- 9 Aralık 2015
- 1.365
- 2.073
- 133
- Konu Sahibi Misk-i amber
-
Annem ewde is yapmaz yemek de temizlik de bn yaparım benim anam kvden daha mı kıymetSiz bn kurban olurum kendi anneme .. kv çağırdı ilk nişanlılik dönemin de ayıp olur diye gittim yardıma gitmez olaydım çok pismanimİşin çok ama çok zor. 1 yıl geçmez sen de hap kullanmaya başlarsin.
Bir de işinize kimseyi karıştırmayın ya karıştırmayın. Ne işin var kaynanana daha evlenmeden temizliğe gidiyorsun? Yüz göz oluyorsun? Annene yapıyor musun acaba merak ediyorum? !
Çok emin yorum yapmışsiniz bn kendi çeyizi mi bile kendim yaptım bu kadar söyleyim sizeBence yapmıyorgenelde öyle olur
Annem ewde is yapmaz yemek de temizlik de bn yaparım benim anam kvden daha mı kıymetSiz bn kurban olurum kendi anneme .. kv çağırdı ilk nişanlılik dönemin de ayıp olur diye gittim yardıma gitmez olaydım çok pismanim
Ben yerinde olsam, atamam olana kadar girer başka bi işte çalışırım, kasiyerlik yaparım tezgahtarlık yaparım, garsonluk yaparım, ilgi alanım ya da mesleğim olsun olmasın girer çalışır, kiraya çıkarım, yine de o evde kayınvalidelerle oturmam!!!!
Nişanlına söyle önce ev meselesini halletsin. Gerekirse düğünü erteleyin. Ne demek canım size alınan evde oturmak? Ne demek yatak almayalım benimkinde yat demek? Böyle saygısızlık görmedim. Bak geçen gün bi arkadaşa bu beraber yaşama konusunda bi yorum yapmıştım. Kopyalayıp yapıştırıyorum buraya. Beraber yaşarsan o evin hanımı sen olmayacaksın. Kendi evinin hanımı olmak varken, onların evinin hizmetçisi olacaksın. Sen düşün gerisini, kendini harcama, harcatma.
''Onlarla beraber yaşamaya evlilik mi diyorsun sen? O zaman evin olmayacak, odan olacak sadece. Kocanla sarılıp film keyfi yapamayacaksın, evde şortla falan dolaşamayacaksın, duştan çıktığın zaman kaça kaça odana gitmek ya da banyoda giyinmek zorunda kalacaksın.
Başkasının evinde sığıntı yaşıyormuş gibi olacaksın. Üstelik onlara hizmet edeceksin. Herşeyine karışacaklar. Kocanla baş başa zaman geçiremeyeceksin. Sevişirken bile sessiz olmak zorunda kalacaksınız. Sonrasında duşa girmeye bile çekineceksin. Sürekli bi baskı, bi çekinceniz olacak.
Kocan işteyken, eline kahveni alıp oturamayacaksın, dilediğin gibi hareket edemeyeceksin. Temizlik, yemek, hizmet, sürekli iş yapacaksın. Ha bunları onlarla birlikte oturmasan da yapacaksın ama en azından zamanını kendin belirleyeceksin, yemeğe kendin karar vereceksin. Gündüz dışarı çıkmana karışacaklar hep bi hesap verme durumu yaşanacak. Daha aklıma gelmeyen bi yığın şey.
Sen buna evlilik mi diyorsun? Sakın öyle bi şeyi kabul etme.''
Genelde öyle oluyor tabi siz yapıyormuşsunuz ne güzelÇok emin yorum yapmışsiniz bn kendi çeyizi mi bile kendim yaptım bu kadar söyleyim size
Gerçekten çok güzel yazmışsın ya inan bunları hergün nişanlımla konuşuyorum artık napayım bilmiyorum çalıştım kasiyerlik de yaptım AMA çalışınca nişanlım çok kıskanc gercekten cok sorunlar yaşıyorum devlet dışı çalışmama izin vermiyor dört gözle atama bekliyorum bn şu gençlik yıllarım da aynı ewde oturmak istemiyorum hele bu kvyle bilmiyorum ama hersey ilk senede belli olacak inşallah giderler ewleri ne bizede huzur verirlerBen yerinde olsam, atamam olana kadar girer başka bi işte çalışırım, kasiyerlik yaparım tezgahtarlık yaparım, garsonluk yaparım, ilgi alanım ya da mesleğim olsun olmasın girer çalışır, kiraya çıkarım, yine de o evde kayınvalidelerle oturmam!!!!
Nişanlına söyle önce ev meselesini halletsin. Gerekirse düğünü erteleyin. Ne demek canım size alınan evde oturmak? Ne demek yatak almayalım benimkinde yat demek? Böyle saygısızlık görmedim. Beraber yaşarsan o evin hanımı sen olmayacaksın. Kendi evinin hanımı olmak varken, onların evinin hizmetçisi olacaksın. Bak geçen gün bi arkadaşa bu beraber yaşama konusunda bi yorum yapmıştım. Kopyalayıp yapıştırıyorum buraya. Sen düşün gerisini, kendini harcama, harcatma.
''Onlarla beraber yaşamaya evlilik mi diyorsun sen? O zaman evin olmayacak, odan olacak sadece. Kocanla sarılıp film keyfi yapamayacaksın, evde şortla falan dolaşamayacaksın, duştan çıktığın zaman kaça kaça odana gitmek ya da banyoda giyinmek zorunda kalacaksın.
Başkasının evinde sığıntı yaşıyormuş gibi olacaksın. Üstelik onlara hizmet edeceksin. Herşeyine karışacaklar. Kocanla baş başa zaman geçiremeyeceksin. Sevişirken bile sessiz olmak zorunda kalacaksınız. Sonrasında duşa girmeye bile çekineceksin. Sürekli bi baskı, bi çekinceniz olacak.
Kocan işteyken, eline kahveni alıp oturamayacaksın, dilediğin gibi hareket edemeyeceksin. Temizlik, yemek, hizmet, sürekli iş yapacaksın. Ha bunları onlarla birlikte oturmasan da yapacaksın ama en azından zamanını kendin belirleyeceksin, yemeğe kendin karar vereceksin. Gündüz dışarı çıkmana karışacaklar hep bi hesap verme durumu yaşanacak. Daha aklıma gelmeyen bi yığın şey.
Sen buna evlilik mi diyorsun? Sakın öyle bi şeyi kabul etme.''
Sorma herkes aynı şeyi söylüyor bn bile kendime hayret ediyorum Rabbim tez zamanda selamete çıkarsin inşallahBu zamanda hala aynı evde yaşamayı kabul edenleri gördükçe hayrete düşüyorum.
hayir canim gitmeyecekler o evin kralicesi kaynanan cunku esiyle birlikte almislar o evi sen sadece siginma olucaksin o evde sadece hizmetci el kizi baska hic bir degerin olmayacakGerçekten çok güzel yazmışsın ya inan bunları hergün nişanlımla konuşuyorum artık napayım bilmiyorum çalıştım kasiyerlik de yaptım AMA çalışınca nişanlım çok kıskanc gercekten cok sorunlar yaşıyorum devlet dışı çalışmama izin vermiyor dört gözle atama bekliyorum bn şu gençlik yıllarım da aynı ewde oturmak istemiyorum hele bu kvyle bilmiyorum ama hersey ilk senede belli olacak inşallah giderler ewleri ne bizede huzur verirler
Aşk olmasa da nasipse olacagi varsa bi şekilde oluyo , ben napiyorum demeye kalmadan bi bakıyosun ki hayal etmedigin hayatin icindesinÇok zor. Neden kabul ettin? Çok mu aşıksın
Napmaliyim canım sen akıl ver çok guzel yazmışsin haklısın da bn ayıp olur kötülük olmasin derken durum bu şimdi napayım. Durumları yok yeni ew döşeseler olan benim nisanlima oluyo arada kalıyo bnde ayrı ewi baştan beri istiyorum gerçekten canım çok sıkkınNe kadar inandırıcı şu söz?
Bide 1 yıl bekleriz çıkmazlarsa ayrı eve çıkarız demiş bunun Türkçe meali: ev annemlerin ne zaman gidecekleri belli değil demek. 1 yıl az süre mi arkadaşım rahat rahat takılamıcaksın evinde koltuğunda uzanamıcaksın bile kendi düzenin olmycak. Ama nasıl olsa nişanlın hiç üzmüyor seni dimi sende seviyorsun buda senin cevabın herkese bunu söylüyorsun hakkında hayırlısı öyleyse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?