- 6 Şubat 2018
- 11.220
- 14.582
- 298
- Konu Sahibi denizliligenc1995
-
Konu aslında onun üzerinde dönmediği icin bisey yazmadım ama o da gercekten normal değil. 5 6 bin kişilik düğünü duymadim da görmedim de. Bir de 28 liraya yemekli gibi bisey okudum sankiBunda şaşılacak bir şey yok. Karşı tarafın durumu yoksa ve kız tarafıda daha şaşalı bir düğün isterse elini cebine atar yarı yarıya öderler.Bunu gayet normal buluyorum.
Ama konu sahibi gibi olan bi mevzuda iki tarafta haksız.Kendi babası 5-6 bin kişiden bahsedip o kadar para vermem diyor asıl ben 5-6 bin kişi düğünü ilk defa duydum.
Kaynana da ayrı zaten o da yemekli diye tutturmuş ama ortak bekliyor. Yani yemekli diye tutturan kız tarafı olsaydı ortak ödeme mevzusu normal karşılanabilirdi. Ama bu durumda değil.
Genede dedigim gibi babanın da o kadar kişilik düğün istemesi normal değil
Yanı bende ona şaşırdım zaten. Biz nişanı salonda yapıp masraf etmedik evde yaptık onun yerine düğüne katkıda bulunuyoruz. ve yemekli istediğim için.Konu aslında onun üzerinde dönmediği icin bisey yazmadım ama o da gercekten normal değil. 5 6 bin kişilik düğünü duymadim da görmedim de. Bir de 28 liraya yemekli gibi bisey okudum sanki
O da cok imkansiz.
2017 senesinde yemekli nisan yaptim adam basi 45 lira ve gercekten cokta lezzetliydi de iyiydi ayni zamanda oteller 60 falan istiyordu.
Direkt burada yazdugin gbi belirt gelecek sayimiz su ve dugunu anladigim.kadariyla damadin ailesi degil siz ortak karsiliuosunuz o zaman karisma haklari yok... biz o parayi veremeyiz de kredisi ode ode bitmezHerkese merhaba
Dün nişanım vardı ve kayınvalidem düğünle ilgili konuştu. İlla yemekli düğün istiyoruz dedi. Babam memlekette tekstil fabrikasının sahibi. Bunu şu yüzden diyorum. Babamın çevresi 5000-6000 kişi var. Yemekli olursa 150 milyara yakın olacak. Biz erkek arkadaşımla o parayı kendimize birikim yapmak istiyoruz. Takılarla biriktirip ev almak istiyoruz. Lütfennn fikir verin nasıl ikna edebiliriz
Benim ailem de yemeksiz istiyor
Herkes yemekli yapıyor diye bizde yemekli yapacakmışız ben şuanda sinirden ağlıyorum
kayınpederde bize bıraktı. O bu konuda rahat ama kayınvalidem ısrarcı. Lütfen bana yardımcı olur musunuz
Neler diyebilirim
Gerçekten bu kadar masraf yapmak istemiyoruz krediyle.
Dügünü erkek tarafı yapmıyo mu kendisi yapacaksa yapsınHerkese merhaba
Dün nişanım vardı ve kayınvalidem düğünle ilgili konuştu. İlla yemekli düğün istiyoruz dedi. Babam memlekette tekstil fabrikasının sahibi. Bunu şu yüzden diyorum. Babamın çevresi 5000-6000 kişi var. Yemekli olursa 150 milyara yakın olacak. Biz erkek arkadaşımla o parayı kendimize birikim yapmak istiyoruz. Takılarla biriktirip ev almak istiyoruz. Lütfennn fikir verin nasıl ikna edebiliriz
Benim ailem de yemeksiz istiyor
Herkes yemekli yapıyor diye bizde yemekli yapacakmışız ben şuanda sinirden ağlıyorum
kayınpederde bize bıraktı. O bu konuda rahat ama kayınvalidem ısrarcı. Lütfen bana yardımcı olur musunuz
Neler diyebilirim
Gerçekten bu kadar masraf yapmak istemiyoruz krediyle.
Iyide agzin var cok şükür kaynanan ödemek istemiş kızının kini ödesin sen desene bizdede erkek tarafi yapar düğünü diye sen kina gecenden sorumlusunortak olsun dedi kayınvalide
Geçen yol görümcem evlendi. Yemekli düğün yapmışlar. Kayınvalidem biz de yarı yarıya ödedik dedi. Bunu kesin bizde yarı yarıya ödeyelim diye söyledi
Pardon da düğünü zaten kız babası değil erkek yapar önce bunu bi dank etsin kafaları adam hem kızını vericek hemde düğününü mü etçekKayınvalidemin kuzeninin burada düğün salonu var
Yemek 30 liraadam 28 liradan yaparım demiş. Babam o kadar para ödeyemem diyor
Aslina bakacak olursan zaten bence yemekli nisan yapmak çok çok sacma. Ben hala hatırladıkca sinir olurum geldiler ve kulp bile buldular. Kimseyi memnun edemiyorsun o ayrı ama düğün yemekli olabilir tabi. Ona da gıcık olmustum gerci. Benim yaşadığım yerde kimse yemekli düğün yapmıyor. Resmen yemeye icmeye geldiler. CiddenYanı bende ona şaşırdım zaten. Biz nişanı salonda yapıp masraf etmedik evde yaptık onun yerine düğüne katkıda bulunuyoruz. ve yemekli istediğim için.
Konuşma tarzınız cinsiyetçi. Hem kız vericez hem düğün mu yapcaz nisanmi yapcaz ne demek. Kız vermek oldukca sacma bi tabir oldugu gibi bu düşünceler de cok yanlis. Dunyada bir suru kiz var neticede. Kimse altından degil. Ha onun harici nişanı kiz tarafı yapar düğünü erkek tarafı genel olarak ama bu aileler boyle anlaşmışsa buda normal yani. Ama kalkipta ooo ben size kiz veriyorum bana 10 tane bilezik 2 metre zincir takın demek gibi bisey sizin dediginiz. Düğünü de yapabilir oyle anlasmislarsa je var?Pardon da düğünü zaten kız babası değil erkek yapar önce bunu bi dank etsin kafaları adam hem kızını vericek hemde düğününü mü etçek
Bence kayınvaliden babanın durumu var diye babanın parasıyla hava atayım düşüncesine girmiş. Sizin değil nişanlınızın annesiyle konuşması lazım günahtır o paraya
Bizim buralarda düğün olunca genelde pasta -meyve suyu ikram edilir.salonu aşacak miktarda da misafir davet edilir.gelen de takısını takıp çıkıyor,davetliler pasta yemeye meyve suyu içmeye kalmıyor,çok yakınlar hariç.o yüzden böyle bakınca 5000 davetli çok sorun teşkil etmez,takısını-parasını takan çıkar.çıkanlar da zaten bir başka düğüne gidiyor. haftasonları bazen 3-4 düğüne bile gidildiği oluyor buralarda.
konu sahibinin babası da zamanında taktıklarını almak istediği için 5000 kişiyi davet etmek istiyor bence.baba takılara el koymayacaksa çok büyük bir iyilik yapmış olur bu durumda.ev parası çıkar.
Yemekli dugunde genel olarak, ilk olarak ordovr tabagi sonra ara sicak olarak pacanga boregi, ana yemek olarak et pilav pure ve pasta verilir. Geneli budurKizlar dugun yemegi dediginiz yemek icin illa kesin olan bi menu var mı ben konudan bagimsiz onu merak ettim.
Bikac uye dugun yemegi diye onume kofte patates pilav gelse begenmem gibi bisey demis mesela neden ki? Yani ben düşünüyorum oyle bi menü bana gelse ben begenirdim herhalde
Kendi dugunum haric hic yemekli dugune katilmadim o yuzden merak ettim :)
Kendi dugunumde orman kebabi,pilav salata ve helva vardi. Koy dugunuydu 1000 kisilik herkes cok memnun kalmisti bizde begenmistik cok lezzetliydi. Hep hayalimdi yemekli dugun cok sukur nasip oldu❤
Merak ettim nasil oluyor dugun yemegi?
Cinsiyetçi kesinlikle değilim ama bizim adetlerimizde erkek yapar düğünü. Evet durumu yoktur ya da kız tarafı daha iyi durumdadır o zaman tabi ki de yardımcı olunur ama o zamanda hem üstüne düşeni yapma hem de en lüksünü iste sizce bu normal miKonuşma tarzınız cinsiyetçi. Hem kız vericez hem düğün mu yapcaz nisanmi yapcaz ne demek. Kız vermek oldukca sacma bi tabir oldugu gibi bu düşünceler de cok yanlis. Dunyada bir suru kiz var neticede. Kimse altından degil. Ha onun harici nişanı kiz tarafı yapar düğünü erkek tarafı genel olarak ama bu aileler boyle anlaşmışsa buda normal yani. Ama kalkipta ooo ben size kiz veriyorum bana 10 tane bilezik 2 metre zincir takın demek gibi bisey sizin dediginiz. Düğünü de yapabilir oyle anlasmislarsa je var?
Kizlar dugun yemegi dediginiz yemek icin illa kesin olan bi menu var mı ben konudan bagimsiz onu merak ettim.
Bikac uye dugun yemegi diye onume kofte patates pilav gelse begenmem gibi bisey demis mesela neden ki? Yani ben düşünüyorum oyle bi menü bana gelse ben begenirdim herhalde
Kendi dugunum haric hic yemekli dugune katilmadim o yuzden merak ettim :)
Kendi dugunumde orman kebabi,pilav salata ve helva vardi. Koy dugunuydu 1000 kisilik herkes cok memnun kalmisti bizde begenmistik cok lezzetliydi. Hep hayalimdi yemekli dugun cok sukur nasip oldu❤
Merak ettim nasil oluyor dugun yemegi?
Yemekli dugunde genel olarak, ilk olarak ordovr tabagi sonra ara sicak olarak pacanga boregi, ana yemek olarak et pilav pure ve pasta verilir. Geneli budur
köy düğünü için ideal menü olmuş sizinki, gayet güzeldir eminim.
Düğün salonlarında gece boyunca birkaç parti halinde ikram yapılır. Önce meze vs içeren bir başlangıç tabağı gelir. Ardından ara sıcaklar gelir ana yemeğe uygun olarak. Sonra ana yemek sonra tatlı ya da pasta. Yani evet belli bir menü olmasa da servis edilmesi gereken belli tür yemekler vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?