Eltimde yok ama kaynanalarımız aynı:)
Benimkide patlıcanı dikine keser haşlar üstüne kıyma kırpıntısıyla parmak gibi soğanı koyar bize gövdesi yarık yapar
Hazır çorbayı dahi beceremez kas katı olur bide orurur tv karşısına knorr reklamı çıkar " ayy ben hiç sevmem hazır çorba der"
Patateside çorba gibi karıştırır yapışır patatesler birbirine püre olur bu kızartma niye olmadı der :)
Salçayı tanımaz mesela lugatta bile yok tarifini verdiğin şeyi yapamaz
Zaten ayda 1 kere yemek yapıyo buyüzden öğrenememiş diye düşünüyorum
Millet şanslı negüzel kaynanaları yemek yapıyo
Yalnız degilmisim aynen valla aynı kaynanalarimiz benimki bi kasik yağa iki kilo patates doğrar guya Kızartma yapıyo yalandan iki çevirir inek gibi oturup çiğ patates yedirtir millete 8 aylık hamileyim canım bişey istese internette tarifi var mı diye sorar yapmak için hayatta hiç bişeyi bilmez tarifi olanida beceremez eşim kaynim ve kayinbaba yapar temizlik yemek vs ama sorsan kaynana çok hamarat derler öyle yani
Ya sesli güldüm şuna alemsiniz
kendi damak tadina gore yap yemegini tariflere bakarak degil. o zaman lezzetli.olr. buyuk ihtimalle kvdenizde kendi damak tadina uygun yapiyor cunku herkesin yemek yapma.anlayisi farkliKayınvalidem çok güzel yemek yapıyor kızlar kıskançlık değil ama çok çok özeniyorum bir an önce bende öyle olmak istiyorum. 8-5 çalışıyoruz eşimle işten gelince uğraşabileceğim yemekler pek yapamıyorum ama bir gün öncesinden ayarlasam bile genelde sanki lezzetsiz oluyor.. yaptığım yemekler beni mutlu etmiyor .
ama kayınvalidem en basit atıyorum salatalık domates doğrasa karıştırsa koysa önümüze öyle lezzetli geliyor ki bana. yemeye doyamıyorum.
ve izledim her defasında hiiçç ben kadar uğraşmıyor. doğrayıp doğrayıp rastgele atıyor tencereye içerilere falan bi gidip geliyor başında beklemese de nasıl lezzeti oluyor anlamıyorum bile. ben bütün malzemeleri önceden ayarlayıp yeter ki yemeği takip edeyim başında bekleyeyim diyorum yine olmuyo.
kendisini seviyorum da yaptığı şeyler o yüzden bu kadar güzel geliyor desem. annemi de seviyorum sonuçta. ama yeri geliyor annemin bazı yemeklerinden bile daha güzel geliyor ne yalan söyleyeyim.
dert değil tabi de bu el lezzeti nasıl bir şeydir. nasıl kazanılır. sanki pratik dışında bişey var . ( pratikse o 40 yıllık evli ben 2 yıllık evliyim ondandır diyeceğim :) )
tariflerden bakarak yapayım diyorum olmuyor olmuyor. yemeklerim bana lezzetli güzel gelmiyor.
sizlerden yemekleri beğenilen varsa bunu nasıl sağladınız nasıl lezzet katılır yardımcı olur musunuz hanımlar.
Kocaman dediğim 4 é bölüp atmıyor birincisi ikincisi tadı da görüntüsü de gayeett güzel aptal değilim vi yemekten anlamayacak kadar soğanın olduğunu bile anlamıyorum ayrıca görüntüsü de güzel ben yorum yaptım siz niye elestirdiniz onu hiç anlamadım görmeden tatmadan konuşmak ne derece doğru ki ? Ayrıca soğan yağda kavruldugunda mide yanması yapar çok defa denedim bunu siz de deneyin benceKocaman soğanlı yemek olmaz salçada soğanda kavrulmadan olmaz. Size güzel geliyodur o görüntüsüde tadıda kötüdür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?