Kayınvalidemle Başım Dertte...

Kv klasik kv ama sizin tavrınız hoş değil.
Evinize davet ettiğiniz insana kapı kilitlemek,
bayram sabahı yüzüne bakmamak,
hiç konuşmamak bana göre abartılı ve
agresif tepkiler.
Bu kv'ye mesafe koymak/ayar vermek değil saygısızlık bana göre.
Eşiniz hiç tepki vermeden, bayram günü kapıdan uğurlayıp gönderdi mi annesini?
Eğer öyleyse buna da ayrı şaşırırım.

Anlayamadim, sen o evin hizmeyçisimisin? Ne demek esime is buyuruyor? Ee evet, buyursun, ev işi sadece kadinin olmamali.

Yoksa pipili olunca bulasik makinesi calistirilamiyormu? Kendi annen ayni tepkiyi verse normal bulurdun, ne güzel, evi benimsemis derdin.

Baze gelinler ile cidden bas edilemiyor. Kv'deye acidim.

Abartmiyor musunuz? Alti ustu makinayi calistir demiş ustelik size degil eşinize demiş.
Benim kvde de bisey isteyecekse oğluna iş buyurur bana değil. Size dese daha mi iyiydi anlamadim. Bazilari kalan bulaşiktan rahatsiz olur, agzini tutamamiştir işte.

Şu "evin hanimiyim" modunda her işi ben yapmaliyim, mutfagima eşim dahi giremez kafalarinda bir insan misiniz yoksa? 😂😂 Anlamadim neye bu tepkiler.
Beni yok saymasına... O yapmıyor sen yap tavrına... Ev benim... Ele geçirdim,sen kim oluyorsun tavrına... 😂

Selam... K.v ile başlangıçta iyiydik. Ama gittikçe iki oğluna da otorite uygulayan,kontrolcü bir kadın old gördüm. Mesafe geliştirmeye çalıştım. Ama neredeyse her görüştüğümüzde laf sokmaya devam etti... Yalniz yaşıyor,bir oğlu yurtdışında. Eşi de yeni vefat etti. Biz evlenmeden 2 ay önce.Eşimle yakın ev tuttuk... Yardımcı olmaya çalışıyoruz vs... En son bayram sebebiyle corona old halde evime davet ettim,yalnız kalmasın bayramda diye. Eve geldi... Başlangıçta benden çekiniyordu ama yavaş yavaş açılmaya başladı. İftara kadar eşimle sabahtan onun için hazırlık yapmaya başladık. Laf etmesin diye günler öncesinden temizlikler... Ellerim tahriş oldu. Bir rahatsızlığım var. Buna rağmen. Her neyse... Bizim kontrol hastası k.v sadece bir gün dayandı. İftar sonrası bitap düşmüşüm bulaşıkları bıraktım... Çay,kahve keyfi yapıyoruz. Mutfağa girip çıkmaya başladı. 2 dk sonra eşime bulaşık makinesini çalıştır oğlum,dedi. Benim şarteller attı. Baktım karışmaya başlayacak her şeye... Sırf tavır koymak adına... Mutfağa girdim,kapıyı kilitledim. İş yapmaya başladım. Sabah da kalkınca asla konuşmadım bayram olmasına rağmen... Ben yokmuşum gibi davranıp eşime iş buyurduğu için... Sonra da sofrayı toplayıp başka odaya girdim. Gitmesini bekledim. Ve gitti.... Birazcık yüz bulunca her şeye karışan bir kadın... Eşime nasıl davranmam konusunda bile yorum yapıyor... Daha bir sürü şey...

Mutfağa girip kapıyı kilitlediğinizi okuyunca saçmaladığınızı farkettim hele evinize çağırdığınız halde bayramlaşmadığınızı görünce afalladım,bi de arayıp küfredin tüy dikin mevzu kapansın. Belki hırsınız geçer.

Beni yok saymasına... O yapmıyor sen yap tavrına... Ev benim... Ele geçirdim,sen kim oluyorsun tavrına... 😂
Tabii canim bir laftan ne çok çıkarım yapmışsınız. Eminim bütün bunları hesap ederek söylemiştir. Hatta söyleyeceği cümleyi kurmadan önce baya düşünmüştür. Bir lafla nasıl anlatabilirim bütün tavirlarimi diye.

Siz varken nasıl eşinize iş buyurur kayinvalideniz, inanamıyorum büyük hakaret.
Bir evde iş buyurulacaksa o kadın olmalı elbette, eski köye yeni adet getirmesin kayinvalideniz.

Kadını çağıran siz, bir telaş elleriniz tahriş olana kadar temizlik yapan siz. Kadın mutfağa girdi diye, kapıyı kitleyip bayram günü yüzüne bakmayan siz, kötü olan kayinvalide. Peki.

Evin sahibi gibi olmasınlar ama eşin anne babasını da el gibi görmeyin şu evlerde göreceksiniz de çağırmayın lütfeder gibi boş yere.

Üzüldüm halinize. Kadin makinayi calistir dedi diye saray entrikalari kurmuşsunuz kafanizda. 😂😂😂 Komik ayni zamanda.
Oğlum boşa sen bunu demek istedi kadın belkıde biz nerden bilelim konu sahibi bilir

O değilde keşke hiç cagirmasaydiniz
Bayram günü insan evden öyle gönderilmez
Yazık ınsanlık bitmiş

Konuyu okuyunca çok üzüldüm. Kadının huyunu bilerek evinize davet etmişsiniz. Kadın belli ki dağınıklıktan rahatsız oluyor, dayanamamış oğluna demiş. Siz de BAYRAM sabahı kadının yüzüne bile bakmadan evden kovmaktan beter etmişsiniz. Umarım siz ilerde mükemmel bir kayınvalide olursunuz.

Hiç bir şekilde haklı bulmadım sizi. Kendi annenize birinin böyle davrandığını düşünün ya da yaşlandığınızda size böyle davranıldığını. Çok yanlış, çok ayıp. İnsan evindeki misafire bu şekilde davranmamalı. İnsanız, konuşma yeteneğimiz var.
Misafir olan da düşünüp kafa yormasın bence ev sahibinin işine. Birazda tutsunlar kv ler de kendilerini, her olması istedikleri şeyi, her düşündüklerini dile getirip huzursuz etmesinler kimseyi.
Gelin davet etmiş çağırmış otur işte keyfini çıkar. isterse sabah yapsın isterse gece işini.

Konu sahibinin kızdığı nokta eşine söylemesi değil; evin düzenini kendince kontrol altına almaya çalışması. Bu konuda haklı. Ancak o anda düzgün bir şekilde tepkisini koymayıp, sonrasında soğuk davranıp surat asması bana doğru gelmedi.
Katılıyorum

Back
X