Kayınvalidemle sorunlar

böyle şeyler herkesin zoruna gider
yatağa düşecek hale geldiyseniz siz de çalışın istediğiniz gibi kimseye muhtac olmadan alın eşyalarınızı.
annesi de olsa sonuçta onun parası. minnnete binebilir istemeyebilir
sonra yalan söylemek durumunda kalır olur da olur yani.
bence bir an önce iş bulun çalışın kimsenin de lafını duymazsınız .

ayrıca ben ona kına malzemesi al demedim, şunu yap demedim, ben böyle bişey yapmayı düşünüyorum dedim ben alırım dedi, bu durumlar yaşanınca istemiyorum dedim nişanlıma hayır yapılması gereken yapılacak, annem önce söyleyip sonra yok diyor, ilk defa yaptığı bişey değil başından beri yapıyor dedi. aldırmadı bana. düğün alışverişi dediğim hiçbirşey istemiyorum zaten. set ve kına gecesi elbisesinden bahsediyorum.

E para ondan cıkıyo işte gelmiyormuş bile yanınızda.

Kına hediyeliğini de kendiniz alın bi zahmet bu kadar da olmaz ki :S

ben anlatamadım herhalde, ben çalışıyorum ve ailemin alacağı şeylere destek oluyorum artı kredi ödüyorum. nişanlımda çalışıyor ve annesi elinden maaşını alıp, harçlık veriyor. beş parasız gezdiği günlerde oluyor. beni bilmiyor sanıyor. yani herşeyi kayınvalidem yapmıyor. hem nişanlımın maaşını alıyor hem kendi maaşı hem eşi. BEN KENDİM YAPICAM İSTEMİYORUM DİYİNCEDE OLAY OLUYOR.

O zaman ufak tefek şeylerin hesabını yapmayın. Kına malzemelerini siz alın. 70 tl koymaz size sanırım. Mobilya olayında da hakkınızı konuşun ama tutupda 30 tlden 2000tlye kadar her şeyde söylenirseniz bu sefer siz haksız çıkarsınız. Kına malzemelerini de kendim aldım, gelinliğimi de kendim aldım. Kimseye de bu kadar söylenmedim.

Anlatamadınız değil de anlatmadınız. Sorun anneniz değil nişanlınız, parayı onun eline saymadan önce düşünecekti.

niye nişanlının maaşını alıyor ki :26:
evlenince de mi size harclık vermeyi düşünüyor bu şekilde?
burada iş nişanlıya düşüyor ama o tavizi vermeyecek. maaş kartını vermeyecek

Bişey istemedim etmedim diyosunuz, bu kadın durduk yere nasıl size şu kadara kadar alabilirim diyo o halde
Hayır yani bende evlendim, eşim dedi ki kartlarda limit kalmadı şu mağaza senet yapıyo ordan beğensek mi bende olur dedim.
Kayınvalidemden mobilyadır şudur budur istemediğim için bi meblağ işitmedim de, aynı şekilde kendim de taşın altına elimi koyduğumdan durumun farkındaydım yani.

Gidip te ay bi kere gelin oluyorum istediğimi beğenirim bana kısıtlama getirmeyin edalarına bürünmedim
Eşimi seviyordum, ziyagillere gelin gitmediğiminde farkındaydım, gerisi teferruattı anlatabildim mi

Yorum yapmicaktim ama yorumlara sinir oldum...paragöz olan neden konu sahibi anlamadimm..kiz hakli.kadin basta ben yapcam etcem diye gitmis istemis kizi is basa dusunce mi param yok oldu..kiz tarafina gellince bunu siz alcaksiniz sunu siz yapcaksiniz diye beklntiye girer..kısılcaksa 2taraf kısmali.nisanliyim benn durum el vermedi dugunu kurmadik kayinvalide dugunu kurduguna gore biseye guvenmistir..ogluyla muhattap olsun madem kiz tarafina bunu alamam sunu alamam demesin..ayip bisi

Kadın bin bin dökülüyo
Sen 1 TL 50 KRŞ luk şeyi mi alamıyosun
Kusura bakma ama çok enteresansın
Ben adetten madetten anlamam sırf kimse sormadı diye kalktım nişanlığımı kendim aldım, daha birgün lafını etmedim ki nişanlık teklif edilebilir bişey. Sen 50 kuruşluk şeyi nasıl söyleyebiliyosun hayret ettim

Daha konunu okurken alacağın tepkileri tahmin etmiştim.
Zaten yıpranmış olan sinirlerin dahaya yıpranacak bu yorumlarla birlikte.
Çünkü burdaki hanımların birçoğu düğünlerini eşleriyle birlikte yapmışlar, anne baba üstlenmemiş, sana böyle tepki vermeleri bu yüzden.
Ama ben seni anlyabiliyorum. Benimde düğünümü kendi ailem ve eşimin ailesi yaptı. Bunun sebebide ayrı bi konu şimdi senin konununla ilgili kısma değinicem sadece.
Benimde kv hep sorun yarattı.
Ama çok direndim ben, bunu istiyorum bu olacak diye.
İstediğimin Olduğuda oldu, olmadığıda...

Ben diretmemin sebebi vardı ama, biz sözlüyken nişanlıyken anlatır dururdu öteki gelinime şunu aldım bunu aldım en pahalı mobilyayı aldım 1,500 tlye halı aldım diye...

Bana gelince param yok alamamlara başladı. Bende ona olduysa banada olacak diye inada bindirdim.

Bende onu diyorum
Gelin adayı nasıl diyo ki 1 TL alamıyo musun dur şurda 0,50 kuruşluk buldum
Asıl nişanlısına şurda şunu beğendim desin, gidip kayınvalide ile 50 kuruşluk şeyin pazarlığına tutuşmasın
Kadın yardım ediyo diye, iki koca insan evlenmeye karar vermişse bi kına malzemesini de bi zahmet ikisi alsın.

Canım kızmakta ve sinirlenmekte çok haklısın.Ben olsam bende sinirlenirdim.Her anne baba çocuğu için bişeyler yapmak zorunda !! Ne demek almak zorunda değil.Ne demek sen çalış sen al.onlar evlatları için ne yapacaklar o halde ??? Ben çalışayım ben alayım, ben düzen kurayım,onlar cimrilik yapsınlar.oldu görürsem söylerim.hee parası yoktur orası ayrı konu.ama senin kaynana biraz dengesize benziyor.oglu bile biliyormuş onun huyunu.sen sıkma tatlı canını.alırsa alır.gerisini sen yaparsın zaten.

Hayır lola üstlenmemiş değil üstlenilmesi istenmemiş. Kimse karıştırılmamış yani.

Diretince olanlar ortada işte, 0,50 kuruşun hesabı yapılıyor.

Evlilik arefesinde koca adam maaşını niye annesine veriyo, ben olsam önce bunu dert ederdim
Bak sen bile ailene saymıyosun maaşını, nereye ne verilcekse kendin yapıyosun
Umarım evlendikten sonra da annesine vermez maaşını
Şimdiki gibi kına malzemesi 1 den 0,50 kuruşa düşmez sadece, daha büyük sorunlar olur
Sorumluluk önemli şey

Kayınvalidem düğün yapıcam borçlanıyorum diye alıyor nişanlımın maaşını. Ayrıca ben en başından beri şunu isterim demedim. Isteme gününden bu yana ne ben ne ailem bir talepte bulunmadık. En başından beri kayınvalidemin tavrı bu oldu. önce şunu yapıcam şu kadarlık yapıcam dedi sonra hayır öyle birşey yapamam ve demedim dedi. Elimi taşın altına fazlasıyla koyuyorum. Ailem fazlasıyla üstüne düşeni yapıyor. Onların alalım dediği şeylere ben alayım diyip onlar almadan çok şey aldı. Bir kez olsun nişanlıma şunu bu kadar fiyata yaparım gerisini yapamam demedi. Evin tadilatında kimseye çaktırmadan eksik gedikleri sözkonusu bile etmeden alıp yerine getirdi. Tadilata çok para harcamasınlar diye tuttum ücretsiz yapacak ustalar buldum. Onların cebinden beş kuruş daha az çıksın diye parçaladım kendimi. Bir kez olsun sende uğraşıyorsun çabalıyorsun diye bir söz duymadım. Elin pis tuvaleti böyle kalsın dediler. Temizlerim paklarım. Kullanırım. Gücünüz yetmiyorsa yaptırmayın dedim. Düğünü şukadara yaparız dediler. Geçen kısmını biz öderiz dedim. Nişanlımı bunaldı diye aldım yemeklere götürdüm. Cebinde parası yok diye harçlık vermeye bile kalktım.daha ne yapmalıyım sizce.

evlenmeden bu kadar ufak şeylerde bile kriz çıkıyorsa evlendıkten sonra bence daha çok kavgalar olur. araya bir de soğukluk giriyor sonuçta..Allah kolaylık versin..

biz farklıyız heralde ya ben ne benden önceki geline karıstım ne sordum
ne de illa şu olsun diye diretiyorum
şuan nişanlı değilim ama yavaştan bir şeyler yapıyor erkek arkadaşımla ailesi
bazen karışmıyorum bile.

evlenince istemediğim şeyleri istediğim gibi değiştirirm yani ne bileyim herkesin düşüncesi farklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…