Kv kötü niyetli olabilir, laf sokuyor olabilir, lafları can acıtabilir. Bunlar evlenmeme sebebi değildir. Bir çok kv bu şekilde çünkü, evlenecek erkek kalmaz herkese onları elersek. Evet eşinize/nişanlınıza senin annem bana şunu dedi, senin annem bana şunu yaptı, senin annen kötü deyip durursanız o da size kızacak. Bu da evlenmeme sebebi değil. Çünkü kimse ne kadar kötü de olsa annesine sürekli sürekli kötü şeyler söylenip durulmasına katlanamaz, kadın ve ya erkek farketmez. Bazıları bir iki kez bile olsa kötü şeyler söylenilmesine katlanamaz, bu da evlenmeme sebebi değil.
Evlenmeme sebebi olan şey, bana göre, kv bu huzursuzlukları yaptığında sizin hayatınızı değiştirecek kararları etkileyebiliyor mu? Kv istedi, laf soktu, nazlandı, ağladı diye nişanlınız/eşiniz oturacağınız evi ona göre ayarlıyor mu, eşyalarınıza ona göre karar veriliyor mu, çocuğunuzun ismi ona göre belirleniyor mu, sizden hizmetçilik yapmanız (kültüre göre değişir, bazı gelinler için sorun yoktur, onlar için bu madde önemli değil), misafirlere servis yapmanız vs. bekleniyor mu, işte bunlar önemli olanlar. Kv sizin beğendiğiniz gelinliği beğenmedi mesela, laf soktu kızımınki daha güzeldi dedi. Bunun sonucunda ne oldu? Nişanlınız hadi başka bakalım mı dedi, yoksa ona bakmaya devam mı ettiniz o bir şey dememiş gibi? Bu gibi şeylerde dikkat edin derim. Nişanlınız onun ağzına göre karar veriyor mu?
Peki gerisi, evlenmeme sebebi olmayacak olan şeyler nasıl hallolur diyorsanız, benim tavsiyem kv ile eşiniz yanınızda değilken pek bir araya gelmeyin, muhabbet etmeyin. Onunla özellikle de az görüşecekseniz, ya da sadece arada akşam oturmalarına gidecekseniz samimi muhabbetler kurmaya falan çalışmayın. O yine size laf sokacak. Duymayın, cevap verebilirsiniz tamamen susmak da ezik gösteriyor daha çok üstünüze gelmesine sebep olabilir ama hiç bir şekilde eşinizin "anneme bunu nasıl dersin" diyebileceği şekilde saygısız bir şey söylemeyin. Asla. Çünkü o anda onun söyledikleri tamamen unutulur sadece sizin söylediğiniz şey havada kalır, sadece o hatırlanır. Onun yerine onun ne dediğine önem vermediğinizi belirtecek şekilde davranın. Siz takmadıkça o delirecek, delirdikçe daha büyük laflar etmeye başlayacak. Eşiniz de bu arada hep yanınızda olacağı için ona patlayacak. Kvniz niyetine göre ve sadece huysuz bir yaşlı teyze olması ya da gerçekten de kötü bir kadın olması ihtimaline göre ya kendini geri çekecek, zamanla aranız düzelecek kendiliğinden, ya da iyice ileri gidecek ipler kopacak.
Bunların hepsi sizin olgun davranabilmenize bağlı.
Ama nişanlınızdan onun kötü bir insan olduğuna dair boşuna onay beklemeyin. Aksine "sonuçta yaşlı kadın, niyeti kötü değil" diyen hep siz olun. Bunu söylerken sesinizden kırılmış olduğunuz belli olsun, sonuçta kırıldınız çünkü, dürüst davranmamazlık etmeyin, ama ağzınızdan bu kırgınlığınızın çıkmasına hiç gerek yok. Nişanlınızın elinde de annesini değiştirecek bir sihirli değnek yok.