Kayınvalidemle Başım Dertte...

Siz biraz titizlik takıntılı biri olabilir misiniz? Hani şu kimsenin yaptığı işi beğenmeyenlerden.
Rahat olunuz efendim. Ev işi sadece kadının görevi değil. Böyle kendinize eziyet ediyorsunuz. Kaynananız biraz vurdumduymazlıkla biraz da alttan alttan yumuşak şekilde laf dokundurmakla baş edilebilecek biri. Kapı baca kilitlemek gibi pasif agresif davranışlarla ancak siz kötü olursunuz.

Esiniz sizin bu davranışınıza tepkisiz kalıyorsa onada yazıklar olsun. Sizin evinize gidende kabahat. Herşeyin bir adabı vardır. Kadin eşini kaybetmiş. Belki kendine bir uğraş arıyordur. Baktınız fazla karışıyor pasif agresif bir şekilde abartmak yerinw iletişim kurabilirdiniz. Ama yok. Çocukça hareketler lazım illaha. Sizden gelecek "iyilik ve yardım" Allahtan gelsin. Ne diyelim

Konu sahibinin kızdığı nokta eşine söylemesi değil; evin düzenini kendince kontrol altına almaya çalışması. Bu konuda haklı. Ancak o anda düzgün bir şekilde tepkisini koymayıp, sonrasında soğuk davranıp surat asması bana doğru gelmedi.
Aynen öyle. Diğer eltim de çok mesafeli... Biz çok yakınız diye bize kontrol uyguluyor. Eğer böyle yapmasaydım,en ufak bir şeyde üzmeye ve yormaya devam edecekti....

Misafir olan da düşünüp kafa yormasın bence ev sahibinin işine. Birazda tutsunlar kv ler de kendilerini, her olması istedikleri şeyi, her düşündüklerini dile getirip huzursuz etmesinler kimseyi.
Gelin davet etmiş çağırmış otur işte keyfini çıkar. isterse sabah yapsın isterse gece işini.

Karşıdaki insan bir anne, bir büyük. Bu şekilde saygısızca tepki vermenin hiç bir açıklaması olamaz. Annesini o şekilde evinden gönderen evlada da yazıklar olsun.

Esiniz sizin bu davranışınıza tepkisiz kalıyorsa onada yazıklar olsun. Sizin evinize gidende kabahat. Herşeyin bir adabı vardır. Kadin eşini kaybetmiş. Belki kendine bir uğraş arıyordur. Baktınız fazla karışıyor pasif agresif bir şekilde abartmak yerinw iletişim kurabilirdiniz. Ama yok. Çocukça hareketler lazım illaha. Sizden gelecek "iyilik ve yardım" Allahtan gelsin. Ne diyelim
Iletişim kurunca da karışmaya devam eden birisi... Fazlaca kurnaz.

Oğlum boşa sen bunu demek istedi kadın belkıde biz nerden bilelim konu sahibi bilir

O değilde keşke hiç cagirmasaydiniz
Bayram günü insan evden öyle gönderilmez
Yazık ınsanlık bitmiş

Tabi makinayi calistirmiyorsa bir kadin başka neye yarar ki boşa bunu demektir bu. 😆

Mutfaklaaar sizin kalelerinizdir iyi savununuz. O mutfağa asma kilitte taktir konu sahibi oyle ufak tefek kilitle olmaz o.

Aynen öyle. Diğer eltim de çok mesafeli... Biz çok yakınız diye bize kontrol uyguluyor. Eğer böyle yapmasaydım,en ufak bir şeyde üzmeye ve yormaya devam edecekti....
Yoruldunuz ve üzüldünüz demek bu tavra.

Şu kadar meseleye daralan, bunalan, kapı kitleyen insanlar gerçek sorunlarla nasıl başa çıkıyor acaba çok merak ediyorum.

Oh be bir laf söyledi diye vur kapıyı iş yap :işsiz: tavrın çok yanlış heleki bayram zamanı küslerin barışma gününde böyle yapman çok kırıcı:KK12: gün gelir o çarptığın kapının sapı elinde kalır :KK15: madem bir hayır yapmışın tam yapsaydın . Kayınvalideninde yaşlılığına veriyom hoş değil söylediği :duduk: onuda anlayın hayat arkadaşı yok yanlız başına günah ya 😐 ah almayın derim

Karşıdaki insan bir anne, bir büyük. Bu şekilde saygısızca tepki vermenin hiç bir açıklaması olamaz. Annesini o şekilde evinden gönderen evlada da yazıklar olsun.
Tepkisi yanlış ama bir insan anne diye hatta büyük diye de her yaptığı idare edilecek diye birşey yok büyüklerde nasıl hareket etmesi ne konuşması gerektiğini düşünüp, bilmeli.

Yoruldunuz ve üzüldünüz bu tavra.

Şu kadar meseleye daralan bunalan kapı kitleyen insanlar gerçek sorunlarla nasıl başa çıkıyor acaba çok merak ediyorum.
Meme kanseri tedavisi gördüm. Kolum şişiyor. Bunu biliyor. O kadar çok çaba sarfettim ki onun için... Bunları bilmesine rağmen her seferinde beni yok sayıp... Eşimi kullanıyor. Tavrım kaba ama inceliği anlamayacak kadar vurdumduymaz bir kadın...

Ama keşke "Anne siz bulaşığı düşünmeyin. Biz uygun bir zamanda hallederiz" diyerek kibarca tavrınızı koysaydınız. Tepkinizi dile getirmediğiniz için o tavırları neden yaptığınızı anlamamış bile olabilir. Haklı iken haksız duruma düşmüşsünüz. Bayram günü ayıp olmuş.

Herseyi gectim, bayram sabahi yanina girmedim gitmesini bekledim oda gitti demissiniz, bayram nicin var hanimefendi hic düsündünüzmü? Üstelik bunu esinizin,hayat arkadasinizin annesine yapmissiniz.
Kayinvalideniz adina büyük hakaret saygisizlik bayram sabahi evden böyle cikip gitmek.
2 saniye gözlerinizi kapatin ve ayni hakareti kendinizin yasadigini düsünün nasil hissederdiniz?

Kvalideniz belki de bütün gün hazırlık yapmışlar ben de bulaşıkları yerleştireyim bir işe yarayayım kafasıyla yaptı. Siz içindekini bilebilir misiniz? Biraz iyi tarafından bakın, neden hemen sizi yok saydığı, o yapmıyor sen yap tavrı olduğu aklınıza geliyor. Bence asıl kaynanalık direk size bulaşık makinesini çalıştır deseydi olurdu. Ya da kızım çay kahve içmeden önce bulaşıkları yerleştir deseydi ne bu mutfağın hali deseydi vs vs. Biraz sakin olun bence. Olumlu düşünün.

Tepkisi yanlış ama bir insan anne diye hatta büyük diye de her yaptığı idare edilecek diye birşey yok büyüklerde nasıl hareket etmesi ne konuşması gerektiğini düşünüp, bilmeli.
Kadının yaptığı korkunç bir şey evet haklısınız. Bir anne nasıl oğluna bulaşık makinesini çalıştır der. Aslında kellesi vurulurdu eski zamanda olsa. Dua etsin bu zamanda kaynana olmuş.

Umarım konu sahibi gibi bir gelininiz olur, en ufak hatanızda, en küçük lafınızda ortalığı yıkmasını haklı görürsünüz. Hepimiz bir gün yaşlanacağız.

Tabi makinayi calistirmiyorsa bir kadin başka neye yarar ki boşa bunu demektir bu. 😆

Mutfaklaaar sizin kalelerinizdir iyi savununuz. O mutfağa asma kilitte taktir konu sahibi oyle ufak tefek kilitle olmaz o.
Demek ki konu sahibi bütün evin hakimi benim benden habersiz bir düğmeye basılamaz ne de olsa bunlar kadının görevi kadın başka ne işe yarar 😂

Meme kanseri tedavisi gördüm. Kolum şişiyor. Bunu biliyor. O kadar çok çaba sarfettim ki onun için... Bunları bilmesine rağmen her seferinde beni yok sayıp... Eşimi kullanıyor. Tavrım kaba ama inceliği anlamayacak kadar vurdumduymaz bir kadın...
Geçmiş olsun.
Madem rahatsızsiniz kendinizi yormayın ekstra hanımefendi. Olduğu kadarını yapın.

Kayınvalidenizin yaptığını yok sayma olarak görmek ise sizin tercihiniz. Kadın oğlundan birşey istemiş, mutfağı toplamış, toplamasa yardim etmemis olacak.
Madem kolunuz şişiyor bırakın yardım etsin niye hayatı zorlaştıyorsunuz kendinize ?

Back
X