Kayınvalidemin sorunu ne?

konuyu benmi yanlış anladım bilmiyorum ama konu sahibinin kayinvaldesinin tepkisi gelinene değilki
oğluna ve eşine tepkili davranmış hediye konusunda
ben öyle anladım
ve aynı evde yaşamayı kabul ediyorsa bi insan malesef bazı şeylerede katlanmak zorundadır
örneğin madem o evde yaşiyorsun giderken biyere söyleyeceksin arkadaşım
senin yerine kiz kardeşinin ablam şunu şunu yapacak demesi hiç hoş olmamış
çıkarken anne ben şuraya gidiyorum demeliydin
evet çocuk değilsin izin alacak da değilsin ama birlikte yaşiyorsun ve bazı şeylere dikkat etmen gerekir
ha yok ben böyle şeye gelemem diyorsan ozaman ayrı eve çıkıcaksın ozaman sana kimse suratda asmaz
ayrıca 48 yaşında bir bayan yaşlı değildir
ruhu genç demekki öyle davraniyor
davranışlarında bir bozukluk yok
ister müzik dinler ister göbek atar kime ne?
ne güzel genç kalabilmiş

düşünüyorumda senin tarafından yorum yapmak çok kolay çünkü ne yaşadığımı ben biliyorum.onun tavrı herkeseç.ünkü farklı bişi bekliyodu ama ne olursa olsun insanın gönlünden kopan bir hediyeye bu şekilde tepki verilmez.heleki paçavra olması daha acı verici.ben her zaman giderken haber veriyorum ama bu zamana kadar hiç bu tarz sorun yaşamadık.çünkü ben onun sorunlarını üstüne geldim.ben zaten kardeşime tembihlemedim o anda söyledi.bende bidaha söleme gereği duymadım ha hiç sölemeden çıksaydım evet hatalı olabilirdim.ama kalkıp herkesin gerçek üyüzünü gördüm diyerek laf sokması hiç doğru bişi değil.belki ben onların düzenini bozmuş olabilirim ona hiçbişi diyemem.ama elimden geldiği kadar her işe yardım ediyorum.yukarda Allah görüyo.mesela altınlarımın yerini değiştirmiş bana sölemiyo bile.yüzüğümü altınların yerine koymayı bahane ettim.bana dediki kızım sen koy onu çekmecene sonra koyarız neden demiyosun yerini dğeiştirdim diye.bi düğün bişi olduğunda düğünde takılan altınlarımdan almayı biliyo.bazı şeyler göründüğü gibi 2 cümleyle anlatılacak kadar basit değil.

Son düzenleme:
kimse kusura bakmasın ama kiraya verecek parayı bulaman bi zahmet evlenmesin
yoksa görüldüğü üzere herkesin düzeni bozuluyor ve huzur kaçiyor
anlamiyorumki ne var bu evlilike bukadar yangından mal kaçırır gibi acele etmeye
geç olsun temiz olsun
bana kocam ayrı ev bile açamayacaksa bi zahmet karşımada evlenelim diye çıkmasın yani, ne zorum varki evlenmeye otururum paşalar gibi babamım evinde keyfime bakarım
bu devirde kira ödemek zor gibi klişe laflarada karnım tok
hangi devir kolay olmuşki bu devir kolay olsun

Dilerseniz kimlerin evlenebileceğini liste halinde hazırlayıp üyelere dağıtın da biz de ona uyalım :roflol:

Nereden biliyorsunuz bu hanımın eşinin 1000 liranın üzerinde maaş aldığını. Belki adam 750 lira maaş alıyor. Siz kirada değilsiniz sanırım hanımı çalışsa dahi kira verip ev geçindirmek çok çok zor. Herkes de başarabilecek diye bir kaide yok. Çocuğunu okutmuşsundur,meslek sahibi yapmışsındır,hatırı sayılır bir maaşı vardır zaten kiraya gider kaynana yanında oturmaz.Erkek çocuk sorumluluk ister,el kızı da şımarıklık çekm ek zorunda değildir.

çok şükür kirada değilim artık
ama çok yaşadım kirada
nasıl bişey olduğunu bilirim yani
her kirada oturanda 1000 lira maaş almadığınıda iyi biliyorum
evet geçinmek zor buna bişey demiyoruz
ama madem yapamicaksın ozaman evleniceksin bukadar basit
kendi annem babam dururken niye gidim elelemin annesi babasının yanında oturayım

düşünüyorumda senin tarafından yorum yapmak çok kolay çünkü ne yaşadığımı ben biliyorum.onun tavrı herkeseç.ünkü farklı bişi bekliyodu ama ne olursa olsun insanın gönlünden kopan bir hediyeye bu şekilde tepki verilmez.heleki paçavra olması daha acı verici.ben her zaman giderken haber veriyorum ama bu zamana kadar hiç bu tarz sorun yaşamadık.çünkü ben onun sorunlarını üstüne geldim.ben zaten kardeşime tembihlemedim o anda söyledi.bende bidaha söleme gereği duymadım ha hiç sölemeden çıksaydım evet hatalı olabilirdim.ama kalkıp herkesin gerçek üyüzünü gördüm diyerek laf sokması hiç doğru bişi değil.belki ben onların düzenini bozmuş olabilirim ona hiçbişi diyemem.ama elimden geldiği kadar her işe yardım ediyorum.yukarda Allah görüyo.mesela altınlarımın yerini değiştirmiş bana sölemiyo bile.yüzüğümü altınların yerine koymayı bahane ettim.bana dediki kızım sen koy onu çekmecene sonra koyarız neden demiyosun yerini dğeiştirdim diye.bi düşün bişi olduğunda düşünde takılan altınlarımdan almayı biliyo.bazı şeyler göründüğü gibi 2 cümleyle anlatılacak kadar basit değil.

sana kesinlikle hak veriyorum
suçlu sen değilsin
senin tek suçun birlikte oturmayı kabul etmek
böyle sıkıntıların yaşanacağı belli
bir oturupda hiç sorunu olmayini ne gördüm ne duydum
Altın konusunda ise kayinvalden zaten terbiyesini göstermiş
umarım en kısa sürede kendi evinize geçersiniz böyle insan nerye kadar yaşabilir
sinir hastası olur çikar insan

çok şükür kirada değilim artık
ama çok yaşadım kirada
nasıl bişey olduğunu bilirim yani
her kirada oturanda 1000 lira maaş almadığınıda iyi biliyorum
evet geçinmek zor buna bişey demiyoruz
ama madem yapamicaksın ozaman evleniceksin bukadar basit
kendi annem babam dururken niye gidim elelemin annesi babasının yanında oturayım
siz bence konuyu tam anlamadınız kayınvaldenin yanlız geliniyle bir derdi yokki kocasıyla oğluyla yani bu kadın 50 yaşına gelmiş ama şimarık bir çocuktan farkı yok ayrıca bnede birlik oturmaya karşıyım ama arkadaşın neler yaşadığını bilmiyoruz evet belki aceleleri vardı evlenmek için biliyomusunuzki ne olduğunu kayınvaldeyle yaşıyo diye bu hareketlere hakediyor öylemi ne kadar yanlış

yorumum sana değildi arkadaşım
genel yazdım ben
üzerine neden alındın anlamadım

arkadaşım galiba senin karnın tok sırtın pek!! kimsenin kimseden yangın kaçırı gibi bi evlilikteb bahsettiği ve evlilik yaptığı yok.biz baştan niyetimizi söledik.ev alana kadar idare edermisiniz? diye onlarda kabul ettiler.etmeselerdi bizde başımızın çaresine bakardık.sana herşey çok kolay baksana.bu devirde kirada oturmak cesaret ister.herkesin durumu ortada ve buna göre bi hayat bi düzen kuruluyo.bende aldığım maaşımı kuruşu kuruşuna eve veriyorum.ama yinede insaznbi noktada zorlanıyo.

Eğer ortak bir evde yaşama kararı alınmışsa ve eğer bir katlanma söz konusu ise, her iki tarafta birşeylere katlanmak zorunda. Gelin kabul etti, otursun katlansın, kabul etmeseydi demek bence olmaz.

Kayınvalidenin bence bir sorunu yokta, kendi kendine sorun yaratıyor.
Gideceğin haberini senden duyması iyi mi olurdu, iyi olurdu belki ama, olmadı diye de, bu kadar kıyamet koparılacak bir durum yok ortada.

Bence hata yapmışsanız bile, bunu oturup eşinize ya da görümcenize şikayet etmesine gerek yok.
Beraber yaşamak zor evet ama karşılıklı zor ,ama bence büyüklerin biraz daha anlayışlı olması lazım, eğer illa birileri birşeye katlanacaksa, büyüklerin biraz daha idare eder halde olması lazım.

Bende de var bundan birtane. Kendini 18 yaşında gençkız sanıyor. Abuk subuk telefon şakaları filan.
Ben mi kaynanayım, o mu kaynana bazen şaşırıyorum.

Başka sıkıntılar da var heralde, bu noktaya gelene kadar.

arkadaşım galiba senin karnın tok sırtın pek!! kimsenin kimseden yangın kaçırı gibi bi evlilikteb bahsettiği ve evlilik yaptığı yok.biz baştan niyetimizi söledik.ev alana kadar idare edermisiniz? diye onlarda kabul ettiler.etmeselerdi bizde başımızın çaresine bakardık.sana herşey çok kolay baksana.bu devirde kirada oturmak cesaret ister.herkesin durumu ortada ve buna göre bi hayat bi düzen kuruluyo.bende aldığım maaşımı kuruşu kuruşuna eve veriyorum.ama yinede insaznbi noktada zorlanıyo.

haklısın gerçekten çok zor inşallah en kısa zamanda kendi evinize çıkarsınzı

sana kesinlikle hak veriyorum
suçlu sen değilsin
senin tek suçun birlikte oturmayı kabul etmek
böyle sıkıntıların yaşanacağı belli
bir oturupda hiç sorunu olmayini ne gördüm ne duydum
Altın konusunda ise kayinvalden zaten terbiyesini göstermiş
umarım en kısa sürede kendi evinize geçersiniz böyle insan nerye kadar yaşabilir
sinir hastası olur çikar insan
o zaman ben size hiç duymadığınız bir şey söylim benim kızkardeşim kayınvaldesiyle oturuyo dedikilerki ona bir iki sene bizle otur sonra size ev alalım evinize gidin tamam dedi kızkardeşim benim ve ailemin itirazlarına rağmen şimdi bir sene önce evini aldı ama kiraya verdi gitmedi evine çünkü o kadar mutluki orda bir dediği iki olmuyo gözünün içine bakıyolar o da onları çok seviyo bırakmıyo yaa böyle kaynananlarda var (bize denk gelmesede var)

siz bence konuyu tam anlamadınız kayınvaldenin yanlız geliniyle bir derdi yokki kocasıyla oğluyla yani bu kadın 50 yaşına gelmiş ama şimarık bir çocuktan farkı yok ayrıca bnede birlik oturmaya karşıyım ama arkadaşın neler yaşadığını bilmiyoruz evet belki aceleleri vardı evlenmek için biliyomusunuzki ne olduğunu kayınvaldeyle yaşıyo diye bu hareketlere hakediyor öylemi ne kadar yanlış

pardon ama böyle bişey nerde yazmışım tam olarak?
tabiki haketmiyor
ama birlik oturunca bazı kurallarada uymak zorundadir elbette bunada kimsenin itirazı olamaz herhalde
ha işine gelirse katlanır, yok ben katlanamam diyen ise zaten beraber oturmayı seçmez
kayinvaldesi öyle davraniyorsada vardır bir rahatsızlığı belkide kadın depresyona ve tedaviye ihtiyacı vardır

inşallah arkadaş en kısa zamanda kendi evine çıkar ve herkes için hayırlısı olur

Eğer ortak bir evde yaşama kararı alınmışsa ve eğer bir katlanma söz konusu ise, her iki tarafta birşeylere katlanmak zorunda. Gelin kabul etti, otursun katlansın, kabul etmeseydi demek bence olmaz.

Kayınvalidenin bence bir sorunu yokta, kendi kendine sorun yaratıyor.
Gideceğin haberini senden duyması iyi mi olurdu, iyi olurdu belki ama, olmadı diye de, bu kadar kıyamet koparılacak bir durum yok ortada.

Bence hata yapmışsanız bile, bunu oturup eşinize ya da görümcenize şikayet etmesine gerek yok.
Beraber yaşamak zor evet ama karşılıklı zor ,ama bence büyüklerin biraz daha anlayışlı olması lazım, eğer illa birileri birşeye katlanacaksa, büyüklerin biraz daha idare eder halde olması lazım.

Bende de var bundan birtane. Kendini 18 yaşında gençkız sanıyor. Abuk subuk telefon şakaları filan.
Ben mi kaynanayım, o mu kaynana bazen şaşırıyorum.

Başka sıkıntılar da var heralde, bu noktaya gelene kadar.

bu zamana kadar tabi sürtüşmeler oluyodu çok değil ama bu şekilde hiç olmadı.ben bile hala şokunu atlatamadım.anneler gününde aynı mağazadan kendi annemede farklı bi kıyafet aldım öle mutlu olduki.ama k.validem.baktı bi şöle hiç denemedi bile.

o zaman ben size hiç duymadığınız bir şey söylim benim kızkardeşim kayınvaldesiyle oturuyo dedikilerki ona bir iki sene bizle otur sonra size ev alalım evinize gidin tamam dedi kızkardeşim benim ve ailemin itirazlarına rağmen şimdi bir sene önce evini aldı ama kiraya verdi gitmedi evine çünkü o kadar mutluki orda bir dediği iki olmuyo gözünün içine bakıyolar o da onları çok seviyo bırakmıyo yaa böyle kaynananlarda var (bize denk gelmesede var)

ne mutlu kardeşine
benim kayinvaldemde çok iyidir sağolsun
çok severim kendisini
ama yinede kendisine çok yakın oturmak istemem
istemedim
kendine ait binalarında eşime daire verdiler ben orada oturmayı kabul etmedim
gittim kirada oturdum kaç sene
benim gibi örneklerde var yerimseniben

benim anladığım kadarıyla kaynanan hiçbir şeyden memnun olmayan sürekli herkesten ilgi bekleyen bir tip.aynı 18 lik ergen gibi tavırları varakannehir
böyle bir insanla aynı evde yaşamak kolay değil.umarım bir an önce evinizi ayırır araya mesafe koyarsınız.yoksa bu sorunların sonu gelmez canım:1no2:

o zaman siz evlendiğinizde ayrı eve çıkarsınız. ki bu laflarınızla pekte evlenebileceğinizi sanmıyorum.baba evinde oturur koca adayı beklersin.kötükedihüso kusura bakmayın ama kimin ne yapacağını sizden öğrencek değilim.bellikibekarsın o yüzden seni ilgilendiren konular hakkında yorum yapman daha bi mantıklı olur.tok açın halinden anlamaz güzelim.

siz kimseden akıl alacak konumda değilsiniz ama kayınvalideniz müzik dinlerken bile size sormalı... hmm ilginç bi bakış açısı.

koca adayı bekleyecek kadar aptal değilim canım ben, siz evlenmişsiniz başınız göğe ermiş belli.

gerçekleri görmek işinize gelmiyor, böyle devam ediniz. hiçbir kayınvalide oğluna ev almak zorunda değildir!!! cahil ve çiğsiniz henüz. ama hayat öğretir gerekenleri.

terbiyeye davet ediyorum sizi. gelmeyeceğinizi bile bile.

siz kimseden akıl alacak konumda değilsiniz ama kayınvalideniz müzik dinlerken bile size sormalı... hmm ilginç bi bakış açısı.

koca adayı bekleyecek kadar aptal değilim canım ben, siz evlenmişsiniz başınız göğe ermiş belli.

gerçekleri görmek işinize gelmiyor, böyle devam ediniz. hiçbir kayınvalide oğluna ev almak zorunda değildir!!! cahil ve çiğsiniz henüz. ama hayat öğretir gerekenleri.

benim davete ihtiyacım yok cnm sen davet edilmişsinde ne olmuş görüyoruzkötükedihüso

Alıntı:
fiyonk_
biz gerçekleri görüyoruz bu gerçekler adına gerçek bir çözüm bulumaya çalışıyoruz o yüzden bu konular sebi aşar cnm.seni ilgilendiricek sana bişiler katabilecek konularla ilgilenmeni tavsiye eder.umarım başarılı olursun.orasıda muallak tabi..

ne kadar ayıp yaa bu nasıl bir konuşma tarzıdırr canımm inşallah seninde yakında başın göğe erer:roflol::roflol:

kayınvalide ve kayınpeder oğluna bal gibide ev almak zorundadır o çocuğu dünyaya getirken geleceğini de düşünmek zorundadır aaa alamadı diyelim durumu yok gelini yanına aldı ve gelinine 18 lik kızlar gibi kapris yapamaz herkes yerini bilmeli

Back
X