kızlar çok moralim bozuk. şimdi 3 aylık hamileyim. bebişin kıza benzediğini ama yanılma payının olduğunu söyledi. bugün eşim eğer erkekse benim babamın adını, kızsa kendi annesinin adını koyalım dedi. kayınvalidem çocukluklarından beri bunları işlemiş durmuş. ismi fatma. isim peygamberimiz(sav)in kızının adı. tamam anlamı güzel olabilir ama benim de çocukluğumdan beri hiç sevmediğim bir isim. çok üzülüyorum. ne yapıcam ben eşim çok fazla istiyor. koymazsak annem çok fazla üzülür çok ayıpolur diyor. bana akıl verin..:2:
koymak zorunda değilsin ama iş kocanda bitiyor tabii böyle her istenilene taviz verecekse işiniz zor sizin
başka bir isim koy göbek adını fatma koyduk dersin nüfus cüzdanına bile yazdırma
çok saygısızca bir şey çocuğunuza benim adımı koyun diye beklemek hele bir de kendileri kendi kayınvalidelerinin kayınpederlerinin adlarını çocuklarına koymamış olanlar ağızlarını bile açmasınlar
kocana isteğini kabul ettiremezsen de mutlaka iki isim koy kendi koyduğun ismi söyle çocuğuna
fatmanın yanına isim önerisi için anket açabilirsin söyleriz aklımıza gelen güzel isimleri
kız torununuz olursa çok ileride,senin ismini koyarlar canım birde böle düşün :) bence eski gelenkelr bu anlamda güzelll
kadın 9 ay taşıyor bulantısını ağrısını sıkıntısını çekiyor üstelik bir de doğum süreci ayrı bir dert,bütün bunlara rağmen ismi kayınvalide koyuyor!?
değil kayınvalide,babanın bile karışmaması,ismi annenin koyması taraftarıyım,pozitif ayrımcılığı seviyorum:)
tabiki eşinizin de fikrini alırsınız onun nefret edeceği bir isim koymazsınız ama kararı sizin vermeniz güzel olur.
kız torununuz olursa çok ileride,senin ismini koyarlar canım birde böle düşün :) bence eski gelenkelr bu anlamda güzelll
bende aylarca bu isim konusundan sıkıntılar yaşadım. 2 yıl evvel babamı kaybetmiştim. annem hamile olduğumu duyduğundan itibaren baban geliyor demeye başladı. erke olsun demeye başladı. kız olursa üzülecekti resmen. benim bebeğimde erkek oldu. cinsiyetini öğrenince eşim dediki annene şaka yapalım kız diyelim. demez olaydık. bir oturup ağlamadığı kaldı. sonra açıkladık kızdı bize. neyse biz isim konusunu açmadan herkese dedesinin ismi olacak dedi. aslında babamın ismi çok güzel bir isim ömer faruk ama benimde eşiminde mantığı anne baba ismi koymaktan yana dedğildi. evlenmeden önce bile böyle konuşmuştuk. diğer yandan ben babama çok düşkündüm bebeğimi hiç faruğum diye sevemedim karnımı okşarken ağlamaya başlıyordum. anneme bir gün bari sadece bir ismini kullansak ikinci ismi biz koysak dedim hakkımı helal etmem dedi. eşimin aileside bebeğe bir isim koymak istediler oda kayınpederimin ismi idi (yaşar)yani FARUK YAŞAR olsun dediler. eşimde bende istemiyorduk ama kırılacaklar üzülecekler diye hep sustuk. en son eşim bu konu 7 ay devamlı evimizde gerginlik üzüntü yaratınca bıktı ve yeter dedi. bana bıraktı herşeyi. ana baba olan biziz. maddi manevi tüm sıkıntıyı çeken biziz dedi sen taşıyorsun senin hakkın dedi ne istiyorsan onu koyalım dedi. bende düşündüm taşındım yine dedim ki kimse kırılmasın alışırım faruk yaşar olsun. ve ben bunu anneme açıkladım. 1 hafta kıyamet kopardı. onlar bizi kıskanıyor diye babanı çekemediler mi başka toruna koysunlar....vs ben artık senin annen değilim babanında kemiklerini sızlattın. ben ağla ağlaa.... en son dedim ki kafama göre koyacam yeter üzme beni. öncesinde ben faruk yaşarı istemezken yeterki ortalık sakinleşsin diye anneme kabul ettirmeye çalıştım. kayınvalidem dedi istediğinizi koyun bizim için sorun değil. eşim dedi kimsenin ismini koymuyorum. çocuk benim değilmi bir isim için küsen küssün. veee en sonunda bebeğimize çınar ismini koymaya karar verdik. şimdi yanına ikinci bir isim düşünüyoruz.:))
yazdıklarını okurken ikisinin adını koymasınlar en iyisi diye düşünüyordum ki sonunda zaten o yönde karar vermişsiniz iyi de yapmışsınız anneni anlamak da da zorlandım açıkcası bu kadar baskıyı en çok erkek tarafı yapar
kimsenin gönlü kalmasın kimse anne babasının adını koymasın diyorum ben erkeğin ki anne babaysa kadının ki de anne baba eşit olmalı ikisinin de adını koymamalı
benim de 8 yıl oldu erkek kardeşim vefat etti,eşimin de taaa küçükken bir erkek kardeşi vefat etmiş ilk çocuğumuzda kardeşim yaşıyordu benim ve erkek olursa eşimin kardeşinin adını koymayı teklif etmiştik nerden öyle düşündüysek üstelik aynı isim benim halamın oğlunda var Allahtan kız oldu şimdi ise erkek bile olsa eşim de ben de o ismi düşünmüyoruz benim de kardeşim vefat etti dedim ölmüş birinin adını koyamam çocuğuma dedim eşim de istemiyor zaten kimse de demiyor bu sefer bu ismi koyun diye deseler de karar bizim kimse karışamaz
Çocuk sahibi olmaya çalışmanın zorluğunu iyi bilenlerdenim. Eşimden başka destekçim de yok diyebilirim. Bu kadar zorluğu yaşadıktan sonra benim ya da eşimin dışında kimsenin isim koymasını kabullenemem. Ben sakin bir yapıya sahibimdir, kayınvalideme de kayınpederime de saygımı eksik etmem, ama konu çocukla ilgili bir şey olduğunda gözüm dönüyor, cazgırlaşıyorum.
Geçen kış eşimin kuzeni doğum yaptı. Kayınvalidem bir taraftan ona isim önerirken, bir taraftan da yeğenlerinin birkaçına ismi kendi koyduğunu anlatıyordu. Torunlarım için de isim düşünüyorum deyince, sinirlendim. "Benim çocuk olursa ismi hazır anne sen zahmet etme" dedim. Feci bozuldu, ama umursamadım. Tecrübelerinden faydalanırım, başım üstüne, ama karar verme konusunda eşim ve benim dışımda kimse karıştırmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?