Keşke tanısanız kayınvalidemi. Ondan sonra konuşsanız :) ama haklısınız ben de başıma gelmeden önce böyle birşey okusam tiyatro derdimBu diyaloglar bana çok tiyatro geliyor ya
Laf sokacak bile olsa "benim gencligimi biliyorsun bana yakisir miydi" diyecek...
Sonra geline "bir daha giyme" diyecek...
asiri sacma bir diyalog hele eşin cevaplari
SkanMerhaba arkadaşlar,
Kayınvalidem beni çok kıskanıyor ilk zamanlar oğlunu kıskanması normal diye bakıyordum ama artık durum beni üzmeye başladı. Sürekli kıyaslama peşinde.
Geçen bayram hep birlikte yemek yerken oğlum karın mı daha güzel yemek yapıyor ben mi diye sordu, eşimde ikinizinde güzel yaptığı yemekler var. İkinizinde el lezzetini seviyorum dedi. Karın sana kızar diyemi böyle söylüyorsun dedi eşim uzatmadan kapattı. Eşim bana doğum günümde bir elbise almıştı onu giydim hep birlikte gezmeye gittik. Kayınvalidem durup dururken dedi ki oğlum sen benim gençliğimi az çok biliyorsun bu elbise o zamanlar bana daha çok yakışmazmıydı dedi ve bana dönüp sana pek yakışmamış giyme bidaha dedi. Benim gözlerim doldu eşimde yakışmazdı anne ben karıma yakıştırdım ona aldım artık böyle kıyaslamalar yapmanı istemiyorum dedi. Arkadaşlar lütfen bir fikir verin gerçekten çok üzülüyorum en çokta eşimin bu duruma düşmesine üzülüyorum.
1 yıl olacak işte. Uydurma diyenler oluyor ama bilen biliyor işte
Umarım şaka yapıyordur. Ama alışacağım ne yapayım.Daha yenisiniz ilk zamanlar cok oluyor alişma evresi. Inanirmisiniz kaynanama en fazla 1 saat kizabiliyorum artik. Cunku zaman gectikce şakalarini da anliyorsunuz gercekten laf sokmalarinida...
Umarım şaka yapıyordur. Ama alışacağım ne yapayım.
Ben ona geri laf söylesem eşim bana tepki verir. O yüzden birşey demiyorum ben deGözün niye doluyor? Sorsana "Neden böyle davranıyorsun?" diye direkt suratına. Nasıl kıvıracak izle sonra, biraz eğlen.
Çok söylemek istiyorum ama şunun da farkındayım benden bir tepki bekliyorki oğluna söylesin. O yüzden sabredip susuyorumKadının sorunları var eşinizde biliyor siz niye bu kadar takıyorsunuz ,
Şaka uollu bigün gençliğinde de böyle miydin menopozdan sonra mı oldun dersin yalnızken olur biter ,yanlızken ver cevabını
Keşke tanısanız kayınvalidemi. Ondan sonra konuşsanız :) ama haklısınız ben de başıma gelmeden önce böyle birşey okusam tiyatro derdim
Ben ona geri laf söylesem eşim bana tepki verir. O yüzden birşey demiyorum ben de
Zaten sorun orada cevap veremediğim için gözlerim doluyor. Eşim annesine çok düşkün ve annesinin huyunu biliyor bu anlattıklarım ilk değil ve çok kavgalar ettik en son eşim annem bişey derse ben cevabını vereyim, sen verirsen daha çok üzerine gelecek ben sevdiğim iki kadın arasında kalmak istemiyorum dedi. Böyle bir durumda ne yapabilirim siz söyleyin.Cok kv tanidim, kendiminki de dahil. Burda da 7267373366 tane kv konusu okuyoruz :) sizin diyalog cok tiyatro duruyor.
Ya da siz topluca garip davraniyorsunuz. Sana yakismamis giyme dedi diye gözün dolmuş hemen filan...
Eşin tepki versin diye aglama moduna gectin muhtemelen.
Bu konu gercekse de yeni evlisinizdir. Her lafa aglayip durcaksan bir bakmissin kocan da bikmiş.
Ya cevap vermeyi ögren ya da aglama ve eşinle konuş, esin ailesiyle yalniz sekilde konuşsun bunlarin önünü kessin, mesafe filan da koyabilirsiniz.
Ya o kadar güzel çözdünüz ve konuştunuz ki. Dediğiniz gibi eşim anneci fazlasıyla. Ama bundan sonra dediğinizi yapacam ağlayacağıma kahkaha atacam sözden daha çok cevap olur :)Eşin niye tepki veriyor? Sorular sana yöneltiliyor ve sen de cevap vereceksin; eşine ne?
Sorun, yok sayılarak veya geçiştirilerek çözülmez. Eşin bu gerilimi yok sayarak kendi açısından sorunu halletmiş olabilir ancak sizin tarafınızda sorunun varlığı devam etmekte. Tam bir anneci eş davranışı, anneyi her halükarda hoş görmesi ve ağzını kapalı tutması tembihli bir kızcağız bul, evlen, yak başını.
Bir elbiseden gözün dolmasın, madem konuşman yasak(!) patlat kahkahayı. Gülmek de mi yasak?
Zaten sorun orada cevap veremediğim için gözlerim doluyor. Eşim annesine çok düşkün ve annesinin huyunu biliyor bu anlattıklarım ilk değil ve çok kavgalar ettik en son eşim annem bişey derse ben cevabını vereyim, sen verirsen daha çok üzerine gelecek ben sevdiğim iki kadın arasında kalmak istemiyorum dedi. Böyle bir durumda ne yapabilirim siz söyleyin.
Bana bir öneriniz yok mu, gerçekten ihtiyacım var.Annesinin sana yonelttigi her lafa boyle atlayip durunca arada kalmamis mi oluyor nereye kadar boyle gidecek?
Arada kalmak istemiyorsa ya aradan çekilsin ya da annesini sustursun, seni susturabiliyor madem.
Bana bir öneriniz yok mu, gerçekten ihtiyacım var.
Sürekli kendi anneliği ile benim annemi kıyaslıyordu ama bunda susmadım bir daha tek kelime etmedi. Makyaj yapsam önemli olan makyajsız güzel olmak benim zamanımda bunlar yoktu doğal güzellik vardı. Saçımı boyatsam yakışmamış, yeni tarif denesem ben de yapayım bakalım kim daha güzel yapacak vs. Dediğim gibi ilk zamanlar rahatsız etmiyordu ama artık ediyorDevamını merak ettim aslında. Başka neler yapıyor
Haklısınız teşekkür ederimTek önerim eşinle konuş annesini sustursun.
Oyle gül geçle olacak şey degil. İnsan bi kere güler, iki kere güler çunku ve biyerde sabri taşar. Hee ben herşeye gülerim diyorsaniz oyle yapin.
Bazi konularda ben de eşimi öne sürüp kendim hiç muhattap olmuyordum ama boyle sacma sapan laf sokuşturmalarda ya cevabini vereceksin ya anasini da agzini tutmayi bilecek bana gore
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?