Kayınvalidemin oğluma yaptığı benzetme

Ya zaten tava porselen değildi ki içinde kaşığı karıştırıp yiyo gibi yapıyordu

iyi de o zaman da çözüm

hani o çocuğun bir de babası var ya

biraz biriniz yer biraz biriniz yer

eşiniz bu hikayenin neresinde sadece annemi boş ver takma deme aşamasında

size eğer evde işte yemek koymak çay doldurmak vs gibi görevler düşüyorsa eşiniz de o an çocukla ilgilenecek

madem babaanne titz ve huysuz o evde çocukla hep eşin ilgilenecek ki bir laf edilse de babaanne eşine edecek

Rica ederim o zaman sizde sinir bozucu olmayın artık

Pardon soyle demeliydim
O kv nin agzini ayirirdim
Nasil benim cocuguma boyle der
Bi daha ne benim ne cocugumun suratini goremez !!
Boyle oldu mu ?
Ya da gitme kardes ruyasinda gorsun
Kapinizda yatsin
Gormek icin

Ya zaten tava porselen değildi ki içinde kaşığı karıştırıp yiyo gibi yapıyordu

onu anladım ben size örnek veriyorum

çocuğa olacak ve olmayacakları anlatın diye

iki yaşındaki çocuk her şeyi anlar

kurallarınız olsun

uyar ya da uymaz ama kuralları öğrensin ki ileride siz de rahat edin

Ama onlar gelinlik bekliyorlar. Bende çocuğumu oturttum önüne oynasın die tava kaşık koydum onlarındı gönlü olsun diye yemekleri koydum ve onun öyle demesi zoruma gitti

Ararlarsa biz gelmeyelim, benim cocuk durmuyor rahatsiz oluyorsunuz siz gelin diyin onlar gelsinler.
Benim kiz birine gidince degil ortaligi karistirmak sakiz gibi pacama yapisir ayrilmazdi ona ragmen insanlari evimde agirlayinca daha rahat ediyordum. Cunku cocuk bu koydugun yerde biblo gibi otursa da hapsirir burnu akar, oksurur kusar, yemek yerken dokebilir, insanlar bunlardan inanilmaz rahatsiz oluyorlar. Kayinvalideniz de olsa gitmeyin rahatsiz olan insanların evlerine.

onu anladım ben size rnek veriyorum

çocuğa olacak ve olmayacakları anlatın diye

iki yaşındaki çocuk her şeyi anlar

kurallarınız olsun

uyar ya da uymaz ama kuralları öğrensin ki ileride siz de rahat edin

Kurallarımız tabi ki var ama o an durum onu gerektirdi, orada onlarla oynaya bilirdi ki biz yemek yiyelim

Ben gerçekten burda ki yorumları anlamıyorum. Biz 10 torunduk. Anneannemede babanemede hep beraber gidip evide dağıtırdık. Yaramazlıkta yapardık. Yinede her ikisi de torunlarıyla olmaktan mutlu olurlardı. Ben bize kızdıklarını hiç hatırlamıyorum. Zavallılar bize börek yapıp , mısır pişirip ,sobada ayva kızartıp bizi mutlu etmeye çalışırlardı. Zaman bu kadar mı değişti. 2 yaşındaki bir çocuk bile diyemiyorum bebekten bu kadar rahatsız oluyor insanlar artık. Bu çocuk ilerde onları arayıp sormazsa hayırsız oluyor işte.....

madem rahat etmıyorsunuz onun evıne gtmeyın
eşinizle cocugu yollamamak falan bunlar abartı seyler
çekemıyor kafası kaldıramıyor olabılır
oğlunun cocugu olsa da...

Ama onlar gelinlik bekliyorlar. Bende çocuğumu oturttum önüne oynasın die tava kaşık koydum onlarındı gönlü olsun diye yemekleri koydum ve onun öyle demesi zoruma gitti

işte bir daha beklediğinde de bunu ona söyleyeceksin bu şekilde

başka çözüm yok içine atsan sana zarar

ben burada iş yapınca çocuğa laf ediyorsun diye

Zaten Bi anneme Bi kaynanama gidiyordum, artık kaynanama ayarlayacağım durumu

Sen öyle dersen haklıyken haksız duruma düşme ihtimalin var malum kaynanalar gidip gelme ayağını kes yavaştan ya da şakayla karışık söyle oğluna gel oğlum domuz gibi eşeleme falan de.

Yani ben yeni sezeryan olmuşum, evimi kendim sildim süpürdüm daha iki günlükken, çocuğumu hiç ona baktırmadım, evime misafir gibi gelir yemeği bırak salatamı kompostomu bile yapmış olurum, evimi hiç pis dağınık görmemiştir, tüm bunlara rağmen Bi rahat etsin rahat yesin diyeceğine yok domuz gibi, yok herşeyi zarar karı yok demesi zoruma gitti

haklısınız da eskiden böyle temizlik takıntılı insan sayısı azdı

babamların bir akrabası vardı
,
kadına yılda bir giderdik de nefret ederdik

biblo gibi otursan da gelir örtüyü düzeltir bir şey yapardı

ama o çok çocuğu ile mutlu olanlar

sabah kalkar bir çalı süpürgesi ile ortalığı süpürür evde eşya vs az olur idare ederlerdi

günümüzde kv ler yeni gelin evi gibi yaşayıpo hiçbir şeyleri dağılmasın istiyorlar bir de artık daha geç evleniliyort eskdien insanlar 40 yaşında torun torba sahibi olurmuş şimdi 40 yaşında anne oluyor

mesela benim kv den 70 annem 60 yaşında

ben doğduğumda anneannem 43 yaşında imiş yani yaşlar da ilerleyip eskiyi unutuyorlar

Pardon soyle demeliydim
Boyle oldu mu ?
Kapinizda yatsin
Gormek icin
işte istiyor ki konu sahibi onu koruyalım
kv yi yerden yere vuralım
istediği olmayınca hırçınlaşıyor

Pardon soyle demeliydim
Boyle oldu mu ?
Kapinizda yatsin
Gormek icin

Hayır tabi ki bunları yazmanızı beklemedim, yazmayında yangına körükle gitmek olur :) Ama biraz empati yapın demek istedim, madem sinir bozuyor o tarz çocuklar sizde, siz de bende siniR bozmayın

Kaynanaiz dedigi laflarlan iyi etmemis elbetde. Bide nedemek zarari var kari yok? Cok trrbiyesiz gercekten kim olsa bu lafa alinir. Bir süre gitmezdim torununu görmesin de belki yaptigi hatayi anlar

Ben laf etmezdim.
Hos olmamis diyalog..
Esime de annemler rahatsiz kaliyor daha gecen söyledi. Rahatsizlik vermeyelim deyip az giderdim.
Siz degilsiniz ki zarar verdigini söylediği çocuğunuz. Çocuğu gonderip sizin gitmemeniz manasiz olur yani..

Ancak sizin sorun ettiginiz baska seyler olduğu icin tavir yapmaya bahane ediyorsunuz gibi hissetti. Eltinizin cocuklarina bakip sizinkine bakmamasi gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…