- 19 Ocak 2012
- 28.691
- 7.344
- 198
- Konu Sahibi huzurlu kontes
-
alışverişi kayınvalidem değil biz yapıyoruz, bütçesi kayınvalidemden çıkıyor. atıyorum mobilya alınacak 4000 tl lik alabilirim diyor. tamam diyoruz canımız çıkıyor bulacağız diye buluyoruz. 4000 tl çok pahalı ben o kadarını alamam diyor. en basitinden kına hediyeliği için 1 tl ile 0,50 kuruş arasını alırım dedi. tutarını söyedim buldum bir örnek iyiymiş dedi. başka yerde aynı fiyata başka bişey buldum. bak bu daha iyi kullanışlı dedim. 0,50 kuruş çok pahalı alamam dedi. ama alırım demiştin diyorum ben öyle bişey demedim diyor.
Ben anlamadım nişanlınızın parası yok mu? Neden annesi karşılıyor?
ben çalışıyorum, ve paranın nasıl zor kazanıldığınıda çok iyi biliyorum. ilk istemeye geldiğinde ben size asla borç vermem biz alacağuız eşyalarınız dedi. biz kız tarafı olarak hiç itiraz etmeden pahalı ucuz demeden eşyamızıda aldık nişanımızıda yaptık. bizde çok iyi durumda değiliz. memur ailesiyiz. onlarda aynı durumda. 20 tl dediğim olay: kına malzemesi bir tanesi 50 tutuyor bir tanesi 70 tutuyor. 20 tl bütçeyi aşıyormuş. daha önce 70 l ye tamam diyipte sonra hayır demesi sinirimi bozuyr. ben o kadar araştırdım, aradım taradım. burda bazı arkadaşların sandığı gibi çok şey isteyen biri değilim. aksine hep uygun olanına ucuzuna kaçtım. ama ben iyi niyet gösterdikçe suiistimal ediliyor. kendimiz yapabilcek olsaydık zaten ağız eymezdim kimseye.
ben anlatamadım herhalde, ben çalışıyorum ve ailemin alacağı şeylere destek oluyorum artı kredi ödüyorum. nişanlımda çalışıyor ve annesi elinden maaşını alıp, harçlık veriyor. beş parasız gezdiği günlerde oluyor. beni bilmiyor sanıyor. yani herşeyi kayınvalidem yapmıyor. hem nişanlımın maaşını alıyor hem kendi maaşı hem eşi. BEN KENDİM YAPICAM İSTEMİYORUM DİYİNCEDE OLAY OLUYOR.
ben anlatamadım herhalde, ben çalışıyorum ve ailemin alacağı şeylere destek oluyorum artı kredi ödüyorum. nişanlımda çalışıyor ve annesi elinden maaşını alıp, harçlık veriyor. beş parasız gezdiği günlerde oluyor. beni bilmiyor sanıyor. yani herşeyi kayınvalidem yapmıyor. hem nişanlımın maaşını alıyor hem kendi maaşı hem eşi. BEN KENDİM YAPICAM İSTEMİYORUM DİYİNCEDE OLAY OLUYOR.
alışverişi kayınvalidem değil biz yapıyoruz, bütçesi kayınvalidemden çıkıyor. atıyorum mobilya alınacak 4000 tl lik alabilirim diyor. tamam diyoruz canımız çıkıyor bulacağız diye buluyoruz. 4000 tl çok pahalı ben o kadarını alamam diyor. en basitinden kına hediyeliği için 1 tl ile 0,50 kuruş arasını alırım dedi. tutarını söyedim buldum bir örnek iyiymiş dedi. başka yerde aynı fiyata başka bişey buldum. bak bu daha iyi kullanışlı dedim. 0,50 kuruş çok pahalı alamam dedi. ama alırım demiştin diyorum ben öyle bişey demedim diyor.
Yorum yapmicaktim ama yorumlara sinir oldum...paragöz olan neden konu sahibi anlamadimm..kiz hakli.kadin basta ben yapcam etcem diye gitmis istemis kizi is basa dusunce mi param yok oldu..kiz tarafina gellince bunu siz alcaksiniz sunu siz yapcaksiniz diye beklntiye girer..kısılcaksa 2taraf kısmali.nisanliyim benn durum el vermedi dugunu kurmadik kayinvalide dugunu kurduguna gore biseye guvenmistir..ogluyla muhattap olsun madem kiz tarafina bunu alamam sunu alamam demesin..ayip bisi
Arkadaşlar merhaba,
Çok sıkıntıdayım. 5 aylık nişanlıyım ve mayısta düğünüm olacak. Sözden bugüne kadar kayınvalidemin konuşma tarzı ve yaptıklarından tükenmiş vaziyetteyim. nişanlımla çok iyi anlaşıyoruz. biz ne zaman tartışsak konu annesinin yaptıkları oluyor. bugüne kadar bütün eşyalar alındı ev tadilatı gerçekleşti ama çektiklerimi bana sorun. ne zaman alışveriş işi olsa mobilyadan tutunda en ufacık şeye kadar kayınvalidem devamlı bir sınırlama getirdi. hoş olmayan bir konuşma tarzıyla ben bunu yapamam ben bunu alamam şu kadara kadar alabilirim. her alışverişimde onun dediği rakamlarda mobilya onun dediği rakamlarda takı onun dediği rakamlarda nişanlık vs. bulacağım diye göbeğim çatladı. bunlarında yanında bir şey alınacağını söylediğinde alırım şu kadarlık yaparım diyor. iş başa düşünce bir önceki söylediğini inkar edip ben öyle söylemedim alamam diyor. nerden ne kırpacağını nerden kısacağını şaşırıyor. ben zaten bir gelin olarak ondan talepte bulunmadım şunu bunu isterim demedim. hep yok yok yok. söylediği param yok. çıkmayacaktın o zaman bu yola. üç kuruşun hesabını yapıp patavatsızca konuşmalarla benim ailemi üzmeye hakkı yok. ailem sıdf bizim tadımız kaçmasın diye bir şey söylemiyor. nişanlıma dediğimde bazen beni koruyor bazende annem hep başından beri bunu yaptı bilmiyormusun huyunu, o niyetle dememiştir gibi şeyler diyor. en son yine kayınvalidem yüzünden tartıştık ve bu durum beni çok üzüyor, nişanlım yokken bana lafları sokuyor, nişanlım böyle yapmışsın dediğinde hayır ben öyle bişey yapmadım die yalan söylüyor. Nişanlımla konuştuğumdada iş tarşışmada bitiyor. tükenmiş bıkmış ve nefret etmiş bir durumdayım. şimdi düğün alışverişi var. benim alışveriş diyince uykularım kaçıyor, içime acılar çöküyor. bu zamana kadar yaptıkları ve patavatsızca konuşmaları, cimriliği beni yatağa düşürdü. tam iyileştim derken bu seferde düğün alışverişi çıkıyor ve bizim stresimiz yine başlıyor. kafayı yemek üzereyim. başedemiyorum kayınvalidemle ve şimdiden beni buz gibi soğuttu kendinden. bunu çözemiyorum. düğün alışvverişi yaklaştıkça kusma, baş ağrısı ve uykusuz gecelerde buluyorum kendimi. onu sevmenin bedeli bu kdar ağar mı olmalıydı. nişan atmaya gittim bundan 2 ay önce. annesinin yaptıklarını anlattım. o ağladı ben ağladım. bu bir daha olmayacak dedi. ayrılamadık. şimdi yine aynı olaylar başlıyor. ve ben ne yapıysam kayınvalidemle letişim kuramıyorum. bildiğini okuyor ve her alışverişte burnumdan getiriyor.
Daha konunu okurken alacağın tepkileri tahmin etmiştim.
Zaten yıpranmış olan sinirlerin dahaya yıpranacak bu yorumlarla birlikte.
Çünkü burdaki hanımların birçoğu düğünlerini eşleriyle birlikte yapmışlar, anne baba üstlenmemiş, sana böyle tepki vermeleri bu yüzden.
Ama ben seni anlyabiliyorum. Benimde düğünümü kendi ailem ve eşimin ailesi yaptı. Bunun sebebide ayrı bi konu şimdi senin konununla ilgili kısma değinicem sadece.
Benimde kv hep sorun yarattı.
Ama çok direndim ben, bunu istiyorum bu olacak diye.
İstediğimin Olduğuda oldu, olmadığıda...
Ben diretmemin sebebi vardı ama, biz sözlüyken nişanlıyken anlatır dururdu öteki gelinime şunu aldım bunu aldım en pahalı mobilyayı aldım 1,500 tlye halı aldım diye...
Bana gelince param yok alamamlara başladı. Bende ona olduysa banada olacak diye inada bindirdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?