- 19 Nisan 2015
- 2.244
- 2.224
- 133
- Konu Sahibi s i d e l y a
Evini kendşn al altınlarınıda verme.
İhtiyacım varken başkasına niye verim.
vermeyin tabi
İhtiyacım varken başkasına niye verim.
vermeyin tabi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Haklısınız , teşekkür ederimYahu sizdeki saflık da bu kadar olmaz. Resmen kaşınıyorsunuz. Yahu siz Altınlarınızı kendi eviniz için peşinat yapsanıza. Size ev falan alınmayacak kendi evleri ile baba evini satıyorlar elde ev de para da kalmıyor siz altınları yedirdiğiniz ile kalacaksınız. Diyeceğiniz şey basit anne sen ev satılınca alırız dedin satıldı kendinize ev aldın şimdi altınların hesabını yapmanın alemi Yok madem herkes kendi evinin derdine düşüyor ben de altınları kendi evimin peşinatına yatırcam.
Siz böyle yapmazsanız başınıza geleni hak edersiniz benden söylemesi
Ay boş ver ya yerin dibine batsın alıp almayacakları ev. Götür altınlarını sat kendine güzel bir şeyler al, gerisini bankaya yatır ya da araba al sen bilirsin. Senin zaten onlar. Millet üstünde plan kurup durmasın. Eşin de ev mev derse ben memnunum şu an oturduğum yerden, kısa sürede çıkmayı istemiyorum, kimseden ev falan da istemiyorum zaten alacak paramız yok, hayali bir ev için planlarımı askıya alamam deyin.İyi akşamlar.
Bu yazacaklarımı utanarak yazıyorum. Mal mülk para gibi mevzuların konuşulmasından pek hoşnut olmuyorum. Ama ne yazık ki ben de bunları konuşur oldum. Öncelikle şunu söyleyeyim ne nişanlılık evresinde ne evlilikten sonra eşimin ailesinden hiç birşey beklemedim. Lütfen bunu göz önünde bulundurarak yorum yapın. Eleştiriye de açığım.Cidden bunaldım. Ve rahatlamaya ihtiyacım var o yüzden açıyorum bu konuyu.
Biz evlenirken eşimin ailesi bize ev alacaklardı. Birçok satılık ev gezdiler. Kp babasından düşen bir ev vardı o ev satılıp alınacaktı. Sonunda kp babasının evini satmaya kıyamadı ve biz kiraya oturduk. Ne ev alacaklar diye sevindim , ne de kiraya oturttular diye kızdım. Sonra alırız dediler.
Evlendik , birkaç ay sonra kv kendi evini değiştirmekten bahsetmeye başladı , misafirlerin ortasında benden altınlarımı istedi. O zaman olur dedim. Aradan 3 yıl geçti hâlâ ev alamadılar. Kv bunu saplantı haline getirdi. Önüne gelenden ev için dua istedi. Annemler zor durumda kaldı bizden altınları istediler kv sorun çıkardı ' biz onlara ev alacaktık ' dedi annemlere. Hâlbuki öyle bir mevzu yoktu , mevzu kendilerine ev almaktı. Nihayetinde biz annemlere verdik altınları. Kısa bir sürede ödediler bize geri.
Kv misafir gelmişti. O gün ev bahsi açıldı.' Oğluna mı ev bakıyorsun' dediler. Kv ' babaları evi satarsa onlara da alırız' dedi.
Bugün oldu. O ev satılığa çıkartıldı. Satıldı. Ve şu anda kendi oturdukları evi de satıp iki evin parasıyla kendilerine sıfır güzel bir ev almayı planlıyorlar. Ev bakıyorlar falan. Araba almak istiyoruz fakat eşim onlar bizim altınlarla ev alacağı için araba da almak istemiyor.
İçten içe öyle sinir oluyorum ki bu duruma anlatamam. Ben onlardan hiç birşey beklemezdim. Ama söylenilen laflar , verilen sözler beni beklentiye soktu. Bazen eşime döküyorum içimi ama onun da boştan yere canını sıkmak istemiyorum. Onun yapabileceği birşey yok.
Teşekkür ederim okuduğunuz için. İçimi dökmek istedim.
Teşekkür ederim beni gercekten çok iyi anlamışsınız. Aynen böyle oldu. Bunların üzerine utanmıyorlar da bu planları yapıyorlar, gelip de bize söylüyorlar ya aklım almıyorAy boş ver ya yerin dibine batsın alıp almayacakları ev. Götür altınlarını sat kendine güzel bir şeyler al, gerisini bankaya yatır ya da araba al sen bilirsin. Senin zaten onlar. Millet üstünde plan kurup durmasın. Eşin de ev mev derse ben memnunum şu an oturduğum yerden, kısa sürede çıkmayı istemiyorum, kimseden ev falan da istemiyorum zaten alacak paramız yok, hayali bir ev için planlarımı askıya alamam deyin.
Sinir olurum böyle kendilerinden talep edilmediği halde bir şeyler yapacağız diyen sonra da erteleye erteleye, lafını ede ede sanki siz yalvarmışsınız da onlar elinden geleni yapıyormuş da bilmem neymiş durumuna düşüren kişilere...
Yapmak , almak zorunda değiller canım. Ama yapcaz alcaz diyerek göz boyamanin da anlamı yok. Ben onlardan sözlerinde durmaları dışında birşey beklemedim.Nasıl anne baba bunlar anlamıyorum ya benim kv kp ellerinde ne varsa verıyorlar ev almamz için bende altınları alın dedim şimdilik dursun sıkisirsak alırız dediler. Anlayamiyorum cidden. Karsindaki ler çok kurnaz belliki verme canım ev icin peşinat yapacağız dersin.
Ama siz çok iyi niyetlisiniz hala altınları vermeyi ama geri almayı planlıyorsunuz.Teşekkür ederim beni gercekten çok iyi anlamışsınız. Aynen böyle oldu. Bunların üzerine utanmıyorlar da bu planları yapıyorlar, gelip de bize söylüyorlar ya aklım almıyor
Hayır vermeyeceğim.Ama siz çok iyi niyetlisiniz hala altınları vermeyi ama geri almayı planlıyorsunuz.
Altınlarını vermemeyi başaramamış bir insan geri almayı asla başaramaz ne yazık ki
Hayır vermeyeceğim.
Size yapılanlar gerçek anlamıyla buysa, asla hoş değil. Tamam ev almasınlar, ama altınlara da göz koymasınlar yahu... Bu ne yani?Aslında borç. Ama ne zaman geri verirler bilmiyorum. Daha kaynım evlenecek. Bizim altınlar güme gidecek diye korkuyorum.
+1Altınları peşinat yapıp kendinize ev alın
Ya da işte onlar istediğinde böyle söyleyin
Niye veresiniz ki
Borç da değil isteme şekilleri
Evet verilen sözler tutulmalı çünkü verilen söz namustur ama herkes böyle bakmıyor malesef banada ne vaadler verildi ama hepsi unutuldu gitti bence altınları vermeyin direk gidip araba alın niye millet keyf ederken siz üzülesiniz.İyi akşamlar.
Bu yazacaklarımı utanarak yazıyorum. Mal mülk para gibi mevzuların konuşulmasından pek hoşnut olmuyorum. Ama ne yazık ki ben de bunları konuşur oldum. Öncelikle şunu söyleyeyim ne nişanlılık evresinde ne evlilikten sonra eşimin ailesinden hiç birşey beklemedim. Lütfen bunu göz önünde bulundurarak yorum yapın. Eleştiriye de açığım.Cidden bunaldım. Ve rahatlamaya ihtiyacım var o yüzden açıyorum bu konuyu.
Biz evlenirken eşimin ailesi bize ev alacaklardı. Birçok satılık ev gezdiler. Kp babasından düşen bir ev vardı o ev satılıp alınacaktı. Sonunda kp babasının evini satmaya kıyamadı ve biz kiraya oturduk. Ne ev alacaklar diye sevindim , ne de kiraya oturttular diye kızdım. Sonra alırız dediler.
Evlendik , birkaç ay sonra kv kendi evini değiştirmekten bahsetmeye başladı , misafirlerin ortasında benden altınlarımı istedi. O zaman olur dedim. Aradan 3 yıl geçti hâlâ ev alamadılar. Kv bunu saplantı haline getirdi. Önüne gelenden ev için dua istedi. Annemler zor durumda kaldı bizden altınları istediler kv sorun çıkardı ' biz onlara ev alacaktık ' dedi annemlere. Hâlbuki öyle bir mevzu yoktu , mevzu kendilerine ev almaktı. Nihayetinde biz annemlere verdik altınları. Kısa bir sürede ödediler bize geri.
Kv misafir gelmişti. O gün ev bahsi açıldı.' Oğluna mı ev bakıyorsun' dediler. Kv ' babaları evi satarsa onlara da alırız' dedi.
Bugün oldu. O ev satılığa çıkartıldı. Satıldı. Ve şu anda kendi oturdukları evi de satıp iki evin parasıyla kendilerine sıfır güzel bir ev almayı planlıyorlar. Ev bakıyorlar falan. Araba almak istiyoruz fakat eşim onlar bizim altınlarla ev alacağı için araba da almak istemiyor.
İçten içe öyle sinir oluyorum ki bu duruma anlatamam. Ben onlardan hiç birşey beklemezdim. Ama söylenilen laflar , verilen sözler beni beklentiye soktu. Bazen eşime döküyorum içimi ama onun da boştan yere canını sıkmak istemiyorum. Onun yapabileceği birşey yok.
Teşekkür ederim okuduğunuz için. İçimi dökmek istedim.