Kayınvalidemin yemekli düğün ısrarı

Konu aslında onun üzerinde dönmediği icin bisey yazmadım ama o da gercekten normal değil. 5 6 bin kişilik düğünü duymadim da görmedim de. Bir de 28 liraya yemekli gibi bisey okudum sanki
O da cok imkansiz.
2017 senesinde yemekli nisan yaptim adam basi 45 lira ve gercekten cokta lezzetliydi de iyiydi ayni zamanda oteller 60 falan istiyordu.

Ben çözüm buldum. Herkes kendi misafirlerinin masrafını karşılasın ve kendi istediği gibi düğün yapsın. Salonu bölün, kayınvalidenin diyelim 200 kişilik misafiri yemekli ağırlansın, geri kalan 4800 kişiye limonata pasta dağıtılsın. 200 kişiyi kayın aile, 4800 kişiyi sizin taraf karşılasın. Çok mantıklı bence

Yanı bende ona şaşırdım zaten. Biz nişanı salonda yapıp masraf etmedik evde yaptık onun yerine düğüne katkıda bulunuyoruz. ve yemekli istediğim için.

Direkt burada yazdugin gbi belirt gelecek sayimiz su ve dugunu anladigim.kadariyla damadin ailesi degil siz ortak karsiliuosunuz o zaman karisma haklari yok... biz o parayi veremeyiz de kredisi ode ode bitmez

Dügünü erkek tarafı yapmıyo mu kendisi yapacaksa yapsın

ortak olsun dedi kayınvalide
Geçen yol görümcem evlendi. Yemekli düğün yapmışlar. Kayınvalidem biz de yarı yarıya ödedik dedi. Bunu kesin bizde yarı yarıya ödeyelim diye söyledi
Iyide agzin var cok şükür kaynanan ödemek istemiş kızının kini ödesin sen desene bizdede erkek tarafi yapar düğünü diye sen kina gecenden sorumlusun

Kayınvalidemin kuzeninin burada düğün salonu var
Yemek 30 lira adam 28 liradan yaparım demiş. Babam o kadar para ödeyemem diyor
Pardon da düğünü zaten kız babası değil erkek yapar önce bunu bi dank etsin kafaları adam hem kızını vericek hemde düğününü mü etçek
Bence kayınvaliden babanın durumu var diye babanın parasıyla hava atayım düşüncesine girmiş. Sizin değil nişanlınızın annesiyle konuşması lazım günahtır o paraya

Düğünü niye erkek tarafı yapar onu hiç anlamiyorum . Masraflar ortak olmalı bence . Nişanda, düğünde. Tamam masraf oluyorda gelen misafirleri de yemek vermeden gondermeyi ben dogru bulmuyorum .

Yanı bende ona şaşırdım zaten. Biz nişanı salonda yapıp masraf etmedik evde yaptık onun yerine düğüne katkıda bulunuyoruz. ve yemekli istediğim için.
Aslina bakacak olursan zaten bence yemekli nisan yapmak çok çok sacma. Ben hala hatırladıkca sinir olurum geldiler ve kulp bile buldular. Kimseyi memnun edemiyorsun o ayrı ama düğün yemekli olabilir tabi. Ona da gıcık olmustum gerci. Benim yaşadığım yerde kimse yemekli düğün yapmıyor. Resmen yemeye icmeye geldiler. Cidden

Konuşma tarzınız cinsiyetçi. Hem kız vericez hem düğün mu yapcaz nisanmi yapcaz ne demek. Kız vermek oldukca sacma bi tabir oldugu gibi bu düşünceler de cok yanlis. Dunyada bir suru kiz var neticede. Kimse altından degil. Ha onun harici nişanı kiz tarafı yapar düğünü erkek tarafı genel olarak ama bu aileler boyle anlaşmışsa buda normal yani. Ama kalkipta ooo ben size kiz veriyorum bana 10 tane bilezik 2 metre zincir takın demek gibi bisey sizin dediginiz. Düğünü de yapabilir oyle anlasmislarsa je var?

Bizim buralarda düğün olunca genelde pasta -meyve suyu ikram edilir.salonu aşacak miktarda da misafir davet edilir.gelen de takısını takıp çıkıyor,davetliler pasta yemeye meyve suyu içmeye kalmıyor,çok yakınlar hariç.o yüzden böyle bakınca 5000 davetli çok sorun teşkil etmez,takısını-parasını takan çıkar.çıkanlar da zaten bir başka düğüne gidiyor. haftasonları bazen 3-4 düğüne bile gidildiği oluyor buralarda.

konu sahibinin babası da zamanında taktıklarını almak istediği için 5000 kişiyi davet etmek istiyor bence.baba takılara el koymayacaksa çok büyük bir iyilik yapmış olur bu durumda.ev parası çıkar.

Sizin bahsettiginiz rakamda insan gelmez bir dugune bir kere abartmayin cok ucmussunuz bu bir.
ikincisi dugunu erkek taragfi yapar agziniz yokmu dugune aileniz biz karismayiz desin sende nisanlinla biz boyle bir masrafa girmek istemiyoruz siz yapiyosaniz yapin deyin yani ortada sorun bile yok siz büyütüyorsunuz ayrica dugunu erkek tarafi yapar nisan ve kinayida kiz tarafi cinsiyetci falan diye sallamayin orf adet diye bisey var. Ailelerin durumu yoksa beraber yapilir yada evlenecek cift kendilerine gore yapar biseyler.

Kizlar dugun yemegi dediginiz yemek icin illa kesin olan bi menu var mı ben konudan bagimsiz onu merak ettim.
Bikac uye dugun yemegi diye onume kofte patates pilav gelse begenmem gibi bisey demis mesela neden ki? Yani ben düşünüyorum oyle bi menü bana gelse ben begenirdim herhalde
Kendi dugunum haric hic yemekli dugune katilmadim o yuzden merak ettim :)
Kendi dugunumde orman kebabi,pilav salata ve helva vardi. Koy dugunuydu 1000 kisilik herkes cok memnun kalmisti bizde begenmistik cok lezzetliydi. Hep hayalimdi yemekli dugun cok sukur nasip oldu
Merak ettim nasil oluyor dugun yemegi?

Kusura bakma ama bu estetikten uzak, cahil bir durum. Misafire bankamatik muamelesini reva görmektir. O halde meyve suyu pasta bile çok. Gidilsin nikahtan.

O tür dügünlerde takilan 20-30 liradir en fazla. Kimse bankamatik muamelesi gördügü bir dügünde kalkip bir çeyrek takmaz. Yani baba burda iyilik felan gözetmiyor. Mecbur degil her gittigi dügün için davetiye yollamayi.

Yemekli dugunde genel olarak, ilk olarak ordovr tabagi sonra ara sicak olarak pacanga boregi, ana yemek olarak et pilav pure ve pasta verilir. Geneli budur

Cinsiyetçi kesinlikle değilim ama bizim adetlerimizde erkek yapar düğünü. Evet durumu yoktur ya da kız tarafı daha iyi durumdadır o zaman tabi ki de yardımcı olunur ama o zamanda hem üstüne düşeni yapma hem de en lüksünü iste sizce bu normal mi
O zaman insanı enayi yerine koymuş gibi olur

köy düğünü için ideal menü olmuş sizinki, gayet güzeldir eminim.
Düğün salonlarında gece boyunca birkaç parti halinde ikram yapılır. Önce meze vs içeren bir başlangıç tabağı gelir. Ardından ara sıcaklar gelir ana yemeğe uygun olarak. Sonra ana yemek sonra tatlı ya da pasta. Yani evet belli bir menü olmasa da servis edilmesi gereken belli tür yemekler vardır.

Yemekli dugunde genel olarak, ilk olarak ordovr tabagi sonra ara sicak olarak pacanga boregi, ana yemek olarak et pilav pure ve pasta verilir. Geneli budur

Anladim kizlar yanitlariniz icin tesekkur ederim tabi bu saydiklariniz 28 tl ye mumkun degil oturdu simdi aklimda ne demek istenildigi.
O fiyata bu saydiklarinizdan yemekli olabilmesi icin biraz zor tabi. Konu sahibi dugun yemegi derken sadece yemek olarak vercekler galiba oda tabi en az maliyet ne olcaksa. Sizin saydiklarinizi mumkun degil o fiyata vericekleri.
Bu saydiginiz menuyu bi ozel gun yemegi icin gecen otelde yedik onlarca kisi olunca ancak 85 tl gibi bi rakamdi. Daha asagisi zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…