- 11 Nisan 2017
- 5.857
- 7.961
- 118
- Konu Sahibi s i d e l y a
Erkek ailelerinin cogu böyle canımİyi akşamlar.
Bu yazacaklarımı utanarak yazıyorum. Mal mülk para gibi mevzuların konuşulmasından pek hoşnut olmuyorum. Ama ne yazık ki ben de bunları konuşur oldum. Öncelikle şunu söyleyeyim ne nişanlılık evresinde ne evlilikten sonra eşimin ailesinden hiç birşey beklemedim. Lütfen bunu göz önünde bulundurarak yorum yapın. Eleştiriye de açığım.Cidden bunaldım. Ve rahatlamaya ihtiyacım var o yüzden açıyorum bu konuyu.
Biz evlenirken eşimin ailesi bize ev alacaklardı. Birçok satılık ev gezdiler. Kp babasından düşen bir ev vardı o ev satılıp alınacaktı. Sonunda kp babasının evini satmaya kıyamadı ve biz kiraya oturduk. Ne ev alacaklar diye sevindim , ne de kiraya oturttular diye kızdım. Sonra alırız dediler.
Evlendik , birkaç ay sonra kv kendi evini değiştirmekten bahsetmeye başladı , misafirlerin ortasında benden altınlarımı istedi. O zaman olur dedim. Aradan 3 yıl geçti hâlâ ev alamadılar. Kv bunu saplantı haline getirdi. Önüne gelenden ev için dua istedi. Annemler zor durumda kaldı bizden altınları istediler kv sorun çıkardı ' biz onlara ev alacaktık ' dedi annemlere. Hâlbuki öyle bir mevzu yoktu , mevzu kendilerine ev almaktı. Nihayetinde biz annemlere verdik altınları. Kısa bir sürede ödediler bize geri.
Kv misafir gelmişti. O gün ev bahsi açıldı.' Oğluna mı ev bakıyorsun' dediler. Kv ' babaları evi satarsa onlara da alırız' dedi.
Bugün oldu. O ev satılığa çıkartıldı. Satıldı. Ve şu anda kendi oturdukları evi de satıp iki evin parasıyla kendilerine sıfır güzel bir ev almayı planlıyorlar. Ev bakıyorlar falan. Araba almak istiyoruz fakat eşim onlar bizim altınlarla ev alacağı için araba da almak istemiyor.
İçten içe öyle sinir oluyorum ki bu duruma anlatamam. Ben onlardan hiç birşey beklemezdim. Ama söylenilen laflar , verilen sözler beni beklentiye soktu. Bazen eşime döküyorum içimi ama onun da boştan yere canını sıkmak istemiyorum. Onun yapabileceği birşey yok.
Teşekkür ederim okuduğunuz için. İçimi dökmek istedim.
Biz de evlenirken kv dem
Size ev alırız dedi:)
Biz eşimle kaç ay ev baktık beğendik karar verince vazgectik dediler:)
Snr bir senelik evliyken de size ev alalım dediler
Biz
Yine inandık eşimle kac ay ev baktık:)
Snr yine vazgectiler
Snr bizim eşimle maddi anlamda sartlarımız cok iyiye gitti ama peşinatımız yoktu
Eşimin bekarlıktan getirdiği arabası vardi
Eşim onu satıp ev peşinatına verip
Kalanını kredi cekip ev alacagından bahsetti
Ailesine
Ve annesi
Eşimin arabasının anahtarlarını ve ruhsatını sakladı aylarca:)
Snr eşim delirdi olay cıkardı araba satıldı
Ve kv dem biz evi alınca ne dedi biliyor musun
Allahtan tek isteğim oğlumun ev sahibi olmasıydı allah dualarımı kabul etti , güle giüle oturun yavrularım dedi:))
O yüzden o vaatlere inanma
Allah sizin de yolunuzu daha acık etsin insallah kendi imkanlarınızla alın