Diyelim ki o çok sevdiğiniz sözlünüz ve onun kabilesi ile bir arada yaşayamayacağınıza karar verdiniz,
çok düşünüp taşınıp yapamam,mutsuz olurum dediniz ve
ardından eklediniz ama seni çok seviyorum diye.
Sözlünüz olmaz,ya beraber oturacağız ya da ayrılıyoruz mu diyecek?
Sizin sevgi gösteriniz buna katlanmak ya da kabullenmek oluyor anladım da
onun ki ne olacak?
(ayrıca 5 yıllık kalkınma planı masalı adı üzerinde masal sadece)
Abla kusura bakma ama sen çıldırdın mı?Ben okurken yoruldum,sayamadım,inanamadım.bu kadar insan bir evde yaşıyor.Daha adam akıllı küçük çocuk yok.Birde onlar olsa 15 kişilik aile olacak 25 kişi.Ben olacakları sıralamak istiyorum
1-En küçük gelin olacağınız için bütün işler size bakacak ve herkes ezecek.Millet bir görümceye dayanamıyor sizde 5 tane ve eltiler.Düşünemiyorum.3 çeşit yemek yapsanız anca yeter salatası hariç.Yemekten sonra bulaşık dahada felaket.Hergün evi topla süpür.Biz 4 kişiyiz ev 3 günde bir süpürülüyor.Çamaşır,ütü vsde cabası...
2-Evde istediğiniz gibi giyinemeyeceksiniz.Sabah kocanızı işe geceliğinizin üstüne giydiğiniz sabahlıkla,kapıdan çıkmadan önce öperek uğurlayamayacaksınız.O sıcakta evde iş yaparken edebli adablı giyinmeniz gerekicek.Banyodan bornozunuzla çıkıp odanıza gidemeyeceksiniz.
3-Cinsel hayatınızın olmasını ben bekleyemiyorum.Yeni evli olanlar zaten ilk zamanlarda birçok sorun yaşıyor.Birbirine alışma süreci,cinsel yaşamı kavrama-alışma süreci vs...Ses çıkarmadan bişi anlamadan bir çok şeyi yaşayacaksınız.Cinsel ilişkinizden sonra eşinizle beraber duşa giremeyeceksiniz.İkiniz ard arda duşa girseniz bile anlayacaklar ne zaman ne yaşadığınızı.
4-Odamı toplamayayım diye bir şey olmayacak bence.Ev havalansın diye yada meraklı kaynana,elti,görümce girecek odaya.Evin halide malum topla topla biter mi o ev
5-Adam akıllı televizyon bile izleyemeyeceksiniz.Herkes ne izlerse o.Rahat rahat oturamayacaksınız.Salonda ayaklarınızı uzatamayacaksınız,kocanıza sarılamayacaksınız vs...
6-Ailenizle adam akıllı konuşabileceğinizi bile sanmıyorum.Onada karışacaklardır.benim cep telefonum var dersende kaynanan ona bile müdahale edicek sabahtan akşama kadar telefonda annesiyle dır dır yapıyor diyecekler.Derdini anlatacak kimse olmayacak.
7-Bu akşam yemeği dışarıda yiyelim,şuraya gidelim diyemeyeceksiniz.Ev azalisinden izin almak zorundasınız.Bir arkadaşınız falanda gelemeyecek.Gelsede özel birşey paylaşamayacaksınız odana almak zorundasın.Odaya alıncada bak bak bizi çekiştiriyor diyecekler
8-Alışverişe çıksan,kendine birşeyler alsan herkes ne aldın diye bakacak edecek.Aldığın iç çamaşırını,geceliği vs kayın validen görecek.
9-Ağzın olacak dilin olmayacak.Sana bir şey söylediklerinde karşılık veremeyeceksin.Kocanla adam akıllı tartışamayacaksın çünkü kavgalarınıza bile müdahale edecekler.
Daha sayayım mı?Ben 16 yaşındayken bu kadarını görebiliyorum.Evli olan ablalarım daha fazlasını bilirler-yaşamışlardır.Ben olsam ne kadar seversem seveyim böyle bir aileye hayatta girmem.Kusura bakma abla ama sözlünden pek birşey bekleme bence.Hani derler ya sokakta limon satsın bana baksın,arkasını babasına yaslamadan bana baksın diye.Sözlünde yok böyle birşey.Dayamış ailesine sırtını,almış arkasına ne derlerse onu yapacak.Böyle yetiştirilmiş çünkü.Değişmesini beklemek bile yanlış olur.Abim 22 yaşında aileler yeni tanıştı kız arkadaşıyla annem baştan söyledi 25 yaşından önce ayakları basmıyor kimsenin yere evliliğe karşıyım diye.Karşı tarafta haklı buldu.Bence ya ayrıl yada söz geçir ama girme o eve
diyelim ki o çok sevdiğiniz sözlünüz ve onun kabilesi ile bir arada yaşayamayacağınıza karar verdiniz,
çok düşünüp taşınıp yapamam,mutsuz olurum dediniz ve
ardından eklediniz ama seni çok seviyorum diye.
Sözlünüz olmaz,ya beraber oturacağız ya da ayrılıyoruz mu diyecek?
Sizin sevgi gösteriniz buna katlanmak ya da kabullenmek oluyor anladım da
onun ki ne olacak?
(ayrıca 5 yıllık kalkınma planı masalı adı üzerinde masal sadece)
Dermanabla 16 yaşındasınız ama maşallah ne kadar bilgilisiniz bu konularda yerimseniben
Forumda ister istemen insan bilgi ediniyor değil mi..Ne güzel bu yaşta bunları bilmeniz.
Saygı duyuyorum size.
bende ne yapacağımı şaşırdım ama çok seviyorum kesinlikle ayrılmam ayrılamam bu sebepten dolayı ayrı ev içinde ısrarcı olamıyorum.
amin diğer gelinlerle falan hiç sorun yaşanmamış çok disiplinli bi aile düzenli kızlar falan herkez çalışıyor kendi işyerleri var bende evlenirsem istersem çalışırım diye anlaştık bu arada evleri dubleks.
ya 15 kişi hep beraber değiller dedimya büyük abisi ayrı eve çıktı o tek başına kalmıyor anne baba bi kaç ay onda kalıyorlar yazları zaten köylerindeler. kızların hepside yetişkin inşallah hepsini birer birer evlendirir göndeririz. ben 21 yaşındayım ayrıca şunu söyleyeyim illa benim dediğim olursa ayrı ev alırım seni diyo bırakmam ama aile olmayınca huzurumuz da olmaz arkamız olmaz diyor.
kelam cim, sözlün hakli canim kira veripte yillarca sürünmektense, bir 5 sene disini sIk kendi evini al misler gibizemuszemus
bak zaten eltilerinde problem yasamiyor demekki iyi aile seni el üstünde tutacak
sözlünün lafindan cikma cok mantikli düsünüyor akilli adamisvereliniortak
Siz zaten herşeyi kabul etmişsiniz neden konu açtınız ki o zaman..Bizi germek için mi ?
Evleri dubleks diye rahat edeceğinizi mi sanıyorsunuzdubleks ev var diye hanları hamamları hizmetlileri yok heralde.
Planlarınız harika görümceleri teker teker evlendirip göndermek felan.Maşallah onlara kafanız süper çalışıyor.
Ne dense ne desek boş hem de bomboş..
Nickinizi şifrenizi biryere not edin de unutmayın bari birkaç ay sonra açacağınız konular için ikinci bir üyelik almazsınız.
He buarada yılbaşlarında tombala mombala oynarken adama ihtiyacınız olursa ben buralardayım.Bayılırım 15-20 kişilik guruplarla tombala oynamaya
anam masallah ne bu kizsempatiksalakcinni
konu bugün acilmis ama reytingler tavan delikafadulden
okuyamicam valla şakkıdı ama gördügüm kadariyla kelam halinden memnun:1ninca:
kelam bacim sana "kendin ettin kendin buldun gül gibi sararip soldun sarkisini arman ediyorum" :smiley-cool:
fazla söze gerek yok kanimca
alllaaahhh sizi napmasin kizlar naptiniz bu etiketlere byöle naaaann:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:
ÖlÜm ÖlÜm dedİĞİn nedİr kİ gÜlÜm, 15 tane kelle, aŞk her Şey deĞİl, aboowww, amanin boooww, arabadabeş evde onbeş, banyo sırası haftada bir geliyor, bayramda100kişi olurlar, ben anneme tahammül edemiyom.kaldı elin anası, bile bile intihar, bir arabaya kaç fil biner, eltigörümcekaynanakayınpederkayınabovvvvv, eniyiçözümintiharet, evde kim yokki, evine, gelin, gidecegimeltimde, hoopp sağ baştan say, huzur yok, kafasız gelin, kayinvalidemin, kaynana istimada, kendim ettim kendim buldum, koğuş yemek hazır, koğuşş kalk, olacak, sankimherifbehlül, soyha gelin kalkkk calis yatma, tek ÇÖzÜm ayrilik, yemek sırası kimde, yeni gelin kimse onda tabi
ayyyyyyy koptum yaaaaaaaaaaaaaaaaa:roflol::roflol::roflol:
özelliklede sankimherifbehlül ve soyha gelin kalkkk calis yatma :roflol:
bunlari kim yazdi ciksin ortaya öpeceeeem:roflol:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?