Bnm yaptıklarımıda kv cok begenır ayrıca yemek pısene kadar basında beklenmez bı rahat bırakın yemegı de pısssın aynı anda çorba pılav yemek ve salatayı yapıyorum hangı bırının basında bekleyecegımKayınvalidem çok güzel yemek yapıyor kızlar kıskançlık değil ama çok çok özeniyorum bir an önce bende öyle olmak istiyorum. 8-5 çalışıyoruz eşimle işten gelince uğraşabileceğim yemekler pek yapamıyorum ama bir gün öncesinden ayarlasam bile genelde sanki lezzetsiz oluyor.. yaptığım yemekler beni mutlu etmiyor .
ama kayınvalidem en basit atıyorum salatalık domates doğrasa karıştırsa koysa önümüze öyle lezzetli geliyor ki bana. yemeye doyamıyorum.
ve izledim her defasında hiiçç ben kadar uğraşmıyor. doğrayıp doğrayıp rastgele atıyor tencereye içerilere falan bi gidip geliyor başında beklemese de nasıl lezzeti oluyor anlamıyorum bile. ben bütün malzemeleri önceden ayarlayıp yeter ki yemeği takip edeyim başında bekleyeyim diyorum yine olmuyo.
kendisini seviyorum da yaptığı şeyler o yüzden bu kadar güzel geliyor desem. annemi de seviyorum sonuçta. ama yeri geliyor annemin bazı yemeklerinden bile daha güzel geliyor ne yalan söyleyeyim.
dert değil tabi de bu el lezzeti nasıl bir şeydir. nasıl kazanılır. sanki pratik dışında bişey var . ( pratikse o 40 yıllık evli ben 2 yıllık evliyim ondandır diyeceğim :) )
tariflerden bakarak yapayım diyorum olmuyor olmuyor. yemeklerim bana lezzetli güzel gelmiyor.
sizlerden yemekleri beğenilen varsa bunu nasıl sağladınız nasıl lezzet katılır yardımcı olur musunuz hanımlar.
El lezzeti sonradan olmaz canım. Benimde el lezzetim vardır ve ne yaparsam mutlaka cok lezzetli olur ama bunun kötü taraflari da var..Ne eşim ne çocuklarım benim yapmadığım yemeği hatta salatayi bile yemezler. Ama kayinvalidenizin eline iyice dokunun belki şans bulasiverirKayınvalidem çok güzel yemek yapıyor kızlar kıskançlık değil ama çok çok özeniyorum bir an önce bende öyle olmak istiyorum. 8-5 çalışıyoruz eşimle işten gelince uğraşabileceğim yemekler pek yapamıyorum ama bir gün öncesinden ayarlasam bile genelde sanki lezzetsiz oluyor.. yaptığım yemekler beni mutlu etmiyor .
ama kayınvalidem en basit atıyorum salatalık domates doğrasa karıştırsa koysa önümüze öyle lezzetli geliyor ki bana. yemeye doyamıyorum.
ve izledim her defasında hiiçç ben kadar uğraşmıyor. doğrayıp doğrayıp rastgele atıyor tencereye içerilere falan bi gidip geliyor başında beklemese de nasıl lezzeti oluyor anlamıyorum bile. ben bütün malzemeleri önceden ayarlayıp yeter ki yemeği takip edeyim başında bekleyeyim diyorum yine olmuyo.
kendisini seviyorum da yaptığı şeyler o yüzden bu kadar güzel geliyor desem. annemi de seviyorum sonuçta. ama yeri geliyor annemin bazı yemeklerinden bile daha güzel geliyor ne yalan söyleyeyim.
dert değil tabi de bu el lezzeti nasıl bir şeydir. nasıl kazanılır. sanki pratik dışında bişey var . ( pratikse o 40 yıllık evli ben 2 yıllık evliyim ondandır diyeceğim :) )
tariflerden bakarak yapayım diyorum olmuyor olmuyor. yemeklerim bana lezzetli güzel gelmiyor.
sizlerden yemekleri beğenilen varsa bunu nasıl sağladınız nasıl lezzet katılır yardımcı olur musunuz hanımlar.
Şimdi baktım ellerime bende de var üç beş taneNe derece dogru bilmiyorum ama elin de ben olanlarin yenekleri guzel olur derler
Annemde harika yenek yapar aynisini yapiyorun benmkide guzel olmuyor
Benim kv nin eli de lezzetlidir 2 dk da 3 çeşit yemek yapar pilavı tane tane olur soğanı ince ince kıymaz hiç büyük büyük doğrar yağı salçası malzeme hip dudukluyu kapatır mis gibi çıkar yemek ozeniyorum ben de ama ne yapalım sanırım tecrübe bu işin sırrı inş biz de böyle oluruz
Darısı benim kv ye inşaallah patlıcan bile haşlayıp yemek diye önümüze koydu lac yaşında kadın Patatesi bile kızartamaz eşime sorar sence pisti mi kizardimi diye o derece
Eltimde yok ama kaynanalarımız aynı:)
Benimkide patlıcanı dikine keser haşlar üstüne kıyma kırpıntısıyla parmak gibi soğanı koyar bize gövdesi yarık yapar
Hazır çorbayı dahi beceremez kas katı olur bide orurur tv karşısına knorr reklamı çıkar " ayy ben hiç sevmem hazır çorba der"
Patateside çorba gibi karıştırır yapışır patatesler birbirine püre olur bu kızartma niye olmadı der :)
Salçayı tanımaz mesela lugatta bile yok tarifini verdiğin şeyi yapamaz
Zaten ayda 1 kere yemek yapıyo buyüzden öğrenememiş diye düşünüyorum
Millet şanslı negüzel kaynanaları yemek yapıyo
Ay bu da benim kayınvalidemAy ilahi böyle konuda okuyacağımız varmış
Canım benim kv kekim kabarmasın diye hemen gidip fırını açar pişerken bir de der kabarıp kabarmadı mı onu kontrol ettim der. Sonra anne açma derim kabarmaz öyle derim ama çok merak ediyorum der. Ben de zorla mutfaktan çıkarırım.
Herkes mükemmel olmuş ellerine sağlık der kv de eline sağlık kızım der ama en son herkes söylediği için.
Bu hayatta herşeyi kocası ve çocuklarına adamış mutfakta iyi olduğunu düşünüyor ama bence vasat.
Ben mutfağa girince bir geriliyor hemen gelip kontrol ediyor vs. Beni de geriyor içine ne kattın bunu nasıl yaptın diyip duruyor offf offf
Ayy aynı kayınvalidem ya bir insan nasıl 60 yaşına kadar yemek yapmayı öğrenemez aklım almıyor.
Yeni evliyken bir kere hayatında ilk kez mercimek çorbası koydu önümüze çorba resmen çiğ mercimek kokuyor.İçilecek gibi değil.Yani bir mercimek çorbası ne kadar kötü yapılabilir ki diye düşünüyor insan ama berbat,iğrenç bir sıvı olmuştu.İçinde kağıt gibi koyu renkli bir şeyler var ,içtikçe ağzıma geliyor.Bunlar ne diye sordum."Sen blenderden geçecek diye tarif ettin ya nasılsa görünmeyecek diye patatesin kabuklarını soymadım." dedi.Ayh devam edemiycem
Haha akrabalar kesin :)
Bizimki çorbayı kas katı yapar zaten bi mercimek bi şehriye bilir .
Yemekleride bellidir ıspanak pırasa yeşil mercimek gövdesi yarık patates yemeği birde tepesi açık pirinçsiz dolma:)
Ben ilk ıspanak yaptığımda eşim bu ne demişti şaşırmıştım annesinin yaptığını görünce hak verdim. Okadar çok kaynatıyoki salça yok soğan kafa kadar pirinçler köpük denizden yosunu toplayıp tabağa koymuşsun gibi duruyo.
Birde yemediğim için laf işitiyorum yencek gibi değil ki oğluda yemiyo artık baltan kızıyodu sonra yeneklerin aslında myle olmadığını görünce o da yemiyo.
Bizimki evlendikten sonra girmiş mutfağa 25ten sonra öğrenilmiyo demekki.
Arkadaşım kaç yaşından sonra mutfağa girmiş okurlarsa olsunlar yol yordam denen bir şey var,değil mi?Acaba bunlar hiç bir akrabanın evinde falan yemek yemiyor mu?Bu yemek lezzetsiz,görüntüsü kötü oldu,falancanın yaptığı gibi yapmayı deneyeyim demiyor mu acaba?
Kaynanam çok gezer,eviyle mutfağıyla hiç ilgilenmez.Dolapların kulpları yapış yapış yağ olmuş yıllardır,dokunamazsın.Seninki ıspanak,pırasa,dolma vs uğraşıp yapmaya çalışıyormuş.Benimki ıspanağı yıkamaya ayıracağı vakitte 3 komşu gezer,5 dedikodu öğrenir.Dolma dolduramazmış,içini hazırlayıp pilav gibi yiyorlar ekmekle.Pırasayı bildiğini hiç sanmıyorum.Kabiliyetsiz anacım kabiliyetsiz.Bilmiyor bilmek için de uğraşmıyor.
Aynı canım aynı maalesef. Sonra bir elimde bebeğim bir elimde yemek kaşığı ile kalakalıyorum bir de başımda sürekli bıdı bıdı konuşan kv ile. En sonunda hadi mutfaktan çık diyorum alınıyor ama ne yapayım anlamıyor söylemeden sanırımAy bu da benim kayınvalidemTek farkla benimki genelde iyidir mutfakta saatlerce yemek yapar yok kocası makarnayı süzerken suya tutmazsa asla yemezmiş büyük oğlu kabağı mücver olarak yermiş küçük oğlu et severmiş bırt bırt hep onları yapar farklı bişey yapmaz..ben de yemezlerse yemesinler derim kendi bildiğim gibi yaparım yerler gayet de
Ama hayattan soğutuyor bu başına gelip sürekli izleme olayı bebeğim henüz 11 aylık tabi durmuyor kızımı sen oyala da ben yapayım yemeği diyorum tamm diyip kucağına alıyor ve beni izliyor dibimde kızım bir yandan bana atılıyor kv bi yandan ona ne koydun buna ne koydun.resmen sinir harbiyle iğrenç oluyor ne yaparsam sonra bir de şöyle yapsaydın güzel olurdu bence diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?