Merhaba arkadaşlar,
Ben 23 yaşında 2 aylık evliyim. Eşimle 7 yıl boyunca görüştük severek evlendik. Benim şu anda kayınvalidem ile ilgili sorunlarım var maalesef… Bu durum eşimle olan ilişkimi kötü yönde etkiliyor. Kayınvalidem çok baskın bir karakter. Bende sessizimdir kimseyi kırmak saygısızlık etmek istemem. Cevap ta veremem aklıma gelmez zaten o an sonradan düşünür kendi kendimi yerim… Bu huyumu hiç sevmiyorum. Gerektiğine nazikçe cevap vermek gerekiyor yerine göre. Biz nişanlanana kadar kayınvalidem bana adeta aşıktı çok severdi. Ama nişandan itibaren herşey yavaş yavaş değişti düğünden sonra iyice koptu… herşeyi o yönetmek istiyor. Ben ne dersem herkes onu yapsın istiyor ve bunu da sinsice yapıyor. Müthiş sinirleniyorum. Köyde oturuyor adetleri çok ağır. Ben de çalışıyorum ayak uyduramam ayrıca da sevmiyorum… Ben bütün altınlarımı incilerimi takayım her parmağımı yüzüklerle doldurup onunla gezmelere gideyim düğünlerde öyle gideyim istiyor. Arkadaşlar üniversite mezunuyum belli bir tarzım var hepsi bir yana is-te-mi-yo-rum. Bu yetmez mi? Ben onu kırmamak adına yakın akraba düğünlerinde köydeki bazı yerlerde yapılması gerektiği gibi onun istediği gibi yaptım herşeyi altınları da taktım rahatsısz olsamda şalvarda giydim anlatabiliyor muyum daha bir sürü şey… sırf o mutlu olsun kırılmasın eşimde huzursuz olmasın diye. Peki kıymet bildi mi? HAYIR. Eşimi de anneme karşı özellikle dolduruyor sürekli. Ve çok bencil her zaman sürekli gezer tozar evde bulamazsın ne zaman gitsen de hastadır. Eşime sürekli dert yanar. Offf içim şişti artık uzun bi süre görmek bile istemiyorum ama maalesef bu akşam oraya gidiyoruz konudan konuya atladım belki kusuruma bakmayın ama çok sıkkın canım bir sürü anlatılacak şey var ve hepsini içime atıyorum anlatamıyorum kimseye
aynı kayınvalidemi anlatmışsın cnm tabi bi kısmı böyle benimki seninkide beter napayım yapıcak bişey yok o kötü karakterde bi insan ama ben iyi olarak onları utandırmaya çalısıyorum.....sakın cicim aylarını bunlara kafanı takıpta böyle geçirme,çalışıyosun ayakların üzerinde duruyosun mesafeni koy boyun eyme,eşinle mutlu olmaya bak .....allah hepimize peygamber sabrı versin...
mesafe koy sakın yüz verme bende 23 yaşındayım ve üniv öğrencisiyim senin kayınvalidenin yaptıklarını bana benimkisi nişanlıyken yapmaya çalıştı aynı senn kayınvaliden gibi hiç evde durmazsağolsun nişanlım bana bırakmadan annesinin huyunu bildiği için yapıştırır cevabı yani canım eşin seni savunuyorsa yapıştır cevabını kendini üzme yok annesine söz söylediğinde bozuluyosa öyle erkekler daha çoktur sende ona göre eşin olmadan söyle söyleyeceğini ama güzel günlerinide eşinin annesi için mahfetme
aslında ben de sevmediğim şeyleri yaparken rahatsız olmadım başlarda insanları mutlu etmek güzel bir şey sonuçta onun da tek oğlu alıştığı özendiği şeyler var bu yaşından sonra onu değiştirmeye kalkmak saçmalık olur ama beni kıran şey emrivaki yapması ve benim sevmediğimi bildiği halde ısrarcı olması birde eşimin yanında nisbeten yapıyr umarım doğru ifade edebilmişimdir...
Hemen hemen bütün kayınvalidelerin karekteristik özelliği bazı istisnalar hariç dediğim dedik Benim de eşim 3 evin bir oğlu genel de eşlerin yanında kibarca söylüyorlar eşler yanımızdan gidince kaba saba sözlerle ifade ediyorlar.Ne sen onu, ne de o seni değiştirebilir, herkesin bir yetiştirilme tarzı ve düzeni vardır, asla onun dışına çıkamazsın.Yerinde ve zamanında "olur" veyahut "olmaz" demeyi bilirsen, sen rahat ve huzurlu olursun.Değilse eşine, kayınvalide ya da annenle ilgili konuları açıp, söz düellosuna girişirsen mutluluğundan da olursun.
:)
başkası olma kendin ol derler ya aynen o şekil.
Birilerini mutlu edeyim diye onlar kırılmasın diye sevmediğimiz şeyleri yapa yapa. Onların istediği gibi yaşamaya başlıyoruz. Farkındamısınız.
Peki onlar öyle yapıyormu . Yok . Eve en son gelen gelin olduğu için . Evdeki diğerleri gibi davranmasını bekliyorlar. Ama eminim. O evde daha önce yaşayan kızlar oğullar hepsi aynımı değil. Gelinler ne diye kendini kasıyor ki. 5 kardeşin beşi bir değilse. Evdeki bütün gelinler de aynı olamaz. Bunu karşı tarafa kabul ettirmek içinde. Onlar sizden bekliyor diye bişeyleri yapmayın. Sadece istiyorsanız yapın. Ve bunu da hissettirin.
Bir örnek anlatayım. Kvalidemler evde kuskus yapıyorlar. (ki ben ilk defa kuskusu evlendikten sonra yedim desem yeridir.) bir tencereye 10 15 kadar yumurta kırdılar. Ve bulgurmu un mu hatırlamıyorum. Büyük tencerede de yavaş yavaş yumurtayı atarak elleriyle yoğurmaya başladılar. Eltim gülerek yardım istedi. ııııyyy ben ona dokunmam kesinlikle dedim. çok berbat bir görüntüsü vardı. Sonra kvalide ve eltim birlilke yaptılar. Kimsede bana küsmedi surat yapmadı. Ama onları kırmamak için yapsaydım. Bundan sonra her böyle iş olduğunda direk benide almak isteyeceklerdi yanlarına :)
işte çok önemli bunlar ama insan o anda hemen düşünemiyor kipefff istediğimiz gibi yaşayamıyorruz ya sürekli bi kontrol sinir oluyorum...:95:
işte kasmayalım kendimizi. Bence iş kendimizde bitiyor . Tabi arada birde eşimizde :) bitiyor. Ama çook tuaf kvalidesi olan. Gerçekten şirret olanlar için bu dediklerim geçerli değil. Allah böylelerinin yakınlarına yardım etsin :)
cnm benim üzülme. Evliliğin daha çok yeni. Kaynanan da baskın bir karakter olunca kaçınılmaz son yaşadıkların. Benim kayınvalidem de aynı seninki gibi. Hatta daha da beter. Evliliğimin ilk yıllarında yapmadığını bırakmadı. Ama şimdi tam bir kuzu oldu. Neden mi. Ikinci oğlu evlendi. Ve öyle bir gelin verdik rabbim ona. Gördü dünyanın kaç bucak olduğunu. Birbirlerini yiyip duruyorlar. Kaynanam her gün ağlıyormuş gelini yüzünden oh olsun. Artık ben de kıymetlisi oldum. Toz kondurmuyor bana gözbebeğiyim. Biraz sabır arkadaşım. Ve asla kendi kişiliğinden taviz verme. Ne kaynanan için ne de başkaları için kendini değiştirmeye çalışma ...
Merhaba arkadaşlar,
Ben 23 yaşında 2 aylık evliyim. Eşimle 7 yıl boyunca görüştük severek evlendik. Benim şu anda kayınvalidem ile ilgili sorunlarım var maalesef… Bu durum eşimle olan ilişkimi kötü yönde etkiliyor. Kayınvalidem çok baskın bir karakter. Bende sessizimdir kimseyi kırmak saygısızlık etmek istemem. Cevap ta veremem aklıma gelmez zaten o an sonradan düşünür kendi kendimi yerim… Bu huyumu hiç sevmiyorum. Gerektiğine nazikçe cevap vermek gerekiyor yerine göre. Biz nişanlanana kadar kayınvalidem bana adeta aşıktı çok severdi. Ama nişandan itibaren herşey yavaş yavaş değişti düğünden sonra iyice koptu… herşeyi o yönetmek istiyor. Ben ne dersem herkes onu yapsın istiyor ve bunu da sinsice yapıyor. Müthiş sinirleniyorum. Köyde oturuyor adetleri çok ağır. Ben de çalışıyorum ayak uyduramam ayrıca da sevmiyorum… Ben bütün altınlarımı incilerimi takayım her parmağımı yüzüklerle doldurup onunla gezmelere gideyim düğünlerde öyle gideyim istiyor. Arkadaşlar üniversite mezunuyum belli bir tarzım var hepsi bir yana is-te-mi-yo-rum. Bu yetmez mi? Ben onu kırmamak adına yakın akraba düğünlerinde köydeki bazı yerlerde yapılması gerektiği gibi onun istediği gibi yaptım herşeyi altınları da taktım rahatsısz olsamda şalvarda giydim anlatabiliyor muyum daha bir sürü şey… sırf o mutlu olsun kırılmasın eşimde huzursuz olmasın diye. Peki kıymet bildi mi? HAYIR. Eşimi de anneme karşı özellikle dolduruyor sürekli. Ve çok bencil her zaman sürekli gezer tozar evde bulamazsın ne zaman gitsen de hastadır. Eşime sürekli dert yanar. Offf içim şişti artık uzun bi süre görmek bile istemiyorum ama maalesef bu akşam oraya gidiyoruz konudan konuya atladım belki kusuruma bakmayın ama çok sıkkın canım bir sürü anlatılacak şey var ve hepsini içime atıyorum anlatamıyorum kimseye
sanırım en baştan tavır koymak gerekiyor... ben bundan sonrası için öyle yapmak istiyorum hayırlısı bakalım... pek umudum yok ama :44:
baştan ne yaparsan öyle devam ediyo sana acil şekilde mesafeli durmanı, görüşme sıklığını azaltmanı ve her söylediğine cevap vermeyip duymamış gibi yapıp minimum dialog öneririm en azından brz düzelene kdr.daha snra da o şekilde devam eder zaten.başka çözümü yok bu söylediklerinin malesef.
valla benim kayınvalidem iyi ve anlayışlı olduğu halde yinede bilmiyorum k.valideliğin verdği birşey herhalde istiyorki
hep onun dediği olsun,eşine 2 oğluna hep kendi istediğini yaptırmaya çalışıo,yönlendiriyo.bide yakın oturmanın olumsuz tarafı çok.kesinlikle yakın oturmayı tavsiye etmiyorum.k.validem bi yere gideceği zaman eşime telefon açar kocası dururken beni buraya götür şuraya götür die pazar günleri dahi yapar en kızdığım konuda bu.k.pederim olmasa tamam
anlarım ama o evde dururken eşime der beni buraya götür die.bir kere dayanamadım söyledim babam götürsün dedim,o götürmezki dedi.mesela bazı akşamlar çağırır gitmek istemem mesela evde olmak isterim,gelmek istemiyorum da diyemiyorum işim var diyorum sonra yaparsın dio.takılarını tak olayı bizdede var maalesef,önceleri çok yaptı söylendi bende ısrarla sevmiyorum diyorum her defasında.oda gelininin hiç takısı yok derler diyor ne alaka dedim bende başkalarına birşeyleri kanıtlamam mı gerekiyor.bide daha evlendiğimizin ilk ayı başladı kendi akrabalarını her haftasonu bize davet ediyordu,ilk ayımızda eşimle hiç başbaşa haftasonu geçirememiştik.eşime söylediğimde oda sanki ben misafir istemiyorum gibi algılıyordu oysaki alakası yoktu.oysa müdahale etmeseler,karışmasalar daha çok sevilecekler ama farkında değiller sanırım.
Anaammmm aynı eski kaynanam...Bunlar tek tip oluyo sanırım aynı torna makinesinden çıkmış gibi Güzelim bak sana aynı olayları yaşamış hatta sırf eski eşimle kötü olmamak için köye bile yerleşmiş (Ki ben o zamana kadar köy nedir bilmezdim) biri olarak söyleyeyim sana benden abla nasihatı sakın dediklerini yapma..Tepene çıkardınmı daha fazlasını ister bu tipler..BELLİ ÇÜNKÜ bencil,dediğim dedik bi tip...Sakın ama sakın kendini ezdirme.Ha saygısız ol demem asla katiyen ..Yoluyla anlatmaya çalış ve ben buyum diye katı konuş..Asla Taviz verme...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?