kayınvalidemle nasıl başederim:( huzurum bozuldu...

BenFeriha

uyku sakin bir liman...
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
1.989
8
66
Diğer
Merhaba arkadaşlar,
Ben 23 yaşında 2 aylık evliyim. Eşimle 7 yıl boyunca görüştük severek evlendik. Benim şu anda kayınvalidem ile ilgili sorunlarım var maalesef… Bu durum eşimle olan ilişkimi kötü yönde etkiliyor. Kayınvalidem çok baskın bir karakter. Bende sessizimdir kimseyi kırmak saygısızlık etmek istemem. Cevap ta veremem aklıma gelmez zaten o an sonradan düşünür kendi kendimi yerim… Bu huyumu hiç sevmiyorum. Gerektiğine nazikçe cevap vermek gerekiyor yerine göre. Biz nişanlanana kadar kayınvalidem bana adeta aşıktı çok severdi. Ama nişandan itibaren herşey yavaş yavaş değişti düğünden sonra iyice koptu… herşeyi o yönetmek istiyor. Ben ne dersem herkes onu yapsın istiyor ve bunu da sinsice yapıyor. Müthiş sinirleniyorum. Köyde oturuyor adetleri çok ağır. Ben de çalışıyorum ayak uyduramam ayrıca da sevmiyorum… Ben bütün altınlarımı incilerimi takayım her parmağımı yüzüklerle doldurup onunla gezmelere gideyim düğünlerde öyle gideyim istiyor. Arkadaşlar üniversite mezunuyum belli bir tarzım var hepsi bir yana is-te-mi-yo-rum. Bu yetmez mi? Ben onu kırmamak adına yakın akraba düğünlerinde köydeki bazı yerlerde yapılması gerektiği gibi onun istediği gibi yaptım herşeyi altınları da taktım rahatsısz olsamda şalvarda giydim anlatabiliyor muyum daha bir sürü şey… sırf o mutlu olsun kırılmasın eşimde huzursuz olmasın diye. Peki kıymet bildi mi? HAYIR. Eşimi de anneme karşı özellikle dolduruyor sürekli. Ve çok bencil her zaman sürekli gezer tozar evde bulamazsın ne zaman gitsen de hastadır. Eşime sürekli dert yanar. Offf içim şişti artık uzun bi süre görmek bile istemiyorum ama maalesef bu akşam oraya gidiyoruz konudan konuya atladım belki kusuruma bakmayın ama çok sıkkın canım bir sürü anlatılacak şey var ve hepsini içime atıyorum anlatamıyorum kimseye

Son düzenleme:
Aynı kaynanamın huyları ya. Üzme kendini bende aynı senin gibiyim sessizim cevapta veremem içime atar dururm benimde içim şişti malesef benim bide çocuğum var. Eşimde hep annesinden yanadır. Boşuna dememişler kaynananın en iyisi cennete kambur girermiş diye nereye kadar çekicez bilmiyorum ((

yaptığınız ya da yapacağınız şey sizi çok mutsuz edecekse yapmayın arkadaşım. ama sadece olayı güç savaşı olarak görüyorsanız yanlış yapıyorsunuz derim. yalın gerçeklik çoğu zaman olayı çözer. ben altın takmaktan hoşlanmıyorum deyin kesin. ben olsam köy yerinde şalvar giymekten rahatsız olmam. köylüler kendilerini benimseyenleri severler çünkü. ama çok mutsuz oluyorsanız ben böyleyim deyin ya da demeyin istediğiniz gibi davranın. ayrıca iki kişinin ilişkisi arasına hiç girmeyin derim. bu anneniz kocanız olur, kocanız annesi olur, ya da anneniz ve kaynananız olur. yorum yapmayın bırakın onlar birbirlerini kendileri tanısın anlasın. anlamıyorlarsa da o sizin değil onların sorunu. size şikayet eden olursa da ben karışamam deyin kesin. ben hep öyle yaptım ve zararını görmedim:) kimse arasında köprü olamam ezilemem kafa yoramam dedim ve herkes kabullendi:) mutluluklar dilerim

cnm içine atma sakın kibarca cvbını ver..
allahtan ayrıymışsın.
bılezık takma bızded var duugnlerde.
gercı ben sevdıgım için takarım.

yengem sevmez.
ilk zamanlar bızde var dıye annem kızım istersen sende tak dedi bı kaç kere.
yengem istemeye istemeye taktığı anlasıldı.
ama ben sevmıyorum takamam deseydı zorla takıcak degıldık ona.

yanı ınsanın kendını ıfade etmesı gerekıyo.
bilezık takmak şalvar gıymek çokta önemli bı sorun değil bence...
bıde Allahtan ayrıymışsın.
mesafenı koyarsın..her zaman gıtmessin. olur biter.baska yapacak bişey yok.

canım ne güzel anlamışsınız siz baştan söyleseymişte zorlamazmışsınız.... ama benim kayınvalidem emrivaki yapıyor. ben kaç kez söyledim sevmediğimi ama özellikle eşim yanımdayken söylüyor... anlamıyorummmm:44:

aslında ben de sevmediğim şeyleri yaparken rahatsız olmadım başlarda insanları mutlu etmek güzel bir şey sonuçta onun da tek oğlu alıştığı özendiği şeyler var bu yaşından sonra onu değiştirmeye kalkmak saçmalık olur ama beni kıran şey emrivaki yapması ve benim sevmediğimi bildiği halde ısrarcı olması birde eşimin yanında nisbeten yapıyr umarım doğru ifade edebilmişimdir...

hahah ne güzel demişler aslında o da var tabi erkekler annelerinin yanlışlarını da asla kabullenemiyor...

evlenmeden önce de çeyiz asma istemedim mesela... çalışıyorum kullanacağım şekilde yerleştirelim görmek isteyenler için de bir ik ay sonra hazırlanır güzel bir mevlit okuturum hem herkes gelir hem ev içinde iyi olur diye düşündüm ama..... evimi hala toparlayamadım artık yorgunluktan düşüp bayılıcam bi yerlerde.... bi de ev de hala eksikler var hergün bir usta bir iş bunaldım çok ... hala bi keyif yapamadım evimde biliyo musnuz zaten ilk 1 ay da balayı dönüşü onlarda kaldık onun psikolojisini atamadım hala üzerimden...

Canım yavaş yavaş olacak..

Yapmaya yapmaya kayınvalideni alıştıracaksın..

Bak şimdi köye gidiyormuşsunuz bunları denemek için güzel bir fırsat..

Şimdiye kadar yaptıklarının % 50'sini yap bu defa..

Altınları takma,alerji yapıyor de,çok sıcak takamıycam de..

Onunla gezmeye bi gidersen bi gitme..Yavaş yavaş alışsın..

Yapmayınca kırılıyor,diyorsun..Bırak kırılsın..

Bazen insanların kırılmaları da gerekir

offf....daha çok yenisin canım
ilk zamanlarda kaynana çok batar gözeeeee
sadece sana tavsiyem çok yüz göz olma önüne geçilmiyor sonradan
alışınca hiç vazgecmeyecektir...

bugün çok neşeli olup eski herşeyi unutmak istiyorum güzel bi gün olsun eşimde mutlu olsun... bi vesile olacak yazdıklarınızda teşekkür ederim hoşgörülü olmak her zaman her zaman güzel sonuçlar verir ama işte stres yorgunluklar bazen tahammülü azaltıyor kırıldığı zamanda hemen ağlayıp hasta oluyor bire bin katıp ortalığı velveleye veriyor ama hep mazlum rolünde... halbuki ortalığı karıştıran hep o ama... alışamdım hala bu durumlara... eşimin ablasını Allah biliyor çok severim çok temiz kalplidir eşi de aynı şekilde ama bir mal mülk dolamış diline sürekli bunları biizm aramıza sokuyor mesela.. bize ev alındı evlenirken ben mesela evden bahsedeyim hemen ay ablana da alsaydık bitane ona da alıcam ama kesin şimdi bidaha para gelsin size bişi yok onlara alıcam ... ya da işte sürekli enişteyi över onlara biz hiç yardım etmiyoruz kendileri yapıyo çıldırıyorum para pul benim zerre kadar umrumda değil sormuyorum da bilmiyorum keşke allah nasip etse de hemen bugün alınsa herşeyleri benden iyi olsa inan hiçç umrumda değil mutlu olurum ama o sürekli bunları konuşup ne bilim rahatsız oluyorum çok mu büyütüyorum bilmiyorum ama sanki ben bişi diyomuşum kıskanıyomuşum gibi allah biliyo zerre kadar kıskanmam onlar ii olsun ben mutlu olurum... kafam çok doldu artık

offf....daha çok yenisin canım
ilk zamanlarda kaynana çok batar gözeeeee
sadece sana tavsiyem çok yüz göz olma önüne geçilmiyor sonradan
alışınca hiç vazgecmeyecektir...

sanırım en baştan tavır koymak gerekiyor... ben bundan sonrası için öyle yapmak istiyorum hayırlısı bakalım... pek umudum yok ama :44:

Canım büyütmüyorsun,abartmıyorsun da..Bunlar hepimizin rahatsız olduğu şeyler..

Eşimin ailesinin para pul konuşması beni de rahatsız ediyor..Paraya tapıyorlar adeta..

Para mabud,bankalar mabed onlar için neredeyse..

Sen kendi küçük ailene bak şimdilik..Birikimlerinizi yapmaya çalışın..

Bu düşündüklerini doğru kelimeler seçerek eşine de anlat..Daha çok yenisiniz,zamanla anlayacaktır..

Ayrıca her kavga gürültüde kayınvalidelerin bayılıp hastalanması çok olağan bir numaradır canım,bak bizler buna alıştık..

Bir zaman sonra bu numaralar eşine de sökmemeye başlayacak,korkun olmasın.

Sen sadece eşine ne düşündüğünü doğru şekilde ifade et ve yapmak istemediklerin konusunda kesinlikle bilgi sahibi olsun..

ya çok yanlız hissediyordum kimseye de anlatamıyorum ya bunları... ohhh yemin ederim hafifledim biraz... yanlız olmadığını bilmek ve üstelik hepsinin geçtiğini duymak çokk ii geldi teşekkürler

benim k.validemde öyleydi, sonra galiba eşim konuştu anne takmak istemiyorsa söyleme diye, şimdi bişey deemiyor, canım şalvar falan nerelisin sen? bizim ordada vardırda

benim k.validemde öyleydi, sonra galiba eşim konuştu anne takmak istemiyorsa söyleme diye, şimdi bişey deemiyor, canım şalvar falan nerelisin sen? Bizim ordada vardırda

bursalıyım .... çok ayrıntı vermim de ahhh keke benim eşimde yapsa öle bişi aslında işte birazda benim hatam anlatmıyorum üzülmesin die onun da annesi görse de pek bişi diyemiyo anlıyorum onu da ama olan bana oluyo işte böyle sinirden :S

Son düzenleme:
cnm arkadaslar doğru soyluyor
yavaş yavaş alıştır bir iki bir iki.
yoksa ilerde önüne gecemessin.
o anlattıgın kayınvalıde numaralrı herkeste var merak etme.
biz herşeye alıştık.
sen daha yolun basındasın.
mesafe koyabılırısn.
ben aynı evdeyım mesafe koyamıyorum ama sen koyarsın.
sık gıtmek ıstemıyorsan azaltırsın bahane uydurursun.
arkadasın dedıgı gıbı alerjı yapıyo de. bısey de.
onlar alısır sonra senın dedıklerıne.

içinde asla bırıktırme.
cvbını ver herşeye sakınce.
eşinede şikayet eder gibi degılde sakınce anlat espriye vurarak bazı seyleri..

nasıl bir dünya anlamadım bazı gelinler var kaynanayı beğenmez aşalar elini bi işe sürmez kaynana etrafında dört döner
bazılarıda var aman kırılmasın aman anne falan bundada kaynana dediğim dedik bi tip olur
ben bunu çözdüm galiba...
herşeyin başı koca yani eş ailesini gerektiğinde susturabilip sizi savunuyosa kaynanada hepside size mesafeli davranır
ama arkanda koca yoksa sözleri geçiyosa ogullarına işte ozaman sizide ezmeye başlıyolar

yeni evlenenlere yada evlenecek olanlara tavsiye
asla siz karşı taraftaki aileyi muhatap almayın seviyeli olun
her kararınızı oğulları açıklasın siz hiççç karışmayın
gidecek gelecek vakitleri ogulları söylesinnn ozaman siz hep iyi gelin olursunuz
tabi önce sizi dinleyecek bi koca bulmak lazım

Merhaba

İlk aklıma gelen,en baştan hiiç fedakarlık yapmamanız gerektiğiydi açıkcası. Siz o istedi diye takıp,takıştırıp düğüne gidince,şalvar giyince,yapabileceğinizi anladı. Şimdi yapmayınca ne değişti diye düşünecek. En nefret ettiğim insan tipidir "dostlar alışverişte görsün" modeli...

Ben de de var bu modelden. Nişanlıyken bana iğrenç,sarı uzun bir bluz ile aynı iğrençlikte bir etek almıştı. Asla tarzım değil ve ayrıca ben etek giymem. Ama onun vermek istediği mesaj bundan sonra böyle olmalısın dı. Ben de dedim ki "annecim teşekkür ederim,zahmet etmişsiniz ama ben sarı rengi hiç sevmem ve zaten etek de giymem. Birbirimizi tanıyana kadar bana hediye alacağınız zaman birlikte seçelim". Herkes geliniyle düğüne falan gidiyor dedi. Ben de onların gelinlerinin daha önemli işleri yok demek ki ben çok yoğunum dedim. Burdan çok katı görünebilir ama eğer böyle yapmasaydım istediği gelin modelini yaratırdı benim üzerimde. Tabi dibdibe olmamamızın faydası çok büyük. Uzakta yaşama şansınız varsa daha ekarte edilebiliyor bu tip girişimler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…