Kayinvalidemin yaptığı doğru mu ?

Pembelii11

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2022
565
71
18
Kayinvalidem zaman zaman namaz kıldın mı? Vakit geçiyor, ezan okundu hadi.. şeklinde beni uyarıyor. Ben kılıyorum zaten. Onun soylemesiyle kılmıyorum. Beni uyarıyor sağolsun ama rahatsız oluyorum. Bizde kaldığında sabah uyanmış oluyor ezan okunuyor beni uyandırıyor diyor kalk otur ezan okunuyor. Bende artık rahatsız olmaya başladım çocuk gibi uyarılmaktan. Kendim bilincindeyim. Dedim anne sen beni mi takip edip duruyorsun? Kendisinin bir lafını ikiletmem. İlk defa birsey dedim o da bu. Kadın döndü sırtını tamam bir daha denem Ben hata yaptım dedi sinirli şekilde. Ben dedim hata değil sağol Allah razı olsun ama sürekli kıldın mı deme. Küstü bana cevap vermedi 10 dk sonra dedim seni kırdıysam özür dilerim dedi uzatma. Ben dedim neden böyle yapıyorsun vsssss.... 3 kere toplamda özür diledim 3 kere uzatma dedi cevaben. Sonra ben öğrendim bunu eltime anlatmış fakat özür dilediğim kısmı anlatmamis. Ben namazını kıldın mı dedim o da beni tersledi demiş. Ben şaşırdım o şekilde eksik anlatmasina. Sizce yaptığı doğru mu ne düşünmeliyim ?

Küstü bana cevap vermedi 10 dk sonra dedim seni kırdıysam özür dilerim dedi uzatma. Ben dedim neden böyle yapıyorsun vsssss.... 3 kere toplamda özür diledim 3 kere uzatma dedi cevaben.
Niye ozur diliyorsunki hakli oldugun bir konuda
Tamam guzel birsey yapmak istemis kendince ama abartmis Simdi sen ozur dileyerek onu hakli cikariyorsun tavrini koyduysan yoluna o sekilde devam et

Tavır değil sadece rahatsız olduğumu dile getirmek istedim. Küsecek birsy de yoktu. Bozulmasına üzüldüm özür diledim ama eltime eksik şekilde anlatmış çok üzüldüm

Pohpohlanmaktan gözü dönmüş artık...Bu ne kibir böyle? İnsan kendi annesini kaldıramıyor ki kaynanayı düşünemiyorum...Ben yorum yaparken soruyu soran arkadas adına empati kurarak yol göstermeye çalışıyorum...

Şimdi siz kendi doğrularınıza göre yapmanız gerekeni yapmışsınız...Özürünüzü de dilemişsiniz...Bundan daha fazlası ne olabilir? Ki ben olsam bunu bana bir kere bile söyleyemezdi ve sinirlenince ses tonum olmak üzere suratımda düşer dibine kadar tavırlanırdım herhalde de neyse...Diyeceğim o ki; yapmanız gerekeni yapmışsınız,vicdanınız rahat..Bundan sonrası sevabıyla,günahıyla ona kalsın...

Eltinizle ve kaynananızla biraraya geldıgınızde eger kı sayet sındıremıyorum anlatmasını dıyorsanız...Durduk yere konuyu açın..Ya geçen gün ne oldu elticim ya senle de paylaşayım biz ana kız sayılırız hepimiz sende bil annem bırden fazla uyardı geçen beni kırıldı gibi geldi söylediğim söze ama özür de diledim biliyorsun sorun yok değil mi anne? Hem eltinizi yakmamıs olursunuz ve yüzleşmiş olursunuz hem de sizin gücünüzü göstermiş olursunuz diye düşünüyorum...

Yani çok affedersiniz de bu uyarmaktan öte koyun gütme gibi olmuş. Duracağı yeri bilmemiş siz göstermişsiniz kırılacak bir şey yok. Keşke namaz vaktine gösterdiği özeni dilinden dökülen kelimelere de gösterseydi eltinize yarım yamalak anlatıp haklı çıkmaya çalışmakla çok ayıp etmiş. Bu kadar da naif olma kuzum çok üzerler. Eltiniz varken de lafınızı söyleyin bilsin ki dedikodusu yanına kalmaz.

Tavır değil sadece rahatsız olduğumu dile getirmek istedim. Küsecek birsy de yoktu. Bozulmasına üzüldüm özür diledim ama eltime eksik şekilde anlatmış çok üzüldüm

Eltinize neden anlatiyor ki? O sizi darlamış, siz de tepki göstermiş, o da bu tepkinize istinaden size alınmış olabilir tamam buraya kadar bir problem (sizin defalarca özür dilemeniz dışında) olmayabilir; ama bir insan bunu niye gidip bir baskasina anlatir ki? Ben olayi eksik vs anlatmasindan ziyade anlatmis olmasini sorgulardim. Arada bir problem olmussa olur, aranizda bgn olmaz yrn olur cozersiniz ama gidip baskasina anlatmasi, o kisinin tekrardan gelip size anlatması bu düpe düz dedikodu yapmak oluyor.

Kayınvalideniz haklı değil. Haklı olduğunuz halde özür dilemişsiniz. Sorunu çözmeye çalışmışsınız. Siz gerçekten hatalı da olabilirdiniz özür dileyebilirsiniz orda da uzatma demesi hatalıydı. Haksız olduğu bir olayda yapması daha da hatalı bir davranış.

Kimse kimsenin ibadetine karışamaz, belki niyeti kötü değil ama bu yaptığı saçmalık..

Soylediginde bisey yok, kusmeye yer arıyomus. Ozur dilemeni gerektircek bisey de yok. Elti ne demis acaba

Kesinlikle. Eltim de ne var bunda bisey dememissin alinmasi saçma dedi ama özür diledi ben alınınca vs demedi dedi alınacak bisey de yok dedi. Kaynım da öğrenmiş falan bende rahatsız oldum kayinvalidemin bu yaptığına. Hem kendisi der aramızda sorun oldumu kendimiz çözelim vss hemde ...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…