Kayınvalidemin sürekli yemek göndermesi

Kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz.görümcemde çevremizde yaşıyor boşandı.Sürekli yemek gönderiyor.Tamam Allah razı olsun ama bende evimde yemek yapıyorum.Kayınvalidem gönderince onun yemeği doyuruyor benimkiler bayatlıyor.Hele ki köfteli etli birşeyse eşim kalan yemeği yemiyor.bu sefer ya çöp ya da ziyan olmasın diye ben yiyorum ama ne kadar yiyebilirim ki oldum 500 kilo.Eşime diyorum ki evde yemek yaptığım zaman anne evde yemek var de ama demiyor.Bu seferde kayınvalidem insanların yanında 3 evin yemeği benim üstüme diyor.Bense sürekli eşime diyorum ki ben yemek yapıyorum annene yük olmayalım yoksa bende isterim hazır yemek gelsin ama hazıra alışırsam ne olacak. Eşimde diyorki alınca noluyor kadının gönlü olsun.Ama olmuyor işte sağda solda yemek yapmayan temizlik yapmayan ütü asla yapmayan ben oluyorum.Sizce ne yapmalıyım çok sinirleniyorum
kalp kırmadan gönlünü alarak konuşabilirsin . Yorma kendini,ben de evde yemek yapıyorum . Hatta ben sana getireyim falan de . Tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkarır :KK36:

Bence sizin durum yukarisi biyik asagisi sakal olmus. Yemek gondermeyin ben yapiyorum deseniz, aman ne yemek yapicak ne is yapicak gonderdigime de atarlaniyor derler. Bisey demeseniz, yemegini bile ben yapiyorum, bi evinin isinin hakkindan gelemiyor derler. O yuzden sizin meseleniz yemek degil bence. Ya kayinvalidenize ben yemegimi de isimi de yapiyorum arkamdan konusup bide yemek yollamayin benim sinirimi bozmayin diceksiniz. Yada ses etmeden yemegi kabul edip kalan yemekleri sokak hayvanlarina goturuceksiniz. Malesef bela kapinizi calmis, gelinin ardindan konusan bide yemek gonderip lafini eden kaynana var basinizda.

Her akşam mı yolluyor? Öyleyse dün yolladığın bitmedi deyin. Geri yollayın.

Benim de yapmadığım/yapamadığım yemek olur kayınvalidem yollar yapınca ben hiç sorun etmedim. Etmeli miyim? 😂 Ele benim gelin onu bunu yapamıyor diyor mudur? Ha dese umursar mıyım? Zannetmiyorum. Yolluyorsa oğluna yolluyor diye düşünürüm. İstemiyorsa yollamasın.

Ne büyük dertler, aman yarabbim.
evinize hazır yemek geliyor işte, ne güzel. Başkasına ne dediğinin ne önemi var? Derse de desin.

cidden anlamakta bazen güçlük çekiyorum, çoğunluk da geri gönder vs demiş, neden ki? Yiyin geçin.
Sizin damak tadınıza uymuyorsa siz kendinize ayrı yapın.
Bu benim evim, benim düzenim, benim mutfağım olaylarını bu kadar abartmayın.
Tek sıkıntı sizin talebiniz olmamasına rağmen arkanızdan buna söylenmesi, açıkçası buna da takılmazdım ben. Kayınvalidemle benim dedikodumu yapacak biri beni iyi bilse ne, kötü bilse ne.

Evime gelip yemek yiyin demiyor her gün neyse ki. Bana da yemek gönderen olsa her gün hiç yemek yapmak ohh. Isteyen de yemek yapmaz, ütü yapmaz vs diyebilir hiç gocunmam. Diyenler var zaten tembeldir diye :KK70: ama siz istemiyorsanız siz söyleyin.

Siz de ona yemek gönderin. O düşünsün ne yapacağını. K.v me yemek yapıyorum diye anlatırsınız. 😁😁😁

Ne büyük dertler, aman yarabbim.
evinize hazır yemek geliyor işte, ne güzel. Başkasına ne dediğinin ne önemi var? Derse de desin.

cidden anlamakta bazen güçlük çekiyorum, çoğunluk da geri gönder vs demiş, neden ki? Yiyin geçin.
Sizin damak tadınıza uymuyorsa siz kendinize ayrı yapın.
Bu benim evim, benim düzenim, benim mutfağım olaylarını bu kadar abartmayın.
Tek sıkıntı sizin talebiniz olmamasına rağmen arkanızdan buna söylenmesi, açıkçası buna da takılmazdım ben. Kayınvalidemle benim dedikodumu yapacak biri beni iyi bilse ne, kötü bilse ne.

Ben temiz ev yemegi yapan yerlerden parayla ev yemeği aliyordum ki hala arada aliyorum ama koronadan dolayi eskisi kadar değil. 🙄 Hergun hergun yemek yapmaya şu kadar bayilmiyorum ya. Hazir yemek gelecekte geri cevrecegim hemde bedava 😁

Kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz.görümcemde çevremizde yaşıyor boşandı.Sürekli yemek gönderiyor.Tamam Allah razı olsun ama bende evimde yemek yapıyorum.Kayınvalidem gönderince onun yemeği doyuruyor benimkiler bayatlıyor.Hele ki köfteli etli birşeyse eşim kalan yemeği yemiyor.bu sefer ya çöp ya da ziyan olmasın diye ben yiyorum ama ne kadar yiyebilirim ki oldum 500 kilo.Eşime diyorum ki evde yemek yaptığım zaman anne evde yemek var de ama demiyor.Bu seferde kayınvalidem insanların yanında 3 evin yemeği benim üstüme diyor.Bense sürekli eşime diyorum ki ben yemek yapıyorum annene yük olmayalım yoksa bende isterim hazır yemek gelsin ama hazıra alışırsam ne olacak. Eşimde diyorki alınca noluyor kadının gönlü olsun.Ama olmuyor işte sağda solda yemek yapmayan temizlik yapmayan ütü asla yapmayan ben oluyorum.Sizce ne yapmalıyım çok sinirleniyorum
Aman be boşver yemek derdinde kurtuluyosun işte ne güzel kv şöyle söyle yemek göndereceğinde haber versin ogün yemek yapmam .o günüde siz kendinize ayırın

Aynen bu sekilde ona da anlatin.

Zarar ziyan cok buyuk günah.

Anlamazsa siz de yaptiklarinizdan karsi bombardiman olarak kayinvalideye yollayin. Sizin evde birikmesin bayat yemek.

Ben olsam gelen yemegi yer hic kendim yapmazdim bu arada ;)

Eskiden bende bizi sürekli yemeğe çağırıyor diye soylenirdim anneme ,anne evde bir rahat yemek yiyemiyoruz ailece derdim.
Annemde derdi ne güzel fıstık gibi ye iç evine geç ne istiyorsun daha derdi.

Valla şuan o günleri mumla arıyorum eşime annene yemeğe gidelim diyorum gitmiyor ..

Gün gelecek sizde keşke yapıp gonderse diyeceksiniz :KK70:

Ben temiz ev yemegi yapan yerlerden parayla ev yemeği aliyordum ki hala arada aliyorum ama koronadan dolayi eskisi kadar değil. 🙄 Hergun hergun yemek yapmaya şu kadar bayilmiyorum ya. Hazir yemek gelecekte geri cevrecegim hemde bedava 😁
Ya ben mutfaktan çıkamıyorum 3 cocuk besleyeceğim diye. Öğlen ayrı, akşam ayrı, ara öğünü bilmem nesi.
kayınvalide neredeyse yakınına taşınayım, bana göndersin yemekleri :D
Hiç şikayet etmem, seve seve kabul ederim.

Canım cok safça geldi bana yazdıkların cok iyi ve safsın galiba. Gün içinde kaynana desene. Mesela kofte yaptım bende bugun hatta o sana getirmeden sen ona bir tabak yemek gotur. Sen pasif kalıyorsun

Üf bu kaynanalarında bir şey yapınca herkese duyurması aşırı sinir bozucu benimkide bi bardak almıştı evime ilk geldiği gün gördüğü bardağı bu benim aldığım mı diye atlamıştı.Almayın siz söyleyin madem eşiniz söylemiyorsa asla milletin lafıni çekemem valla gidin yüzüne söyleyin benim elim ayağım var yemeğimi yapıyorum siz iki evin yükünü alin ben kendı evimi cekip cevirebilirim deyin.

Ya ben mutfaktan çıkamıyorum 3 cocuk besleyeceğim diye. Öğlen ayrı, akşam ayrı, ara öğünü bilmem nesi.
kayınvalide neredeyse yakınına taşınayım, bana göndersin yemekleri :D
Hiç şikayet etmem, seve seve kabul ederim.

Konu sahibi yeni evli herhalde. Yeni gelinlerde oluyor bu hevesle aşkla yemek, temizlik yapma istegi. 😂
Gerci ben yeni evliyken de yemek+ ev işine bayilmiyordum. Bende coluk cocuk yok Allahtan. 😬

Sanırım bebek yok sizde. Off bebekten sonra hele ki iki çocuktan sonra hazır yemek hatta ekmek arası bile hazır gelse lüks oluyo😂. Etrafa ben üç evin yemeğini yapıyorum diyince. Sende gülerek evet yaa Allah razı olsun bizi hiç ayirmaz. Ne yapsa gönderir. Hatta kendi yaptığım yemekler bile kalio. Çok ta güzel yapar de. İnsanlar senin yemek yaptığını öğrensinler 🤣🤣. Ben takmazdim kafaya. Belkide hazıra hiç alışık değilim ondandır. Genelde herkesi doyuran ama yaranamayan taraf benim🤐

Üf bu kaynanalarında bir şey yapınca herkese duyurması aşırı sinir bozucu benimkide bi bardak almıştı evime ilk geldiği gün gördüğü bardağı bu benim aldığım mı diye atlamıştı.Almayın siz söyleyin madem eşiniz söylemiyorsa asla milletin lafıni çekemem valla gidin yüzüne söyleyin benim elim ayağım var yemeğimi yapıyorum siz iki evin yükünü alin ben kendı evimi cekip cevirebilirim deyin.
Benimki de biz çocuklara destek oluyoruz demiş ev alırken herkesin yanında ben duyunca şok oldum 10 sene kredi ödedik 50 lira bile vermedi valla kredi ye destek diye :KK53:

Benimki de biz çocuklara destek oluyoruz demiş ev alırken herkesin yanında ben duyunca şok oldum 10 sene kredi ödedik 50 lira bile vermedi valla kredi ye destek diye :KK53:
Böylelerini herkesin içinde bozacaksınız ben esimin ailesindeki herkesi evime ayni anda çağırıp evi gezidirken bunu şunu annem aldı diye gösterdim yoksa kaynanam her şeyi biz yaptık derdi 😂

Onun fikirlerine karşı bişey söyleyince küsüyor kızıyor ardından yüzü düşük söylene söylene oradan gidiyor

Tamam bu duruma aynen devam o zaman. Yeter ki kayınvalidenin yüzü düşmesin(!) Yani bu sorunu kayınvalide kızmadan, küsmeden, surat asmadan çözebileceğinizi düşünüyor musunuz gerçekten? Göze alamıyorsanız düzene alışın

Back
X