kayınvalidemle nasıl başederim:( huzurum bozuldu...

aynı kayınvalidemi anlatmışsın cnm tabi bi kısmı böyle benimki seninkide beter napayım yapıcak bişey yok o kötü karakterde bi insan ama ben iyi olarak onları utandırmaya çalısıyorum.....sakın cicim aylarını bunlara kafanı takıpta böyle geçirme,çalışıyosun ayakların üzerinde duruyosun mesafeni koy boyun eyme,eşinle mutlu olmaya bak .....allah hepimize peygamber sabrı versin...

Son düzenleme:

mesafe koy sakın yüz verme bende 23 yaşındayım ve üniv öğrencisiyim senin kayınvalidenin yaptıklarını bana benimkisi nişanlıyken yapmaya çalıştı aynı senn kayınvaliden gibi hiç evde durmaz sağolsun nişanlım bana bırakmadan annesinin huyunu bildiği için yapıştırır cevabı yani canım eşin seni savunuyorsa yapıştır cevabını kendini üzme yok annesine söz söylediğinde bozuluyosa öyle erkekler daha çoktur sende ona göre eşin olmadan söyle söyleyeceğini ama güzel günlerinide eşinin annesi için mahfetme

herkese günaydın,
genel olarak benzer şeyleri yaşıyormuşuz aynı şeyleri düşünüyormuşuz... dün gece kayınvalidemlerdeydik eşimin ablası şehir dışından geldiği için oraya gittik elimden geldiğince nazik neşeli olmaya çalıştım yeğeniyle oynadım eşimin ona hediye aldım gittim falan... ama soğuk rüzgarlar esiyordu herkes bi göz kaçırmalar garip haller... kayınvaliden kendi kayınvalidesinden çok çekirnir yani işte aman işi öğrenmesi herkese anlatır aman eltilerim duymasın aman elalem ne der ele güne karşı vs... o olduğu için biraz daha farklı olmak zorunda kaldı dün akşam ama yapmacıktı herşeyi... ve en çok üzüldüğümde ablamın (görümcem) ve eniştemin de soğuk olmalarıydı. biz çok iyi anlaşır çok eğlenirdik beraber... sağolsun başardı sonunda aramıza soğukluk sokmayı!!! bu soğukluğun sebebi yine kayınvalide. şöyle ki:

bunların bir tarlası varmış ki ordada yerler çok para ediyor yarısı k. validemin ablasının yarısı bunların. ablası hacca gideceği için bu yerin yarısını satmak istedi. onlarda bari siz ablanlarla ortak alında yer boşuna gitmesin ucuza dediler yani demişler benim sonradan haberim oldu kaynvalidemin pısır pısır bi tarla muhabbeti ettiğine şahit olmuştum bi kaç kez ordayken ama tahmin etmedim bunu.. buraya kadar pek bişi yok aslında ama... bunlar genel olarak altınlarına çok düşkün hep eleştiridi başkalarını aaa hiç altınları satılır mı onlşar kızın hakkı olur mu hayat garantisi falan diye zırvalardı. hatta kendi kızının evlendiğinde böyle bir durumu olmuştu da ihtimal dahi onun ortalığı ayağa kaldırmasına yetmişti. şimdi ben 1 aylık evliyken bana altın satıp o yerin heba olmaması için almamı söylüyor... ben el kızıyım ya!!! kızlar aslında bu çok garip nasıl anlatayım belki de bu kadar tepki vermezdim buna babasının üzerine de olsa sonuçta iki kardeşiz ama herşeye o karar vermeye çalışıyor...annem gidiyo ona ayrı eşime ayrı bana k.pederime görümceme enişteme off herkese ayrı vır vır... neyse eşim beni aradı işteyim o dönemde de k.validemde kalıyoruz huzurumuz yok ilk ay düşünün... bende ben hemen şimdi böyle bişeye nasıl karar vereyim araba almak istiyodum biliyosun falan dedim bu emrivaki yapınca nasıl biliyosan için rahat edicekse yap dedim... ki demez olaydım hata ettim hemen o saniye aramış eniştesini babasını işi halletmiş anlaşmış falan... sonra hemen aradım ben konuştum ben hallettim anlaştık falan dedi bu ben acayip sinirlendim ya bi oturulup konuşulur bi plan yapılır ne oluyo yangından mal kaçırır gibi ?!! kavga gürültü derken asla kabul etmedğimi hakkımı helal etmiceğimi söyleim bunun yüzünden annem girdi işin içine bişi anlatmıyorum ama kadın anlıyo o eski neşeli benden eser yok... o kızdı ertana ben anneme gittim ve nihayetinde vvazgeçildi alınmadı alınmıcakta... altınlarım kayınvalidemin kasasında bankada onları da alıcam en kısa zamanda anladım ki herşeyi yapabilir... uğraştığım saçmalaıklara bakarmısnız :S daha okadar çok şey varki sinirlerim bozuldu artık ....

1

amin canım amin... köşeye sıkışmış hissediyorum çok ama hepsi geçicek allahın izniyle...

en çokta buna üzülüyorum zaten biliyo musun... en güzel günlerimi heba ettiler...biz evimizi aldığımızda inşaat halindeydi aman çeyiz sermeye yetişsin bilmem ne diye bir sürü stres yaşattı bana çeyizini serdi millete gösteriş yaptı ya gerisi önemli değil... artık sormuyo bile... benim hala evimde işim bitmiyo halılarımı bile kaldırdım hala doğalgazım açılmadı düşün?!!! ama yine de mutluyum eşimle evimde huzurluyum ondan uzakta... eşimde verir cevabını beni ezdirmez allah razı olsun ama düşünemiyolar ki herşeyi her dakikada yanımda olamz dün akşam mesela iki dk odaya girdi uzanayım biraz diye hemen değişiyo hava anlıyosundur beni...

Hemen hemen bütün kayınvalidelerin karekteristik özelliği bazı istisnalar hariç dediğim dedik Benim de eşim 3 evin bir oğlu genel de eşlerin yanında kibarca söylüyorlar eşler yanımızdan gidince kaba saba sözlerle ifade ediyorlar.Ne sen onu, ne de o seni değiştirebilir, herkesin bir yetiştirilme tarzı ve düzeni vardır, asla onun dışına çıkamazsın.Yerinde ve zamanında "olur" veyahut "olmaz" demeyi bilirsen, sen rahat ve huzurlu olursun.Değilse eşine, kayınvalide ya da annenle ilgili konuları açıp, söz düellosuna girişirsen mutluluğundan da olursun.

evet tam olarak sorun bu aslında huzuru bozan... ben zaten en başından nişanlılığımızdan bu yana da söylüyorum eşime bi 3. kişi asla tartışma sebebimiz olmasın diye ama işte annesi vır vır doldurup duruyo keşke o da biraz düşünse özen gösterse ama nerde!!!

:)
başkası olma kendin ol derler ya aynen o şekil.
birilerini mutlu edeyim diye onlar kırılmasın diye sevmediğimiz şeyleri yapa yapa. onların istediği gibi yaşamaya başlıyoruz. farkındamısınız.

peki onlar öyle yapıyormu . yok . eve en son gelen gelin olduğu için . evdeki diğerleri gibi davranmasını bekliyorlar. ama eminim. o evde daha önce yaşayan kızlar oğullar hepsi aynımı değil. gelinler ne diye kendini kasıyor ki. 5 kardeşin beşi bir değilse. evdeki bütün gelinler de aynı olamaz. bunu karşı tarafa kabul ettirmek içinde. onlar sizden bekliyor diye bişeyleri yapmayın. sadece istiyorsanız yapın. ve bunu da hissettirin.

bir örnek anlatayım. kvalidemler evde kuskus yapıyorlar. (ki ben ilk defa kuskusu evlendikten sonra yedim desem yeridir.) bir tencereye 10 15 kadar yumurta kırdılar. ve bulgurmu un mu hatırlamıyorum. büyük tencerede de yavaş yavaş yumurtayı atarak elleriyle yoğurmaya başladılar. eltim gülerek yardım istedi. ııııyyy ben ona dokunmam kesinlikle dedim. çok berbat bir görüntüsü vardı. sonra kvalide ve eltim birlilke yaptılar. kimsede bana küsmedi surat yapmadı. ama onları kırmamak için yapsaydım. bundan sonra her böyle iş olduğunda direk benide almak isteyeceklerdi yanlarına :)

işte çok önemli bunlar ama insan o anda hemen düşünemiyor ki pefff istediğimiz gibi yaşayamıyorruz ya sürekli bi kontrol sinir oluyorum...:95:

işte çok önemli bunlar ama insan o anda hemen düşünemiyor ki pefff istediğimiz gibi yaşayamıyorruz ya sürekli bi kontrol sinir oluyorum...:95:

işte kasmayalım kendimizi. bence iş kendimizde bitiyor . tabi arada birde eşimizde :) bitiyor. ama çook tuaf kvalidesi olan. gerçekten şirret olanlar için bu dediklerim geçerli değil. Allah böylelerinin yakınlarına yardım etsin :)

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...

cnm benim üzülme. evliliğin daha çok yeni. kaynanan da baskın bir karakter olunca kaçınılmaz son yaşadıkların. benim kayınvalidem de aynı seninki gibi. hatta daha da beter. evliliğimin ilk yıllarında yapmadığını bırakmadı. ama şimdi tam bir kuzu oldu. neden mi. ikinci oğlu evlendi. ve öyle bir gelin verdik Rabbim ona. gördü dünyanın kaç bucak olduğunu. birbirlerini yiyip duruyorlar. kaynanam her gün ağlıyormuş gelini yüzünden oh olsun. artık ben de kıymetlisi oldum. toz kondurmuyor bana gözbebeğiyim. biraz sabır arkadaşım. ve asla kendi kişiliğinden taviz verme. ne kaynanan için ne de başkaları için kendini değiştirmeye çalışma ...

ne güzel olmuş çok sevindim adına... Hiç bir şey karşılıksız kalmıyor işte bu dünya da olmasa ötede... Sabretmek lazım allah yardım etsin hepimize... Bu süreç yıpratıyor sadece ama elimden geldiğince hafif şekilde atlatmaya çalışıyorum... Hayırlısı bakalım...:44:

Anaammmm aynı eski kaynanam...Bunlar tek tip oluyo sanırım aynı torna makinesinden çıkmış gibiGüzelim bak sana aynı olayları yaşamış hatta sırf eski eşimle kötü olmamak için köye bile yerleşmiş (Ki ben o zamana kadar köy nedir bilmezdim) biri olarak söyleyeyim sana benden abla nasihatı sakın dediklerini yapma..Tepene çıkardınmı daha fazlasını ister bu tipler..BELLİ ÇÜNKÜ bencil,dediğim dedik bi tip...Sakın ama sakın kendini ezdirme.Ha saygısız ol demem asla katiyen..Yoluyla anlatmaya çalış ve ben buyum diye katı konuş..Asla Taviz verme...

evliliğin ilk zamanlarında oluyyor böyle şeyler, köy yerindeki insanlar biraz daha gösterişe düşkün oluyorlar maalesef. benim eski kayınvalidem de namazın ortasında benim altındalarım aklına geliyor namazın sünnetini kılmadan bileziklerimi aldı geldi de mevlide gitmiştik düşünün. en son olayda hıdıreleze gitmemem olmuştu ondan sonra ipler koptu ayrıldık zaten, süslenceksin püslenceksin onunla gezeceksin...

kırmadan sakince işi halletmeye çalışmalı .biz kendimizi zorla sevdiremeyiz onlar gibi olsakta bizi sevmezler çünkü hep açık arayan insanlar. duayla birde empati yaparak bu işin içinden çıkmalıyız ama her zaman aynı sabır olmuyor tabi...

valla benim kayınvalidem iyi ve anlayışlı olduğu halde yinede bilmiyorum k.valideliğin verdği birşey herhalde istiyorki
hep onun dediği olsun,eşine 2 oğluna hep kendi istediğini yaptırmaya çalışıo,yönlendiriyo.bide yakın oturmanın olumsuz tarafı çok.kesinlikle yakın oturmayı tavsiye etmiyorum.k.validem bi yere gideceği zaman eşime telefon açar kocası dururken beni buraya götür şuraya götür die pazar günleri dahi yapar en kızdığım konuda bu.k.pederim olmasa tamam
anlarım ama o evde dururken eşime der beni buraya götür die.bir kere dayanamadım söyledim babam götürsün dedim,o götürmezki dedi.mesela bazı akşamlar çağırır gitmek istemem mesela evde olmak isterim,gelmek istemiyorum da diyemiyorum işim var diyorum sonra yaparsın dio.takılarını tak olayı bizdede var maalesef,önceleri çok yaptı söylendi bende ısrarla sevmiyorum diyorum her defasında.oda gelininin hiç takısı yok derler diyor ne alaka dedim bende başkalarına birşeyleri kanıtlamam mı gerekiyor.bide daha evlendiğimizin ilk ayı başladı kendi akrabalarını her haftasonu bize davet ediyordu,ilk ayımızda eşimle hiç başbaşa haftasonu geçirememiştik.eşime söylediğimde oda sanki ben misafir istemiyorum gibi algılıyordu oysaki alakası yoktu.oysa müdahale etmeseler,karışmasalar daha çok sevilecekler ama farkında değiller sanırım.

sanırım en baştan tavır koymak gerekiyor... ben bundan sonrası için öyle yapmak istiyorum hayırlısı bakalım... pek umudum yok ama :44:

baştan ne yaparsan öyle devam ediyo sana acil şekilde mesafeli durmanı, görüşme sıklığını azaltmanı ve her söylediğine cevap vermeyip duymamış gibi yapıp minimum dialog öneririm en azından brz düzelene kdr.Daha snra da o şekilde devam eder zaten.Başka çözümü yok bu söylediklerinin malesef.

biliyo musun dün akşam tam olarak bunu yaptım galiba kendiliğinden gelişti şimdi düşünüyorum da... Eşimin yeğeniyle oynadım söylediklerinin bazılarını duymazlıktan geldim kısa cevaplar verdim ama hep güleryüzlüydüm çocukla oynuuyorum eğleniyorum falan sonra düşündüm yazdıklarını okuyunca hakikaten iyi gelmiş:82:

benim k.validemde bayılır herkes ona ilgi göstersin pohpohlasın hayyy allahım kıl oluyorum...bak yazdıklaını okudum gözümde canlandı... ya yola gidicek geziyo ya hanım sürekli biliyo yeni evliyiz sıkıntıdayız oğlum biletimi alsan ii olur...oğlum mevlit yapıcam bişler dağıtmak lazım... ya aslında bunlar çokta garip değil bizde anne olucaz allah nasip ederse ama off ne bileyim ben :97:

taviz verdikçe daha fazlası isteniyo dimi.... böyle işte:97:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…