Doğuma Hazırlık kayınvalidemin ismi...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
En sinir olduğum şey,çocuğa anne babaların ismini vermek.benim amcamın oğluda çocuğuna ölen babasının,yani amcamın ismini koydu.şimdi hiç kimse çocuğa adıyla hitab edemiyor.bende soramıyorum bile gittiğimizde,çocuk nasıl diye de soramazsın ismini söyleyemediğine göre.hiç bişey demiyorum,ne yapayım... Ki birde çocuklar büyüdüklerinde isimleri hoşlarına gitmediği için depresyonada girebiliyor.düşünün,daha 4 yaşında,oldukçada güzel ismi olmasına rağmen anne babasına kızıyordu kuzenimin kızı,niye benim adımı eylül koydunuz diye :)

şimdi sana başımdan geçen olayı anlatıcam tabi kaynana inançlı ise bu çok işe yarayacak.11 sene önce önce oğluma hamileyken daha cinsiyet belli degil kaynana görümceler bir isim muamması hepsi bir isim pesinde karar vermişler kız olursa aleyna erkek olursa samet itiraz ediyorum ama elden ne gelir onlar çogunluk.üzülüyorumda bu duruma tabiki. neyseki cinsyet belli oldu samette karar kılındı. isimlerden yana degil derdim fikrimin alınmaması ne düşündüğümün önemi olmaması sorun ettiğim. bir gece ruyamda kucagımda bir bebek gördüm benbeyaz pasparlak nur gibi parlıyor.bebeğe sesleniyorum berat diye berat ismiyle uykudan uyandım.sayıklamalarımı eşim bile duymuş. ruyayı kayınvalideye anlattıgımda çok etkilendi hocalara danışdı bilenlere vs. herkezde aynı yanıt ismiyle geliyor çocuk. oğluma berat can ismini verdik.benimki Allah tarafından dı ama sizde böyle bir duruma başvurusunuz.biraz işin sahtekarlık yanına kacın ne olcak :))

Çok şükür bu konuda şanslı kesimden yanayım.Kayın validem ırmak ismini çok sevdiğini söyledi hatta kızı olsaymış adını ırmak koymak istiyormuş nasip değil miş.. Neyse benimde hoşuma gittiği için ırmak ismi olabilir diyordum ama tabi cinsiyet belli değil o zaman.. Bir yandan da ne olursa olsun aileler biliyorsunuz karşılıklı alınırlar.. Benimkisi bozulacak bu sefer bize sorulmadı diye.. Cinsiyetini öğrendiğimizde akşam eşim nette dolaşırken :)) alya dedi ve konuyu kapadık.. :))) bu konuda şanslıyım sanırım.. Hoşuma da gitti .. göbişi severken alyam diye seslenmek :))) o değil geçtiğimiz günlerde kayın pederim kayın valideme demiş ki bize sormayacaklar mı isim için ... Kayın validem (isimi kendi oğlu koyduğu için zorlama yapmıyorduk bence :)::) ) demiş ki bize düşmez ki çocuk onların eskiden miş o biz soruyorduk bize hiç sormadılar ismi ne olsun diye .. Biz çocuklarımıza bu zorlamayı yapmayalım..

Adı gibi hayırlı olur inşaallah bebeğim.. Kimse zorluk çıkarmadı bu isim konusunda...

Ama bir şey diyimi benim canım annem takıyor ara ara :))) ben bu çocuğun ismini söyliyemiyorum sen neden seçmedin kocana seçtirdin ah anne ah azıcık bizde de var

az önce yine mevzusu oldu. bağırış çağırış. uzatmayayım. ben en iyisi fatmanın yanına bir isim bulayım.

benim kayınvalidem de çok istedi, hatta kayınpederim koyarsanız benden size bir tam altın dedi ama ben kesin bir dille reddettim benim en büyük şansım eşim de o ismi koyalım diye diretmememsi oldu, sizin 2 isimden başka çıkar yolunuz yok bence.

ayy ya ne gıcık birşey bu durum.benim daha cocugum falan yok hamile bile değilim üstelik.bizimkiler daha şimdiden dusmus derdine.geçen gün kayınvali,demlerde oturuyorduk eşim yok erkek olursa çağatay olsun şu olsun bu olsun diyordu.Kayınvalidemde demezmi kız olursada gökçe olacak !!!!!!!!!!!!! Dikkatinizi çekerse olacakk!!!!! diyor..İçimden dedimki ikisinede siz istediğiniz kadar isim bulun olsun olacak deyin zamanı geldiğinde benim dediğim olacak.!!!

hayatım iki isim koyun bence. Ama nüfusta fatmayı ikinci ismi olarak yazdırın, okulda ilk isim kullanılır çünkü

ben çok şanslıyım galiba eskiden beri zeynep ismini severim kızım olursa koyarım diyodum kaynanamın adı zeynep bi taşla iki kuş...
kayınpederimin adını da diğer eltim koydu zaten....
ama ben olsaydım kimseyi dinlemez kocamı ikna ederdim ya da rüya olayına başvurun gece kocanızın duyacağı gibi yalandan sayıklayın...

Son düzenleme:
cocugun ismi konusunda bile size karisilmasina izin veriyorsaniz afedersiniz bu yulari ellerine verip nereye cekerlerse oraya gitmek...
biraz sesinizi cikarin canim sizn cocugunuz bu siz doguruyorsunuz...
masaya yumrugu vurun dediginizi yaptirin...
ayrica sizin anneniz hayattaysa annem de kendi adinin konulmasini istiyor, kayinvalidemin boyle ismi koyulsun diye diretmesi cok kirmis kalbini...ikisinin de ismini koyamam arada kaliyorum deyin esinize ve baska isim bulun...

walla tatlım tesadüfen okudum konuyu ve hafif bir tebessüm oldu yüzümde; nedeni sinir...

ben evlenmeden daha öğrendim bunu tesadüfen,nasıl oldu hatırlamıyrum ama direk bana sölemedi,eşimden duydum sanırım. ben daha o dakika tavrımı belli ettim eşime ki zaten o da pek taraftar diildi böyle bir şeye.

benim eşim 2 kardeş,şimdi bizden umudu kesti,zaten benim ne çatlak olduğumu çok iyi bilir kendisi ,eşimin kardeşinin çocuğuna hevesleniyor şimdi,o da hala bekar

keşke bu konu hamileliğinden önce açılsaydı da azcık dişini gösterseydin. şimdi hamileyken bebişe zarar verir sıkıntı stres yapman...:26:

kızlar varya siz süpersiniz 10 dk.geçmeden birsürü fikir verdiniz. evet 2 isim olabilir ama buseferde benim adım söylenmiyor diye küser. herşeyi bize zehir eder.

o kadarını yaptığınıza dua etsin. koymasanız darılacak iki isimle koysanız gene darılacak eee? ona da buna da darılacaksa sen ne yaparsan yap darılacak bişey bulur o zaman.
incesine kadar düşünme canım ya, kendini üzersin sadece
iki isim koyarsınız var mı baska orta yol? isteyen istediği isimle seslenir.
benim kardeşim içinde oyle oldu biri dedemin ismi diğeri bizim sectiğimizdi. memlekette dedemin ismiyle çağırıyorlar biz bizim koydugumuz isimle.

Canım bende bir babanne ismi magduruyum..

Allah'tan bizimkiler iki isim koymuşta en azından sevdigimi kullanıyorum.Bu isim çocugunuda etkileyebilir yani. 2 isim koy canım millet ne demek isterse onu der ve sende annenin gönlünü almış olursun

ne saçma sapan bir mevzu ya!
insanlar kendi ismini daha hayattayken başka birine verdirmeye niye bu kadar heveslenir hiç anlamam!
ismin devam etsin, anılsın istiyorsan hayatta güzel şeyler yapacaksın, öyle toruna torbaya adını verdirmekle isim devam etmez, ikinci bir isim koyarlar gene söylemezler senin adını...

sözün özü ben bu kaynana kayınbaba ismi verme olayına uyuz oluyorum,
benim oğlumun da iki ismi var biri dedesinin adı, 12tane torunun hiçbirine ismini verdirememişler, biz veriverdik!
isim verilirken bana hiç sorulmadı, ikinci isim ise babasının gençliğinden beri koymak istediği isimmişşş! olaydaki eşekbaşı da ben oluyorum farkettiyseniz!

biz 3kardeşiz, annem babam 3ümüzün adını da istedikleri isimleri torbaya atıp çekerek vermişler, yoksa kuvvetle muhtemel babannemin adı olan akile olurdu ismim
ucuz kurtulmuşum!

istemiyorsanız vermeyin arkadaşım, şimdiki aklım olsa sonuna kadar diretir gene verdirmezdim istemediğim ismi

bence kayınvalidenin adını koyabilirsin canım.allah elini ayağını sağlam versin sağlıklı sıhhatli olduktan sonra ismiyle büyümeyi nasip etsin öncelikle yani isim dediğin ne ki hem eşinde çok sevinir kayınvalidende ikisininde gönlünü hoş tutmuş olursun.görüyoruzki ne bebekler doğuyor allah hayırlısıyla seni doğumdan kurtarsın önce canım ya.hem hamilesin isim konusunda bu kadar kendini kasma üzülmeye değmez hem bebeğini kucağına aldığında inan o herşeyi unutursun bırak adı ayşe fatma zeynep olsun ne farkederki

sen isim fln derken ipleri veriorsun gibi geldi kayınvalidenin eline...

ona darılır buna kızar diye sen düşüneceğine o düşünsün seni kıracak üzeccek diye hemde böyle iki canlıyken...

hayırlı uğurlu olsun bebeğiniz.
iki isim koyun sizde olmazmı? şimdi çoğunluk iki isimli
benimde kızım iki isimli.

meseka fatma nur olabilir...

fatma güzel isim.

kırlılırsa kırılsınlar hiçte koyamam valla. kendim eşimle birlikte beğeneceğim bi ortak isim isterim. oyle kayınvalide ismiymiş kayınbaba ismiymiş koymayı doğru bulmuyorum.

İlk senin istediğin isim ikincide kayınvalidenin ismi olsa olmaz mı...

Fatıma Zühra koyabilirsiniz. Çok güzel bir isim bence :) Zühra cennette bir çiçek ismi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…