Kayınvalidenin benle yaşama planları

mizirtilicizirti

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2014
447
104
103
Istanbul
Kızlar kv dul esim çok küçükken kayınpeder vefat etmiş çocuklarını büyütmüş yetiştirmiş evlendirmiş buraya kadar tamam biz evlenirken de bu konu gündeme geldi noldu nasi yaşayacak diye eşim de düşünmediği bende kabul etmediğim için kaldı öyle... Şimdi kv kirada tek yasiyo bizim evimiz var kredi oduyoruz kv bi geliniyle dargın diğer gelinse hem uzakta hem kaynım hemde ı eltim öyle mesafelidir ki yabancı gibi içimizde...simdi kv nin eşinden maaşı var kira faturalar anca denk geliyo eşim mutfak masrafı olsun herhangi bi ihtiyacı olsun hallediyo keza kizi da öyle şimdi duyuyorumki kv nin hali nolcak diye konuşmaya başlamış akrabalar kardeşleri olsun haddine düşmeyen kişiler bile benim evim 70mkare küçük 1 cocugum var bana akrabaları gelmiş niye kalmayasın ki çalışırsın çocuğuna bakar o kadın kolat mi buyuttu o çocukları şimdi sizin eviniz var o kirada surunuyo diyorlar bi de eşimin yanında damardan giriyolar eşim duygusal adamdır bugüne kadar bana böyle bisey teklif etmedi konusu dahi açılmadı ama kaynanam kendini bi yere atma gayesinde o kadar meraklı ki gelinle yaşamaya şimdi onu bunu eve gönderip eşimi doldurmaya çalışıyolar bende artık patladım ben yapamam kv dedim kendi huyunu biliyorum dedim bi laf edemedi kadın ama biliyorum ki bunun peşini birakmayacaklar düştüler peşine hatta bi akrabası evi satın daha büyük bi ev alın kv maaşını bağlar size dedi yani temelli kalmanın planına bak ben büyükten korkan istemeyen biri değilim başım üstüne kocanın annesi her zaman saygım var ama kayınvalide patavatsız ayrı oturduğumuz halde bile yönetmeye kalkiyo beni kocamı hafta sonu dışarı çıkmama annemin gelip kaç gün kalacagina bile yorum yapacak kadar bilmeyen kadın 1hafta kaldın yeter dediğin hala unutamıyorum sanki benim annem onun izin verdiği kadar kalacak yanımda bi doğum yaptım burnumdan getirdi çocuğumu buyuturken bile hala yiyo beni bu kadin la aynı evde yaşayamam ama yumuşak yüzlünün sessiz yapıda bi insanım diğer eltilerime gücü yetkiyi şimdi bunun hakkından gelirim diye rotayı bana çevirdiler aileme Ac tim annem babam kesinlikle böyle bi teklif gelirse kabul etmiyorsun eşin kabul ederse otursun annesiyle çocuğunu al gel biz arkandayız dediler çünkü kv huyunu onlarda iyi biliyolar ki biliyorum ki o zaman yapmazsam sonra yine kaçarım şimdi ben nasi tavır sergilemeliyim kv ve akrabalarına şuan mesafeyi koydum eskisi gibi değilim aramıyorum da mecbur kalmadıkça hatta eşime beni niye aramiyo hastayım insan bi geçmiş olsun der demiş uzatmak istemiyorum dediklerinden yaptıklarından ötürü de içim buz oldu aramadım şimdi nasi tavır takınmalıyım önerilerinizi bekliyorum.

Yaşadığınız durum çok zor. Kadının huyu bu şekilde olsa da kira vs çok önemli değil ben yalnız kalması meselesine takıldım. Yaslandigimda en korktuğum şey olur sanırım. Hatta simdiden dusunuyorum bazen ki şimdiden düşünmek de saçma biliyorum ama iste aklıma geliyor esime bir şey olsa yaşım ilerlese tek ne yaparım filan diye. Acaba orta yollu bir çözüm bulunamaz mi. Bence burada eş rolü çok önemli. Bir erkek yerinde müdahale edebilirse sorun olmayacağını düşünüyorum. Günlük hayat ile alakalı meselelerde annesinin size müdahale etme hakkinin bulunmadığını, böyle durumlarda yine kendi bildiginiz şekilde hareket etmenizi size söylese eşiniz sanki daha rahat olurdunuz gibi geliyor. Ama kendi bir yere gitmek isterse bir arkadaşını çağırmak isterse sadece kendini ilgilendiren meselelerde yardımcı olursunuz. Kendi odası olur istediği gibi doser siz de onun alanına müdahale etmezsiniz. Size kızım annen çok geliyor dedi diyelim tebessüm edip tek kelime etmezsiniz o cümle hiç söylenmemiş gibi eşinizle neye karar vermiş iseniz o sekilde devam edersiniz. Bence mesele eşte bitiyor. O razı olmazsa annesi size müdahale edemez. Gider annesiyle konuşur arayı yapar. Bu bizim meselemiz Bu sekilde karar verdik der olayı bitirir. Sizin muhatap olmanıza bile gerek kalmaz. Bu dediklerim klasik kayinvalideler için. Size zarar vermek için ömrünü adamış bir kadın olsa öyle demem de genelde niyetleri pek öyle olmuyor sadece usul yordam bilmiyorlar hala oğullarını çocuk zannediyorlar problem oradan çıkıyor. Bence o da bu şekilde hallolur bir durum. En azından karşılıklı daire filan olsa yalnız yaşamak zorunda kalmaz o kısmı gerçekten zor bir durum. Bence eşiniz çok istiyorsa arayı bulmalı. Ona birkaç örnek sunabilirsiniz şu şu hadiselerde nasıl olayı cozersin diye.

Ev üstüne ev olmaz deyip kestirip atın. Canınızı sıkan insanlarla da görüşmeyin. Oldu bitti. En kötü ihtimalle eşiniz bu konuyu açarsa, o zaman"sen annenle otur, ben çocukları alıp babamın evine dönerim. Ayrı ev açmamak boşanma sebebi" dersiniz.

gitsin onlari yaninda kalsin o zaman bes sene oturdum zorlugunu bilirim. birlikte yasamanin. esinize acik acik anlatinguzelce konusarak

Kirada sürünmek nasil bir şey acaba?
Yani milyonlarca insan kirada kalıyor.
Her biri kıt kanaat evini geçindiriyor.
Çoluk çocuk tombalak telaşı derken zaten hayatını yasayamamış, insan biraz kafa dinleyim yanlız başıma der da!
Gecinemiyorsa destek olursunuz, kendi evinde kendi duzeninde hayatini sursun.
Hobi edinsin cani sıkılıyorsa.
Onu bunu darlamak niye?

Kayinvaldeme bende üzülüyorum ama kenarda sakince oturacağını bilsem amenna ama duracak kadın değil evde kocamin yanında giydiğime bile laf söylüyor cekiniyorum artık ağzından çıkan lafın nereye gittiğini bilmiyo
Siz tek yasasaniz oglunuzun yanına gitmek istemez misiniz. Hayat o kadar hızlı değişiyor ki su an bizim için normal olan şeyler bizi yetistiren degerler 30 yıl sonra geri kafalilik olacak. Şimdi normal olan o zaman aşırı müdahale anlamına gelecek. Yeni dünya şartlarına ayak uyduramayacağız. Hatta bu fark şimdiki gelin kaynana arasındaki görüş farkindan daha fazla olacak çünkü değişim hızı gitgide bariz bir şekilde artıyor. O zaman da bizim çocuklarımızın bizi idare etmesi gerekecek boşver o konussun onların zamanında öyleydi deyip kafaya takmadan geçip gitmeyi bilmeleri gerekecek. Ama bu bizi tek başımıza yalnız birakma hakkını onlara vermeyecek. Naçizane düşüncem...

Kimseye aciklama yapma.
Kv yi de evine kabul etmiycegini esine acikca soyle.

Sonra cok pisman olursun bastan niye kabul ettim dersin.

Kv de evinde otursun bir zahmet eli ayagi tutuyorken

Belli bir yaşın üzerinde olup yalnız yaşayıp bundan memnun olan bir sürü insan var. Kendi işini halledemeyecek kadar yaşlı olanı kimse kapı önüne koymaz zaten.
Ama bizim toplumumuzda insanlar 50 yaşına gelince "vay ben şimdi yalnız başıma ne yaparım, çok yaşlıyım" diyor. Maddi sıkıntısı varsa, sağlık sorunu varsa tabi yardım edilir ama bir evde iki kadın olduğunda mutlaka çatışma oluyor.
Gelin kendi evini yönetmek istiyor; kv ise ben büyüğüm, tecrübeliyim benim dediğim olacak diyor. Kocalar dengeyi bulamayınca da ortalık karışıyor.

Sen 10 çocuk bakarsın bit tane baktıracak bulamazsın. Öff kvnin durumu içler acısı diyeceğim ama maaşı varmış kendi kendine geçinmeyi öğrensin illa birilerinin yanında mı kalması gerekiyor:işsiz:

Esiniz tek cocuk olsa hal vercem ama tek cocuk o degil ki. Esinize herkesde 1 ay 2 ay kalsin. Herkesin annesi diyebilirsiniz. Akrabalara sa soylebilirsiniz tek biz miyiz diye.

Aynen böyle bir kvye sahibim. Aile ziyaretlerinde iki uc saat birlikteyken bile beynimi yiyor kadin. Cocuga onu yedir yok o agzina kacar onu götur. Corap giydir kalin giydir.vir vir vir. sacimi basimi yolasim geliyor bazen. Sizi en iyi ben anlarim boyle bir insanla ayni evde insanin yasamasi mumkun degil. Yaslilari o kadar sever gözetirim ama bu kadin bambaska.
Insanlara biz gerekli maddi yardimlari yapiyoruz herkes kendi evinde mutlu kimse kirada surunmuyor deyin cenelerini kapasinlar. Kvnize de duyurun bunu. Ev ustune ev olmaz deyin. Kvde kendini toparlasin.

Back
X