- 15 Haziran 2019
- 10.430
- 31.331
- 548
- Konu Sahibi denizliligenc1995
-
Benim düğümümde başlangıç çorbaKizlar dugun yemegi dediginiz yemek icin illa kesin olan bi menu var mı ben konudan bagimsiz onu merak ettim.
Bikac uye dugun yemegi diye onume kofte patates pilav gelse begenmem gibi bisey demis mesela neden ki? Yani ben düşünüyorum oyle bi menü bana gelse ben begenirdim herhalde
Kendi dugunum haric hic yemekli dugune katilmadim o yuzden merak ettim :)
Kendi dugunumde orman kebabi,pilav salata ve helva vardi. Koy dugunuydu 1000 kisilik herkes cok memnun kalmisti bizde begenmistik cok lezzetliydi. Hep hayalimdi yemekli dugun cok sukur nasip oldu❤
Merak ettim nasil oluyor dugun yemegi?
İyi de buna yemekli düğün de denmez ki!görümcemin düğününde yemekliymiş
Yarı yarıya ödemişler kız tarafı
Bunu söylediler
Köfte pilav salata çorba tatlı menüde
Eh o zaman kv'dede insanlari yemeksiz ağirlamaktan çekkniyordur? Yani eger bir tarafa gak denilecek ise, iki tarafada olmali.
Herkes burda kv'deye saldiriyor, erkekleri sömür misali. Kimse demiyor ee bu gelin tarafida abartiyor. Hadi 5000 kisilik dügün yemeksiz olsun. En en en asgari tutar ile sadece kuru pasta diyelim kisi basi 10 lira.
Yani kv'de 50bin lirami harcasin? Sirf adam fabrikatör diye? Ki bunun daha gelinligi, ev dösemesi zartu var zurtu var. Bende kv'de olsam yemisim sizin çevreyi der kurus bile harcamazdim.
Eger o kadar insan agirlanacaksa, "fabrikatör kizi" ise bu güzel olmali bir defa. Kuru pasta ile sadece misafirmi agirlanir? Burdaki yorumlarda tuhaf açikçasi. Normalinde Türkler böyle söyle misafirperverlerdir. Dügün olunca "al size azcik kuru pasta meyve suyu, çikmadan öncede altinimizi verin" oluyor.
Evlerınde yemek yıyıp gelıversınlerHerkese merhaba
Dün nişanım vardı ve kayınvalidem düğünle ilgili konuştu. İlla yemekli düğün istiyoruz dedi. Babam memlekette tekstil fabrikasının sahibi. Bunu şu yüzden diyorum. Babamın çevresi 5000-6000 kişi var. Yemekli olursa 150 milyara yakın olacak. Biz erkek arkadaşımla o parayı kendimize birikim yapmak istiyoruz. Takılarla biriktirip ev almak istiyoruz. Lütfennn fikir verin nasıl ikna edebiliriz
Benim ailem de yemeksiz istiyor
Herkes yemekli yapıyor diye bizde yemekli yapacakmışız ben şuanda sinirden ağlıyorum
kayınpederde bize bıraktı. O bu konuda rahat ama kayınvalidem ısrarcı. Lütfen bana yardımcı olur musunuz
Neler diyebilirim
Gerçekten bu kadar masraf yapmak istemiyoruz krediyle.
Kayınvalidemin kuzeninin burada düğün salonu var
Yemek 30 liraadam 28 liradan yaparım demiş. Babam o kadar para ödeyemem diyor
Düğünü erkek tarafı yapar, ailesinin para vermeme gibi bir hakkı yok. Durumları yoksa damat yapar. Fabrikatör kızı dahi olsa gelin isterse destek olur. Gelin ve ailesi yemekli düğün istemiyorlar zaten. Bence çözüm belli nikah yapmak sonrasında samimi çevre için düğün yapmak. Kayınvalidenin yemekli düğün yapayacağız, şu kadar para vereceksiniz, şu kadar kişi çağıracaksınız demeye hakkı yoktur. Ben fikrimi yazdım, sizleri de alıntıladım çünkü yemeksiz düğün ya da nikah yapmanın bazı durumlarda gerekli olduğunun altını çizmek için. Yeni evli çiftlere evliliklerini kutlamak için hediye olarak ya da maddi destek olma amacıyla altln takılır. Yazdıklarınızdan ve gereksiz çıkışınızdan anlıyorum ki siz taktığınız altının değeri kadar yemek içmek istiyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?