Doğuma Hazırlık kayınvalidemin ismi...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ben kayınvalidemin ismini koysam, kalpten gider tontonum Kendi adını hiç ama hiç sevmez :))))

Sana gelince arkadaşım, hayır koyma... Git güzelce konuş istersen kayınvalidenle. Anne seni çok seviyorum ama Fatma eski bir isim ve ileride çocuğum isminden dolayı üzüntü yaşayabilir de. Ya da bu konuşmayı yapamayacaksan, hiçbir şey söyleme ama istemiyorsan koyma. Şimdi onun gönlü olacak diye, ileride bütün hayatı boyunca o ismi taşıyacak olan çocuğu es geçemezsin. Fatma tabii ki çok değerli bir isim ancak kullanmak istemeyebilir bir insan. Örneğin Şaban da çok değerli bir isim ama erkek olsaydım adımın asla Şaban olmasını istemezdim. Bunun gibi bir şey işte.

ben özellıkle sag olan kişilerın ısmının cocuklara verılmesıne cok uyuz oluyorum ya ben hamıleyken karsı komsusu gelmsıtı annemın kayınvalıdemlerde var kadın dedı ne koycan ısmını dedım emir aaa dedı kayınpederın ısmını koysana adıda ıbrahım eskı ısım allahtan kayınvalıdemler ne ısterlerse koysunlar falan demsıtı sinir olmustum ben emır dıyodum kayınpederım hatta baska ısım bulalım deyıp duruyordu sonucta doguran benım eşimde ıstedıkten sonra o ismi kımene dımı ama ben kopydum oglusumun adını ııde yaptım
sende koyma bence ben ıkı ısmıde sevmıyorum bırı baska dıyor bırı baska karman corman bırsey cıkıyor fatmagülde bayılıcak bır ısım degıl bence arkadasın yazdıgı gıbı fatmadanda cirkın hatta bence benım mesela kuzenıme babanne ve anneannesının ısımlerı konumus münire fatma adı bız sülalece münire dıyoruz ama o fatmayı sevıyor arkadaslarının arasında falan onu kullanıyor karmsa oluyor yani sende ıkı ısım koysan kayannalar habıre fatma fatma dıcek sen ötekıısmı söylicen cocuk 2-3 yasında adın ne dedıklerınde ne dıcegını sasırcak hem kaynanan ölmemeıs sag ne gerek avr ısmını koymaya bence kaynanala aran nasıl bılemıcem sen konus senı severım saygım sonsuz ama eskı isim degıl güncel birsey olsun ıstıyorum de olmadı göbek adı olsun fatma nasılsa nüfusada yazılmıyor göbek adı bırsekılde konmus olur işte ne dersin

Babaanne ismi magduruyum
Neneler dedeler kocalar üzülmesin diye
Bir ömür cocuğunuzu uzuyorsunuz

bebeğim 18 temmuzda doğdu. adını fatma irem koyduk. şimdi hangi ismi kullanıcaz o mesele.

öncelikle hayırlı olsun,Allah analı babalı büyütsün vatanına hayırlı olsun inşallah
tabii ki irem diyeceksiniz kayınvalideniz de kendi isminin mecburiyetten konulduğunu adı gibi biliyordur gerçekten onun ismini koymak,söylemek isteseniz tek isim koyardınız hiç de kusura bakmasın onlar istiyorlarsa fatma desinler zaten yanlarında ne kadar bulunacak ki çocuk siz ve çevreniz irem dersiniz çocuk bu isme alışır zorla isim mi koydurulurmuş?ne saygısızlık ben demiştim size göbek adı fatma deyin kayınvalidene,nüfus cüzdanına yazdırmayın bile diye madem koydunuz içinizden gelen ismi söylemenize de kimse karışmasın

bebeğim 18 temmuzda doğdu. adını fatma irem koyduk. şimdi hangi ismi kullanıcaz o mesele.

Allah analı babalı,sağlıklı,mutlu,uzun ömürler versin İrem bebeğe.Büyüyünce kendisi de İrem ismini tercih edecek zaten,siz şimdiden İrem e alıştırın hem kendinizi,hem bebişi,hemde kaynanayı:)Benim doğumgünümde 18 Temmuz bu arada:)

hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütsün.... ben bu isim konusuna karışanlara sinir oluyorum ben kendimde böyle bir lüksü göremem anası babası dururken 3. kişiye mi düşermiş ismini koymak... ama işte bizim adetler maleseff böyle büyükler kendinde o hakkı görüyorlar her nedense !!! neyse iki isimli olması iyi olmuş siz iremi kullanırsınız kayınvaliden çok istiyosa egosunu tatnmin etmek için fatma desinde şişinsin dursun puuhahaha

Canım ikindim koy çatmayı kullanmazsınız hiç korkarım aynısı benimde başıma gelicek

Canım iki isim koy fatmayi kullanmazsınız hiç korkarım aynısı benimde başıma gelicek

sinir oluyorum ya böyle isimlerini bekleyenlere. henüz hamile filan değilim ama eşimle çok fazla tartışma konumuz oluyor bu. oğlum olursa kayınbabamın adını koyacağım ama kızım olursa kendi istediğim ismi koyayım diyorum olmazmış. annesi kendi adını bekliyormuş. onu koyarsan doğumsonrası dava açarım değiştiririm ismi dedim. o zaman o da beni boşarmış kayınvlidemin yanında alttan alttan bildirmem lazım istemediğimi. o da huzurmuz bozulmasın diye istemez zaten ozaman. ama işte iş eimin haberi olmadan kayınavlideme kendi istediğim ismi koyacağımı hissettirmek.

haftasonu kayınvalidemlere gittik ve ilk cıngar çıktı. hem bana hem eşime ayrı ayrı talimatlar verildi. ama bende onun ismini söylersem en adi insanım. eğer bu durumda olan varsa çocuk doğmazdan önce cıngar çıksın daha iyi. koymayın adını. ben eşimden tırstım sesimi çıkarmadım ama çok aptallık etmişim. şimdiki aklım olsaydı asla ama asla koymazdım. ben üzüleceğime kızım üzüleceğine kaynanam üzülsün daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…