- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
- Konu Sahibi denizliligenc1995
-
Gözümden kaçmış düğün salonu sahibinin kayınvalidenizin kuzeni olduğu ve kişi başına 30 liralık yemek olduğu. Sizin bu kadar davet edecek kimseniz varsa bulunduğunuz yerde tanınan birileri olmalısınız. Babanız da siz de böyle basit bir düğünü nasıl kabul edersiniz? Çok basit olur düğününüz çok pişman olursunuz bence bunu yaparsanız. Güzel bir davet menüsü en az 50-60 liradan başlar. Kayınvalideniz akrabasıyla falan anlaşmış olmasın yarı yarıya diyipte sizden daha çok para almasınlar sonra.? Nerden bakarsanız olur tarafı yok bence
Yemek ucretine de cok diyenler olmus sonucta buyuk sehirleri bilemem de dogu sayilsbilecek orta buyuklukte bir sehirde yasiyorum burda da en sik havuzbasi mekanlarda yemekli dugun kisi basi 30lira falan. Kavurma pilav ayran ve meyve oluyor menude.ki öyle bir kasik yemekler degil guzelce doyuyor giden de. Sonrasinda pasta kesilip mesrunlbatla veriliyor. Alti ustu bir tabak yemek. Illa onden boregi baslangic tabagi olmasi gerekmiyor.yada suslenmis masalar.Gerci burada dugun salonlari surumden kazaniyor ortalama 1500 2000 kisilik oluyor dugunler.
bu konudaki tüm cehaletimle bişey itiraf edicem, ben de diyodum ki neden yemekli düğünlerde hep bu yemek veriliyoYemekli dugunde genel olarak, ilk olarak ordovr tabagi sonra ara sicak olarak pacanga boregi, ana yemek olarak et pilav pure ve pasta verilir. Geneli budur
valla geçen yaz yeğenimi evlendirdik, yalvar yakar alkol bizden ancak 80’e anlaştık eli yüzü düzgün bi yerle. Ki 500-600 kişilik bir organizasyondu o bile bana saçma geldi. 5000 kişiye yemekli ya da yemeksiz düğün komik bence, festival mi bu?
Eşimin patronu ki Türkiyenin büyük holdinglerinden birinin sahibi vergi rekortmeni bir adamdır oğluna 2000 kişilik düğün yaptı. Sıradan bir sanayicinin 5000 kişi çağırması biraz görgüsüzlük bana kalırsa.
kaz gelecek yer meselesi.. her biri birer tam taksa diyor da olabilir..
Pardon senin baban neden ödüyor erkek tarafı yapar düğünü kv e söyle zaten düğün erkek tarafına ait yapabilecekseniz yapın de ben tek kuruş borç istemiyorum diye de belirtKayınvalidemin kuzeninin burada düğün salonu var
Yemek 30 liraadam 28 liradan yaparım demiş. Babam o kadar para ödeyemem diyor
Kim kime tam takıyor bu devirde? Kaç para bir tam altın. Ömrüm boyunca o kadar düğüne gittim, bir kez teyzesi olarak yeğenime tam altın taktım. Geri kalana gram, para falan.
Gerçi her birinden 1 gram gelse 5 kilo altın yapar. Güzel para
e fabrikatör adamın çevresi de fabrikatördür heralde. sanmam ki bizim gibi gramla, hadi en yakınlara çeyrekle uğraşsınlar. :)
valla ben kendi kuzenime çeyrek taktım geçen sene, o dönem durumum kötüydü. normalde kuzenlere bilezik takılır bizde ama kriz patlak verince yapamadık.
ha ben evlensem bu ekonomik jungleda, bana bilezik taktıklarımız ancak çeyrek getirir hahahhaha
konuyu okudukca ılgınclesıyorİyi de buna yemekli düğün de denmez ki!
Lokanta yemeği bu.
Düğün bir davettir, davette menüler bellidir ve bunla yakından uzaktan alakası yok.
Soğuk başlangıç ordövr, arasıcak, sorbe vb salata, ana yemek, tatlı şeklinde ilerler davet menüsü.
Yemekli düğün diye tutturuyorlarsa ha döner tezgahı kurdurur, pilav döner dağıtırsınız yettiğince ha bu, farkı yok.
Ayrıca anlamadım da, babanızın tekstil fabrikası var, erkek ailesinin durumu iyi falan siz krediyle onu bunu yapmaktan bahsediyorsunuz.
Tuhaf değil mi?
Denizlinin tamamından 5 tane fabrikatör çıkmaz.
Benim abim de fabrikatör, denizlili ve diğer illerdeki tekstilcilere makina falan yapıyor satıyor onun bile gelecek 5000 fabrikatör tanıdığı yoktur. İşçilerini falan çağıracaktır babası. En fazla 50 lira takarlar.
konuyu okudukca ılgınclesıyorkonu sahıbının babası yapacak dugunu ve menu bıldıgın lokanta menusu ve fabrıkası olan ınsan neden kredılerle cocuk evlendırmeye kalkar
ılgınc konu
konu sahıbı babanın fabrıkası olduguna emın mısın ?
bi de anadoluda küçük şehirde olunca bu menünün düğünde normal olduğunu söyleyenler var. yıllarcı ordörvle bizi kandırmışlar, haberimiz yok
konu sahıbı dugunu neden babanız yapıyor pardon ? neden kızın babası yapsın dugunu ben onu anlamadım
Normalde düğünü zaten erkek tarafı yapmıyor mu adetlere vakarsak bu nasıl işKayınvalidemin kuzeninin burada düğün salonu var
Yemek 30 liraadam 28 liradan yaparım demiş. Babam o kadar para ödeyemem diyor
sanırım konu sahıbıgıller köy dugunu falan yapacak okudum ve gozumce canlanan oşehirden şehire yemekli düğün algısı daha doğrusu yemekli düğündeki ikramların ne olduğu bu kadar farkediyor mu ?yani yemekli düğün denen şeyde ordörv tabağı, ara sıcağı, ana yemeği, yanında salatası en son tatlı niyetine de düğün pastası ve anlaşmasına göre alkollü yada alkolsüz içecekleri oluyor.
küçük şehir demişsiniz, ben Edirne'de çok düğüne katıldım; hiç de konu çorbalı normal ev yemeği gibi bir düğün yemeğine dönmedi.
konu sahibi nerede yaşıyor bilmiyorum.. ayrıca hayat bunca pahalıyken küçük şehirde de 60 olmasın ama 40-45 olmalıdır normalde diyorum. sonuçta krizi sadece büyük şehirler değil tüm ülke yaşıyor.
bir de o masalar düğüne göre süslenmedikten sonra salonda olmanın anlamı ne ki ? gelin olsam hiçbir özeni olmayan masalar görmek beni üzer.
dogus holdıng sahıplerının, koçların ,eczacıbaşının ,sabancıların bıle dugunune bu kadar kısı davet edılmedıHa bide 5bin 6bin kişi sizinkilerse siz ödersiniz heralde o kadar kişiye salon tutmak herkesin harcı değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?