Kayınvalidemin sürekli yemek göndermesi

Bence açıkça sizin konuşmanız lazım. Eşiniz çocuk gibi anneme ayıp olur diyor ama kadın da ne bilsin siz aldıkça evde yemek pismiyor herhalde diyordur.
Evde yemekler kalıyor, çöpe gidiyor verme deyin. İletişimsizlik olmuş sizde.
Ya da her gün düzenli gönderiyorsa ve yemekleri güzelse siz yapmayın yemek😀

Kvalide gönderiyorsa lafını yapmasın bence bu hic hoş değil. Onun dışında yemek gkndermesinde bsy yok. Bnm kvalide de çok güzel yemek yapar. Yakın olsa gönderde hayir demem yanı.

Yemek göndermesinden çok, kayınvalidesinin ortamlarda, üç eve bakıyorum diye hava atması batmış konu sahibine. Bu noktayı atlamayalim hanımlar. Hem konu sahibi talep etmediği halde yemek gonderiyor hem de ortalıkta kadını beceriksiz ilan edercesine, onlara yemek gönderiyorum deyip kendini övüyor.

Ahaha benim kayınvalide de böyleydi. Başıma kakınca izin vermedim bir daha . Şöyle yaptım ben kendim yaparım deyip kestirip attım. Yani isterse konuşmasın aylarca ama siz kem kum ettikçe devam eder. Ben yapıyorum mesela bana sormadan yemek yaptım gelin diyordu bu sefer de. Haber ver anne dedim yine anlamadı.
En sonunda biz sana yap diyeceğimiz zaman yap deriz dedik. Buna alıştı baya.
Ama ben düzenli yapınca ona pek gitmiyoruz ya artık geçen iftar için gelin dedi. Olur dedim ben de.. eşim ise biz yaparız anne dedi. Annesi de siz yemek yapmıyorsunuz pek dedi.
Yani kadına göre ben hala yemek yapmıyorum.
Evde taş falan yiyoruz sanıyor. .
Bizimki bir görev gibi yapmak istiyor. Ama niye işte karşıma geçip yaptım yedirdim kendimi paraladım demek için. Yani yeri geldiğinde başıma kakmak için yapmak istiyor. Sinir bozucu maalesef.
Kesinlikle öyle daha önceki yazdığım gibi neymiş efendim içi rahat etmiyormuş.Sırf 3 eve bakıyorum lafını doldurmak için yapıyor.Kendini tatmin ediyor.Evlendiğim günden beri kesinlikle hergün çorba ana yemek yanına pilav makarna tarzı bişey yaparım her zamanda dile getiririm az yaparım ama hergün farklı yaparım diye.o yemek vermeyince karnımız doymuyor gibi hissediyor.Bazıları yazmış alsan ne olur keşke bana yapan olsa felan diyenlere sadece ; lohusayken yanımda kimse yokken bi sıcak çorba dahi yollamadı diyorum.O zaman nasıl doyuyorduk.Sizden bi sonra yorumdaki kişi denklem basit ama ben zorluk çıkartıyormuşum yazmış.Acaba kendisi bu kadar iyi niyetlimiymiş merak ettim.

Yemek göndermesinden çok, kayınvalidesinin ortamlarda, üç eve bakıyorum diye hava atması batmış konu sahibine. Bu noktayı atlamayalim hanımlar. Hem konu sahibi talep etmediği halde yemek gonderiyor hem de ortalıkta kadını beceriksiz ilan edercesine, onlara yemek gönderiyorum deyip kendini övüyor.
En güzel özeti yaptığınız için çok teşekkür ediyorum gerçekten anlatmak istediğim tamda bu

Acaba kendisi bu kadar iyi niyetlimiymiş merak ettim.
Evet iyi niyetliyim 😀
Amaciniz yemeklerin ziyan olmamasiysa evdeki yemeginizden iki tabak yollarsiniz,o da size iki tabak yollar,miktar sabit kalir. X-2+2=x

Laf sokmasindan rahatsizsaniz, onda da yapilacak belli,siz de konusacaksiniz, bakin burda ne guzel yaziyorsunuz,aynisini soyleyin kvnize.

Evet iyi niyetliyim 😀
Amaciniz yemeklerin ziyan olmamasiysa evdeki yemeginizden iki tabak yollarsiniz,o da size iki tabak yollar,miktar sabit kalir. X-2+2=x

Laf sokmasindan rahatsizsaniz, onda da yapilacak belli,siz de konusacaksiniz, bakin burda ne guzel yaziyorsunuz,aynisini soyleyin kvnize.
Okumaya tenezzül ettiyseniz mesajlara herşeyden fazla fazla yaptığını yazdım.Mesela bir günde 2 kiloluk pilav yapıyor 1 kilo fasulye.O eve bi de ben yemek göndersem ha benim evimde o onun evinde yenilmeyen yemek oluyor fark yok

Okumaya tenezzül ettiyseniz mesajlara herşeyden fazla fazla yaptığını yazdım.Mesela bir günde 2 kiloluk pilav yapıyor 1 kilo fasulye.O eve bi de ben yemek göndersem ha benim evimde o onun evinde yenilmeyen yemek oluyor fark yok
Tenezul ettim okumaya. Yoksa cevap yazmazdim. O zaman sokak hayvanlarina verin. Her yemegi yiyorlar. Kapimin onune koyuyorum,kedisi kopegi geliyor bir suru. Hem sevap,hem cozum.

Nasil bir evse 2 kilo yardimci yemekle 1 kilo ana yemek pisiyormus onu da anlayamadim ama,neyse. Madem o kadar fazla,verirsiniz sokak hayvanlarina aynen dedigim gibi.

Bu kayinvalideler de hiçbir şekilde yaranamıyorlar gelinlerine... Gönderse dert göndermese dert...Benim de oğlum var ilerde nasıl davranacağımı kestiremiyorum... Bakış açısı her şeyi farklı kılan...

Evden çalışıyorum buna rağmen yemek yapmak değil, bazen yemeye bile vaktim olmuyor. Kayınvalide bana sürekli hazır yemek getirecek ha. Hem de etli köfteli 😍 Ortamlarda hava atabilir hatta Wolfrog'a ben bakıyorum, ben yapmasam aç bile diyebilir valla bak.

Bu kayinvalideler de hiçbir şekilde yaranamıyorlar gelinlerine... Gönderse dert göndermese dert...Benim de oğlum var ilerde nasıl davranacağımı kestiremiyorum... Bakış açısı her şeyi farklı kılan...
Evet hiç yaranamaz çünkü nankörüz töbe ya.Lohusaydım yanmda kimse yoktu eşim sabah işe gidip geliyordu sezeryanlıydım evim buz gibi soğuktu.O zaman bu iyiliği(!) yaptı da benmi istemiyorum dedim. Sonra herkes diyor ki sen hiç yatmadın kendine dikkat etmedim evime yardıma gelen mi vardı.Misafirden sonra gelir misafirle beraber giderdi

Kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz.görümcemde çevremizde yaşıyor boşandı.Sürekli yemek gönderiyor.Tamam Allah razı olsun ama bende evimde yemek yapıyorum.Kayınvalidem gönderince onun yemeği doyuruyor benimkiler bayatlıyor.Hele ki köfteli etli birşeyse eşim kalan yemeği yemiyor.bu sefer ya çöp ya da ziyan olmasın diye ben yiyorum ama ne kadar yiyebilirim ki oldum 500 kilo.Eşime diyorum ki evde yemek yaptığım zaman anne evde yemek var de ama demiyor.Bu seferde kayınvalidem insanların yanında 3 evin yemeği benim üstüme diyor.Bense sürekli eşime diyorum ki ben yemek yapıyorum annene yük olmayalım yoksa bende isterim hazır yemek gelsin ama hazıra alışırsam ne olacak. Eşimde diyorki alınca noluyor kadının gönlü olsun.Ama olmuyor işte sağda solda yemek yapmayan temizlik yapmayan ütü asla yapmayan ben oluyorum.Sizce ne yapmalıyım çok sinirleniyorum
Benimki de benzerdi. Careyi tabaklarını biriktirmeye buldum. Tabakları bitince yollayamadı

o size yemek getirince sizde kendi yaptığınız yemeğin büyük kısmını onlara verin . yada kayınvalidenizle konuşun bana önceden haber verin yemek yapmayım diye. çok basit konu aslında

Kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz.görümcemde çevremizde yaşıyor boşandı.Sürekli yemek gönderiyor.Tamam Allah razı olsun ama bende evimde yemek yapıyorum.Kayınvalidem gönderince onun yemeği doyuruyor benimkiler bayatlıyor.Hele ki köfteli etli birşeyse eşim kalan yemeği yemiyor.bu sefer ya çöp ya da ziyan olmasın diye ben yiyorum ama ne kadar yiyebilirim ki oldum 500 kilo.Eşime diyorum ki evde yemek yaptığım zaman anne evde yemek var de ama demiyor.Bu seferde kayınvalidem insanların yanında 3 evin yemeği benim üstüme diyor.Bense sürekli eşime diyorum ki ben yemek yapıyorum annene yük olmayalım yoksa bende isterim hazır yemek gelsin ama hazıra alışırsam ne olacak. Eşimde diyorki alınca noluyor kadının gönlü olsun.Ama olmuyor işte sağda solda yemek yapmayan temizlik yapmayan ütü asla yapmayan ben oluyorum.Sizce ne yapmalıyım çok sinirleniyorum
Sen de yaptığın yemeği kayinvalidene gönder 🤣

Hem yemek gönderiyor hem 3 evin yemeği bende diye konuşuyorsa o zaman alacaksın karşına kv ni güzel güzel söyleyeceksin . Anne ben evde yemek yapıyorum sende yollayınca yemekler ziyan oluyor günah . Biliyorum yardım için gönderiyorsun o zaman millete rica ediyorum şikayet etme sen kendn gönderiyorsun sonucta. Bir şeye ihtiyaç olduğunda ben sana söylerim annecim diyeceksin bitecek.. Baktın hala geliyor sende evde yaptığın yemeği ona gönderirsin. .
Direk söyleyebilirsin ben söylüyorum şahsen bir şey olduğunda karıştığında fln annecim sen otur ayakta kalma ben hallediyorum diyorum ya gidiyo ya oturuyor. Açıkça söyleyebilirsin bence

Konunun yarisini okurken aman bisey olmaz gondersin diyordum ama kvniz uc evin yemegi bende lafina deli oldum.bence direk sert sekilde uyarin niyeti iyilikse arkanizdan boyle konusmasin

Back
X