Kayınvalidemin yalanı

Siz olayı çok kötü yönetmişsiniz yalnız. Kırılmakta kızmakta haklısınız ama verdiğiniz tepkiler sizi haklıyken haksız yapmış. Böyle koştur koştur laf yetiştirirsiniz işte sonunda size patlar. Daha hiç aksini görmedim. Elinizde kanıt yok bir şey yok. Kimden duyduğunuzu bile söylemiyorsunuz. Ne sandınız eşiniz gidecek annesine kızacak eşim birinden duymuş ama kim ben de bilmiyorum böyle demişsin, kayınvalide de hatasını anlayıp gelip özür mü dileyecek? Kadın bu lafı yanınızdayken de söylemiş. Başkası için konuşan elbet sizin için de konuşur. O lafı getiren kadına da çok çok güvenmeyin. Gelip birine kaynanan hakkında bunu söyledi demenin iyi niyetli bir yanı yok. Ayrıca siz hayatınız boyunca hiç annesi kötülendiğinde evet öyle diyip kabullenen birini gördünüz mü? Ben görmedim de

Eşiniz dengeyi kuramamış, kimse hatasız değil, o annesini hatasız sanıyor. Küçük bir bosbogaz kadın yüzünden kavga çıkmış resmen. Ailenizin bile laf edilmesine çok üzüldüm. Size söyleyen kişinin ismini verin ailenize laf gelmesindense laf taşıyana gelsin.
Eşiniz özür dilerse affedeceksiniz büyük ihtimalle o yüzden çok fazla kinlenmeyin
Oğullarının yanında farklı kimliğe burunuyorlar.Ben bunu babannemde gördüm ilk.Babannem kötü biri değildi.Ama ağzından çıkana dikkat etmezdi babamın yanında da sakin olurdu babam ne zaman emekli oldu babannemi gördü.Eskiden bizde aile kavgası çok olurdu.Sonra annem vefat etti.Babanneme halam bakıyor.Babamla ikimiz yaşıyoruz.

Siz olayı çok kötü yönetmişsiniz yalnız. Kırılmakta kızmakta haklısınız ama verdiğiniz tepkiler sizi haklıyken haksız yapmış. Böyle koştur koştur laf yetiştirirsiniz işte sonunda size patlar. Daha hiç aksini görmedim. Elinizde kanıt yok bir şey yok. Kimden duyduğunuzu bile söylemiyorsunuz. Ne sandınız eşiniz gidecek annesine kızacak eşim birinden duymuş ama kim ben de bilmiyorum böyle demişsin, kayınvalide de hatasını anlayıp gelip özür mü dileyecek? Kadın bu lafı yanınızdayken de söylemiş. Başkası için konuşan elbet sizin için de konuşur. O lafı getiren kadına da çok çok güvenmeyin. Gelip birine kaynanan hakkında bunu söyledi demenin iyi niyetli bir yanı yok. Ayrıca siz hayatınız boyunca hiç annesi kötülendiğinde evet öyle diyip kabullenen birini gördünüz mü? Ben görmedim de
Aynen çok haklısınız.Birde neden yıllar sonra söylüyor?

Size laf taşıyan değil kocanız suçlu net... Sizin gönlünüzü alabilirdi boş konuşuyor falan diye size ailenize hakaret etmek çok çom fazla

E bundan duydum diyiver neden kimden duydugunu soylemiyorsun ? Baska kisilerde sahit olmus .yada x e soylemis y de oraxaynis de gec .isim vermeden boyle biseye benze inanmam

Hanımlar merhaba direk konuya giriyorum

Bundan 1 ay kadar önce birinden kaynanamın hakkımda evlendiğim seneler dediklerini duydum eşim 4 erkek kardeşler hepsi de evli kaynanam oğullarına kimseyi yakıştıramaz eğer ki gelinlerinden biri hoşuna gitmeyen bir davranış yaparsa hep der ki ay keşke boşansalar da oğluma yeni birini alsam ona en güzelinden düğün yapsam benim yanım da kaç defa söyledi bunu bunun üzerine ben anne ne kadar ayıp öyle şey söylenir mi onlar iyi de olsalar kötü de olsalar evliler benim yanımda bir daha böyle laflar etme derim

Çok çok güvendiğim biri söyledi bi akrabasının kızına baya kalabalık bir ortam da demiş ki benim eşimin ve kardeşinin ismini vererek birinden biri boşansın seni oğluma alırım bekle evlenme şimdi demiş 😂 bir de şuan 7 aylık hamileyim hormonlar tavan neyse bunu duydum ama kimseye bişey demedim uzaklaştım sadece

Sonra bir gün eşimle tartıştık. annesi hakkında çok iyi biri şöyle iyi böyle iyi dedi durdu bende çok iyi ama oğulları boşansa eline mendil alıp halay çekecek deyip durumu anlattım eşim sadece sustu sonra annesiyle konuşmuş sözde annesi ben gerekirse kurana el basarım yok bana iftira atılıyor falan demiş kadını da bildim bileli söz de herkes ona iftira atıyor bu da bi garip. sonra olayı bana anlatan kıza söyledim 3 evladım var dedi onların üstüne yemin etti söyledi diye nasıl kurana el basar hiç Allah korkusu yok mu falan dedi ben sonra bi kaç kişiden daha duydum gerçekten söylemiş ben zaten söylediğinden emindim o tip bir kadın çünkü.

Eşim bana neler neler söyledi siz anneme iftira atıyorsunuz ailem ve ben iftira atmışız sözde ailem ne alaka onu da anlamadım ailemi kattılar bunu kim söylemişse bana söyliceksiniz bilmem ne tabiki kimin söylediğini söylemedim söylemem de ne hakaretler aileme gururunuz varsa yüzleşiriz demeler saygısızca anneme sonuna kadar güveniyorum falan dedi bana hamile karısına ettiği hakaretleri söylemek bile istemiyorum kayınvalidemle mecbur bir ortama girdik sanki ben hatalıymışım gibi yüzünü asmalar açıklama bile yapmadı böyle böyle duymuşsun ama böyle bişey yok vs bende hic oralı olmadım tabi. ben burda suçu sadece eşim de buluyorum o kadar kırıldım ki bana ve aileme yapılan saygısızlıklara şuan o günden itibaren konuşmuyorum o ara ara konuşmaya çalışıyor ama oralı olmuyorum ve bu olayı aşırı kafama taktım nasıl beni böyle değersizleştirebilir eşim nasıl arkamda durmaz diye inanın yüzüne bakmak sesini duymak istemiyorum hakaret ettiği mesajları silmedim bakıp bakıp kinleniyorum ve annesiyle de görüşmeyi düşünmüyorum kızlar ben mi abartıyorum sizce hamilelik falan yoksa tepkim de haklı mıyım ?
Olayları bukadar buyuturken hıc ısınız gucunuz yok mu cıdden?Densız der gecerım ne yuz kısıye sorcam.
Gecıp karsına demıyosa ne ugrasıyosunuz Allah askına?Koca kısıısı bellıkı anasının lafını kanun sayıyor bellıkı,boyle adamları bosamayacaksanız eselemeyın.

Hic lafımı sakinmicam, kayinvalideniz hem ahlaksiz hem gerizekali. O gozune kestirdigi guzel genc kizlar da kendi boşanmış kokuşmuş ogullarini bekliyodu heee. Kocaniz da anasindan farksiz. Erkek adam birazcik akli selim olsa, bakın karisina ayilip bayilmasi gerekmiyor, normal duz anacı olmayan akli selim bir herifin anasininne tarz sozler sarfedebilecek tiyniyette biri oldugunu az cok biliyor olmasi laizm. Anan arkamizdan boyle diyormus dendiginde karisina hayvan gibi saldiracak heriften bi b.k olmaz. Gecmis olsun kardesim. Bu adami atar misin tutar misin naparsin bilmiyorum da, hic alttan alma, agzina et burnundan getir yaptigi serefsizligi

Bu konuda su an en merak ettigim şey o bekar kız kayınvalidenize "ben senin evlenmiş boşanmış boklu oglunu alir miyim hiç" demiş ve haddini bildirmiş mi acaba? Bir de boyle yüz kişiye sorup yeminlerin havada uçuşması cok sacma. Densiz iste diyip gecmeli uzak durmaliydiniz

Hamile hamile şu salakça muhabbet için hiç sinirinizi bozmayın. Hatta deyin eşiniz olacak ile kaynanaya, "Doğru veya yalan umrumda değil ama şunu bilin ki zorla adam tutmuyorum, isteyene kapı da sapı da orda." deyin, şunların g.tünün pilotu olmayın.

Bu arada o özel hastaneye gidin. Epidural de isteyin. Kapı süsüne kadar özel yaptırın, hastanenin girişinde satılan dandik şeylerden olmasın. Bu herif hak ediyor. Parası yoksa çok bilmiş anasından istesin, padişah soyu doğurmuş ya, açsın kesenin ağzını. Ooh.

Bu konuda su an en merak ettigim şey o bekar kız kayınvalidenize "ben senin evlenmiş boşanmış boklu oglunu alir miyim hiç" demiş ve haddini bildirmiş mi acaba? Bir de boyle yüz kişiye sorup yeminlerin havada uçuşması cok sacma. Densiz iste diyip gecmeli uzak durmaliydiniz
Benim dayım da 50 yaşında koca herif, hâla yediği b.klar yakalanınca sülaleyi arar ben yapmadım diye.🤣 Bu davranışı ilk defa yapmıyordur bu kadın, o akıllı bıdık oğlu da her b.kun farkında, malını bilmez mi hiç? Karının ağzına laf verilmiş, karın ağrısı o.

Benim dayım da 50 yaşında koca herif, hâla yediği b.klar yakalanınca sülaleyi arar ben yapmadım diye.🤣 Bu davranışı ilk defa yapmıyordur bu kadın, o akıllı bıdık oğlu da her b.kun farkında, malını bilmez mi hiç? Karının ağzına laf verilmiş, karın ağrısı o.
aynenn oyle valla

Sizde ki suç bilin duyun ama eşinizi karıştırmayın bak ben 18 yıldır evliyim eşim ailesiyle ilgili tek laf ettirmezdi adam resmen onlar herşeyde haklı ben haksizdim başka.sehirlerdeydik inanın yazım 10 gün giderdim arkamdan ne iftiralar ne yalanlar benim aklım almıyordu ama hiçbirini duyumadim eşime yakın zamanda onlarla kendisi bozustu şimdi görüşmüyoruz ve ben geçmişe dönük olanlardan ara ara citlatiyorum üç gün gorduklerinin üç yıl dedikodusunu yaparlardı diye yani keşke eşinize soylemeseydiniz ayrıca size laf getiren kişide iyi niyetli değil

Bence siz dahil herkes suçlu çünkü;

1- hamile kadına böyle bir şey söylenir mi? Hadi söyledin orada KV nin ağzının payını neden vermemiş? Ben bu işten art niyet ararım açıkçası.

2- KV nin daha önceden yaptığı densizlikleri bildiğin halde bunu sana yapmayacağını düşündüren neydi? Daha da önemlisi kocanın sana inanacağını düşündüren neydi? Elbette ki anasını savunacak, düşün ki bir gün eşin geldi ve annen demiş ki kızım şunu boşasın en iyisini alırım kızıma demiş dese siz inanır mısınız? Üstelik biri söylüyor ama isim vermem dedi? İşin daha bana göre saçma yanı ise neden o ortalık karıştıranın adını vermiyorsunuz? Kim olursa olsun yesinler birbirini valla duvarın üstünde çekirdek çitler izler keyfime bakarım.

3- bence KV den korkacağına sana o lafı taşıyandan kork ben olsam hayırdır o üzerine yemin ettiğin 3 çocukla kocama mı göz koydun der ilk başta onu bozarım sonra da KV ye ayar verirdim.

4- kocana söylenecek söz yok... Tamam anacısın da hiç huyunu bilmiyormusun? Ne söyleyip ne söylemeyeceğim bilmiyor musun? Üste çıkmaya çalışacağına he he diyip konuyu sümen altı yapsaydı işler bu raddeye gelmezdi aslında.

Son olarak sizin orada yemin etmek su içmek kadar kolay herhalde. Karşı karşıya getir birisi 3 evladının başına diğeri Kur'an'a yemin etsin nasılsa Allah cezasını verir. Sizde o KV ile laf taşıyanı uzak tutun evinizden hemde duygusal bir dönemde olduğunuzu unutmayın ve ona göre eşinizle ilişkinize yön verin.

Çok çok güvendiğim biri söyledi bi akrabasının kızına baya kalabalık bir ortam da demiş ki benim eşimin ve kardeşinin ismini vererek birinden biri boşansın seni oğluma alırım bekle evlenme şimdi demiş
Burada evlendirmeyi düşündüğü kişiyle aynı ortamda mı arkadaşınız?
Yoksa ona da biri mi laf getiriyor?
Eğer dışardan laf geldiyse, belki lafı getiren yalancıdır.
bu arada hamilelik de hormonlar elbette tavan yapıyor ve daha hassassınız. Ama eşinizin hakaret etmesi çok çirkin ve edepsizce bir hareket.

Hiç politik değilsiniz. Belki de kaynananız böyle şeyleri çirkin bir espiri olarak kullanıyor. Var böyle cahil insanlar.

Benim annemin, üvey kaynanasıda annneme çok yaparmış ama 40 sene önce o zaman cehalet çok farklıydı. Ama onu takan olmamış çünkü kadının cahil olduğu o zaman bile anlaşılıyormuş.O yüzden yüz vermiyorlarmış.

Sizin, yapacağınızda oydu boşuna kendinizi, bebeğinizi üzüyorsunuz.

Ama eşiniz varya çok fena o yüzden bebeğinize ve kendinize odaklanın bu insanlar pek güven vermiyor.

Hanımlar merhaba direk konuya giriyorum

Bundan 1 ay kadar önce birinden kaynanamın hakkımda evlendiğim seneler dediklerini duydum eşim 4 erkek kardeşler hepsi de evli kaynanam oğullarına kimseyi yakıştıramaz eğer ki gelinlerinden biri hoşuna gitmeyen bir davranış yaparsa hep der ki ay keşke boşansalar da oğluma yeni birini alsam ona en güzelinden düğün yapsam benim yanım da kaç defa söyledi bunu bunun üzerine ben anne ne kadar ayıp öyle şey söylenir mi onlar iyi de olsalar kötü de olsalar evliler benim yanımda bir daha böyle laflar etme derim

Çok çok güvendiğim biri söyledi bi akrabasının kızına baya kalabalık bir ortam da demiş ki benim eşimin ve kardeşinin ismini vererek birinden biri boşansın seni oğluma alırım bekle evlenme şimdi demiş 😂 bir de şuan 7 aylık hamileyim hormonlar tavan neyse bunu duydum ama kimseye bişey demedim uzaklaştım sadece

Sonra bir gün eşimle tartıştık. annesi hakkında çok iyi biri şöyle iyi böyle iyi dedi durdu bende çok iyi ama oğulları boşansa eline mendil alıp halay çekecek deyip durumu anlattım eşim sadece sustu sonra annesiyle konuşmuş sözde annesi ben gerekirse kurana el basarım yok bana iftira atılıyor falan demiş kadını da bildim bileli söz de herkes ona iftira atıyor bu da bi garip. sonra olayı bana anlatan kıza söyledim 3 evladım var dedi onların üstüne yemin etti söyledi diye nasıl kurana el basar hiç Allah korkusu yok mu falan dedi ben sonra bi kaç kişiden daha duydum gerçekten söylemiş ben zaten söylediğinden emindim o tip bir kadın çünkü.

Eşim bana neler neler söyledi siz anneme iftira atıyorsunuz ailem ve ben iftira atmışız sözde ailem ne alaka onu da anlamadım ailemi kattılar bunu kim söylemişse bana söyliceksiniz bilmem ne tabiki kimin söylediğini söylemedim söylemem de ne hakaretler aileme gururunuz varsa yüzleşiriz demeler saygısızca anneme sonuna kadar güveniyorum falan dedi bana hamile karısına ettiği hakaretleri söylemek bile istemiyorum kayınvalidemle mecbur bir ortama girdik sanki ben hatalıymışım gibi yüzünü asmalar açıklama bile yapmadı böyle böyle duymuşsun ama böyle bişey yok vs bende hic oralı olmadım tabi. ben burda suçu sadece eşim de buluyorum o kadar kırıldım ki bana ve aileme yapılan saygısızlıklara şuan o günden itibaren konuşmuyorum o ara ara konuşmaya çalışıyor ama oralı olmuyorum ve bu olayı aşırı kafama taktım nasıl beni böyle değersizleştirebilir eşim nasıl arkamda durmaz diye inanın yüzüne bakmak sesini duymak istemiyorum hakaret ettiği mesajları silmedim bakıp bakıp kinleniyorum ve annesiyle de görüşmeyi düşünmüyorum kızlar ben mi abartıyorum sizce hamilelik falan yoksa tepkim de haklı mıyım ?
Ben olsam gerçekten Kur'an a el bastırırdım. Bakalım basmaya cesareti var mı? Basarsa günahsız sayardım özür dilerdim. Yalan söyleyip basmışsa zaten 2 güne çıkardı.

ne demişim de orta açmışım açıklar mısınız 😂🤷🏻‍♀️
Sizin hakkınızda söylediğini kulağınızla duymamışsınız, sadece bu sefer değil hiçbirini kendiniz duymamışsınız. Başkalarına söylemiş hep. Biri Kuran'a el basarım diyor diğeri çocuğunun üstüne yemin ediyor, nasıl bilinecek hangisi doğru söyledi diye? Tamam kayınvalideniz yalancıdır buna laf yok, sadece sizin hakkınızda bu cümleyi söylediğini kanıtlayamazsınız. Biri gelip size fısıldamış ama önünüze kanıt koymamış.

Niye doğruluğundan kesin emin olmadığınız bir şeyi eşinize söylediniz, yüzleşmek isterler tabii. Kocanız gitmiş sormuş annesi de söylemedim demiş. Ne geçti elinize? Size söyleyen kişinin ismini verin de onlar kapışsın aralarında. Ak koyun kara koyun çıksın ortaya, korumayın kimseyi. Yeri gelmişken o çok güvendiğim dediğiniz kişiyle görüşmeyi de kesmenizi öneririm. Durduk yere başınıza çorap örmüş.

Kayınvalideniz evlendirme düğün meraklısıymış, he deyip gülüp geçemediniz mi? Canın oynamak istediyse düğüne gerek yok vs deyip sokuştursaydınız. O söyleyince eşiniz boşanıp başkasıyla mı evlenecek?

Size lafı getiren kişi, kayınvalide ve eşinizin tek ortak noktası sizsiniz. Kocanıza söyleyerek olayın bu noktaya gelmesine sebep olmuşsunuz. Bundan sonra annesiyle ilgili bir şey söyleseniz doğru bile olsa size karşı annesini savunacak.

Back
X