Kayınvalidemin Yaptığını Hiç Anlayamadım Anlayan Var mı???

böyle davranışları ben de sevmiyorum yaa.. annesidir tabiki elini de tutacak sarılacak da öpecek de..dizine de yatacak.. anne evlat sevgisi çok kutsaldır.. allah bizlere de bu sevgiyi nasip eder inşallah.. ama benim dikkatimi çeken nokta şu.. oğlunun elini normal bi zamanda tutmuyor.. oğlu sizin elinizi tutarken tutuyor.. işte burda hafif bir kıskançlık seziyorum.. bunu da safça belli etmiş.. siz orda başka amaçla el ele tutuşurken gelip diğer elini tutması normal değil.. böyle anlarda sizi uzaktan izleyip içten içe mutlu olması lazım.. şükretmesi lazım.. oğlum karısına nasıl değer veriyor diye düşünmesi lazm.. ama orda oğluna kendini hatırlatmak istemiş sanki.böyle insanlar komik duruma düşüyor.. neyi kime ispat ediyosun ki.. senin oğluna duyduğun sevgi tabiki çook kutsal.. bunu oğlun eşiyle el eleyken falan ispat etmeye çalişman sadece seni komik duruma düşürür.. ha bu demek değildir ki insan evladının elini tutamicak, öpemeyecek.. tabiki yapacak ama oğlu karısının yanında el ele göz göze otururken değil.. benim sevgilim kendi gider annesinin elini tutar, öper sarılır.. o da onu öper.. ama hiç bir zaman biz sevgilimle el eleyken veya başka bi odada ders çalişirken asla gelmez.. asla rahatsız etmek istemez..yolda yürürken oğluna dönüp sıkı sar oğlum hava soğuk dediği bile olmuştur benden bahsederken..şimdi bu kadın oğlunu sevmiyo mu tabi seviyor ama içinde kıskançlık yok.. aşkla evlat sevgisinin arasındaki o farkı çok iyi kavrayabilmiş bir kadın.. sürekli sevgisini ispat etme gereği duymuyor.. çünkü biliyor ki onun sevgisi çok kutsal çok ayrı çok büyük hatta içine beni bile siğdirabilecek oğlundan arta kalanı bana verebilecek kadar büyük bir sevgi onunki.. hatta üçümüzsek gelip beni öper bana daha çok yemek koyar, oğlunun önünden alır bana verir.. kanı kaynar oğlunu da öper beni de öper.. işte ben böyle kayınvalideye saygı duyarım.. biz de onlar ana oğul öpüşüp koklaşirken mutlu oluruz, ama araya girip kendimizi hatırlatmak da ne demek..

böyle davranışları ben de sevmiyorum yaa.. annesidir tabiki elini de tutacak sarılacak da öpecek de..dizine de yatacak.. anne evlat sevgisi çok kutsaldır.. allah bizlere de bu sevgiyi nasip eder inşallah.. ama benim dikkatimi çeken nokta şu.. oğlunun elini normal bi zamanda tutmuyor.. oğlu sizin elinizi tutarken tutuyor.. işte burda hafif bir kıskançlık seziyorum.. bunu da safça belli etmiş.. siz orda başka amaçla el ele tutuşurken gelip diğer elini tutması normal değil.. böyle anlarda sizi uzaktan izleyip içten içe mutlu olması lazım.. şükretmesi lazım.. oğlum karısına nasıl değer veriyor diye düşünmesi lazm.. ama orda oğluna kendini hatırlatmak istemiş sanki.böyle insanlar komik duruma düşüyor.. neyi kime ispat ediyosun ki.. senin oğluna duyduğun sevgi tabiki çook kutsal.. bunu oğlun eşiyle el eleyken falan ispat etmeye çalişman sadece seni komik duruma düşürür.. ha bu demek değildir ki insan evladının elini tutamicak, öpemeyecek.. tabiki yapacak ama oğlu karısının yanında el ele göz göze otururken değil.. benim sevgilim kendi gider annesinin elini tutar, öper sarılır.. o da onu öper.. ama hiç bir zaman biz sevgilimle el eleyken veya başka bi odada ders çalişirken asla gelmez.. asla rahatsız etmek istemez..yolda yürürken oğluna dönüp sıkı sar oğlum hava soğuk dediği bile olmuştur benden bahsederken..şimdi bu kadın oğlunu sevmiyo mu tabi seviyor ama içinde kıskançlık yok.. aşkla evlat sevgisinin arasındaki o farkı çok iyi kavrayabilmiş bir kadın.. sürekli sevgisini ispat etme gereği duymuyor.. çünkü biliyor ki onun sevgisi çok kutsal çok ayrı çok büyük hatta içine beni bile siğdirabilecek oğlundan arta kalanı bana verebilecek kadar büyük bir sevgi onunki.. hatta üçümüzsek gelip beni öper bana daha çok yemek koyar, oğlunun önünden alır bana verir.. kanı kaynar oğlunu da öper beni de öper.. işte ben böyle kayınvalideye saygı duyarım.. biz de onlar ana oğul öpüşüp koklaşirken mutlu oluruz, ama araya girip kendimizi hatırlatmak da ne demek..

eşimimin ailesinden çok sevgi gördüğünü zannetmiyorum aşırı bi sevgi yoktu aralarında mesafeliler yanii nişanlıykende öyleydi bir sarılıp birbirlerini öptüklerini nişanda düğünde gördüm anca şimdi ben eşimi bebek gibi bakıyorum can-i gönülden ilgileniyorum çokda hoşuna gidiyor eşimin eşimde şimdi annesinin bu davranışlarını tuhaf karşılıyor farkında olmadan tepki veriyor :hulya:

eşimimin ailesinden çok sevgi gördüğünü zannetmiyorum aşırı bi sevgi yoktu aralarında mesafeliler yanii nişanlıykende öyleydi bir sarılıp birbirlerini öptüklerini nişanda düğünde gördüm anca şimdi ben eşimi bebek gibi bakıyorum can-i gönülden ilgileniyorum çokda hoşuna gidiyor eşimin eşimde şimdi annesinin bu davranışlarını tuhaf karşılıyor farkında olmadan tepki veriyor :hulya:

amaaan canım takma kafanı. benim kaynanam da öyle. normalde ayda bir konuşurlar, oğlu ölse (Allah korusun) haberi olmaz. ama biz oraya izne gittiğimizde dibinden ayrılmaz, bi kıymetlenir oğlu nedense. ama ben hiç umursamam. neyin ne olduğunu eşim de ben de çok iyi biliyoruz çünkü. sen de tepki bile verme, boşver :umursamaz:

amaaan canım takma kafanı. benim kaynanam da öyle. normalde ayda bir konuşurlar, oğlu ölse (Allah korusun) haberi olmaz. ama biz oraya izne gittiğimizde dibinden ayrılmaz, bi kıymetlenir oğlu nedense. ama ben hiç umursamam. neyin ne olduğunu eşim de ben de çok iyi biliyoruz çünkü. sen de tepki bile verme, boşver :umursamaz:

tepki veremiyorumki şaşırmaktan ben sadece seyrediyorum eşime tuhaf gelince o diyo bişeyler:hulya:

benim kayınvalidemi kıskandırmak gibi davranışım olamaz :olmaz: o böyle komik hareketler yapınca kafama takmamak için eşimin bana olan davranışlarını görünp seviniyorum açıkcası çünki eşimdende karşılık göremeseydim üzülürdüm ama üzülmüyorum çünki onada tuhaf geliyor...

kayınvalideme tavır alamam eşimi hiç üzmeye niyetim yok eşim çok iyi bir insan çünki hiç hak etmiyor.. kayınvalidemin hoşuma gitmeyen davranışlarını sadece gözlemliyorum yorum bile yapmıyorum:umursamaz:

Ya iste bak aynen öyle oluyor....:hulya:

Esinden karsilik görmeseydin üzülürdün tabiki, fakat kaynananda oglundan biraz ilgi sevgi isterse ve bununda karsiligni göremezse oda aynen senin gibi üzülmezmi güzelim?:delphin:

Bu arada kac yillik evlisin....cidden merak ettim...:hulya:

Ya iste bak aynen öyle oluyor....:hulya:

Esinden karsilik görmeseydin üzülürdün tabiki, fakat kaynananda oglundan biraz ilgi sevgi isterse ve bununda karsiligni göremezse oda aynen senin gibi üzülmezmi güzelim?:delphin:

Bu arada kac yillik evlisin....cidden merak ettim...:hulya:

5 aylık evliyim 3 senedirde eşimle beraberdik flört söz nişan derken 3 buçuk yıldır beraberiz

5 aylık evliyim 3 senedirde eşimle beraberdik flört söz nişan derken 3 buçuk yıldır beraberiz

Güzelim nasilki biz gelinler bazen adapte olma sorunu yasiyoruz, kaynanalarda bunu yasiyor, simdi evvelden ogluna pek iligi alakali olmasa bile evlendikten sonra sanki dahada bir kiymetleniyor cocuklar.....

Ben rahmetli Annemle bekarken pek anlasamazdim, ama evlendikten sonra kadin sanki birgün görmezse konusmazsa duramiyordu....nedendir bilmiyorum ama kaybetme, unutulma korkusu olusuyor galiba annelerde...o yüzden bazi davranislari hos görmek lazim.

Ayrica benden sana kücük bir tavsiye esinle konus, annesinin bu davranislarini tuhaf görecegine biraz daha igili sefkatli davransin, yani sen Annemsin seni unutmadim gibi...:delphin:

Daha cok yeni evlisiniz, simdi sadece sasiriyor yorum bile yapmiyor olabilirsin, ama unutmaki cicim aylari cok cabuk geciyor, esinin sana olan bu sevgi göstergeleri azaldigi zaman ki umarim azalmaz hep böyle mutlu biribirine asik bir cift olursunuz, bu durumu ilerde sorun yapman mümkün canim...:1hug:

Mutluluklar dilerim.olumunekankayizsmile

Güzelim nasilki biz gelinler bazen adapte olma sorunu yasiyoruz, kaynanalarda bunu yasiyor, simdi evvelden ogluna pek iligi alakali olmasa bile evlendikten sonra sanki dahada bir kiymetleniyor cocuklar.....

Ben rahmetli Annemle bekarken pek anlasamazdim, ama evlendikten sonra kadin sanki birgün görmezse konusmazsa duramiyordu....nedendir bilmiyorum ama kaybetme, unutulma korkusu olusuyor galiba annelerde...o yüzden bazi davranislari hos görmek lazim.

Ayrica benden sana kücük bir tavsiye esinle konus, annesinin bu davranislarini tuhaf görecegine biraz daha igili sefkatli davransin, yani sen Annemsin seni unutmadim gibi...:delphin:

Daha cok yeni evlisiniz, simdi sadece sasiriyor yorum bile yapmiyor olabilirsin, ama unutmaki cicim aylari cok cabuk geciyor, esinin sana olan bu sevgi göstergeleri azaldigi zaman ki umarim azalmaz hep böyle mutlu biribirine asik bir cift olursunuz, bu durumu ilerde sorun yapman mümkün canim...:1hug:

Mutluluklar dilerim.olumunekankayizsmile

teşekkür ederim canım güzel tavsiyelerin için:kahve:

Yahu kizlar kadini yerin dibine soktunuz ya....belkide hic öyle kötü bir niyeti yoktu!:sm_confused:

Benim kizim 8 yasinda, 18 de olsa 28 de olsa ben yine onu bebek gibi kucagima alip sevmek isterim, saclarini oksamak isterim, öpüp koklamak isterim, evlenmis, kocasi varmis, coluk cocugu olmus hicte umrumda olmaz, o benim evladim ya...50 yasindada olsa hep bebektir benim gözümde...:ecrin_bebek:

Evlendiler diye yanlarinda esleri var diye cocuklarimiza dokunmayalimmi?benneyaptımki

Yani inanin bazen sasiriyorum! Kiskanmistir, fesat kadin yok bilmem ne, yapmayin yahu.:hulya:

O an oda oglunun ilgisine ihtiyac duymustur, gelininle oglunun mutlulugna oda dahil olmak istemistir.

Hem ne malum yarin öbür bizlerde ayni hareketleri davranislari yapmicagiz?
Bilemiyorum, ama bence bu kadar sorun edilecek birsey yok.:delphin:

Tabiki o dedigniz kaynanalardan yokmu? Vardir mutlaka....fakat her kaynanada öyle olucak diye bir kaidede yok bana göre.

Ayrica konu sahibinin böyle nispet yapar gibi, esim sadece benim elimi tuttu, bütün gece yanimdan ayrilmadi, gibi tavirlarida bana göre onunda esini annesinden kiskandigni gösteriyor.
Mazot arkadasim, gercekten eger kayinvalidenle baska sorunlarin problemlerin yoksa hicte kafana takma, esin senin esin evet, ama ayni sekilde onunda oglu.:delphin:

Gereksiz yere kaynanana tavir alma bence.:1hug:
Kesinlikle katiliyorum.

Kesinlikle katiliyorum.

ne yazıkkı ben katılmıyorum bu düşünceye tamam evladını her yaşında seviceksin öpüceksin ama eşinin yanında biraz ölçülü davranmakta yarar var diye düşünüyorum 27 yaşındaki bir adamıda kadınıda bebek gibi sevemezsin .. oğluyla gelini mutluyken onları dışardan seyretmek insana daha mutluluk vermeli bence benim annem öyle a.s

gezmeye gittiğimizde eşim benim yanıma otursun
elimi tutsun
arada bir sarılsın
ilgi göstersin
bu tarz düşünceler hep evliliğin ilk zamanları olur
ilk zamanlar dediğim 1 ,1 buçuk yıl devam eder
sonra kimin yanına oturmuş
elini tutmamış falan pek umrunda olmaz.
demek istediğim şu ki
kayınvalidenin davranışlarında sorun yok
yeni evli olduğun için sen abartıyosun güzelim
.
benim annem eşimin yanında beni bebek gibi sever
eşimi de güler
eşim var diye sevmeyecek mi
niye sevmesin ???
nekadar saçma bi düşünce yarabbim ya
ben onun evladıyım tabiki sevecek.
kocamdan mı çekinecek
olgun düşün biraz arkadaşım
senin kocansa
onunda evladı.
valla kayınvalidene kıskanç diyosun ama
asıl kıskançlık sende
kadıncağıza laf etme boşyere

ne yazıkkı ben katılmıyorum bu düşünceye tamam evladını her yaşında seviceksin öpüceksin ama eşinin yanında biraz ölçülü davranmakta yarar var diye düşünüyorum 27 yaşındaki bir adamıda kadınıda bebek gibi sevemezsin .. oğluyla gelini mutluyken onları dışardan seyretmek insana daha mutluluk vermeli bence benim annem öyle a.s

Neden? Neden eslerinin yaninda cocuklarini sevmesin Anneler? Daha dogrusu ölcülü sevgi alaka göstersin? Karisi, kocasi kiskanir diyemi?
Yok vallaha, kimse kusura bakmasin, su üc günlük dünyada evladimi sevmeme ölcü olacak hicibrsey olamaz, esi kiskaniyorsa onun problemidir benim degil.:hulya:

Senin annen disardan seyredebilir ammennah, ama esinin Annesi sizin mutlulugnza dahil olmak istiyor belki, ne var bunda.:kahve:

Hem ne yapti kayinvaliden?
Anlattigin konuda hicte ölcüsüz davranmadiki bana göre, oglunun elini tutmak istedi, cokta ölcüsüz bir hareket degil bence.benneyaptımki

Sinirlenmene gerek yok güzelim, dalga gecer gibi tesekkür ederim güzel tavsiyeleriniz icin cevap verdigni gayet iyi anladim, ama hic önemli degil.:1hug:

Kayinvalideni bir Rakip gibi görmeye devam et sen, ödülde esinin sevgisi ilgisi oluyor galiba.......acaba esim kimle daha cok ilgilenecek benimlemi annesi ilemi, acaba kime daha yakin banami onami?sengözlerimebaksanab

Hadi bakalim, yarisa devam o zaman., ne diyim.....alkisalkisalkis

bazen anneler benim yavrum kıymetlidir msjıda vermek isteyebilir. bu kesinlikle kıskanma değildir. evleninceye kadar birşey veremediği yapmadığı çocuğuna evlendikten sonra yapabilir. çünkü hergün herkes ölüme bir adım daha yaklaşır. ölüp gidersem düşüncesi evinden evlatları evlenip gitmiş anne babalarda daha çok olur. halbüki ölümün yaşı zamanı yoktur.
zaman daraldıkça aileler daha bir düşer evlatlarına. sizinki de sevmek ilgilenmek istemiş. sürekli sizinle gezmiyor ytıp kalkmıyor müsade edinde elini ısıtsın sevsin oğlunu.
biz eşimle beraber yaşamaya başladığımızda kayınvalidem özler ağlardı. ''ayy bu kadın oğlunu kandırmaya çalışıyor kesin beni çekemiyor '' diye düşünemedim. anneler evde sürekli beraberken göstermediyse ileride gösterebilir.
benim annemde eşimin yanında iltifat edip beni sever. anneme gittiğimde etrafımda döner. eşim de annesi kıskanıyor demez. insanların hepsi sevgisini birbirine gösterip hissetirebilme ne güzel şeydir sevmek aslında.

Şimdi burada rahatsız olunan tavır; k.validenin gelini kıskanıp oğluna aynı ilgiyi göstermesi mi? yoksa gelinin yanında oğluna sevgi şefkat göstermesi mi? hangisinden rahatsız olunuyor, başta kıskanıp aynı hareketi yaptığı için rahatsız oluyordu konuyu açan kişi, ama şimdi gelinin yanında oğluna sevgi göstermesinde ölçülü davranılsın deniyor, ikisi de farklı şeyler, bence gelinin yanında bile olsa oğluna sarılmasında sevgi göstermesinde ölçülü davranmasına gerek yok, hem bu konuda gelininden neden çekinecekmiş ki

Eşiniz gereken cevabı vermiş zaten,üzülmeyin boşuna. Ne kaynanalar var ?!.kaydirigubbakcemile

Ya ben kaynanamı hiç ama hiç sevmem ama kaynanam olduğu için değil karakterinden dolayı alsanaalsanasmile
Yalnız şu da var biz gelin cephesinden bakınca gözümüze kötü gözüküyor ileride (inşallah) çocuğumuz evlenince kayınvalide olucaz o zaman karşımıza bu sorunla biri gelse anlatsa ne tepki verirdik :hulya:
Daha abartılı olsaydı haklısınız derdim ,kıskanmış da olabilir ,bence kadına da yazık o duyguyu hissetmek onun elinde değil ki.
Normalde gelin kaynana sorunlarında genel olarak kaynanaları suçlu bulurum ama sizinkinde değil.Bu kadar takmayın kafanıza :hulya:

kıskanç kaynana sendromu...sinir şeyler

eşin yanında olup elını bırakmadıktan sonra kaynananın ne yapmaya çalıştıgı hiç önemli degil bence cnm boşverr....allah hiç ayırmasın ellerinizi inşallah:icecream:

yaa kadın ne yapmış ki.bende büyük bir sorun var sandım.kadının oğlu ya.anne kadar önemli birşey var mı? niye rahatsız oldun.hepiniz ellerinizi koyup ısınsaydınız.ne kadar negetifsiniz.kendi kendinize sorun yaratıp ortamı germişsiniz.bir anne nasıl doğuruyor nasıl emziriyor .yeri gelir canından vazgeçer.bence sen kadına soguk davrandığın için senin elini tutamamıştır.oğlununkini ısıtınca belki de sana teklif edecekti.
görüyorum ki çoğu yorumlar negatif.yazık diyorum.ben kaynanamsız bir hayat düşünemiyorum.yeri gelir eşim ben kaynanam sarılır güreşiriz birbirimizi gıdıklarız.derken görümcem de katılır.mutlu bir aile yani.ne verirsen onu alırsın.bu dünyada sana mutluluk verebilecek kimin var ? ailene sahip çık bence.
bir evladın olduğunda bu dediklerimi hatırlarsın canım....

çok mutlu oldum çok
son yorumları okuyunca arkadaşlar. hepinize teşekkürler. bu konuyu tamamen insancıl bir biçimde ele almışsınız ve ne var ki bunda. sadece elini ısıtmış olarak yorumlamışsınız.
bende yorum yazmıştım ama, napıyorlar ya bıraksın oğlunun elini artık. gibilerden bir yorumdu. çünkü:
bende bir kayınvalideyim. gelinim sürekli gözü üzerimde ve acaba ne yapsada kızsam gibi hallerde.
ne mümkün oğlumu öpebileyim. ne mümkün şunuda ye diyebileyim. ne mümkün.
evlenince oğlunu sil ne haddine bunlar der oldular o zihniyetteler şahsen benimki öyle.
ve bu yüzdennnnnnnnnnn
ben çok dikkat ederim hareketlerime. aman kıskanmasın diye. aman suç görmesin diye
sanki beni o gelin aldı ben onu değil.
yaşadıklarımı yazıyorum uydurmuyorum lütfen bu seferde beni eleştirmeyin .
onun için yazdım ki yorumumda dikkatli olmalı kayınvalide gelinini tanımalı.
napalım canı sağolsun. mutlu olsunlar.
ben de oğluma uzak duruveririm onların mutlulukları buna bağlıysa.
taş basarım bağrıma.
işte böyleeeeeeeee.
ama sizin gibi güzel gözle olaya bakıp ne var bunda diyenleri okuyunca mutlu oldum yaaaaaa.

Back
X