• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin neden yaptığını anlamıyorum

Merhaba kızlar,
Bu hafta öyle evde kebap denedim, perşembe günü ve dün kayınvalidem ilk defa aynı kebabı yapıp gelip yesinler dedi. Yani gerçekten düşünüyorum akıl sır erdiremiyorum. Normalde derim çok güzel olmuş falan diye dün sadece elinize sağlık dedim. Çünkü biliyor ne yaptığımı ve buna rağmen iki gün sonra yapmak ben daha iyi yaparım demek mi?
normalde takmam bile ama yemek konusunda sürekli benimle rekabet halindeymiş gibi hissediyorum. Oğlunun sebze yediğini öğrendiğinde şoka girmişti mesela. Karnabahar kızartmasını seviyor demiştim bi hafta sonra karnabahar kısırı yapmıştı. Annemle de aynısını yapıyor annemin yaptığı tatlıları dener evde mesela. Gerçekten enteresan bi yanı var. ama iki gün önce nohut yapsanız ve kayınvalideniz bunu bilse, iki gün sonra sizi nohut yemeye çağırsa bu yarış gibi olmaz mı?
Benim kayınvalidemde karnıbaharı eşime hiç bir zaman yedirememiş ben farklı tarifler bulup beğendirince kıskanmış laf söylemişti ama olsun bunlar basit kıskançlıklar örtbas edin gitsin.Hatta bir dahakine eline sağlık annecim şu şu yemeği de yapar mısın ben denedim olmadı canım istedi diyin☺️

Merhaba kızlar,
Bu hafta öyle evde kebap denedim, perşembe günü ve dün kayınvalidem ilk defa aynı kebabı yapıp gelip yesinler dedi. Yani gerçekten düşünüyorum akıl sır erdiremiyorum. Normalde derim çok güzel olmuş falan diye dün sadece elinize sağlık dedim. Çünkü biliyor ne yaptığımı ve buna rağmen iki gün sonra yapmak ben daha iyi yaparım demek mi?
normalde takmam bile ama yemek konusunda sürekli benimle rekabet halindeymiş gibi hissediyorum. Oğlunun sebze yediğini öğrendiğinde şoka girmişti mesela. Karnabahar kızartmasını seviyor demiştim bi hafta sonra karnabahar kısırı yapmıştı. Annemle de aynısını yapıyor annemin yaptığı tatlıları dener evde mesela. Gerçekten enteresan bi yanı var. ama iki gün önce nohut yapsanız ve kayınvalideniz bunu bilse, iki gün sonra sizi nohut yemeye çağırsa bu yarış gibi olmaz mı?
Kendine mesgale ariyo olabilir ben olsam sevdigim yemekler icin ay anne sunu ne guzel yapiyosun der gazlardim bi guzel de yerdim 😅

Bunu bana öz annem yapıyor, şahane yemek yapar öyle böyle değil ama, kadın doğuştan michellinli...ne zaman tarif istesem nazlanır veya eksik verir manyak :confused: evde ve gidilen her yerde sürekli bir annane yemegi gibi olmamış muhabbeti döner haliyle ama alıstım artik napiyim, o da öyle mutlu oluyor :rolleyes:

Son düzenleme:
Yarişsa nolur?
Şu yemek ve ev işlerini niye bu kadar buyutuyorsunuz anlamiyorum.
Biz doyalim diye yemek yapip yiyoruz geçiyoruz milletin ugrastigi şeylere bak hayir sanki kocaniz gurme, siz de aşcisiniz yemek yaristiriyorsunuz, oteki yorumluyor filan.
İnsan başka birseye sahip olmayinca boyle oluyor heralde.

Sandığınızdan çok daha başarılı bi eğitim hayatım ve kariyerim var. Hatta belki önceki konularımı da okursanız üslup ve seviye konusunda da anlarsınız. Kayınvalidem ile ilgili olan durumu da daha önce yazmıştım hiç öyle yapmadığını iddia ederek beni kontrol etmek istemesinden ve bu şekilde basit yarışlara çekmeye çalışmasından. Dikkatli okusaydınız rahatsız olduğum konunun böyle saçmasapan bir yarışa çekilmem olduğunu anlardınız, yine rahatsız olduğum bir konunun oğlunun şekerini dahi atması hatta karıştırması olduğunu da yazdım. Ben hareketleriyle ne yapmak istediğini gerçekten anlamadığım için yazdım hatta evimi parmağıyla temizliğini falan kontrol etmeye çalışıyor dedim. Burada kimseye yargılayıcı tek bir yorum bile yapmamışken, bana karşı tutumunuz hiç hoş değil, kaldı ki mesele başarı meselesiyse gerçekten benimle yarışmak istemezsiniz. Sahip olduklarım konusunda da aynı şekilde. Hoşunuza gitmiyorsa cevap vermeyin ve bazı şeyleri bu kadar ciddiye almayın. Eğer yine okusaydınız dünyalar kadar büyük bir derdim var demedim sadece anlamıyorum diye de yazmıştım. Çünkü evliliğimizin ilk yılında gözümün içine baka baka her şeye müdahale etmeye çalışıyordu ve ben bir gram kötü niyet düşünmedim sonra geçen sene anladım, yani gerçekten ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum, çünkü bana saçma geliyor.

Merhaba kızlar,
Bence komik ve eğlenceli bir durum bırakın yapsın ne olacak 😄

Bence komik ve eğlenceli bir durum bırakın yapsın ne olacak 😄

Bırakıyorum zaten ya gerçekten ama özellikle hafta sonu bunu yapması ve çağırması sinirimi bozuyor sanırım aslında. Bi de ben cidden niye yaptığını anlamıyorum bazı şeyleri, bana saçma geliyor. Yoğurt mayalama işine takmıştım bi ara mesela arayıp yoğurt yaptım size de yaptım diyordu. Ben yaptım dediğimde bozuluyordu.

Bunu bana öz annem yapıyor, şahane yemek yapar öyle böyle değil ama, kadın doğuştan michellinli...ne zaman tarif istesem nazlanır veya eksik verir manyak :confused: evde ve gidilen her yerde sürekli bir annane yemegi gibi olmamış muhabbeti döner haliyle ama alıstım artik napiyim, o da öyle mutlu oluyor :rolleyes:
Aslında konu bu bence. İnsanın kendi annesi yapınca aynı şeyleri bu bir yarış diyemiyoruz. Bağları koparalım bu nasıl iş de denmiyor. Onun da huyu bu böyle mutlu oluyor diyoruz. Kaynana yapınca neler neler geliyor akla ama :işsiz:

komik bence,

ama sormussunuz siz ne yapardiniz ayni durumda diye,
valla bana birisi tarhana corbasi yapsa da yemege cagirsa uca uca giderim,
bir ogun bir ogundur, beni yemek yapma derdinden kurtariyor diyerek :olamaz:

bu olayin tek sevmedigim tarafi, o seni cagirinca sen de onu cagiriyorsun falan, uzuyor is.
Ama kv yi cagirmak zorunda da degilsen yeme de yaninda yat durumu olusuyor, oyle degil mi :dondurma:

ama bence sevimli bir kıskançlık ya :)
hatta bunu fırsata çevirin, canınızın çekip üşendiğiniz şeyleri yaptım diye anlatın, yapıp çağırsın :)

Ay aynı benim kv yemeklerini öv dur bayılır hatta ayy anne eşimin canı börek çekti ama ben hiç beceremiyorum desem ertesi gün yapar o yapıyor ya😂 ben de canım ne isterse yaptırıyorum

Yaptığım en kötü yemeği öyle bir sunarım ki oğluna annesinin en güzel yemeği yanında bile karımın yapmasi yeter desin o kaynananın gözünün içine bakar yemekler senden tatlısı benden ama bir tek oğluna der güler geçerim ben ne desem bana laf söyler bırak oğlu söylesin daha çok canını acitir

Enteresan haklısın ama bence keyfini çıkar yapsın yemekler git ye.
Yerinde olsam canının istediğini bişey olsa yapacak şekilde söylerim iki gün sonra yemeğe giderim.

minik bir rekabet ve kıskançlık içinde olabilir, ama bu dozundaysa bence sesinizi çıkarmanıza gerek yok.:) yani sonuçta kimse dörtdörtlük olamaz,bazı durumlarda kişi güdüsel hareketlerini farketmiyor ya da durduramıyor olabilir..
özellikle size zararı yoksa,
benimki de eşimin yemediği şeyleri yediğini duyunca baya şaşırmıştı. ama ben eskisine göre daha az takıyorum artık.
buralarda neler neler okuyoruz, o yüzden artık kv me karşı daha anlayışlıyım:) hahahah

Ya hasetlenip çirkefleşip üzerine saldırmasın varsın böyle kıskansın ya :) benimki gibi kıskançlıktan kudursa seni dövmeye kalksa napardın kim bilir
Kadinlar boyle yarisirken erkekler yeyip kenara oturuyor tabi. Hayat onlara guzel. Ikiniz el birligiyle ogluşunun sevdigi seyleri yapmaya devam edin

Biz evlendiğimizde eşim sadece yumurta kırabiliyordu, geçen ay ekmek falan yapıyordu. Sandığınız gibi aman kocamın karnını doyurayım gibi bir durum yok. Ben rahatsız oluyorum çünkü sürekli ne yemek yapıyorsun diye soruyor, bir şey yapsam aynısından mutlaka yapıp bizi çağırıyor. Özellikle hafta sonu çağırıyor hatta. Eşimle evlendiğimizde en ufak bir ev işi dahi yapmamıştı. Yemeği ben hazırlıyorsam, sofrayı o toplar mesela. Ben kayınvalidemin bakış açısından rahatsız oluyorum. Sürekli yarış içindeymişiz gibi davranmasından, oğluna yaptığım bir yemeğin yeterince iyi olmadığını düşünmesinden sıkıldım ki sevdiklerini mutlu etmek için güzel yemekler denemeyi seven bir insanım. Ben yemeği kadının görevi gibi düşünmüyorum. İlk evlendiğimizde annesine hasta olsam çorba yapmayı dahi bilmiyor, keşke iş verseydiniz mutfakta size de kolaylık olurdu demiştim. Bi de gerçekten çözemediğim için sordum burada çünkü bunu zamandır yapıyor ve ben gerçekten anlamıyorum. Çalışan bir yandan tez yazan, iş için şehir dışına gidip gelen ayakları üstünde duran bi kadınım. Tüm bunların içinde uzun süre fırsat bulup da yaptığım şeylerin eşimin gözünde yarıştırılıyormuş gibi aynısını yapılmasından rahatsız oluyorum ya da yaptığım şeyler değersizleştirilmeye çalışılıyor gibi hissediyorum. Haklı olabileceğiniz tek konu konu içeriğine bu kadar ayrıntılı yazmamışım.

Biz evlendiğimizde eşim sadece yumurta kırabiliyordu, geçen ay ekmek falan yapıyordu. Sandığınız gibi aman kocamın karnını doyurayım gibi bir durum yok. Ben rahatsız oluyorum çünkü sürekli ne yemek yapıyorsun diye soruyor, bir şey yapsam aynısından mutlaka yapıp bizi çağırıyor. Özellikle hafta sonu çağırıyor hatta. Eşimle evlendiğimizde en ufak bir ev işi dahi yapmamıştı. Yemeği ben hazırlıyorsam, sofrayı o toplar mesela. Ben kayınvalidemin bakış açısından rahatsız oluyorum. Sürekli yarış içindeymişiz gibi davranmasından, oğluna yaptığım bir yemeğin yeterince iyi olmadığını düşünmesinden sıkıldım ki sevdiklerini mutlu etmek için güzel yemekler denemeyi seven bir insanım. Ben yemeği kadının görevi gibi düşünmüyorum. İlk evlendiğimizde annesine hasta olsam çorba yapmayı dahi bilmiyor, keşke iş verseydiniz mutfakta size de kolaylık olurdu demiştim. Bi de gerçekten çözemediğim için sordum burada çünkü bunu zamandır yapıyor ve ben gerçekten anlamıyorum. Çalışan bir yandan tez yazan, iş için şehir dışına gidip gelen ayakları üstünde duran bi kadınım. Tüm bunların içinde uzun süre fırsat bulup da yaptığım şeylerin eşimin gözünde yarıştırılıyormuş gibi aynısını yapılmasından rahatsız oluyorum ya da yaptığım şeyler değersizleştirilmeye çalışılıyor gibi hissediyorum. Haklı olabileceğiniz tek konu konu içeriğine bu kadar ayrıntılı yazmamışım.
E napalım ablam anlattığın kadarına yorum yaptım ayruca ayakları üzerinde durma olayı nerden cıktı ben size cahilsiniz demedim ki maalesef kaynana zulmü okuyana okumayana bakmıyor tek çaresi vurdumduymazlık 🤪

Back
X