• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin yardım edip başıma kakması.

Siz rahatsız olduğunuza göre şaka değil. Şaka olarak düşünüyorsanız takmayın. Takıyorsanız da gereğini yapın. Çağırsa da yemeğini yemeyin.
Ondan sonra ilk kez evde tadilat vardı o zaman çağırdı. Sizi düşünüp yaptım yemek dedi. Eşim söyleyince çağırdıysa gideriz dedim. Ayıp oluyor olmaz diğer türlü dedim. Anneme neden ayıp olsun diyor. Haftada 1 den fazla gitmiyorum. Bi arada börek yapmış nasıl yeriz dedi. Eşimde gelmeyiz anne istersen koy tabağa ver makarna yicez dedi geri çevirdi. Farkında da durumun idare ediyor.

E tabi bunları az çok tahmin ediyordunuz sanki herneyse sizinde hatanız var eşim kırılmasın vs vs ..kırılsın gerekiyorsa kırılacak siz üzülüyorsunuz o nolcak... şimdi size bi taktik vereyim evde su ekmek yiyorsunuz o eve yemeğe gitmiyorsunuz... eşiniz gitmek mi istiyor güle güle ..
Soran olursa benim duyduğum laflar fazlasıyla doyurdu dersiniz... ha yine gidersiniz e o zaman daha çok işitirsiniz... Bi çizgi koyun olsun bitsin...
Bu durumu huzursuzluk çıkmadan halledebilirmiyim ? Ya eşimde bende senin annene gitmicem annende karışıyor baban sinirli derse ?

Öncelikle rahatsızlığınız için geçmiş olsun. Umarım kısa sürede iyileşirsiniz.
İhtiyaç halinde yaptığı yardımın lafını eden insanın, kendi annem dahi olsa, bir daha elinden su içmem. Kendim de asla yardım etmem. Mesafem de bundan sonra kendisine öyle olur. Zor günümde yanımda olmayanı iyi günümde de istemem. Bu benim yapım, belki sert gelebilir. Siz daha anlayışlı ve naifsiniz anladığım kadarıyla. Eşiniz kırılmasın, kayinvalide kırılmasın istiyorsunuz.
Eşinizin de canı annesinin yaptığı şeyi çektiyse ya bir tabak verir misin anne diyebilir ya da inip kendi yiyebilir. Onun canı çekti diye siz de yemek zorunda değilsiniz ki. Böylece oğluna hizmet etmiş olur kendi tabiriyle, sizin lafınızı edemez.
Ayrıca konudan bağımsız olacak ama, kız anneleri damadın her sevdiğini özene bezene yapıp yedirirken, bir kez damada hizmet ettim dediğini duymadım. Çocuklar sevdiğiniz başka neler yapayım diye bile sorarlar. Bu oğlan annelerindeki iki kap yemeğin lafını etmek kadar çirkin bir şey olamaz. Bunu da söylemeden gecemedim konunuzdan bağımsız 😂
Tekrar geçmiş olsun size :)

Daha müsade etmedm canım size soruyorum nezaketle gerek yok dedim ama yapıcam diyor.
Eşiniz evde yesin yemeğini, yemek yaptik deyince biz yedik-yiyoruz deyin. Temizliğe izin vermeyin. Araya mesafe koyun, kayınvalideniz sandığınız gibi iyi bir insan değil

Öncelikle rahatsızlığınız için geçmiş olsun. Umarım kısa sürede iyileşirsiniz.
İhtiyaç halinde yaptığı yardımın lafını eden insanın, kendi annem dahi olsa, bir daha elinden su içmem. Kendim de asla yardım etmem. Mesafem de bundan sonra kendisine öyle olur. Zor günümde yanımda olmayanı iyi günümde de istemem. Bu benim yapım, belki sert gelebilir. Siz daha anlayışlı ve naifsiniz anladığım kadarıyla. Eşiniz kırılmasın, kayinvalide kırılmasın istiyorsunuz.
Eşinizin de canı annesinin yaptığı şeyi çektiyse ya bir tabak verir misin anne diyebilir ya da inip kendi yiyebilir. Onun canı çekti diye siz de yemek zorunda değilsiniz ki. Böylece oğluna hizmet etmiş olur kendi tabiriyle, sizin lafınızı edemez.
Ayrıca konudan bağımsız olacak ama, kız anneleri damadın her sevdiğini özene bezene yapıp yedirirken, bir kez damada hizmet ettim dediğini duymadım. Çocuklar sevdiğiniz başka neler yapayım diye bile sorarlar. Bu oğlan annelerindeki iki kap yemeğin lafını etmek kadar çirkin bir şey olamaz. Bunu da söylemeden gecemedim konunuzdan bağımsız 😂
Tekrar geçmiş olsun size :)
Çok sağolun teşekkür ederim. Çok kıymetli yorumunuz. Annemde bu halimde 2 hafta geldi yemeğimi yaptı evimi temizledi ve lafını etmedi hala da gelip yapıyım kızım der. Neden böyle yapıyor anlamıyorum. İyi de birisi. Sen bana böyle dedim bundan sonra senden bişey istemem diye laf dalaşına girilmelimi bilmiyorum. Tepkimi haftada 1 görüşerek yardıma inmeyerek ve hayır diyerek gösterdim. Eşimde anlamış olucak ki oğlunu aradığında beni araması gerektiğini söylüyor annesine. Ama annesi çok bağıran bi tip oğlu bişey dese yürü git karından mı korkuyorsun diyor.

Bence insanin huzurundan ve sagligindan önemli baska birsey yok. Kim buna comak sokmak isterse ona cizginizi göstermeniz lazim. Inanin eskiden bende hep insanlari düsünür memnun etmeye calisirdim, nerdeyse sagligimi komple alip götürdü. Sonunda herseyi onlar icin yaptiginiz insanlar da dönüp yüzünüze "yapmasaydin o zaman" diyor cünkü.
Bende memnun etmeye çalışıyorum. Ama bunun sonu yokmuş.

Temizlik konusuna gelince siz hatalısınız çalışıyordum gerekirse geç saatlere kadar işimi yapar öyle uyurdum...benim evim düzenim yani kimselerden bişiy beklemem.. biraz emek sarfetmeniz lazım şikayet etmeye hakkınız yok...
Evimi topladım canım. Sadece silinip süpürülcek ama anlamıyor temizlicez evini diyor. Emri vaki.

Kayınvalideye böyle bağımlı olmayı kendiniz seçiyorsunuz.
Önceki konuda da dedim. Satın arabayı kiraya çıkın.
Kayınvalidenin zihniyeti:
" 150 binlik düğün yaptım, ev hibe ettim, gelin aldım."
" Karşılığını alamıyorum üstüne yemek yedirip evine yolluyorum, bir de gelin surat yapıyor diyor."
Gelin aldım diyen biri var karşınızda yapacağınız tek şey alışverişi kesmek, göbek bağınızı koparmak.
Paranız imkanlarınız dahilinde yaşayın.

Çok sağolun teşekkür ederim. Çok kıymetli yorumunuz. Annemde bu halimde 2 hafta geldi yemeğimi yaptı evimi temizledi ve lafını etmedi hala da gelip yapıyım kızım der. Neden böyle yapıyor anlamıyorum. İyi de birisi. Sen bana böyle dedim bundan sonra senden bişey istemem diye laf dalaşına girilmelimi bilmiyorum. Tepkimi haftada 1 görüşerek yardıma inmeyerek ve hayır diyerek gösterdim. Eşimde anlamış olucak ki oğlunu aradığında beni araması gerektiğini söylüyor annesine. Ama annesi çok bağıran bi tip oğlu bişey dese yürü git karından mı korkuyorsun diyor.
Kız anneleri böyledir, arada istisnalar çıksa da bizler daha istemeden tabiri caizse koşar gelir canı gönülden her şeyimizi hallederler. Sağolsunlar.
Laf dalaşına girmeniz asla doğru olmaz naçizane fikrim. Aradaki saygı sınırı bir kez aşılırsa hiç çekinmeden kötü konuşabilir. Siz de söylüyorsunuz, son cümlenizden anladığım kadarıyla kayinvalideniz argo konuşabilen biri. O sebeple sizinle de böyle konuşamaması için aranızda hep bir çizgi olmalı.
Tepkinizi söylediğiniz gibi az görüşerek ve hayır diyerek göstermeniz bence de en iyisi. Eşinizin anlamasına sevindim. Umarım aradaki dengeyi bu şekilde korur, annesinin bir daha sizi üzmesine izin vermez :)

Kayınvalideye böyle bağımlı olmayı kendiniz seçiyorsunuz.
Önceki konuda da dedim. Satın arabayı kiraya çıkın.
Kayınvalidenin zihniyeti:
" 150 binlik düğün yaptım, ev hibe ettim, gelin aldım."
" Karşılığını alamıyorum üstüne yemek yedirip evine yolluyorum, bir de gelin surat yapıyor diyor."
Gelin aldım diyen biri var karşınızda yapacağınız tek şey alışverişi kesmek, göbek bağınızı koparmak.
Paranız imkanlarınız dahilinde yaşayın.
Canım ama napıyor biliyor musun ? Benzinini koyucaz diyor. Bayramda köye gidelim biz benzinini vercez diyor. Yok anne diyorum karışığız bu aralar dert etmeyin yavrum hallederiz gelin bayramda gidelim herbirlikte. Eşime istemiyorum dedim. O da nasıl istersek öyle olsun dedi.

Kız anneleri böyledir, arada istisnalar çıksa da bizler daha istemeden tabiri caizse koşar gelir canı gönülden her şeyimizi hallederler. Sağolsunlar.
Laf dalaşına girmeniz asla doğru olmaz naçizane fikrim. Aradaki saygı sınırı bir kez aşılırsa hiç çekinmeden kötü konuşabilir. Siz de söylüyorsunuz, son cümlenizden anladığım kadarıyla kayinvalideniz argo konuşabilen biri. O sebeple sizinle de böyle konuşamaması için aranızda hep bir çizgi olmalı.
Tepkinizi söylediğiniz gibi az görüşerek ve hayır diyerek göstermeniz bence de en iyisi. Eşinizin anlamasına sevindim. Umarım aradaki dengeyi bu şekilde korur, annesinin bir daha sizi üzmesine izin vermez :)
Teşekkür ederim o zaman ben kayınvalideme yardım istemiyorum diyim net olarak açıklama yapmıyım.

Tekrardan sağolun. Bende o çizgiyi korumaya çalışıyorum laf dalaşına girmiyorum. Ama kendimide ezdirmiyorum. Eşim annesine çıkışsa analı kızlı eşime yükleniyorlar sürekli onlarıda kışkırtmak istemediğinden bana bizim istediğimiz olur takılma boşver annemin huyu diyor.

Şimdide birşey diyemiyorsun ama. yaş kaç bilmiyorum senden büyük oldugumu düşünüyorum önce o obur kocana diyeceksin ki ne bulduysan evde onu yiyeceksin .KV çağırdığı zamanda aaa şimdi yedik tam bizde oturduk sofraya diyip yavaş yavaş uzaklasacaksin..
22 yeni bitti :)

Davet etse de gitmem. Neden gideyim ki, daha çok bak ben yemek yapıyorum bu gelin oturuyor desin diye mi? Koz veriyorsunuz.
Eşiniz de yemek gördü mü çömenlerden. Eviniz de yiyin yahu.
Ama o kadar tatlı yapıyor ki rol eşime. Yavrumm annem gelin annem size yaptım annem karın nerde annem o da gelsin anneeem. Ben inatlaşsam sanki ben sorun çıkartıyorm gibi algılanmasından korkuyorum.

Tekrardan sağolun. Bende o çizgiyi korumaya çalışıyorum laf dalaşına girmiyorum. Ama kendimide ezdirmiyorum. Eşim annesine çıkışsa analı kızlı eşime yükleniyorlar sürekli onlarıda kışkırtmak istemediğinden bana bizim istediğimiz olur takılma boşver annemin huyu diyor.
Eşiniz günün sonunda sizin istediğinizi yapıyorsa sorun yok. Ancak bence annesi ve kardeşinin eşinize istediğini söyleme cesaretini bulamamaları lazım. İster çocuğu olsun ister kardeşi ben bu ilişkilerde de bir mesafe olması, konuşurken düşünmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yoksa eşiniz çocuk değil evli kaç yaşında adam, bir susar iki susar üçüncüde istediğini söyleyen istemediğini işitir hesabı o da aynı şekilde agresif konuşursa ilişkileri zedelenebilir. Zaten bence en doğrusu kimseyle yakın oturmamak, arada mesafe olması en güzeli. Ne kadar da mesafe seven bir insanmışım size yazarken fark ettim 😂
Umarım her şey gönlünüzce olur :)

Back
X