Kayınvalidemin oğluma bakacak olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok meraklı bir kadın,ışıklarımızı takip ediyor sürekli hayatımıza müdahale ediyor zamanlı zamansız gelmek istiyor,oturuşu kalkışı hatta bazen abartmıyorum sesli nefes alış verişi bile beni bunaltmış durumda. Çığlık atmak istiyorum.

bu şekilde elektrik aldığım bir kadına asla çocuğumu baktırmazdım ben.

şükürlük durumdasın, canından bir canın bakması en iyi süper bakıcının bakmasından bile iyidir bana göre. zaten en fazla kreş yaşına göre sabredersiniz, çocuk için değer.

kv bizde kalarak bakıyor çocuklarıma.benim açımdan aşırı zor bir durum ama çocuklarım için katlanıyorum.aynı şekilde kvde ağlu için katlanıyordur muhtemelen torunlarına ve bana.oğluna kıyamıyor.büyük kreşe başladı.benim son 1 senem diye düşünüp kendimi rahatlatıyorum.fazlasıyla bunaltıcı bir durum.ben ara ara rahatlamak için annemleri çağırıyorum.iki haftalığına ,arada eşim bir haftalık izin alıyor.yaz dönemide zaten biraz daha rahat geçiyor.benim iznim oluyor parça parça kullanıyorum ablamlar vs geliyor.bir şekilde atlatıyor.sık dişleri en azından bir sene falan çocuğun azcık dillensin

Arkadaşlar merhaba, bu konuyu cesarete ihtiyacım olduğu için açıyorum,lütfen yüreklendirin beni.

Yaklaşık sekiz yıl önce evlendim ,iyi bir evliliğim var fakat kayınvalideyle dipdibe oturuyorum. Genelde mesafeyi korumakla beraber şuan evde de olduğum için çok bunalmış durumdayım. İlk çocuğuma o baktı,iyi de baktı o yüzden birçok şeyini tolere ettim kendimce. Şuan dokuz aylık bir bebeğim var ücretsiz izindeyim,aynı yerde oturmaya devam edersem ikinci çocuğuma da bakacak ama ben gitmek istiyorum,taşınmak istiyorum fakat bakıcı olayından çok korktuğum için kıpırdayamıyorum. Çok meraklı bir kadın,ışıklarımızı takip ediyor sürekli hayatımıza müdahale ediyor zamanlı zamansız gelmek istiyor,oturuşu kalkışı hatta bazen abartmıyorum sesli nefes alış verişi bile beni bunaltmış durumda. Çığlık atmak istiyorum. Küçük bir yerde oturuyoruz genelde komşuluk etmem dedikodu duymamak için,kayınvalidem fazlasıyla dedikoducu bir kadın çünkü. Bugün bir komşu kahve içmeye geldi ve benimle ilgili anlattıklarını söyledi bu yüzden uzaklaşma isteğim iyici tavan yapmış durumda.

Eşim tamamıyla bana bırakmış gibi görünse de aslında burda oturmaya devam etmek istiyor ama kararlı olursam bana ayak uydurmak zorunda kalır. Zaten o da bu son bir yıldaki gelgitlerimin farkında ne karar vereceksen ver daha fazla beni darlama modunda.

Ayrıntıları isterseniz anlatırım,çocuk için böyle bir fedakarlık yapılır mı? Çocuklarıma uzun vadede öfkeli olur muyum? Onlar için istemediğim bir hayatı yaşamak istemiyorum.. İyi bir bakıcı bulur muyum?
Bakıcı çok zor iş bilemiyorum

Baska cocuk dusunuyorsan bi tane daha doğur uc dort sene sonrada cocuklarini büyütmüş olursun kafan rahat tasinirsin:halay::halay::halay:

Geçenlerde yine bize sık gelip gittiği için surat yaptım istemediğimi anladı,laf arasında sen sorun çıkartmak istiyorsun gelmemen için dedi. Ben de moralim bozuk olamaz mı her geldiğinde yüzümde güller mi açacak dedim,o da ısrar edince canın ne istiyorsa onu düşün dedim,kalktı gitti o günden beri de bi daha gelmedi. Eşime şikayet edeceğini söylemiş ki etti de eşim de gülerek geldi anlattı. Çok üzerinde durmadım. İşte tekrar şikayet edecekmiş eşim de günümü gösterecekmiş saçma sapan tripler.

Eşime anlattığını öğrendiğimde bi anlık oğluyla dertleşiyor gibi değerlendirmiştim,böyle planlayıp konu komşuya anlattığını farkedince kadının kötü niyeti rahatsız etti

Kayınvalidesiyle uzun zamandır görüşmeyen biri olarak yazıyorum, öncelikle belirteyim.

Ben çok kafaya takacak birşey göremedim bunda. Siz genel olarak kendisine dolduğunuz için rahatsız olmuşsunuz. Tabi ki rahatsız edici ama çocuk açısından kararınızı etkileyecek düzeyde değil diye düşünüyorum.

Bakıcı olayı gerçekten çok zor. Deneyip pişman olup kayınvalideye mecbur kalsanız hem diline düşersiniz hem de nasılsa bana mecbur diye düşünerek daha hoyrat davranır size.

Benim kv de aynı durumda nefret ederim kendisinden de. Bence taşının anlayabiliyorum o evdeki durumunuzu. Bakıcı bulun önce şimdiki evinizde baksın baktınız memnunsunuz taşının

Ay aynisini yasadim isik olayi dedikodu cocuk hersey ayni.Yillarca cektim asosyal depresif mutsuz bir kadina döndüm onun yüzunden.Ayrica cocuguma bakti ama evliligim psikolojim bozuldu.Yillar sonra oyle bir firsat cikti arkama bakmadan kactim o sehirden.Dusunun ki o kadin yok ve bakici isini bir sekikde cozeceksiniz.Tasinin bence cekmeyin

Bakıcı olayları banada cok korkutucu gelıyor kv gercekten ıyı bakıyorsa bence orda dur derım. Dıger seylerı gormezden gelebılırsın cocugun daha onemlı ve cok kucuk ben 5 yasındakı cocugumu bıle servıse vermek yada baska bırıne baktırmaknıstemıyorumkı 9 aylık daha zor

Kayınvalidesiyle uzun zamandır görüşmeyen biri olarak yazıyorum, öncelikle belirteyim.

Ben çok kafaya takacak birşey göremedim bunda. Siz genel olarak kendisine dolduğunuz için rahatsız olmuşsunuz. Tabi ki rahatsız edici ama çocuk açısından kararınızı etkileyecek düzeyde değil diye düşünüyorum.

Bakıcı olayı gerçekten çok zor. Deneyip pişman olup kayınvalideye mecbur kalsanız hem diline düşersiniz hem de nasılsa bana mecbur diye düşünerek daha hoyrat davranır size.

Oğlum büyüdükten sonra taşınacağımı biliyor ,evimiz biraz merkeze uzak bunu bahane edip uzaklaşmak istediğimi söyledim,oğluma bakacaksa bir süre daha oturacağımı bakmayacaksa burda kalmamızın anlamsız olduğunu anlattım. Sonra çocukları büyüttün ve gittin deme dedim,ben bakarım lütfen bakıcılara emanet etme torunumu dedi. Büyüdükten sonra gidersiniz hem büyüdüğünü göreyim bana bu yeterli dedi.

Büyük olan kızım sekiz yaşında şuan onun sayesinde de problemsiz bir çocuk,her yerde övgüyle bahsedilen normal sevecan bir çocuk. Yeme düzenini ben hazırladığım verdiğim sürece güzel bakıyor,kendi hazırlarsa full karbonhidrat veriyordu çocuğa. Yani eksikliklerini biliyorum ufak dokunuşlarla iyi bakabiliyor.

En son eşimle bulunduğumuz şehrin yazlık ilçesine gitmeye karar verdik mayıs ayında,ekim kasıma kadar eşyalı bir daire bulup orada kalıcaz. Nefes alıp uzaklaşıp oturup tekrar değerlendiricez. Kızımın okulunun servisi oraya da var zaten,servis şirketiyle konuştuk km farkını ödediğimiz sürece sıkıntı olmadığını söylediler. Dört beş yıl sonra her türlü gidicez ama şu süreyi halletmem lazım. Ücretsiz izni yazlık ilçede geçiririz belki bunu da konuştuk.

Teşekkür ederim yorumunuz için

Aynı zamanda güncel durum bu 🙂

Uzağa gitseniz bakıcı derdi var kime nasıl emanet edilir bu devirde zor. Uzakta olduğunuz için torununu özleyip kalmaya gelir sık sık şimdi en azından geldiğinde kendi evine gidiyor ama öteki türlü yolu bahane eder

Arkadaşlar merhaba, bu konuyu cesarete ihtiyacım olduğu için açıyorum,lütfen yüreklendirin beni.

Yaklaşık sekiz yıl önce evlendim ,iyi bir evliliğim var fakat kayınvalideyle dipdibe oturuyorum. Genelde mesafeyi korumakla beraber şuan evde de olduğum için çok bunalmış durumdayım. İlk çocuğuma o baktı,iyi de baktı o yüzden birçok şeyini tolere ettim kendimce. Şuan dokuz aylık bir bebeğim var ücretsiz izindeyim,aynı yerde oturmaya devam edersem ikinci çocuğuma da bakacak ama ben gitmek istiyorum,taşınmak istiyorum fakat bakıcı olayından çok korktuğum için kıpırdayamıyorum. Çok meraklı bir kadın,ışıklarımızı takip ediyor sürekli hayatımıza müdahale ediyor zamanlı zamansız gelmek istiyor,oturuşu kalkışı hatta bazen abartmıyorum sesli nefes alış verişi bile beni bunaltmış durumda. Çığlık atmak istiyorum. Küçük bir yerde oturuyoruz genelde komşuluk etmem dedikodu duymamak için,kayınvalidem fazlasıyla dedikoducu bir kadın çünkü. Bugün bir komşu kahve içmeye geldi ve benimle ilgili anlattıklarını söyledi bu yüzden uzaklaşma isteğim iyici tavan yapmış durumda.

Eşim tamamıyla bana bırakmış gibi görünse de aslında burda oturmaya devam etmek istiyor ama kararlı olursam bana ayak uydurmak zorunda kalır. Zaten o da bu son bir yıldaki gelgitlerimin farkında ne karar vereceksen ver daha fazla beni darlama modunda.

Ayrıntıları isterseniz anlatırım,çocuk için böyle bir fedakarlık yapılır mı? Çocuklarıma uzun vadede öfkeli olur muyum? Onlar için istemediğim bir hayatı yaşamak istemiyorum.. İyi bir bakıcı bulur muyum?
Sırf kaynanam bakmasın diye bakıcıya dolu para ödeyeceğim
Kv delerden uzak olması en iyisi
Para bulunur kazanılır ama huzur sağlık geri gelmez

Laf tanıyana asla güvenmem, laf söyletmem daha tehlikeli oluyorlar.

Lafı elli forma sokuyorlar . Amaç fitne.

Bakıcı durumları gerçekten çok zOr. Kreş yaşına gelene kadar bekleyin derim.

Ayrıca baktığı yorumla arasında bağ vardır. Gelip haftalarca sizde kalabilir tasinirsaniz

İse baslamamak maddi olarak sizi cok zorlar mı?
Zorlamayacaksa bi süre daha bekleyip,krese baslayınca ise baslardım ben olsam.
Kvde tasınsanız da o bakacaksa,yine yetisir size nerde olursa.
Krese giderlerse her istediğinde cat kapı gelemez.

Hence brakin baksin iyi bakiyor diyorsunu bakici tutsaniz akliniz kalacak ne yapiyorlar simdi yemek yedi mi uyudumu filan filan AMA kv Boyle sorun yok iciniz rahat eder hem gelemezse bile devamli hher an arar bunalirsiniz artik hence Boyle sizin icin daha igi

Şöyle bir değerlendirme yapalım

İkinci olmadan neden taşınmadın

Yani kızın 4-5 yaşında iken mesela

Al kağıdı kalemi yaz avantaj dezavantajı

Oğlum doğduğunda herkes kv baksın modunda iken asla dedim eşim de bakıcıyı kabul etti

Sonra bakıcı ile sorun oldu bırakıp gitti yeni başladığım işten ayrıldım vs Hala da pişman değilim kv ye baktırmadığıma

Örneğin misafir gelip yaşına girmemiş çocuğun ayağındaki deri chicco ayakkabıya bakıp annen ne biçim ayakkabı almış sana diyebiliyordu

Olmazdı yani iki günden fazla tahammül edemezdim bilmediği konularda dahi çirkin yorum yapmasına

Ben olsam giderim başka yere

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X