Kayınvalidemle sorunlar

huzurlu kontes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2008
36
0
96
Ankara
Arkadaşlar merhaba,

Çok sıkıntıdayım. 5 aylık nişanlıyım ve mayısta düğünüm olacak. Sözden bugüne kadar kayınvalidemin konuşma tarzı ve yaptıklarından tükenmiş vaziyetteyim. nişanlımla çok iyi anlaşıyoruz. biz ne zaman tartışsak konu annesinin yaptıkları oluyor. bugüne kadar bütün eşyalar alındı ev tadilatı gerçekleşti ama çektiklerimi bana sorun. ne zaman alışveriş işi olsa mobilyadan tutunda en ufacık şeye kadar kayınvalidem devamlı bir sınırlama getirdi. hoş olmayan bir konuşma tarzıyla ben bunu yapamam ben bunu alamam şu kadara kadar alabilirim. her alışverişimde onun dediği rakamlarda mobilya onun dediği rakamlarda takı onun dediği rakamlarda nişanlık vs. bulacağım diye göbeğim çatladı. bunlarında yanında bir şey alınacağını söylediğinde alırım şu kadarlık yaparım diyor. iş başa düşünce bir önceki söylediğini inkar edip ben öyle söylemedim alamam diyor. nerden ne kırpacağını nerden kısacağını şaşırıyor. ben zaten bir gelin olarak ondan talepte bulunmadım şunu bunu isterim demedim. hep yok yok yok. söylediği param yok. çıkmayacaktın o zaman bu yola. üç kuruşun hesabını yapıp patavatsızca konuşmalarla benim ailemi üzmeye hakkı yok. ailem sıdf bizim tadımız kaçmasın diye bir şey söylemiyor. nişanlıma dediğimde bazen beni koruyor bazende annem hep başından beri bunu yaptı bilmiyormusun huyunu, o niyetle dememiştir gibi şeyler diyor. en son yine kayınvalidem yüzünden tartıştık ve bu durum beni çok üzüyor, nişanlım yokken bana lafları sokuyor, nişanlım böyle yapmışsın dediğinde hayır ben öyle bişey yapmadım die yalan söylüyor. Nişanlımla konuştuğumdada iş tarşışmada bitiyor. tükenmiş bıkmış ve nefret etmiş bir durumdayım. şimdi düğün alışverişi var. benim alışveriş diyince uykularım kaçıyor, içime acılar çöküyor. bu zamana kadar yaptıkları ve patavatsızca konuşmaları, cimriliği beni yatağa düşürdü. tam iyileştim derken bu seferde düğün alışverişi çıkıyor ve bizim stresimiz yine başlıyor. kafayı yemek üzereyim. başedemiyorum kayınvalidemle ve şimdiden beni buz gibi soğuttu kendinden. bunu çözemiyorum. düğün alışvverişi yaklaştıkça kusma, baş ağrısı ve uykusuz gecelerde buluyorum kendimi. onu sevmenin bedeli bu kdar ağar mı olmalıydı. nişan atmaya gittim bundan 2 ay önce. annesinin yaptıklarını anlattım. o ağladı ben ağladım. bu bir daha olmayacak dedi. ayrılamadık. şimdi yine aynı olaylar başlıyor. ve ben ne yapıysam kayınvalidemle letişim kuramıyorum. bildiğini okuyor ve her alışverişte burnumdan getiriyor.

Kalkıp evin eşyalarını kadına aldırırsanız der tabi. Bide şu lafınıza çok takıldım 'çıkmıycaktın bu yola' bu ne demek? Bu yola o değil eşinle sen çıktın elinden geldiğince yapar gerisi sizin sorumluluğnuz ne kadara parası yeterse alıyo işte öbür türlü olsa her istediğni alsa siz evlendikten sonra ödeyemiyorum diyip para istese daha mı iyi olur? Artık heryer senet yapıyo kredi kartları var borçla alın istediklerinizi düğünden sonra ödeyin.yani erkek doğurdu diye bu kadar harcama yapmasına gerek yok bi insanın bu kadar beklenti niye? Oğulları var çalışşın ödesin anneden bişiyler beklemek nedir?

bütçesini biliyorum, bunun dışındada hiçbirşey yapmadım. o araştırmadı ben araştırdım ucuzu şurda burda uygun burası diye. buna hiçbir mecburiyetim yoktu. en azından 20 tl söz konusu edilecek bir rakam değil. bu kadarını bu 20 tl pahalı tutuyor diye yapmam demesi ne kadar mantıklı sence

kadın dengesiz oğlu evleniyo diye bunalımdada olabilir

bazı anneler gelinlerini kıskanıyo pardon kayınvalideler

en başında ben yapıcam eşyaları felan dedi. beim üzüldüğüm nokta konuşma tarzı ve sürekli bişeyler kaçırmaya çalışması. yaparım diyip ben yaparım demedim diye yalan söylemesi, anneme pat pat taşa söyler gibi laf söylüyor, benim annem kız annesi olarak hiçbir talepte bulunmadı. ne yaparsanız dedi.

Arkadaşım sen 20 tl demiyorsun ki. Mobilya diyorsun, nişanlılık diyorsun. Bunlardan hangisi 20 tl. Eğer bütçesi el veriyor da yapmıyorsa ne ala. Ama 20 tl'nin bile hesabını yapacak kadar durumu müsait değilse haksızsın. Çalışıyor musunuz? Bence her şeyinişanlınızla birlikte yapın. Ne güzel kimseye bir laf düşmez.

Parayı veren düdüğü calıyor.

Belki kadının bütcesi cok az o yüzden daha konusu gelmeden savunma mekanizması geliştirmiş kendine.

Eğer cok zorunuza gidiyorsa kendiniz alın herşeyinizi.

birde her şeyi erkek tarafı mı alıyo

alışverişi kayınvalidem değil biz yapıyoruz, bütçesi kayınvalidemden çıkıyor. atıyorum mobilya alınacak 4000 tl lik alabilirim diyor. tamam diyoruz canımız çıkıyor bulacağız diye buluyoruz. 4000 tl çok pahalı ben o kadarını alamam diyor. en basitinden kına hediyeliği için 1 tl ile 0,50 kuruş arasını alırım dedi. tutarını söyedim buldum bir örnek iyiymiş dedi. başka yerde aynı fiyata başka bişey buldum. bak bu daha iyi kullanışlı dedim. 0,50 kuruş çok pahalı alamam dedi. ama alırım demiştin diyorum ben öyle bişey demedim diyor.

Laf çevirmesi hoş değil ama 1 liralık kına hediyeliğini de siz alıverin arkadaşım. Okuren ben bıktım valla.

vala gülüm para onun kese onun ağzını ister dibine kadar açar ister dirhem dirhem verir. herşeyi o yapsın o etsin dersen o da böyle yapar. bir arkadaş demiş bu yola oğluyla sen çıktın niye kadına söyleniyorsunki ki beliki eşyanı almış evini yaptırmış oh şükür de gerisini boşver. düğün alışverişi ne buarada? nişan alışverişi gibi birşeymi hani gecelik falan mı alcanız. onlarıda ona aldırmayıver çıkmayın düğün alışvrişine. evlendkten sonra alırsın kendine düğün alışverişnde ne alıncaksa....

Bence hicte haksiz degilsin parasi yegmiyorda bole bunu size uygu bir dile soyleyebilir ben ne dersem o olacak seklinde yapmasi cok sacma
burda is nisanliniz da bitiyor ama o da bisey diyemiyor galiba ki en fanasi da bu
simdiden sizi savunmazsa evenince hic savunmaz

size tazvsiyem cok fazla altan almayin ve gerekirse sizde lafinizi soyleyin icinze attikca daha cok uzuleceksiniz

ben çalışıyorum, ve paranın nasıl zor kazanıldığınıda çok iyi biliyorum. ilk istemeye geldiğinde ben size asla borç vermem biz alacağuız eşyalarınız dedi. biz kız tarafı olarak hiç itiraz etmeden pahalı ucuz demeden eşyamızıda aldık nişanımızıda yaptık. bizde çok iyi durumda değiliz. memur ailesiyiz. onlarda aynı durumda. 20 tl dediğim olay: kına malzemesi bir tanesi 50 tutuyor bir tanesi 70 tutuyor. 20 tl bütçeyi aşıyormuş. daha önce 70 l ye tamam diyipte sonra hayır demesi sinirimi bozuyr. ben o kadar araştırdım, aradım taradım. burda bazı arkadaşların sandığı gibi çok şey isteyen biri değilim. aksine hep uygun olanına ucuzuna kaçtım. ama ben iyi niyet gösterdikçe suiistimal ediliyor. kendimiz yapabilcek olsaydık zaten ağız eymezdim kimseye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…