Kayınvalidemin Yaptığını Hiç Anlayamadım Anlayan Var mı???

sen çok iyi bir kaynanasın demekki bir denk gelemedim böyle birisine. ben hiçbirşey istemedim sırf paraları yok diye bütün yükü üzerimize yükledikelri yetmiyormuş gibi her güzel günümüzde kavga çıkarttılar. eşim seni çok seviyorum benim hatırıma katlan ne olur dedi sustum. gözümün önünde eşimi ağlattı ve yemin ettim o gün ne yaparsan yap bırakmayacağım diye. nikahımızda kınamızda düğün günümüzde hep kavga etmiş eşimle. sebep belli değil abuk sabuk şeyler. kandil akşamı eşimi zorla götürdüm ailesine onlar ne yaptı tahm,in bile edemezsiniz. sürekli hakaretler küfürler böyle örnek bir aile işte. her defasında onlar senin ailen deyip durdum ve sürekli yaptıkalrına göz yumdum ama yine ben gelin olarak kötüydüm. en son eşimle kavga etti ve eşim artık ne dersen de bunlar böyle davrandıkça görüşmeyeceğim. anne babadır deme artık bana sen böyle iyi oldukça onlar sana neler diyor hep seni kötülüyorlar dedi. bir dahada ağzımı açmadım. yine kaynanam beni kötüledi ama.
şimdi ben gelin olarak kıskançmıyım? kötü müyüm? düğün borcunu ödedik takdir görmedik. araba aldık, ev aldık hayırlı olsun bile demediler. neymiş kızının evi yokmuş muş. evet şimdi kışkanç kim?
kaynana, gelin veya görümce olarak bakmıyorum ben olaylara insan değişik olabiliyor. ben görümceyim hiç karışmadım ama bu kezde gelin ortalığı karıştırdı mesela. kiminin gelin kötü oluyor kiminin kaynana kimi ailedede görümceler eltiler karıştıyor ortalığı.
akannehir ay kıyamam canımsın tabiki her aile bir değilde alsanaalsanasmile ama her anne veya baba gelininde oğlunuda kızınıda sevsin:1hug:

gelinim olduğunda oğlumla beraber ellerini tutarım ben .gelini ayrı oğlumu ayrı sevmem onlar bir bütün artık ama toplum içerisindede oğlumu koruyup ona anne sevgisi gösterip ne kendimi komik duruma düşürürm nede oğlumu uzaktan seyreder mutlu olurum ben çünki anne artık ikinci plandadaır ve yeri çok farklıdır aralarına girmem yaniii:smiley-cool:
yerimsenibenbak ne şekilde sevgisini ifade ediyorsa sende oyle davran belkide oyle kayınvalden mutlu oluyordu mezot hanımyerimseniben

yazdıklarımdan böylemi sonuç çıkarınız yada yazdıklarımı tam anlamıyla anlayarak okumadınız tekrar yazayım öyleyse ben bu aileyi 3 buçuk yıldır tanıyorum eşim ailesiyle mesafeli öpüp sarıldıklarını nişanda ve düğünde gördüm sadece nişanlıyken veya sözlüykende birbirlerini sarılıp öpselerdi bu duruma alışıcaktım şuanda tuhaf karşılamicektım ama şöylede olabilirdi nişanlıyken benim yanımda oğlunu öpüp sarılmıyordu diyelim kayınvalidem şimdi evlendik daha yakınız yapabilir şimdi eşiminde tuhafına gitmezdi bu durum ama eşiminde tuhafına gidiyor istemeden tepki veriyor şimdi kim yarış içinde kim kıskanç bu durumda söyleyin allah aşkın yaa

okuduğumu gayet iyi anlamışım canım
ben bu neticeyi şurdan çıkardım sende beni anlamamışsın
30 yaşında adam benim yanımda mesafeli davransın oğluna
artık anası 2. planda
bu sözlerin hiç hoş değildi
bu sözlerinden dolayı kıskançlık geldi aklıma

erkek evlatlar evlenince kıymete biniyor
bende ilk zaman dedim ki eşim bukadar düşkün değildi ailesine ailesi de ona düşkün değildi nişanlıyken
evlenince ne oldu???
işte senin yaşadığın durum oldu
bunlar olağan şeyler
ama bunun kıskançlıkla alakası yok
daha doğrusu benim aklımdan hiç geçmedi kıskanıldığım
tek kötülüğü bu olsun kayınvalidenin daha ne

ben zaten kıskanıyorum demedim kıskançda demedim siz dediniz bana bence kıskanç olan sizsiniz ama ben sadece şaşkınlığımı dile getirdim ama oldum kıskanç oldum kayınvalidemle rekabet içinde madem sizin aklınızdan öyle birşey geçmemiz benim için niye böyle düşündünüz hemen kıskançlıkla yargıladınız benii???

okuduğumu gayet iyi anlamışım canım
ben bu neticeyi şurdan çıkardım sende beni anlamamışsın
30 yaşında adam benim yanımda mesafeli davransın oğluna
artık anası 2. planda
bu sözlerin hiç hoş değildi
bu sözlerinden dolayı kıskançlık geldi aklıma [/COLOR][/SIZE][/FONT]

evet annesi 2. planda bu lafımın hala arkasındayım 30 yaşındaki adamı önceden de sevip pohpohlasaydı ozaman şimdi böyle yapıp oğluda tuhaf karşılıyorsa önceden olduğu gibi mesafeli davransın oğlunaaklinialirimsmile

takmıyorum şaşkın şaşkın bakıyorum benim bişey yapmam gerek kalmıyo kayınvalidemin yaptıkları eşimede yanlış geliyo o gerekeni yapıyor zaten

Demek ki gerçekten sorun sen de değil canım.

Kendi oğluna bile davranışları normal gelmiyorsa kayınvalidenin, o bile rahatsız oluyorsa demek ki ortada gerçekten abes bir durum var..CADIARZU
Yani eşin sana ''ne var canım o benim annem'' şeklinde klasik Türk erkeği lafları etseydi o zaman senin abarttığını düşünebilirdim ama baştan beri sen, eşinin de az çok rahatsız olduğunu söylüyorsun..

Boşvereceksin..
Saygından ödün vermeyeceksin.
Mesafeli olacaksın..:)

En önemlisi de hiçç kafaya takmayacaksın..Emin ol kafaya takmazsan sorun falan kalmaz

ben zaten kıskanıyorum demedim kıskançda demedim siz dediniz bana bence kıskanç olan sizsiniz ama ben sadece şaşkınlığımı dile getirdim ama oldum kıskanç oldum kayınvalidemle rekabet içinde madem sizin aklınızdan öyle birşey geçmemiz benim için niye böyle düşündünüz hemen kıskançlıkla yargıladınız benii???[/QUOT

düşüncelerinize ortak olmayan arkadaşlara
tepkinizi gösteriyosunuz
ama kıskanç diyen ardaşlara hayır kayınvalidem kıskanç değil dememişsiniz
çünkü kayınvalidenizin kıskanç olduğunu sizde düşünüyosunuz zaten
biz sizin yazdıklarınıza göre yorum yapıyoruz
görünen köy de kılavuz istemez zaten

neyse sizin zıt fikirlere tahammülünüz yok
kayınvalidenizle yarışa devam.büyük ödül kimin olcak acaba???
yarışmacı arkadaşlara başarılar dileyerek ayrılıyorum artık topicden

ben zaten kıskanıyorum demedim kıskançda demedim siz dediniz bana bence kıskanç olan sizsiniz ama ben sadece şaşkınlığımı dile getirdim ama oldum kıskanç oldum kayınvalidemle rekabet içinde madem sizin aklınızdan öyle birşey geçmemiz benim için niye böyle düşündünüz hemen kıskançlıkla yargıladınız benii???[/QUOT

düşüncelerinize ortak olmayan arkadaşlara
tepkinizi gösteriyosunuz
ama kıskanç diyen ardaşlara hayır kayınvalidem kıskanç değil dememişsiniz
çünkü kayınvalidenizin kıskanç olduğunu sizde düşünüyosunuz zaten
biz sizin yazdıklarınıza göre yorum yapıyoruz
görünen köy de kılavuz istemez zaten

neyse sizin zıt fikirlere tahammülünüz yok
kayınvalidenizle yarışa devam.büyük ödül kimin olcak acaba???
yarışmacı arkadaşlara başarılar dileyerek ayrılıyorum artık topicden

kıskanç diyen arkadaşlara cvp vermedim peki ben zaten bu durumu anlayan varmı diye konuyu açtım bu durum böyleyse ben buna niye cvp yazayım ...siz zaten konu alakasız yere getiren kişilerden birisiniz benim anlatmak istediğim kıskançlık değil nede rekabet kayınvalidemin yapmış olduğu davranışın normal olup olmadığı .farkındaysanız sizde benim anlatmak istediğim konunun üzerinde hiç durmuyorsunuz anca kıskanç dediniz bence siz kendi sıfatınızı görüyosunuzz....

Demek ki gerçekten sorun sen de değil canım.

Kendi oğluna bile davranışları normal gelmiyorsa kayınvalidenin, o bile rahatsız oluyorsa demek ki ortada gerçekten abes bir durum var..CADIARZU
Yani eşin sana ''ne var canım o benim annem'' şeklinde klasik Türk erkeği lafları etseydi o zaman senin abarttığını düşünebilirdim ama baştan beri sen, eşinin de az çok rahatsız olduğunu söylüyorsun..

Boşvereceksin..
Saygından ödün vermeyeceksin.
Mesafeli olacaksın..:)

En önemlisi de hiçç kafaya takmayacaksın..Emin ol kafaya takmazsan sorun falan kalmaz

bendi anladığınız için sizde teşekkür ederim opuyorumnanaktan

kıskanç diyen arkadaşlara cvp vermedim peki ben zaten bu durumu anlayan varmı diye konuyu açtım bu durum böyleyse ben buna niye cvp yazayım ...siz zaten konu alakasız yere getiren kişilerden birisiniz benim anlatmak istediğim kıskançlık değil nede rekabet kayınvalidemin yapmış olduğu davranışın normal olup olmadığı .farkındaysanız sizde benim anlatmak istediğim konunun üzerinde hiç durmuyorsunuz anca kıskanç dediniz bence siz kendi sıfatınızı görüyosunuzz....

konunun hakimi sizsiniz
biz sizin cevaplarınız üzerinden yorum yapıyoruz
sizin cevaplarınız ilginç oluncakonu buralara geldi malesef
anlayışlarımız çok farklı o yüzden yorum yapmmak istemiyorum artık
sizin huyunuz budur böle davranırsınız değişmez.

3 yıllık evliyim ben
en ufak bi problem yaşamadık
kayınvalidemle çok şükür ki bu hem benim hem kayınvalidemin sıfatıyla alakalı
herşeyi problem yapan bi yapımız yok
kıskanç bi gelin olsam
3 yılda 40 kere topic açardım senin gibi

anlayan var mı? demişsiniz. evet ben anlıyorum ve neden tuhafınıza gittiğini merak ediyorum açıkçası. sizin yerinizde olsam eşimin elini bırakır, k.validemin elini tutardım "benimkini de ısıt anne diye". ne karşıdan bizi görenler tarafından "paylaşamayan gelin-k.valide" modunda olurduk, ne de kendimi strese sokardım. eş sizin, hiç kimse sahiplenmiyor. evlat farklıdır-eş farklı... bu kadar ufak şeylere takılmak sizi yıpratır ancak...

Son düzenleme:
esi yanindayken ogullariyla fazla ilgilenen kayinvalide ve gorumcelere sinir oluyorum... sanki gelinin aklina gelmiyor onlarin yaptiklari ya da sanki beceremicek...birakin yakasini koca adamlarin ya:)))

söylediğin gibi eşin herkese senin konumunu gösteriyorsa merak etmene gerek yok bence....
iki taraf arasında en önemli mesele eşinin arada kurduğu denge...

bu tip durumlarda hep kaynanamı haklı görmeye çalışırım.çünkü sonuçta o bir anne ve nezaman etrafımda kaynanasının her yaptığına takılan bir gelin görsem allah sanada senin gibi gelin versin derim

ne varki bunda otur demiş belkide boş bulunup söyledi kötü niyeti yoktu.

onlar yaşlı insanlar ve bizler genç olarak alttan almalı her yaptıklarına takmamalıyız diye düşünüyorum

o sizin elinizi bırakmayan kocanız varya işte onu o ne yaptığını anlayamadığınız kaynananız yetiştirdi ve iyi bir evlat yetiştirmiş teşekkür edin bence

söylediğin gibi eşin herkese senin konumunu gösteriyorsa merak etmene gerek yok bence....
iki taraf arasında en önemli mesele eşinin arada kurduğu denge...

bu bir gercek gelin kayinvalidesini biraz kiskanir, kayinvalide gelinini bu boyle gelmis biyle gider kaydirigubbakcemile4

bu bir gercek gelin kayinvalidesini biraz kiskanir, kayinvalide gelinini bu boyle gelmis biyle gider kaydirigubbakcemile4

:)))bu dengeyi korumakda eşe düşerrr eğer bir tarafa daha ağır verdiğini koruduğunu gösterirse korunan taraf diğer tarafı dışlayabilirr..:)
tabiii bu olay için değill:)))

boşver canım sen böyle şeyleri kıskançlık yapmış kayınvaliden belli ne kadar saçma ama ya seni övmesi istemesi koruması geregirken oğluna yapıyor allahtan eşin seni ezdirmiyor şükret bence canım ne kocalar var

:)))bu dengeyi korumakda eşe düşerrr eğer bir tarafa daha ağır verdiğini koruduğunu gösterirse korunan taraf diğer tarafı dışlayabilirr..:)
tabiii bu olay için değill:)))

bence de tatlim bu olay icin olmamali :roflol:

Back
X