Kayınvalidemin Yaptığını Hiç Anlayamadım Anlayan Var mı???

gezmeye gittiğimizde eşim benim yanıma otursun
elimi tutsun
arada bir sarılsın
ilgi göstersin
bu tarz düşünceler hep evliliğin ilk zamanları olur
ilk zamanlar dediğim 1 ,1 buçuk yıl devam eder
sonra kimin yanına oturmuş
elini tutmamış falan pek umrunda olmaz.
demek istediğim şu ki
kayınvalidenin davranışlarında sorun yok
yeni evli olduğun için sen abartıyosun güzelim
.
benim annem eşimin yanında beni bebek gibi sever
eşimi de güler
eşim var diye sevmeyecek mi
niye sevmesin ???
nekadar saçma bi düşünce yarabbim ya
ben onun evladıyım tabiki sevecek.
kocamdan mı çekinecek
olgun düşün biraz arkadaşım
senin kocansa
onunda evladı.
valla kayınvalidene kıskanç diyosun ama
asıl kıskançlık sende
kadıncağıza laf etme boşyere

kayınvalidemin davranışında sorun yok diyosun eşimin bir eli benim elimde diğer eli annesinde dışardan bakıldığında hoş bir görüntümü toplum içerisinde ? karısıyla annesinin farkı nerde ozaman annelerinede aynı ilgiyi gösterdinde kocalarımız güzelmi oluyo bu durum ben kayılvalideme kıskanç demedim ama gerekiyosada derim eşim benimle evlenmeden önce sevip pohpohlasaydı oğlunu kayınvalidem oğlunu böyle seviyor derdim ozaman. ozamanda sevgi göstermemiş mesafelilerdi yazmıştım daha önce şimdi evlendikten sonra sevgi gösterip pohpohluyorsa oğlunu farklı sevgi gösterileri gösteriyorsa bu durumda kim kıskanç oluyor acaba...???

Neden? Neden eslerinin yaninda cocuklarini sevmesin Anneler? Daha dogrusu ölcülü sevgi alaka göstersin? Karisi, kocasi kiskanir diyemi?
Yok vallaha, kimse kusura bakmasin, su üc günlük dünyada evladimi sevmeme ölcü olacak hicibrsey olamaz, esi kiskaniyorsa onun problemidir benim degil.:hulya:

Senin annen disardan seyredebilir ammennah, ama esinin Annesi sizin mutlulugnza dahil olmak istiyor belki, ne var bunda.:kahve:

Hem ne yapti kayinvaliden?
Anlattigin konuda hicte ölcüsüz davranmadiki bana göre, oglunun elini tutmak istedi, cokta ölcüsüz bir hareket degil bence.benneyaptımki

Sinirlenmene gerek yok güzelim, dalga gecer gibi tesekkür ederim güzel tavsiyeleriniz icin cevap verdigni gayet iyi anladim, ama hic önemli degil.:1hug:

Kayinvalideni bir Rakip gibi görmeye devam et sen, ödülde esinin sevgisi ilgisi oluyor galiba.......acaba esim kimle daha cok ilgilenecek benimlemi annesi ilemi, acaba kime daha yakin banami onami?sengözlerimebaksanab

Hadi bakalim, yarisa devam o zaman., ne diyim.....alkisalkisalkis

nedenini söyliyeyim size (bu olaya kayınvalide gelin olarak bakıyoruz damat kayınvalide olarak değil) oğlunuzu seviyorsunuz gelinizinin yanında bu her gelinin hoşuna gitmeyebilir oğlunuzu severken gelin size derse anne 9 aylık bebek değil o 30 yaşında bir adam bu durum hoşmu olur sizce oratada bir gerilim oluşucak tepkiler oluşucak soğukluk olucak ben bu yüzden mesefeli olmakta yarar var dedim mesafeli derkende evladını uzaktan seyret demek istemedim sonraki yazdığınız paragraflarda olayı iyice abartmışssınız rakip lafı yarışa devam lafı çok çirkin sözler bunlar :olmaz:

Ya ben kaynanamı hiç ama hiç sevmem ama kaynanam olduğu için değil karakterinden dolayı alsanaalsanasmile
Yalnız şu da var biz gelin cephesinden bakınca gözümüze kötü gözüküyor ileride (inşallah) çocuğumuz evlenince kayınvalide olucaz o zaman karşımıza bu sorunla biri gelse anlatsa ne tepki verirdik :hulya:
Daha abartılı olsaydı haklısınız derdim ,kıskanmış da olabilir ,bence kadına da yazık o duyguyu hissetmek onun elinde değil ki.
Normalde gelin kaynana sorunlarında genel olarak kaynanaları suçlu bulurum ama sizinkinde değil.Bu kadar takmayın kafanıza :hulya:

kafama takmadığımı daha önce ki cevaplarımdada söylemiştim ben sadece sizlerle şaşkınlığımı paylaştım kayınvalidemin yaptığı harekete anlam verebilen abest karşılıyan varmı diye ama konu benim anlatmak istediğim şeyin çok dışına çıktı bu durum şaşaırttı beni açıkcası konu nasıl bu hal aldı diye

şu anda kızıma verdiğim emeği düşününce evlat çok kutsal....anne olduktan sonra anlayacaksın ne demek istediğimi...herkes içinde bulunmuş olduğu duruma göre değerlendiriyor.....şu anda gelinlik merteben daha önde anne olduktan sonra bu tip davranışlar çok umrunda olmaz...hatta kayınvalidenin tavrını bile anlarsın zamanla......bu tıpkı neye benziyor biliyor musun? hani bekarken anne evinde çok vakit geçirmek istemezsin...arkadaşlarla olmak yada nişanlıysanda bir an önce kendi evinde olmak istersin...ama evlenince haftanın 3 günü annenin evinde yemektesindir...bu tıpkı onun gibi....kayınvalidende uzakta kalınca özlemi artmış olabilir...ayrıca o eller hep senin...kendi evinize gidince bol bol tutuşursunuz....Allah en büyük derdini böyle eğlesin

şu anda kızıma verdiğim emeği düşününce evlat çok kutsal....anne olduktan sonra anlayacaksın ne demek istediğimi...herkes içinde bulunmuş olduğu duruma göre değerlendiriyor.....şu anda gelinlik merteben daha önde anne olduktan sonra bu tip davranışlar çok umrunda olmaz...hatta kayınvalidenin tavrını bile anlarsın zamanla......bu tıpkı neye benziyor biliyor musun? hani bekarken anne evinde çok vakit geçirmek istemezsin...arkadaşlarla olmak yada nişanlıysanda bir an önce kendi evinde olmak istersin...ama evlenince haftanın 3 günü annenin evinde yemektesindir...bu tıpkı onun gibi....kayınvalidende uzakta kalınca özlemi artmış olabilir...ayrıca o eller hep senin...kendi evinize gidince bol bol tutuşursunuz....Allah en büyük derdini böyle eğlesin

şuandada umrumda değil zaten bu durum beni huzursuz etmiyo eşime bile demedim annenin o hareketi neydi diye sadece çok şaşırdım bu davranışa kayınvalidemde uzak değil bize sık sık görüşüyoruz

kayınvalidemin davranışında sorun yok diyosun eşimin bir eli benim elimde diğer eli annesinde dışardan bakıldığında hoş bir görüntümü toplum içerisinde ? QUOTE]

çok komik gerçekten ya!
tam bir paylaşamama durumu gibi bir görüntü oluşmuş aleme karşı güzelim.
ben olsam gülerdim kusura bakma

kayınvalidemin davranışında sorun yok diyosun eşimin bir eli benim elimde diğer eli annesinde dışardan bakıldığında hoş bir görüntümü toplum içerisinde ? QUOTE]

çok komik gerçekten ya!
tam bir paylaşamama durumu gibi bir görüntü oluşmuş aleme karşı güzelim.
ben olsam gülerdim kusura bakma

yani gülünücek bir durum tabii kayınvalideler böyle komik harekler yapınca biz gelinlerde dile getirince kabahatli oluyoruz:umursamaz:

nedenini söyliyeyim size (bu olaya kayınvalide gelin olarak bakıyoruz damat kayınvalide olarak değil) oğlunuzu seviyorsunuz gelinizinin yanında bu her gelinin hoşuna gitmeyebilir oğlunuzu severken gelin size derse anne 9 aylık bebek değil o 30 yaşında bir adam bu durum hoşmu olur sizce oratada bir gerilim oluşucak tepkiler oluşucak soğukluk olucak ben bu yüzden mesefeli olmakta yarar var dedim mesafeli derkende evladını uzaktan seyret demek istemedim sonraki yazdığınız paragraflarda olayı iyice abartmışssınız rakip lafı yarışa devam lafı çok çirkin sözler bunlar :olmaz:

Böyle birsey söyleyen gelinde sorun vardir zaten?
Oglunu sevmek isteyen kaynanada degil!

Bu konuda anlayisli olmani bekleyemem, cünkü cocugun yok henüz, Allahin izini ile gün gelir sende Anne olursan anlarsin 30 yasindada olsa bir Annenin gözünde evladi her zaman 9 aylik bir bebek gibidir....:hulya:

Rakip lafini ben sana yakistirmadim, ilk yorumunda kaynananin bu davranislari karsisinda esinin bütün gece yanindan ayrilmadigni hep eli elindeydi diye söyledin ya....burdan belliki sen zaten kendin kaynanani bu konuda rakip olarka görüyorsun.:delphin:

Evet kabahatli degilsin, cünkü yeni evlisin, sende bir bakima esinin sevgisini ilgisini paylasamiyorsun belki, bunu sana anlatmak istedim zamanla bu isler rayina oturuyor demek istedim, ama sen malesef biraz fazla alingan davraniyorsun bu konuda....:kahve:

Daha öncede yazmıştım fikirlerimi biraz bombardımana tutulmuş gibisin içim parçalandı :P Dediğin açık aslında; öncesinde sıkı fıkı olmayı bile bırak arada mesafe bile varken evlendikten sonra ilk doğum yapmış gibi bebek gibi davranılması sanki 40 yıldır böyle el üstünde tutulmuş izlenimi yaratılması ve dışarıda tüm bunların yapılması (bi adam düşünün el ele geziyor yanında annesi öbür yanında karısı ortada yürümeyi yeni yeni deneyimleyen bir bebekmiş gibi tay tay götürülüyor) sana garip gelmiş. Tamamen katılıyorum, evet elini tutmasın, öpmesin hayatından çıksın annesi, babası veya bilmemkimi demek akla mantığa sığmazken aynı şekilde sokakta, dışarda "ben de elini tutucam", " gelin öptü ben de öpücem", " gelin koluna girdi bende giricem" diye kendinden geçen tiplerde akla hayale sığmıyor.

Böyle birsey söyleyen gelinde sorun vardir zaten?
Oglunu sevmek isteyen kaynanada degil!

Bu konuda anlayisli olmani bekleyemem, cünkü cocugun yok henüz, Allahin izini ile gün gelir sende Anne olursan anlarsin 30 yasindada olsa bir Annenin gözünde evladi her zaman 9 aylik bir bebek gibidir....:hulya:

Rakip lafini ben sana yakistirmadim, ilk yorumunda kaynananin bu davranislari karsisinda esinin bütün gece yanindan ayrilmadigni hep eli elindeydi diye söyledin ya....burdan belliki sen zaten kendin kaynanani bu konuda rakip olarka görüyorsun.:delphin:

Evet kabahatli degilsin, cünkü yeni evlisin, sende bir bakima esinin sevgisini ilgisini paylasamiyorsun belki, bunu sana anlatmak istedim zamanla bu isler rayina oturuyor demek istedim, ama sen malesef biraz fazla alingan davraniyorsun bu konuda....:kahve:

ben olan durumu söyledim sadece kayınvalidem öyle komik hareketler yaparsa bende eşimin yaptığı hareketi göz önünde bulundurarak bu duruma gülüyorum önceden sevseydi pohpohlasaydı oğlunu eşimede tuhaf gitmezdi annesinin bu hareketleri eşimin ilgisine gelince sakin biridir kimseye okadar ilgi göstermez yani onun ilgisini paylaşamamam gibi bir durum çıkmaz ortaya.....

Daha öncede yazmıştım fikirlerimi biraz bombardımana tutulmuş gibisin içim parçalandı :P Dediğin açık aslında; öncesinde sıkı fıkı olmayı bile bırak arada mesafe bile varken evlendikten sonra ilk doğum yapmış gibi bebek gibi davranılması sanki 40 yıldır böyle el üstünde tutulmuş izlenimi yaratılması ve dışarıda tüm bunların yapılması (bi adam düşünün el ele geziyor yanında annesi öbür yanında karısı ortada yürümeyi yeni yeni deneyimleyen bir bebekmiş gibi tay tay götürülüyor) sana garip gelmiş. Tamamen katılıyorum, evet elini tutmasın, öpmesin hayatından çıksın annesi, babası veya bilmemkimi demek akla mantığa sığmazken aynı şekilde sokakta, dışarda "ben de elini tutucam", " gelin öptü ben de öpücem", " gelin koluna girdi bende giricem" diye kendinden geçen tiplerde akla hayale sığmıyor.

üzülmene gerek yok cnm herkes fikrini söylemekte özgür ben eleştiren kişilerede saygı duyuyorum üzülmüyorum çünki böyle düşünceye sahip azınlıkta insan var ...demek istediğimi çok iyi anlamışsın teşekkür ederim ....3 yıldır tanıyorum eşimi ve ailesini ozaman da böyle birbirlerine yakın olsaydı tuhaf gelmicekti belkide bana bu durum ama öyle bişey söz konusu değil ben bile eşimden daha çoks arılıp öpüyorum anne babasını ve ailesi

ay mazot hanım sizde anne olcaksınızz tek bi kelime diyeceğim geliniz olursa oğlunuzun elini tutaçakmısın acabaaaaklinialirimsmile
bende gelin sahibiyim hem oğlumu severim hemde gelinim:1hug:
ikisin aynı anda yalnızda severim kimseyide takmammm:1rolleyes:ay burda ki gelinleride okuyunca kaynana kıskanc değil aslında gelinler kıskanç
benim düşünçem buuuuu:uhm:

ya anlamadım neden konu sahibi arkadaşa bu kadar yüklenmişsiniz.... her anne evladını sever öper tamam ama burda apayrı bir olay var... kızcağız elini tutarken bende tutayım demesi garip yahu...

kıskanmak gibi bana göre.. annedir sever öper ama gelini yaparken yapınca tuhaf olmuş... çocuklar yaşı kaç olursa olsun annenin gözünde bebek olabilirler ama yine agu gugu sevmek ye ye demek falan

olmuyor yaaa... hele erkeklere yakışmıyor bana göre sevgi içtedir sarılırsın öpersin ama nispet yapar gibi de olmamalı bence... benim fikrim bu.. mazotun ne demek istediğini anladım... kıskanç olsa mazot

orda bi laf sölerdi sadece komiğine gitmiş bence de komik bir durum

ay mazot hanım sizde anne olcaksınızz tek bi kelime diyeceğim geliniz olursa oğlunuzun elini tutaçakmısın acabaaaaklinialirimsmile
ikisin aynı anda yalnızda severim kimseyide takmammm:1rolleyes:ay burda ki gelinleride okuyunca kaynana kıskanc değil aslında gelinler kıskanç

sen çok iyi bir kaynanasın demekki bir denk gelemedim böyle birisine. ben hiçbirşey istemedim sırf paraları yok diye bütün yükü üzerimize yükledikelri yetmiyormuş gibi her güzel günümüzde kavga çıkarttılar. eşim seni çok seviyorum benim hatırıma katlan ne olur dedi sustum. gözümün önünde eşimi ağlattı ve yemin ettim o gün ne yaparsan yap bırakmayacağım diye. nikahımızda kınamızda düğün günümüzde hep kavga etmiş eşimle. sebep belli değil abuk sabuk şeyler. kandil akşamı eşimi zorla götürdüm ailesine onlar ne yaptı tahm,in bile edemezsiniz. sürekli hakaretler küfürler böyle örnek bir aile işte. her defasında onlar senin ailen deyip durdum ve sürekli yaptıkalrına göz yumdum ama yine ben gelin olarak kötüydüm. en son eşimle kavga etti ve eşim artık ne dersen de bunlar böyle davrandıkça görüşmeyeceğim. anne babadır deme artık bana sen böyle iyi oldukça onlar sana neler diyor hep seni kötülüyorlar dedi. bir dahada ağzımı açmadım. yine kaynanam beni kötüledi ama.
şimdi ben gelin olarak kıskançmıyım? kötü müyüm? düğün borcunu ödedik takdir görmedik. araba aldık, ev aldık hayırlı olsun bile demediler. neymiş kızının evi yokmuş muş. evet şimdi kışkanç kim?
kaynana, gelin veya görümce olarak bakmıyorum ben olaylara insan değişik olabiliyor. ben görümceyim hiç karışmadım ama bu kezde gelin ortalığı karıştırdı mesela. kiminin gelin kötü oluyor kiminin kaynana kimi ailedede görümceler eltiler karıştıyor ortalığı.

gelinim olduğunda oğlumla beraber ellerini tutarım ben .gelini ayrı oğlumu ayrı sevmem onlar bir bütün artık ama toplum içerisindede oğlumu koruyup ona anne sevgisi gösterip ne kendimi komik duruma düşürürm nede oğlumu uzaktan seyreder mutlu olurum ben çünki anne artık ikinci plandadaır ve yeri çok farklıdır aralarına girmem yaniii:smiley-cool:

ya anlamadım neden konu sahibi arkadaşa bu kadar yüklenmişsiniz.... her anne evladını sever öper tamam ama burda apayrı bir olay var... kızcağız elini tutarken bende tutayım demesi garip yahu...

kıskanmak gibi bana göre.. annedir sever öper ama gelini yaparken yapınca tuhaf olmuş... çocuklar yaşı kaç olursa olsun annenin gözünde bebek olabilirler ama yine agu gugu sevmek ye ye demek falan

olmuyor yaaa... hele erkeklere yakışmıyor bana göre sevgi içtedir sarılırsın öpersin ama nispet yapar gibi de olmamalı bence... benim fikrim bu.. mazotun ne demek istediğini anladım... kıskanç olsa mazot

orda bi laf sölerdi sadece komiğine gitmiş bence de komik bir durum

teşekkür ederim cnm çok iyi anlamışsın beni gerçekten sağololumunekankayizsmile

gelinim olduğunda oğlumla beraber ellerini tutarım ben .gelini ayrı oğlumu ayrı sevmem onlar bir bütün artık ama toplum içerisindede oğlumu koruyup ona anne sevgisi gösterip ne kendimi komik duruma düşürürm nede oğlumu uzaktan seyreder mutlu olurum ben çünki anne artık ikinci plandadaır ve yeri çok farklıdır aralarına girmem yaniii:smiley-cool:

kayınvalidenin durup dururken sevgi gösterisi hoş değil tamam
ben size hak vermiyor değilim
hak veriyorum çünkü yeni evlisiniz
bişeyler oturmamış daha yerine.

hak vermediğim yanlarınız kayınvalidenizle yarış içinde olmanız
o benim kocam artık benim tapulu malım
benden başkası öpemez sarılamaz sen kimsin ki demeye getiriyosun kayınvalidene
ama kusura bakma hayatım o onun 30 yıllık anası
öpüp koklucağı zaman senden izin alacak değil

kayınvalidemin davranışında sorun yok diyosun eşimin bir eli benim elimde diğer eli annesinde dışardan bakıldığında hoş bir görüntümü toplum içerisinde ? karısıyla annesinin farkı nerde ozaman annelerinede aynı ilgiyi gösterdinde kocalarımız güzelmi oluyo bu durum ben kayılvalideme kıskanç demedim ama gerekiyosada derim eşim benimle evlenmeden önce sevip pohpohlasaydı oğlunu kayınvalidem oğlunu böyle seviyor derdim ozaman. ozamanda sevgi göstermemiş mesafelilerdi yazmıştım daha önce şimdi evlendikten sonra sevgi gösterip pohpohluyorsa oğlunu farklı sevgi gösterileri gösteriyorsa bu durumda kim kıskanç oluyor acaba...???

erkek evlatlar evlenince kıymete biniyor
bende ilk zaman dedim ki eşim bukadar düşkün değildi ailesine ailesi de ona düşkün değildi nişanlıyken
evlenince ne oldu???
işte senin yaşadığın durum oldu
bunlar olağan şeyler
ama bunun kıskançlıkla alakası yok
daha doğrusu benim aklımdan hiç geçmedi kıskanıldığım
tek kötülüğü bu olsun kayınvalidenin daha ne

kayınvalidenin durup dururken sevgi gösterisi hoş değil tamam
ben size hak vermiyor değilim
hak veriyorum çünkü yeni evlisiniz
bişeyler oturmamış daha yerine.

hak vermediğim yanlarınız kayınvalidenizle yarış içinde olmanız
o benim kocam artık benim tapulu malım
benden başkası öpemez sarılamaz sen kimsin ki demeye getiriyosun kayınvalidene
ama kusura bakma hayatım o onun 30 yıllık anası
öpüp koklucağı zaman senden izin alacak değil

yazdıklarımdan böylemi sonuç çıkarınız yada yazdıklarımı tam anlamıyla anlayarak okumadınız tekrar yazayım öyleyse ben bu aileyi 3 buçuk yıldır tanıyorum eşim ailesiyle mesafeli öpüp sarıldıklarını nişanda ve düğünde gördüm sadece nişanlıyken veya sözlüykende birbirlerini sarılıp öpselerdi bu duruma alışıcaktım şuanda tuhaf karşılamicektım ama şöylede olabilirdi nişanlıyken benim yanımda oğlunu öpüp sarılmıyordu diyelim kayınvalidem şimdi evlendik daha yakınız yapabilir şimdi eşiminde tuhafına gitmezdi bu durum ama eşiminde tuhafına gidiyor istemeden tepki veriyor şimdi kim yarış içinde kim kıskanç bu durumda söyleyin allah aşkın yaa

Kızlar, tamam bir anne oğlunu yaşı kaç olursa olsun öper sever bu çok normal..Benim de oğlum var , ilerde de yerine göre yaşı kaç olursa olsun öperim severim ama yerine göre ortamına göre..

Ama toplum içinde de karısı elini tutuyorsa ki _bunlar yeni evli, ee sen de tutmayıver canım diğer elini ne yani???? Bu kadar mı hasretsin oğluna..?? Bırak karısıyla el ele otursun..Kimse '' aaa ne var bunda'' demesin..Çok abes bir görüntü.

Manzaraya bakın..Bir elini annesi tutmuş diğerini karısı..
Ben görsem ''aman ne kıymetli adammış be, kaçmasın diye tutmuşlar 2 elini de'' derim, ne alaka yani? Hiç hoş bir görüntü değil..

Yok diğer elini de o ısıtacakmış bilmem ne, ısıtmayıver kardeşim birşey olmaz oğluna diper eli ısınmadı diye.:).Saçmalık yanii..Bırakın allahaşkına bunları..Koca adam..

Bazı kaynanalar evet geliniyle yarışa giriyor hemen ne derseniz deyin..

Yav sen annesisin o karısıı.Bence kadının da kayınvalidenin de yerini bilmesi lazım.

Arkadaşım ; kayınvalidenin böyle hareketlerini gördüğün zaman hiçç üzerinde durup da kafaya takma..

Boşver..

Back
X