Kayınvalidemin hediyesi 😂

Kızmayın, ben kötü niyetli olduğunuzu veya bilekliğin üstüne yatacağınızı ima etmedim. Ama böyle karışık işler bir gün gelip tersine dönüveriyor. Kayınvalideniz gelinine eli açık ne güzel ama ölçüsü yok. Kocasının söyleneceğini bile bile onu kızdırma pahasına kuyumcu alışverişi yapması bence komik değil. Eşler birbirine sormalı,danışmalı. Mesela almadan önce, ben geline güzel bir bileklik hediye edeceğim deseydi kabul edilirdi bu hediye.

Ben her zaman çekirdek ailelerin ayrı bütçesi olması taraftarıyım. Kendi birikiminizle aldığınız evlere tabiki de kaynınızı ortak etmeyin. Bir kaç sene sonra o da evlenecek. Şimdi size geri verilmeyen 40 gr altın kaynınızın eşine takılırsa bozulursunuz haklı olarak. Benim demek istediğim alacak verecek meselesi kapansın, kayınpederiniz 40 gr altının üstüne yatmasın. Yarın der ki bana zorla bileklik aldırdılar üstüne altın istiyorlar. Niye laf gelsin kulağınıza. Kayınpederinizin mesela borcuna sadık olmaması iyi bir şey değil, haksızlık yapıyor.

Benim kayınvalidemin de eli çok açıktır bana. Samimiyet sevmez can ciğer olmaz ama mesela takı falan oldu mu kızına ne aldıysa bana da almak ister. Üç senedir her gittiğimde kuyumcusuna götürmek ister. Görümceme pırlanta inci karışımı bir yüzük almış, seninkini de gidip yaptıralım der. Ben takı takmadığım için hep geçiştiriyorum. Kayinpederimden habersiz borç adı altında gidip yaptırsa kabul etmem. Çünkü gönülsüz hediye. Her taktığımda kayınpederin gidin geri verin demesi gelir aklıma. Üstelik benimkilerin ikisi de Almanya'dan € olarak emekli maaşı alıyorlar. Mal mülk gani gani.

ne gidip misafiri için kendimi paralarım, ne aldığı bilekliği ileri geri süründürürüm.
Borcum kadarını alır, gerisini iade ederim.
kafam karıştı valla bu ne hengame..

Benimde kv de de 15 ceyregim var, yillaaar yillar oldu, hic hatirlanmiyor, esim bekarken eve Traktör alinmis, Güya esime aliniyor Traktör,kv de bilezik veriyor, arada lafi geçer, ister , tabii traktör satılalı yüzyıllar oldu, biz yurt dışında yaşıyoruz, onların parasıyla gelir giderleriyle alakamız yok, bir keresinde dedim hani traktör nerde diye , eşimde bana destek olunca o konuda sustu kv.
Altın fiyatları arttı, bende istesemmi 15 çeyreğimi acaba ….

Kv eşine söylemeden almakta hatalı ama kp de geri istemekte hatalı. Karı-koca kendi aralarında halletmeleri lazımdı meseleyi, geri istemek ne

Söyledikleriniz haklı...
Adam 40 gramı vermiyor zaten vermeyeceğini de söylüyor daha ne yapabilirim ki Kafasına silah dayayamam. Vicdanı tırmalasın kendini
Ve ayrıca dediğiniz gibi bugün arayıp bilekliği göndereceğimi söyleyeceğim.

Geriye 3 4 binlira bisey kalıyorsa bence iyi yapmış size bileklik yaptırmakla.Ceyregi size direk de verebilirdi Ama kp in istemesi olayı olmamış ben olsam verirdim.

ne gidip misafiri için kendimi paralarım, ne aldığı bilekliği ileri geri süründürürüm.
Borcum kadarını alır, gerisini iade ederim.
kafam karıştı valla bu ne hengame..
Her insanın yapısı farklıdır.... benim de kayınvalidemden çok kırıldığım noktalar oldu ancak zerre kin tutmuyorum tutamıyorum
Misafirlerini de kendi ağırlayamıyor. Temizlik titizlik takıntısı var sonra da masumlardaki Safiye gibi işin içinden hiç çıkamıyor.
Bende rezil olsun istemiyorum insanlara karşı ( benim annem yok olsaydı onun da açığını başkalarına vermek istemezdim düşüncesi geliyor aklıma).
Aman ne bileyim ya iyilik yap denize at balık bilmezse halık bilir diyip geçiyorum öyle

Bence vermeyin borçtan düşersiniz.
Ben olsam kapısına gidip borcu isterdim, net.

Ayy ne güldüm ya kv‘ye bak sen sinirlendirmeyin kadini yoksa yine daha fazla harcamakla tehdit etti yapar mi yapar valla anladigim kadariyla

yardımcı olmanız güzel bir davranış, ama bazen elinde patlıyor insanın.
o da yaptıklarınıza karşılıksız kalmak istememiş, ama geliri yok anladığım kadarıyla ve arada kalacaksa zor. iade edebilirsiniz.

bak ben senın yerinde gerçekten olsam

o bilekliği geri vereceksem o kp bir daha yüzüne kimse baktıramaz ,

baksamda zaten suratımla adam döverim ben , net yaniii

Kayınpeder neden ödemiyormuş kalan parayı
Düğün masrafını çıkarmak içinmi
Durumunuz iyi olabilir ama adam sizi kandırmış
Kuyumcuda hesabı olan adam borcunuda ödeyebilmeli bence
Kayınvalideniz eşinin bu tutumuna sinir olup böyle birşey yapmış olabilir
Ben kayınvalideyi sorunlu göremedim belliki o vicdan yapmış
Verip vermemek size kalmış vermesenizde ayıp olmaz yani
Ama kayınpederiniz hiç hoşuma gitmedi

Ne güzel pozitif bir insansınız keşke bende böyle olsam

Kayınpederim benim de hiç hoşuma gitmiyor zaten hemfikiriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…