Kayınvalidemin Günleri :(

Camellia

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2013
200
63
123
Kızlar Merhaba,
Kızlar yıllardır çalışmamın ardından çeşitli sebeplerden dolayı işi bıraktım ve biraz dinlenmek istediğim için bir süre iş aramamaya karar verdim, ama sanırım pişman olucam

Kayınvalidemle problem yaşayan biri değilim.Daha önce çalıştığım için böyle problemim olmuyordu işi bahane ediyordum ama şimdi işten ayrıldığımın haftası kayınvalidem sürekli arayıp günlere katılmamı istiyor Öyleki iş yeriyle yaşadığım problemlerden bahsettiğimde pazartesi ayrılıcam sanırım demiştim aaa çarşamba yengenin günü var gelirsin o zaman deyivermişti, sinir olmama rağmen bişey dememiştim. Ben işten ayrılıyor olmanın sıkıntısındayım kv günlere gelin götürme derdinde

Bahsettiği güne gitmedim iyi değilim anne şimdi gelmeyeyim falan diyerek geçiştirdim o günü. Bugün yine gün varmış başka grupla ve kendi evinde. Gene arıyor gelir misin diye ve gitmek istemiyorum

Toplandıklarında etmedikleri dedikodu kalmıyor ve bana da saçma sapan şeyler soruyorlar. Mesela gitsem işten neden ayrıldın noldu da ayrıldın ne zaman çocuk yapacaksın bilmem ne, akıl vermeye kalkmalar falan daralıyorum içlerinde gerçekten.

Yaşıtım zaten yok olsada benim kafa dengim kimse yok. Kayınvalidemde istiyorki çanta gibi yanında gideyim günlere hava atayım gelinimle geziyoruz diye. Millet soruyormuş gelinlerin nerde evdeyse neden gelmiyorlar diye. Eltim de genelde benim gibi gitmezdi muhtemelen aynı sebeplerden. Kv'ye yardım edeyim falan istiyorum aslında bugün gidip ama kalmak istemiyorum, gidip kalkmakta nasıl olur bilmiyorum ya kızlar nolur bir akıl verin vallaha işten ayrıldıgıma pişman olucam nerdeyse

eşimde anlamıyor halden. nolucak gidiver bekler gelmeni diyor. tamam gideyim yardımda edeyim ama oturamıyorum duramıyorum içlerinde ister istemez sıkılınca yüzüm asılıyor bu sefer aaa ne somurtuk olucak. napayım kızlar ben yaa.kendi annemin bile günlerinden kaçan bir insandım ben

Gitme .

Gitmediğin içinde ilkinde olduğu gibi bahane bulma .Çünkü bahane öne sürdükçe bir diğerine çağırılacaksın . Anne ben gerçekten hoşlanmıyorum böyle günlerden , sıkılıyorum de.

Ne güzel.. Gidip yardım etmeyi düşünecek kadar aranız da iyiymiş.

Ama güne katılmayın.

İnsan başkalarını kırmamak için hiç istemediği ortamlarda zoraki gülümsemelerle durmasın yahu , rahat bırakın şu gelinleri

Evet sıkıcı bir şey, ama ona geldiklerinde gitseniz en azından hoşuna gider, sevinir.

Birkaç saat idare edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Ya bugün aradığında lavaboda olduğum için acamadım telefonu sonra da baska işe dalınca kısa bir süre dönüş yapmayı unuttum!!!
şimdi aradım anne aramışsın diye aradım açmadın evde değil misin sen diye hesap sorar gibi konuşuyor evdeydim anne de lavabodaydım dedim hıııı doğrudur diyor.

ya kötü düşünmek istemiyorum ama işten ayrılmam sanırım sorun olacak başıma
mahallenin kadınları gelecek sende gel diyor bana. gelmek ister misin falan yok
mahallenin kadınlarının arasında benim ne işim var ya
1'de doktor randevum var anne dedim daha cümlemi tamamlayamadan ordan cıkınca gel deyiverdi
tamam dedim ama gidesim yok
ya gidip hizmetleri neyse yapsam biraz oturup kalksam ayıp olur mu
şimdi biliyorum ki eşimde bana madem ordasın kalıverelim haftasonu orda

anaaa aynı benım yasadıklarımı anlattın..
bende nefret edıyorum,kaynanamda ısrarla her gününe çağırıyor..
gecen sabah bırden tel çaldı..kızım gunum var bugun,sende geliyorsun..
dedım anne benım bugun mısafırım var..dedı,mısafırıne soyle yarın gelsinler,sen bugun buraya gel..
dedım suan yegenlerım bıle bende..napcam onlarla mı gelcem..yok gelemem..moralı bozudu,kapattık..
kı kaynanam genelde günler oncesınden soylerdı bana,bunu son dakka haber verıyor..
kocamı aradım soyledım..gıtsen ne olur dedı..delırdım..benım mısafırım var dıye..he tmm ozaman gıtme tabıı dedı..
ıcıme dert oldu yegenlerımı evıne bıraktım..gıttım kaynanama!
eltımle de 2 senedır konuşmuyoruz,kapıyı bana o açtı..
oda saskın bende..hosgeldın dedı;bende bı sure duraklayıp,tovbe yarabbım tarzında hosbulduk dedım..
o mutfağa gectı,ben yatak odasına (cocugu emzırmeye) kaynanam geldı yanıma,anne sen bunu bılerek mı yapıyosun dedım..
yok kızım sen gelmeyince onu cagırdım dedı..
ogunu suratsız bı sekılde gecırdım..eltım mutfaktan çıkmadı..ben yatakodasından..
sacmasapan bıseydı

Evet sıkıcı bir şey, ama ona geldiklerinde gitseniz en azından hoşuna gider, sevinir.

Birkaç saat idare edebilirsiniz diye düşünüyorum.

gitmek hiç sorun değil. bende diyorum hep içimden idare edebilirim tamam yaşıtım yok ama birkaç saat diyorum ama teyzeler maşallah ahiret sorusu gibi sorular soruyorlar cinler tepeme cıkınca da bende laf sokuyorum o zamanda gene kötü ben oluyorum. yav bu günler sinir hastası eder insanı. en azından beni

Hafta sonu kalıcaksanız gitmeyin yada gidin sonra ayy kapıyı kitlemeyi unuttum yada ütünün fişini çekmedim diyin iki üç saat sonra hemen kalkıp gidin :))))) ama tam gitcegniz zmn söyleyin sanki o an hatırlamış gbi koştura koştura çıkın :)

Ya aslında bi yandan Ausencia'ya katılıyorum ama bir yandan da kayınvalidenizin günüymüş ya o yüzden acaba gitseniz mi? Yani sonuçta diğer kadınlar için değil de kayınvalidenizin gönlü olsun diye. Gidersiniz gerekeni yaparsınız ama ondan önce evine ilk siz gidin yanınızda kimse yokken, günlere gitmek bana göre değil anne (ya da ne diyorsanız), ama konu sen olunca sana seve seve yardım etmek ve de yanında bulunmak için geldim. Diğer günlere gidersem rahat olamıcam böylesi benim için daha iyi olur deseniz?

Gün sırasında çok fazla sohbete katılmamak için bol bol hizmet edin ne var ne yok her şeyi yapın, böyle zamanlarda çocuklar da çok olur arada onlarla ilgilenin, sorulan sorulara da hep hayırlısı kısmet gibi havada cevaplar verin.

yok canım kalın diyen kayınvalidem değil eşim malesef. her fısatta kalsak mı acaba diye bir yoklar beni cevabını bile bile. beni sinirlendirir sadece

daha yeni ayrıldım işten salı günü ayrıldım ya. ilk haftadan başladık bakalım bismillah. kafa dinlemek falan hayal olacak sanırım. eşimde cumartesi çalışmıyor iyice bastırmaya başlar şimdi kalalım kalalım diye. önceden ütü var iş var falan diye kabul etmiyordum ama şimdi o da yok

gerçekten sıkıcı durum bence bahane bulmaktansa içtenlikle şöyle deyin anne ben ev gezmelerine alışık değlim evlenmeden önce de pek gitmezdim günün olduğunda sana yardım ederim ama sizinle gün bitene kadar oturmazsam vaya katılmazsam bana kırılma dersiniz çalışıyoken evde yapmak isteyip de yapamadığım birçok işim var yeniden işe girmeden onlarla ilgilenmek birazda evden çıkmadan koşturmadan dinlenmek istiyorum deyin umarım anlar.

madem dr randevusu var hastane işi bu belli olmaz işim uzadı dersin gitmezsin :)

aslında bu şekilde konuşmam iyi olabilir. ama mutlaka kırılacaktır ve herşeyi içine atan bir kadın.konusunca da bu sefer hiçbir zaman hiçbirsey için aramayacak biliyorum :) kıyamıyorum çoğu zaman. seviyorum kayınvalidemi ama bazen anlamıyor derdimi ya :)

anlıyorum ne güzel kayınvalidenizi seviyorsunuz en azından o da bunun kıymetini bilse ne var sanki. aslında hiç kırılacak bişey yok siz işin zor kısmını yardım kısmını yaptıktan sonra daha ne ister ki değil mi. annecim tekrar işe girene kadar biraz kafa dinlemek istiyorum kırılma olur mu filan derseniz anlar belki

yazık ya yaşlı insanlar onların da bi evlatları torunları gelinleri var işte
tamam hepsine değil de arada bir de gidiver gönlü olsun

Hayır demekten neden çekiniyorsunuz? Çok zor değil ki bu. Hayır anne kusura bakma ben günlerden hiç hoşlanmıyorum, sıkılıyorum, tarzım değil vs.. vs... Siz isteklerinizi netleştirmezseniz, beklentileri de sürekli yükseltirsiniz.

O zaman eğer eşiniz anlayışlı biriyse karşınıza alıcaksınız işten yeni ayrıldım biraz kafa dinlemek istiyorum kendi evimde kocamla birlikte geçirmek istiyorum ben robot değilimki sürekli bişeyler yapim bnde insanım rahat etmek istiyorum diyin bide insana böyle yapılınca gitceği varsa bile istemiosa zorlandığı zaman insanı bu kadar sıkmanın bu kadar üstüne düşmenin ne anlamı varki

Biz çoğu zaman kendi kendimize yetebiliyoruz, yalnızlıktan hoşlanıyoruz.
Ama o yaştakilerin çoğu öyle değil.

O işin yardım kısmından çok sizinle misafirleri ağırlama derdinde.
Siz ordayken "Bakın gelinim geldi bana yardım ediyor." mesajı vermiş olacak, bize mantıksız gelebilir ama onlar bununla mutlu oluyorlar.
Aranız da iyiymiş ne güzel, gerçekten idare edebilirsiniz birkaç saat.

Ama eşinizle öncesinde konuşun, ne gerek var kalmaya, böyle bir teklif sunmasın sizi zor durumda bırakmasın.

neden açık açık söylemiyorsunuz ben işten kafa dinlemek için ayrıldın günlere felan katılmak istemiyorum diye tamam gelip hizmet eder dönerim felan diye açıkça söyleyin

bende yaşadım aynı şeyleri şimdi Allahtan gün falan yapmıyorlarda rahatladım..yoksa bide her giden elinde birşey yapıp götürüyordu günlere k.valide tabi her seferinde bana yaptırıyordu bide onunla uğraşıyordum.kendi evinde oldu sormak yok zaten gelirmisin diye mecbur gidilecek yardım edilecek millet seni süzer gelinsin die falan sinir olurdum bende.
şimdi gün mün yok ama gittiği ev gezmelerine çağırıyor zorla illa gel die bende sıkılırım napıcam orda diyorum..off offffff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…