Kayınvalidemin yemekli düğün ısrarı

menü zaten çorba, köfte, pilav, salata ve tatlıymış.
böyle düğün menüsü ne gördüm ne duydum.

şehirden şehire yemekli düğün algısı daha doğrusu yemekli düğündeki ikramların ne olduğu bu kadar farkediyor mu ?yani yemekli düğün denen şeyde ordörv tabağı, ara sıcağı, ana yemeği, yanında salatası en son tatlı niyetine de düğün pastası ve anlaşmasına göre alkollü yada alkolsüz içecekleri oluyor.

küçük şehir demişsiniz, ben Edirne'de çok düğüne katıldım; hiç de konu çorbalı normal ev yemeği gibi bir düğün yemeğine dönmedi.

konu sahibi nerede yaşıyor bilmiyorum.. ayrıca hayat bunca pahalıyken küçük şehirde de 60 olmasın ama 40-45 olmalıdır normalde diyorum. sonuçta krizi sadece büyük şehirler değil tüm ülke yaşıyor.

bir de o masalar düğüne göre süslenmedikten sonra salonda olmanın anlamı ne ki ? gelin olsam hiçbir özeni olmayan masalar görmek beni üzer.

Yemekli dugunde genel olarak, ilk olarak ordovr tabagi sonra ara sicak olarak pacanga boregi, ana yemek olarak et pilav pure ve pasta verilir. Geneli budur
bu konudaki tüm cehaletimle bişey itiraf edicem, ben de diyodum ki neden yemekli düğünlerde hep bu yemek veriliyo

kaz gelecek yer meselesi.. her biri birer tam taksa diyor da olabilir..

kaz gelecek yer meselesi.. her biri birer tam taksa diyor da olabilir..

Kim kime tam takıyor bu devirde? Kaç para bir tam altın. Ömrüm boyunca o kadar düğüne gittim, bir kez teyzesi olarak yeğenime tam altın taktım. Geri kalana gram, para falan.
Gerçi her birinden 1 gram gelse 5 kilo altın yapar. Güzel para

Kayınvalidemin kuzeninin burada düğün salonu var
Yemek 30 lira adam 28 liradan yaparım demiş. Babam o kadar para ödeyemem diyor
Pardon senin baban neden ödüyor erkek tarafı yapar düğünü kv e söyle zaten düğün erkek tarafına ait yapabilecekseniz yapın de ben tek kuruş borç istemiyorum diye de belirt

e fabrikatör adamın çevresi de fabrikatördür heralde. sanmam ki bizim gibi gramla, hadi en yakınlara çeyrekle uğraşsınlar. :)

valla ben kendi kuzenime çeyrek taktım geçen sene, o dönem durumum kötüydü. normalde kuzenlere bilezik takılır bizde ama kriz patlak verince yapamadık.

ha ben evlensem bu ekonomik jungleda, bana bilezik taktıklarımız ancak çeyrek getirir hahahhaha

Denizlinin tamamından 5 bin tane fabrikatör çıkmaz.
Benim abim de fabrikatör, denizlili ve diğer illerdeki tekstilcilere makina falan yapıyor satıyor onun bile gelecek 5000 fabrikatör tanıdığı yoktur. İşçilerini falan çağıracaktır babası. En fazla 50 lira takarlar.

Son düzenleme:
kesınlıkle haklısınız
kendısı yemeklı dugun ıstıyorsa yapsın bırıcık ogluna yemeklı dugun o zaman
sız butcenız ve mantık dahılınde ozel gununuzu nasıl ıstıyorsanız oyle yapın bosverın kım ne derse desın

konuyu okudukca ılgınclesıyor konu sahıbının babası yapacak dugunu ve menu bıldıgın lokanta menusu ve fabrıkası olan ınsan neden kredılerle cocuk evlendırmeye kalkar
ılgınc konu

konu sahıbı babanın fabrıkası olduguna emın mısın ?

doğrudur, o bölgelerden çok tanıdıklarım yok. gerçi isterse istanbulda olsun 5000 kişi bana çok geliyor yahu.. :)

bi de anadoluda küçük şehirde olunca bu menünün düğünde normal olduğunu söyleyenler var. yıllarcı ordörvle bizi kandırmışlar, haberimiz yok

bi de anadoluda küçük şehirde olunca bu menünün düğünde normal olduğunu söyleyenler var. yıllarcı ordörvle bizi kandırmışlar, haberimiz yok

oldu olacak kazanlarla tarhana corbası pısırılıp dagıtılsın tablalarla

konu sahıbı dugunu neden babanız yapıyor pardon ? neden kızın babası yapsın dugunu ben onu anlamadım

Çünküm 5-6 bin kişi çağırmak isteyen babası. Erkek tarfaı niye karşılasın o kadar gereksiz insanın masrafını?

sanırım konu sahıbıgıller köy dugunu falan yapacak okudum ve gozumce canlanan o
kasaba gıbı bır yerde yasıyorlar sanırım orada tanınan bellı baslı ısletme sahıbı az olur halıyle o cevrede yasayan herkesı de cagıracaklar dugune
yanı sokak dugunu veya köy dugunu gıbı bırsey baya masaları yan yana dızıp tablalarla yemek dagıtılan tarz bırsey sanırım bahsettıgı dugun

benım aklıma bır otelın salonunda yemeklı dugun gelmıstı o kadar yemeklı dugune katıldım hıc burda bahsedılen menuler gormedım corbalar falan havada ucusuyor

menuler memlekete gore degısıklık gosterıyorsa ben suan sukrettım ıyıkı sahne ortasında mangal falan yapmıyormusuz anteplıyım de

Ha bide 5bin 6bin kişi sizinkilerse siz ödersiniz heralde o kadar kişiye salon tutmak herkesin harcı değil
dogus holdıng sahıplerının, koçların ,eczacıbaşının ,sabancıların bıle dugunune bu kadar kısı davet edılmedı
bırde kendımıze kalabalık aıleyız dıyordum 5-6 bın mahşer yerı olur mubarek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…