- 24 Temmuz 2008
- 25.483
- 44.480
- 1.123
Maksimum iki yıl evde durabilirim sonra en azından bir iki yılı daha var,dört yaşından önce bir yere vermek biraz zor.
Ben 2.5 yazdım ama siz o kadar erken düşünmüyorsunuz o yüzden
3 3.5 yaşında bile olur
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Maksimum iki yıl evde durabilirim sonra en azından bir iki yılı daha var,dört yaşından önce bir yere vermek biraz zor.
Kreşler alıyor da her çocuk o yaşta kreşe verilmeye hazır olmuyor ki:-(Kreşler alıyor 2 buçuk yaşında.
Orası öyle ama yani çalışmak zorundaysa başka çözümü yok bu durumun.Kreşler alıyor da her çocuk o yaşta kreşe verilmeye hazır olmuyor ki:-(
Bakici ile uğraşmak, kayınvalideye katlanmaktan iki kat daha zor, net soyleyebilirim.
Eskiden böyle düşünmüyordum
Ama yıldım.
Ilk olarak güven mevzusu var.
Ikinci olarak, Sen ne kadar bastan söylersen soyle hasta olur, işi çıkar, bir yere gitmek zorunda kalır, ise gideceksin, yine birine mecbursun
Eğer çocuğun bağlandığını, yerini garantiye aldığını düşünürse bunu kullanabilir. Her bakıcı yapar diyemem, ama benimki ise başlıyorum diye %50 zam istedi :)
Cünkü çocuklar ona alışkın, cünkü son dakikaya kadar beklediği icin ise başladığım ilk hafta başka çarem olmadığını biliyordu.
E bir de valide muhtemelen bedavaya bakıyor, bakıcı parası var
Sigorta yapmalisiniz. Hadi yapmayayım deseniz, ayrılırken şikayet etme ihtimali vs var. Ki sırf bu yüzden, çok begendiğim bir adaydan vazgeçmiştim
Babasının maaşını alıyor diye sigorta istemedi ama esim kabul etmedi ileride sıkıntı olur diye.
Gibi gibi.
Davulun sesi uzaktan hoş geliyor.
Taşının, 2 yıl kendiniz bakın,
Sonra da krese verin
Bence oyle canim napalim cocuklar icin gormezden geliyoruzÖyle mi diyorsunuz siz de.. Sabretmeliyim yani.
Öfkeyle kalkıp zararla oturmayın Çocuklarınızın güvenliği için Zaten akşama kadar kayinvalidenizi gormeyeceksiniz bunu düşünün ve taşınma planlarınızı erteleyin
Peki taşınsan ama gerekirse yine çocuklara babaanne baksa? Biraz mesafen olsa herseye burnunu sokamaz. Işığını geleni gideni takip edemez? Bana da babaannem baktı evimiz yurdumuz ayrıydı sabah bırakırlardı beni akşam alırlardı evimize giderdik
Amaaaan sokarsa soksun. Duymayacaksın. Kırılırsa da senin herşeyine burnunu sokup seni kırdığı günleri hatırla. Bence mesafe iyidir. Kışları kayınvalidemi severim, yazları ise haftasonlarını yazlıkta birlikte geçirdiğimizden bana batar.Taşınırsak kırılacak ,yine bakmak ister mi emin değilim. Belki bir süre sonra oğluna kıyamadığı için kabul eder bakmayı ama bu sefer de sürekli laf sokar muhtemelen. Hayırlısı eşim de benzerini söyledi
Komşuya ne gibi şeyler söylemiş? Boşboğazlık gibi mi yoksa ciddi rahatsız edecek şeyler mi?
Amaaaan sokarsa soksun. Duymayacaksın. Kırılırsa da senin herşeyine burnunu sokup seni kırdığı günleri hatırla. Bence mesafe iyidir. Kışları kayınvalidemi severim, yazları ise haftasonlarını yazlıkta birlikte geçirdiğimizden bana batar.
Cocuk 3 yasına gelene kadar idare et sonra kreşe verirsin bakıcılara güvenn olmaz .kreşe baslayınca uzaklasıp tasınınArkadaşlar merhaba, bu konuyu cesarete ihtiyacım olduğu için açıyorum,lütfen yüreklendirin beni.
Yaklaşık sekiz yıl önce evlendim ,iyi bir evliliğim var fakat kayınvalideyle dipdibe oturuyorum. Genelde mesafeyi korumakla beraber şuan evde de olduğum için çok bunalmış durumdayım. İlk çocuğuma o baktı,iyi de baktı o yüzden birçok şeyini tolere ettim kendimce. Şuan dokuz aylık bir bebeğim var ücretsiz izindeyim,aynı yerde oturmaya devam edersem ikinci çocuğuma da bakacak ama ben gitmek istiyorum,taşınmak istiyorum fakat bakıcı olayından çok korktuğum için kıpırdayamıyorum. Çok meraklı bir kadın,ışıklarımızı takip ediyor sürekli hayatımıza müdahale ediyor zamanlı zamansız gelmek istiyor,oturuşu kalkışı hatta bazen abartmıyorum sesli nefes alış verişi bile beni bunaltmış durumda. Çığlık atmak istiyorum. Küçük bir yerde oturuyoruz genelde komşuluk etmem dedikodu duymamak için,kayınvalidem fazlasıyla dedikoducu bir kadın çünkü. Bugün bir komşu kahve içmeye geldi ve benimle ilgili anlattıklarını söyledi bu yüzden uzaklaşma isteğim iyici tavan yapmış durumda.
Eşim tamamıyla bana bırakmış gibi görünse de aslında burda oturmaya devam etmek istiyor ama kararlı olursam bana ayak uydurmak zorunda kalır. Zaten o da bu son bir yıldaki gelgitlerimin farkında ne karar vereceksen ver daha fazla beni darlama modunda.
Ayrıntıları isterseniz anlatırım,çocuk için böyle bir fedakarlık yapılır mı? Çocuklarıma uzun vadede öfkeli olur muyum? Onlar için istemediğim bir hayatı yaşamak istemiyorum.. İyi bir bakıcı bulur muyum?
Aynen aynen sakinlesin
Bo de kimse alınmasın da bekar çocuğu olmayan arkadaşlar ayyyu ver bakıcıya rahat et derlerse he he deyin geçin nolur .
Bu yoldan geçmiş mümkünse bakıcıya da kv yi de denemiş kişilerin dediklerini okuyun
Cocuk 3 yasına gelene kadar idare et sonra kreşe verirsin bakıcılara güvenn olmaz .kreşe baslayınca uzaklasıp tasının
Bakmıyorum dese toplayıp pılı pırtı gidecem böyle kararın sorumluluğunun bende olması çok yıpratıcı.
İki çocuğunu bakıcıya baktıran birisi olarak diyorum ki kayın validen iyi bakıyorsa kayın validenle devam et . Ben şikayetçi miyim bakıcılarımdan, olmadım şükür. Bakıcıyla da sorunların olmayacak diye birşey de yok.
Yok yok öyle düsünmeyin hiç. 2 yıl ücretsiz 1 1.5 yil da kv sonra ver elini uzak ev :)