Biz evlendiğimizde eşim sadece yumurta kırabiliyordu, geçen ay ekmek falan yapıyordu. Sandığınız gibi aman kocamın karnını doyurayım gibi bir durum yok. Ben rahatsız oluyorum çünkü sürekli ne yemek yapıyorsun diye soruyor, bir şey yapsam aynısından mutlaka yapıp bizi çağırıyor. Özellikle hafta sonu çağırıyor hatta. Eşimle evlendiğimizde en ufak bir ev işi dahi yapmamıştı. Yemeği ben hazırlıyorsam, sofrayı o toplar mesela. Ben kayınvalidemin bakış açısından rahatsız oluyorum. Sürekli yarış içindeymişiz gibi davranmasından, oğluna yaptığım bir yemeğin yeterince iyi olmadığını düşünmesinden sıkıldım ki sevdiklerini mutlu etmek için güzel yemekler denemeyi seven bir insanım. Ben yemeği kadının görevi gibi düşünmüyorum. İlk evlendiğimizde annesine hasta olsam çorba yapmayı dahi bilmiyor, keşke iş verseydiniz mutfakta size de kolaylık olurdu demiştim. Bi de gerçekten çözemediğim için sordum burada çünkü bunu zamandır yapıyor ve ben gerçekten anlamıyorum. Çalışan bir yandan tez yazan, iş için şehir dışına gidip gelen ayakları üstünde duran bi kadınım. Tüm bunların içinde uzun süre fırsat bulup da yaptığım şeylerin eşimin gözünde yarıştırılıyormuş gibi aynısını yapılmasından rahatsız oluyorum ya da yaptığım şeyler değersizleştirilmeye çalışılıyor gibi hissediyorum. Haklı olabileceğiniz tek konu konu içeriğine bu kadar ayrıntılı yazmamışım.