Kayınvalidemin Yemeklerini Anlayamıyorum

kayinvalidenize sorsanız? hem belki haftasonuarı beraber yapabilirsiniz

Elinin lezzeti diye bir kavrama bende inanoyorum bazıları gerçekten yetenekli bu konuda

Cok kucukken bile ozenirdim ben yemek yapmaya bekarkende cogu yemegi yapmayi biliyordum sanirim biraz insanin sevmesi gerekiyor hani yapmak icin yapinca olmuyor tutmuyor:) mesela bircok sey derler pismis yemege su katilmaz falan lezzeti azalir yeri gelince katiyorum da ama hic bir azalma olmaz lezzetinde mumkun oldugunca kivamli yapmaya ve icine baharat koymaya calisirim bunlarda tadini guzellestiriyor

aaa tesadüfe bakin.ben de kvalidemin yemeklerini seviyorum hatta ona diyorum.benim annem de sizin gibi aman güzel olsun diye ugrasip durur ama babama yine begendiremez kimisinin el lezzeti baska demekki kimisi fazla incelemeden yapip önümüze koyuyor lezzetine doyum olmuyor.
bence kayinvalidenizin yaninda durup izleyin hangi baharatlari atıyor
bir bakin derim

İnternetten birebir alınan tarif güzel olmuyor, ben kendime göre şekillendiririm genelde.. Benim de babannemin eli çok lezzetlidir, bana da ondan geçmiş derler. Genelde yaptığım şeyler lezzetli oluyor. En önemli nokta tuzu, baharatı doğru ayarlamak.

Elinin lezzeti sende zamanla ogrenirsn yaparsn..
Birde duasi vardi sanirim onun

Yalnız degilmisim aynen valla aynı kaynanalarimiz benimki bi kasik yağa iki kilo patates doğrar guya Kızartma yapıyo yalandan iki çevirir inek gibi oturup çiğ patates yedirtir millete 8 aylık hamileyim canım bişey istese internette tarifi var mı diye sorar yapmak için hayatta hiç bişeyi bilmez tarifi olanida beceremez eşim kaynim ve kayinbaba yapar temizlik yemek vs ama sorsan kaynana çok hamarat derler öyle yani

Ya sesli güldüm şuna alemsiniz

Ya sesli güldüm şuna alemsiniz

Daha neler neler ya valla taş olsa catlardi yerimde aşçı bi annenin kıziyim ben bide annem yumurta kısa kebap gelir bana o derece el lezzeti ve güzel yemekleri var ama benim annem bile bu kadar değer görmedi kaynanam hiç bişey yapmaz ama çocuklarida kayinbabada el üstünde tutar çok sinir bozucu

benim kayinvalidem gorumcem eltimin yemekleri cok lezzetlidir yemelere doyamamben ise berbat yemek yapiyorum.esim bile cok guzel yapiyor yaptigi lezzetli oluyor.benim annem yemek konusunda cok kotu bende oyleyim.bu duruma cok uzuluyorum.en son hazir yufkadan borek yapayim dedim onu bile beceremedim yiyemedik cope gitti.galiba cig kalmis tadi tuzu hic yoktu ben bile yiyemedim.40 yasima yaklastim hala bir gelisme yok.kayinvalidem koyde sirf yemekleri icin her sene gitmek kalmak istiyorum ama o kadar cok laf sokup moralimi bozuyorki gitmekten vazgeciyorum.

kendi damak tadina gore yap yemegini tariflere bakarak degil. o zaman lezzetli.olr. buyuk ihtimalle kvdenizde kendi damak tadina uygun yapiyor cunku herkesin yemek yapma.anlayisi farkli

Kaliteli zeytinyagi, tereyagi, salça kullanilmali. Ben de tecrubesizdim, ardanin mutfagi, cahidejibek, nefisyemek tarifleri, kevserin mutfagi ve mutfaksirlari gibi bloglari takip ederim. Anlatildigi gibi yaptiktan sonra sorun olmaz

Bence fazla malzeme katmicaksin annemin yemekleride çok lezzetlidir ve fazla uğraşmaz... En basiti mercimek çorbası..ben havuç bilmem ne bir çok şey katarak yapardim.. Anneme baktım tereyağı biraz yağ içine sogan salca mercimek su ve tuz sonrada pişince bledirdan geçir bu kadar ama salatayi çözemedim o çok lezzetli1 oluyor gercekten

Benimde elim lezzetlidir ve ölçü hesabıyla yapmam. 8 aylık evliyim ama daha önce de yemek yapardım hep. Kişiye göre bence o :)

Kocaman soğanlı yemek olmaz salçada soğanda kavrulmadan olmaz. Size güzel geliyodur o görüntüsüde tadıda kötüdür.
Kocaman dediğim 4 é bölüp atmıyor birincisi ikincisi tadı da görüntüsü de gayeett güzel aptal değilim vi yemekten anlamayacak kadar soğanın olduğunu bile anlamıyorum ayrıca görüntüsü de güzel ben yorum yaptım siz niye elestirdiniz onu hiç anlamadım görmeden tatmadan konuşmak ne derece doğru ki ? Ayrıca soğan yağda kavruldugunda mide yanması yapar çok defa denedim bunu siz de deneyin bence

keşke benimde böyle derdim olsaydı:) be güzel becerikli kv niz varmış.

benim annemde öyle. tecrübe bence işin sırrı

Valla el.lezzeti diye bisey vardir ama önemli olan bi yemegin baharatidir tuzu karabiberi yaptıkça alisabilirsin yemek yapmaya 18 yaşında yapmadigim kekler pastalar kalmadi ve yaptıkça elim daha gelişti nefis yemeo tariflerine girdim izledim öğrendim valla bence öğrenmek de ise yariyor ama kendini salarsan hic bisi bilmezsin ogrenemezsinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…