı araba satıldı
Ve kv dem biz evi alınca ne dedi biliyor musun
Allahtan tek isteğim oğlumun ev sahibi olmasıydı allah dualarımı kabul etti , güle giüle oturun yavrularım dedi:))

O yüzden o vaatlere inanma
Allah sizin de yolunuzu daha acık etsin insallah kendi imkanlarınızla alın
Ayy sizin durumda fenaymış. Amin inşallah. Kimseye muhtaç olmamak gibisi yok.
Ben bu zamana kadar kötü olmayalım diye hiç birşey demedim. Belki iki evi satıp hem kendilerine hem bize ev alacaklardır günahlarını almayayım dedim. Burda birkaç kişi saf olduğumu yazmış , doğrudur. Ama olacakları tahmin edemediğimden değil bu tavrım, eşimin annesi aram bozulsun istemem yoksa 3 senedir çok laf ederdim. Ama bir kere bizimle ilgili bı düşünceleri olduğunu söylemediler.

Sakın verme canım zamanında annem de öyle bir hata yapmış dedemin borçları varmış annemin altınları istemiş annemlere ev alacaklarını söylemişler annem de vermiş ne borc verdiği para geri gelmiş ne de alınan bir ev var.. 21 senedir hep birlikte oturuyoruz :KK70:

Her evin butcesi kendine. Aile aile olsa boyle cirkin pazarliklara kalkismaz. Esinizde de hata, mirasa guven olmaz. Alın kredinizi kendiniz koyun altınları da peşinat bedeline sizden rahatı yok. Ortak keseyle yürümez bu iş.

konu başlığı yanlış olmuş: "Kayınvalidemin altınlarımı alma takıntısı" veya "Kayınvalidemin altınlarımı alma çabası" falan olabilirdi:işsiz:

sakın vermeyin, alın arabanızı gezin, o altınlar o kv.den bir daha geri gelmez çünkü...

Ben bu zamana kadar kötü olmayalım diye hiç birşey demedim. Belki iki evi satıp hem kendilerine hem bize ev alacaklardır günahlarını almayayım dedim. Burda birkaç kişi saf olduğumu yazmış , doğrudur. Ama olacakları tahmin edemediğimden değil bu tavrım, eşimin annesi aram bozulsun istemem yoksa 3 senedir çok laf ederdim. Ama bir kere bizimle ilgili bı düşünceleri olduğunu söylemediler.

Ben saf mısınız yazmıştım. Olabildiğince sert yazayım da durumun vehametini anlayıp altınlarınızı vermeyin diye yazmıştım. Ama verecekmişsiniz galiba. Ben buradan sinir oldum. Altınları peşinat yapıp 1+0 veya 1+1 uygun fiyatlı bir ev alsanız olmaz mı? 5 yıl sonra onu satıp, peşinat yapıp oturmak isteyeceğiniz bir ev alırdınız. Sizin altınlar geri gelmeyince, siz kirada otururken onlar süper lüks evde sizin altınların da katkısıyla otururken üzülmeyecek misiniz? Bir de 2 ev satıp niye sizin altınlara göz koyuyorlar? Kredi çeksinler isterlerse malikane alsınlar.

Şimdi eski konularımıza baktım da siz o altınları verecek ve sonra da üzüleceksiniz gibi geliyor. Eşinize ve ailesine karşı hatalarına rağmen çok vericisiniz. Umarım tahmin ettiğimiz gibi olmaz da üzülmezsiniz.​

Ben saf mısınız yazmıştım. Olabildiğince sert yazayım da durumun vehametini anlayıp altınlarınızı vermeyin diye yazmıştım. Ama verecekmişsiniz galiba. Ben buradan sinir oldum. Altınları peşinat yapıp 1+0 veya 1+1 uygun fiyatlı bir ev alsanız olmaz mı? 5 yıl sonra onu satıp, peşinat yapıp oturmak isteyeceğiniz bir ev alırdınız. Sizin altınlar geri gelmeyince, siz kirada otururken onlar süper lüks evde sizin altınların da katkısıyla otururken üzülmeyecek misiniz? Bir de 2 ev satıp niye sizin altınlara göz koyuyorlar? Kredi çeksinler isterlerse malikane alsınlar.
Yok yok doğru diyorsunuz , safım. Tabiki vermek istemiyorum. Ama ' vermiyorum' deyip de resti çekemiyorum da. Bir şekilde altınları alacağım dediğiniz gibi. İki evi de satıp üstüne bizim için birşey yapmazlarsa ' bizim altınlara gerek kalmadı' deyip almayı düşünüyorum.
Kredi çekmek istemiyoruz ondan bu olaylar. Yoksa biz de onlar da ev almıştık çoktan.
Sormak istediğim şu. Altınları alınca boş boş durmasını istemiyorum. Eşim araba almazsa nasıl yatırım yapabilirim başka türlü

Aslında borç. Ama ne zaman geri verirler bilmiyorum. Daha kaynım evlenecek. Bizim altınlar güme gidecek diye korkuyorum.

Kesin gider o zaman. Verme altınlarını. Allem et kallem et araba aldır madem. Üzerine soğuk su içmekten iyidir? Ne kadarlık bir altın vardı bu arada?

3 sene nişanlı bekledim. Kv dem sürekli size ev yaptırıyoruz diyip laf sokuyordu. 3 sene boyunca ev inşaat halinde kaldı. Düğüne 10 gün kala babam ev verdi orada oturduk, neden babamın verdiği evde oturuyoruz diye birde kına da düğünde surat asıp durdular. Kaynım evlenirken başka bir semtteki dairelerini satıp kaynımın dairesini yaptırdılar, bize verilen daireyide kızım doğduktan sonra eşimle kp masrafları yâri yarıya paylaşarak yaptırdılar. O yüzden düğünden önce verilen hiçbir söze itibar etmem.

Sizinde kaynınız bekarmış, bu kadar parayla belki de 2 katlı ev alıp kaynınızı oraya oturtmak istiyor olabilirler.

Adamın birinden borç istemişler adam malına sormuş “malım seni vereyimde mi kötü olayım, vermeyimde mi kötü olayım”, adamın mali “verme de kötü ol”. Sizinkide o hesap, her türlü kötü olacaksınız bari elinizdeki malı kaybetmeyin.

Eşinle de ailesiyle de konuş
İki eviniz var , kirada olan biziz
Altınları peşinat yapıp biz ev alıcaz de
Hem sizin verilmiş bi sözünüz vardı tutmadınız de
Git küçük müçük deme bi daire al kendinize
Sakın verme sonradan kafanı vurcak duvar ararsın

İyi niyetlisin işte
Ben de öyleydim ama gercek yüzlerini gördüm

Yahu sizdeki saflık da bu kadar olmaz. Resmen kaşınıyorsunuz. Yahu siz Altınlarınızı kendi eviniz için peşinat yapsanıza. Size ev falan alınmayacak kendi evleri ile baba evini satıyorlar elde ev de para da kalmıyor siz altınları yedirdiğiniz ile kalacaksınız. Diyeceğiniz şey basit anne sen ev satılınca alırız dedin satıldı kendinize ev aldın şimdi altınların hesabını yapmanın alemi Yok madem herkes kendi evinin derdine düşüyor ben de altınları kendi evimin peşinatına yatırcam.
Siz böyle yapmazsanız başınıza geleni hak edersiniz benden söylemesi

Altınlar çoksa küçüğünden bir daire alın. Verirseniz geri dönmez onlar üzülerek söylüyorum. Sonradan ah vah etmeyin. Onlardan ev de istemeyin. Kendiniz halledin. Yatırım olarak altın hesabı açtırıp koyabilirsiniz. Ama kısa süre içinde ev işinizi halledin bence. Çünkü altınlar durdukça problem olacak aranızda.

Back
X