Kayınvalidemin yemekli düğün ısrarı

Kayınvalidemin kuzeninin burada düğün salonu var
Yemek 30 lira😢 adam 28 liradan yaparım demiş. Babam o kadar para ödeyemem diyor
kv hanım o kadar geleneklerden gidiyorsa nişanı kız tarafı düğünü erkek tarafı yapar deyip eline menüyü verin.çoluk çocuk gelicek bi de gelenler, 6000 aç karın (ki fakirlikten aç değil burda kastım) doyurmaya mı düğün yapıyorsunuz evliliğinizi kutlamaya mı?Net olun yoksa kv her şeyde burnunu sokar trip yapıp inat edip her istediğini yaptırır.Bizim bütçemiz bu kararımız da bu, üstünü karşılıyorsan buyur yapalım ver parayı de (ben size sonra veririm falan da olmiycak).

5000-6000 kişinin düğüne gelmesi tuhaf değil mi?yani nasıl bir düğün o.babanızın o kadar insan cağırması da gereksiz.kvnin isteği de gereksiz.eğer istemiyorsanız bütçemiz yok o kadar deyin.

Babanın çevresinin 5 6 bin kişi olması hepsini düğüne çağıracağı anlamına gelmez. Erkek tarafının konukları da olacak. Açıkçası 2 3 bin kişilik yemekli düğün yapıyorum deyip, yemekte çorba köfte vereceğime , sadece bir nikah yapaım çok daha iyi. Çünkü bu şekilde gerçekten kötü bir düğününüz olur. Hem o kadar kişi bir salonda, izdiham çıkar gibi hem de menü düğün menüsü değil.

Bizim dugun 1000 kisilik bi köy dugunu olmustu yemekli olarak. Cok guzeldi hersey ama 5000-6000 kisilik dusunemedim.
Bide köy dugunu olunca masraf cok asiri olmamisti yemekli dugune gore. İnek alip kestirmistik orman kebabi yapmıştı koydeki ascıligi olan insanlar. Pilav yapilmisti bide salata ve helva yapılmıştı 1000 kisilik. Bu saydiklarimdan sadece alinan urunlerin fiyatlarini odemistik yapilmasi hazirlanmasi sonrasi hep imece usulu ❤️ Sag olsunlar. Hep istedigim biseydi yemekli dugun.
Ama siz bu sekilde istemiyorsaniz ki 6000 kisiye yemek yetismez. Kv ile konussun nisanliniz ya kendisi karsilasin yada istemesin oyle buyuk bisey

5000-6000 kişilik dügün olurmu hiç? Kv'denin isteğine "aayy paramiz yok" diye söyleniyorsun fakat babanin 5000 kişiyi davet etmek istemesine gikin çikmiyor. Sanki meghan markle düğünü.

Banada ayirten yemeksiz dügün tuhaf geliyor. Sanki "ucuza getirtelim ama altinlar bizim olsun" mesaji veriliyor gibi geliyor bana.
Yemeksiz düğün ben de sevmiyorum ya kendi adıma konuşayım...
Kaba söz olacak ama aç ayı oynamaz yani....
Hem de misafirler gibi görüyorum hem de takı takıyorlar vs vs
Bu benim fikrim....
O kadar kişi çağırmasanız ki bence zorunda değilsiniz yemekli düğün yapılabilir....

ha ama buna karar verecek olan sizsiniz kv ya da diğer taraf değil....
Nişanlınızın annesiyle konuşması gerek ne ya ben anneme bir şey diyemem bu söz çok şey anlatıyor da neyse....

bir de şu var siz çalışıyormusunuz?
Düğün bütçesi ikinize mi ait?
İkinize ait olsaydı işte daha kolay söz hakkı sahıbı olurdunuz...
Ne kendi anne babanıza ne de karşı tarafa muhtaç kalırdınız....

ama bence nişanlınızda iş yok

Hemen hemen aynı zamanda yazdığımız için yorumlarınızı okuma şansı buldum. Bizim ailemizde de herkes yemekli düğün yapar ancak çok büyük bir çevremiz yok, düğünlerimize maksimum 500 kişi gelmiştir. Konu sahibinin babasının çok tanıdığı varmış ve büyük olasılıkla babası onların düğününe gitti gidip altın taktı. Şimdi kimi çağırmasa ayıp olacak diye düşünüyordur. Benim tanıdığım çevresi çok büyük insanlar önce nikah yaptı, gelmek isteyenler geldi ve altın taktı. Samimi çevresine de yemekli düğün yaptı. Ama belki konu sahibinin babası bu durumda da bazı insanların alınmasından çekiniyordur. Ama tabi benimkiler hep tahmin denizliligenc1995 denizliligenc1995 cevap verecektir.

Siz nişan yaptığınızda davetli sayısı ne kadardı? Ve erkek tarafı masrafa ortak oldu mu?
görümcenizin düğününde ortak vermiş olmaları muhtemelen kv adayınızın karşı tarafa da bu şekilde yemekli düğün olsun ısrarından kaynaklıdır.
Babanızın çevresi bu kadar kalabalık ise erkek tarafının konuk sayısı ne kadar?
soruçta düğün salonu sadece sizin taraftan olmayacak.
Kv nizin kuzeninin düğün mekanı bu kadar konuğu kaldıracak kapasitede mi?
Yemekli düğün istemiyorsanız açık açık söyleyin yada babanızın maddi bir destekte bulunmayacağını ve sizinde takılarla karşılamayacağınızı belirtin. İstiyorlarsa masrafın tamamen onlara ait olduğunu söyleyin. Bu iş bu yüzden bitecekse bırakın bitsin.

Kişi başı 50 60 TL arası denk gelen bir masrafa 2 sene önce aperatifli düğün yaptık. 28 TL ile yemek veren yerden kaçın bence ne etidir Allah bilir nerden alıyordur. Sonra düğünü acillerde geçirirsiniz

Kayinvalideniz cin olmadan adam carpiyor resmen. Dugunu asla babaniz odemesin. Ne munasebet siz kina yapmiyor musunuz yada nisan yapmadiniz mi. Ayrica kendi cevresi azdir kizinin dugunun de vermistir 100 200 kisilik yemek parasi.kvalide soyledi diye niye yapasiniz . Hem yemekli istesin hem aileni ortak etsin . Ayrica ilerde bunu esinin basina kalkarsin annen boyle yapti diye hiç gerekyok bildiginizi yapin kendinizi ve ailenizi saydirin buna karisan yarin her seyine karisir

Dügünde yemek mi verilirmiş. Herkesin geleneği farklı demek ki. Benim bildiğim de kimileri düğünde sadece pasta keser misafirlere dağıtılır kimi kuru pasta ve meyve suyu ikram eder,kimi açık büfe yapar ( kuru pasta-alkol). Bizim burada da yemek ayrı verilir düğünden önce meydana sofralar kurulur.(sevap diye) Kız tarafı da erkek tarafı da ayrı yemek verir.Aşcıyla anlaşılılır tanidik tanimadık herkes gelip yiyebilir.En fazla 5 bin tutuyor. Ama ben hiç hijyenik bulmuyorum. Ayrıca yemekler cöpe gidiyor israf oluyor. Onun yerine hayvan barınaklarına bağış yapsınlar asıl sevap odur. Bence siz kv ile anlasın sadece kuru pasta ve icecek ikramı olsun. Yemeği de aile arasında yaparsınız.
Bence böyle islere hic gerek yok. İleride evlenirsem nişan dügün yapmadan yüzükleri takıp direk nikah masasına oturacağım bitti gitti. Yoksa kimseyi memnun edemezsinoz. Gereksiz stres.

Yemek ucretine de cok diyenler olmus sonucta buyuk sehirleri bilemem de dogu sayilsbilecek orta buyuklukte bir sehirde yasiyorum burda da en sik havuzbasi mekanlarda yemekli dugun kisi basi 30lira falan. Kavurma pilav ayran ve meyve oluyor menude.ki öyle bir kasik yemekler degil guzelce doyuyor giden de. Sonrasinda pasta kesilip mesrunlbatla veriliyor. Alti ustu bir tabak yemek. Illa onden boregi baslangic tabagi olmasi gerekmiyor.yada suslenmis masalar.Gerci burada dugun salonlari surumden kazaniyor ortalama 1500 2000 kisilik oluyor dugunler.

Ben yazdıklarınıza inanmıyorum abartmışsınızdır, kaynanaya sinirlenip rakam abartı geldi bana, burada herşey anlattığız gibi değildir hikayenin eksik anlatmaları elbette vardır

Kayınvalidemin kuzeninin burada düğün salonu var
Yemek 30 lira😢 adam 28 liradan yaparım demiş. Babam o kadar para ödeyemem diyor

Haklı adam ilaveten 28 liraya verilecek yemek kötüdür, ya iyisini yapmalı ya hiç yapmamalı, doğru düzgün bir ikram kişi başına 45 liradan başlıyor, ötesi ıvır zıvır yemek demeye bin şahit. Ha en iyisini de yapsanız insanları memnun edemeziniz o yüzden yazık paraya, 5-6 bin kişi de düğüne gelmez öyle her tanıdığı koştur koştur düğüne geliyor sanmayın :)))gelseler yandınız zaten o kadar insana Konya ovası gibi bir yer açmanız lazım mekan falan hikaye olur :))
Üstelik yemekli düğün boşa hengame
Zaten 4-5 saat olan düğününüzden en az 2 saat çalmış olacaksınız, yemekti servisti bir sürü zaman, kv nize birde bu açıdan anlatın, çokta diretirse kendisi yapsın

Back
X