Doğuma Hazırlık kayınvalidemin ismi...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

canım bende 24 haftalık hamileyim bende ön isim olarak kayınvaldemin adını koyacam benim tek şansım bana karşı çok iyi olmuş olması ama yinede ben onun ismi eski olduğu için söylemek istemiyorum bunu eşimede dedim aman arada onun yanında dersin dedi eşim de annesini çok seviyor bunu bildiğim için huzursuzluk yaşamak istemiyorum illaki adını koydun diye söylemek zorunda değilsin zamanla oda alışır

ben hala yanına uyumlu kısa güzel bir isim bulamadım. doğurmak üzereyim. ama inanınki arkadaşlar bazen keşke olmasaydı dediğim bile oluyor, öyle bana dayatılması çok zoruma gidiyor. oğlum bile diyorki fatma ismi hiç güzel değil koymayalım. küçücük çocuk bunu düşünüyor benim eşşek kadar kocam bunu anlamıyor.

kadın 9 ay taşıyor bulantısını ağrısını sıkıntısını çekiyor üstelik bir de doğum süreci ayrı bir dert,bütün bunlara rağmen ismi kayınvalide koyuyor!?
değil kayınvalide,babanın bile karışmaması,ismi annenin koyması taraftarıyım,pozitif ayrımcılığı seviyorum:)
tabiki eşinizin de fikrini alırsınız onun nefret edeceği bir isim koymazsınız ama kararı sizin vermeniz güzel olur.

koymak zorunda değilsin ama iş kocanda bitiyor tabii böyle her istenilene taviz verecekse işiniz zor sizin
başka bir isim koy göbek adını fatma koyduk dersin nüfus cüzdanına bile yazdırma
çok saygısızca bir şey çocuğunuza benim adımı koyun diye beklemek hele bir de kendileri kendi kayınvalidelerinin kayınpederlerinin adlarını çocuklarına koymamış olanlar ağızlarını bile açmasınlar
kocana isteğini kabul ettiremezsen de mutlaka iki isim koy kendi koyduğun ismi söyle çocuğuna
fatmanın yanına isim önerisi için anket açabilirsin söyleriz aklımıza gelen güzel isimleri

kız torununuz olursa çok ileride,senin ismini koyarlar canım birde böle düşün :) bence eski gelenkelr bu anlamda güzelll

kız torununuz olursa çok ileride,senin ismini koyarlar canım birde böle düşün :) bence eski gelenkelr bu anlamda güzelll

kızım diyor zaten senin adını koyacağım diye ben de ya eşin istemezse diyorum o karışmasın diyor :)

ama benim adım güzelll

eskiden 8-10 çocuk oluyordu bir ailede,dolayısıyla kızların ikisine annelerin,oğlanların ikisine babaların ismi konulurmuş.şimdi ben kızıma kayınvalidemin ismini koysaydım annem üzülürdü,annemin adını koysam kayınvalidem üzülürdü.biz eşimle baştan anlaşma yaptık,kız olursa ben,erkek olursa o koyacaktı ama kesinlikle anne ve babalarımızın ismi olmayacaktı.kayınvalidenin ismini koysanda sorun olacaktır,kızın büyüdüğünde kayınvalidenin yanında Fatma diye bağırsan bu sefer ona alınacak.bence kesin tavrınızı koyun ve koymayın,mecbur değilsiniz.bugün isim konusunda baskı yapan yarın herşeyinize karışır.anneyi sevmek saymak demek herşeye müdahale etmesine izin vermek demek değil.banada babaannemin adını koyacakmış babam,benden 10gün sonra halamın kızı olup,ona koyulunca kurtarmışım:)ama babaannemin adı olsaydı 18imi bitirir bitirmez mahkeme kararı ile değiştirirdim.o ismi çocuk bir ömür taşıyacak ve sizde her ismini söylediğinizde zorla koydurdukları için sinir olacaksınız.bu arada benim kayınvalidemin adı da Fatma ama kızımın adı Nehir:)

Ne demek baba bile karismasin anne tek basina yapmiyo ya bu cocugu illaki babaninda soz hakki var ve ortak bi isim konulmasi daha hos olur

canım dinen isim hakkı anneninmiş bunu eşine söyle bende koymak istemem istedigi kadar diretsin koymamda çok şüküe öle bi talebi yok bence istedigimiz isim olsun de birlikte secelim de gönlim razı degil de bu insanların bencilligini anlamıyorum

ikinci bi isim düşünün isim bu içinizden gelmeli, bi ömür taşıyacak çocuk .fatma güzel klasik bi isim yanına modern beğendiğiniz bi isim bulup eşinizi de ikna edin derim

benımkısı isim konusunda yorum yapmaya kalktı benim çocuğumun ismi belli dedim kestirdim.aslında erkek ismi konusunda kararsızım ama taviz vermek istemiyorum.görümcem beğenmediği yönunde yorum yaptı kendi çocuğuna kendi istediğini koysun herkes dedim hiç uğraşamam.bana babaanemin ismini koymuşlar ve hiç sevmiyorum

kızlar bu konuyu nerden okudum ya
hatırladıkça sinirleniyorum.malesef ben hayır diyemedim.
benide rahatsız eden şu,deseler ki kızım oğlun olursa ve babanın ismini koyarsan
bizi çok mutlu edersin yada koyarmısın deseler neyse...
ama yok oğlan olursa babanın ismi olacak,kızın olursa benim ismimi koymana gerek yok
zaten benimki erkek ismi,annenin ismini koyabilirsin.sonra yengen doğurdu,neden annenin ismini
koymadılar diye 10 defa demeleri.Allahım nerden gördüm bu konuyu,
lütfen bebeğin isminede karışmayın,erkeklerede sinir oluyorum.diyemiyorlar ki
anne,doğacak bebeğimizin ismini koymak annesinin hakkı,ben bişey diyemem diyemiyorlar.
ben doğum yaptıktan sonra eşimin vicdanı el vermedi ki daha önce iki isim koyalım bari dememe
rağmen karşı çıkıyordu.iki isim koyduk ve ikisini birlikte söylüyoruz.ikinci ismi kayınbabamın ismine uyumlu seçtik.
en azından daha sevimli oldu.yani aklınızda olsun,iki isme razı olurlarsa eğer ikinci ismi uyumlu seçin.

Son düzenleme:
bende aylarca bu isim konusundan sıkıntılar yaşadım. 2 yıl evvel babamı kaybetmiştim. annem hamile olduğumu duyduğundan itibaren baban geliyor demeye başladı. erke olsun demeye başladı. kız olursa üzülecekti resmen. benim bebeğimde erkek oldu. cinsiyetini öğrenince eşim dediki annene şaka yapalım kız diyelim. demez olaydık. bir oturup ağlamadığı kaldı. sonra açıkladık kızdı bize. neyse biz isim konusunu açmadan herkese dedesinin ismi olacak dedi. aslında babamın ismi çok güzel bir isim ömer faruk ama benimde eşiminde mantığı anne baba ismi koymaktan yana dedğildi. evlenmeden önce bile böyle konuşmuştuk. diğer yandan ben babama çok düşkündüm bebeğimi hiç faruğum diye sevemedim karnımı okşarken ağlamaya başlıyordum. anneme bir gün bari sadece bir ismini kullansak ikinci ismi biz koysak dedim hakkımı helal etmem dedi. eşimin aileside bebeğe bir isim koymak istediler oda kayınpederimin ismi idi (yaşar)yani FARUK YAŞAR olsun dediler. eşimde bende istemiyorduk ama kırılacaklar üzülecekler diye hep sustuk. en son eşim bu konu 7 ay devamlı evimizde gerginlik üzüntü yaratınca bıktı ve yeter dedi. bana bıraktı herşeyi. ana baba olan biziz. maddi manevi tüm sıkıntıyı çeken biziz dedi sen taşıyorsun senin hakkın dedi ne istiyorsan onu koyalım dedi. bende düşündüm taşındım yine dedim ki kimse kırılmasın alışırım faruk yaşar olsun. ve ben bunu anneme açıkladım. 1 hafta kıyamet kopardı. onlar bizi kıskanıyor diye babanı çekemediler mi başka toruna koysunlar....vs ben artık senin annen değilim babanında kemiklerini sızlattın. ben ağla ağlaa.... en son dedim ki kafama göre koyacam yeter üzme beni. öncesinde ben faruk yaşarı istemezken yeterki ortalık sakinleşsin diye anneme kabul ettirmeye çalıştım. kayınvalidem dedi istediğinizi koyun bizim için sorun değil. eşim dedi kimsenin ismini koymuyorum. çocuk benim değilmi bir isim için küsen küssün. veee en sonunda bebeğimize çınar ismini koymaya karar verdik. şimdi yanına ikinci bir isim düşünüyoruz.:))

ben asla benim adımı koyun demem. hele hele ölenlerin isminin konmasına daha çok üzülüyorum. çünkü büyükler aman deden de hiç böyle değildi falan demeye başlıyorlar. çocuğun kendine ait karakteri var değil mi ismide ayrı olmalı bence

yazdıklarını okurken ikisinin adını koymasınlar en iyisi diye düşünüyordum ki sonunda zaten o yönde karar vermişsiniz iyi de yapmışsınız anneni anlamak da da zorlandım açıkcası bu kadar baskıyı en çok erkek tarafı yapar
kimsenin gönlü kalmasın kimse anne babasının adını koymasın diyorum ben erkeğin ki anne babaysa kadının ki de anne baba eşit olmalı ikisinin de adını koymamalı

benim de 8 yıl oldu erkek kardeşim vefat etti,eşimin de taaa küçükken bir erkek kardeşi vefat etmiş ilk çocuğumuzda kardeşim yaşıyordu benim ve erkek olursa eşimin kardeşinin adını koymayı teklif etmiştik nerden öyle düşündüysek üstelik aynı isim benim halamın oğlunda var Allahtan kız oldu şimdi ise erkek bile olsa eşim de ben de o ismi düşünmüyoruz benim de kardeşim vefat etti dedim ölmüş birinin adını koyamam çocuğuma dedim eşim de istemiyor zaten kimse de demiyor bu sefer bu ismi koyun diye deseler de karar bizim kimse karışamaz

annem baskın karakterdir hep istedikleri olmuştur bundada kendi istediği olması için baskı yaptı işte.

Çocuk sahibi olmaya çalışmanın zorluğunu iyi bilenlerdenim. Eşimden başka destekçim de yok diyebilirim. Bu kadar zorluğu yaşadıktan sonra benim ya da eşimin dışında kimsenin isim koymasını kabullenemem. Ben sakin bir yapıya sahibimdir, kayınvalideme de kayınpederime de saygımı eksik etmem, ama konu çocukla ilgili bir şey olduğunda gözüm dönüyor, cazgırlaşıyorum.

Geçen kış eşimin kuzeni doğum yaptı. Kayınvalidem bir taraftan ona isim önerirken, bir taraftan da yeğenlerinin birkaçına ismi kendi koyduğunu anlatıyordu. Torunlarım için de isim düşünüyorum deyince, sinirlendim. "Benim çocuk olursa ismi hazır anne sen zahmet etme" dedim. Feci bozuldu, ama umursamadım. Tecrübelerinden faydalanırım, başım üstüne, ama karar verme konusunda eşim ve benim dışımda kimse karıştırmam.

bende kaynana kayinbaba anne baba isimleri koymaya karsi birisiyim.....isim koyarkende esimden baska birinin karismasini istemiyorum....9 ay eziyeti ceken bizleriz ohh ne ala isim koymaya gelince o hakki kimse alamaz elimizden....iyi yapmissin canim isim hazir demekle, kizim olacak insallah ve henüz ismine karar vermedik simdiye kadarda kimseden isim tavsiyeyi gelmedi aman gelmesin istemiyorum zaten

aile konusunda ne kadar da şanslıymışım.çok olgun ailelerimiz varmış eşimle.kızımda annem,babam,babannem zeynep olmasını arzu ettiler ama önerdiler sadece zorlamadılar.evde komik komik atışmalar yaşanıyordu.kardeşlerim zeynebi istemiyordu ama ben zeynep ismini hep sevmişimdir.kulağına ismi okunduktan sonra kuzenlerimin ve kardeşlerimin önerisiyle ece ismini de koyduk.neticede Ece Zeynep oldu.kızıma da ismi cuk oturdu.
oğlumda(doğmadan ismi hazırdı ama erken doğdu ve 3 gün yaşadı)eşime Eymen ismini önerdim ilk defa bir isimde hemfikir olduk herkes te kabul edip beğendi.hoş beğenmeseler de başka bir isimde diretmezlerdi.ama nasip olmadı.şimdi yine erkek bebek bekliyoruz ve isim misim umurumda bile değil.kocaman kocaman gün geçirmiş insanlar nasıl oluyor da herşey olmuş bitmiş gibi bir tek bebeğin ismine takabiliyorlar hem de gündemin en önemli maddesiymiş gibi hayret ediyorum.yazık çok yazık.bu nasıl tecrübe,nasıl gün görmüşlük anlamıyorum.koca bebekler gibiler.ben hiç yakıştıramıyorum.kimse benim maddi manevi tüm zorluklarını çektiğim bebeğimin ismin koyamaz,hakkında karar veremez.eşim bile benden sonra gelir.ayrıca önemli olan bebeğin sağlıklı olması değil mi?ve de ardından ona anlamı güzel olan hayatı boyunca onu olumlu etkileyecek güzel bir isim konulması.yok benim ismim olsun yok dedesinin ismi olsun.çok saçma yaaa...

3 yıllık evliyim henüz çocuğum yok ama k. validem ismini koydu bile kendi abisi ve büyük oğlunun adını birleştirip iki isim olarak düşünmüş saolsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…