Kayınvalidenin gönlünü (ciddiyim) ne şekilde almak

Kayınvalidenin yerinde olsam çoktaaan arıza çıkarmıştım
Kendi anneniz 6 ay yanınızda kalmış 3 ay da siz yanlarına gitmişsiniz
E pandemi aralıkta başladı zaten 13 ayın 9 ayı annenizleymişsiniz
4 ay zahmet edip tek durmuşsunuz
Kayınvalideye gelince "ımı kırını vır"
Bu korona sadece kayınvalidenizle görüşünce var sanırım
Eşinize de ayrı şaşkınım neredeyse 1 yıldır ne annesini göresi ne annesine çocuğunu gösteresi gelmiş

En uygun çözüm kayınvalidenizi yanınıza çağırın bir 6 ay da o kalsın hem sıkılmazsınız hem gönlü olmuş olur 🙃
Evlatda ne evlat böyle evladım olsa eldivenle bile sevmem. Hatta telefon açar seni artık iç güveysi olarak verdim ne kapıma gel ne ara şu muamelede.

Herkese merhaba. Bir konuda fikrinizi almak iatiyorum. Şimdi benim çocuğum var pandemi başlamadan doğdu. Kayınvalidem başka şehirden görmeye geldi ama sonra yasaklar başladı. 65 yaş üstü olduğu için marttan sonra gelemedi bir daha, bizde gidemedik. Annemler de başka şehirde ama çocuk olunca 6 ay bizle kaldılar. Sonrasında biz yazın gittik onlara çok sıkıldığımız için ve daha rahat ettiğimiz için. Şimdi çok sıkıldık (eşimde bende evden çalışıyor ve kimseyle görüşmüyoruz) ve yine annemlere gidelim diyoruz. Fakat eşim bugün annemin gönlünü alalım öyle gidelim dedi. Ama ben nasıl alacağız bilmiyorum. Ne demek lazım. Kayınvalideme gitmek istememe sebebimiz ise istanbul un kalabalık bir semtinde yaşıyor. Çıksak çocuk hava bile alamaz kalabalıkta. Evi apartman dairesi ve çok küçük 65 m2. Evde eşimin bekar erkek kardeşi var. Çocukla yatacak yer bile yok bana. Hem bize hem onlara sıkıntı. Ayrıca kayınpederim olmadığından kayınvalidem cok sık komsularıyla gorusuyor. Uyarıyoruz ama o da sosyalliği orda bulmuş. Buyuk risk tabi pandemi zamanı. Ailem ise kimseyle gorusmuyorlar daha bilinçliler. Hem deniz kenarı bir sehirde sahile yakın evleri, cocugu cikartsak bunalmayız, risk az. Siteleri cok genis evleri de oyle 180 m2. Evde kimse yaşamıyor annemle babam dışında. Orda her açıdan rahat ediyoruz. Kısacası annemlerw gitmeyi isteme sebebimiz bu. Uzaklık olarak arabayla ikiside aynı hemen hemen 9 10 saat sürüyor. Eşimin fikride annemlere gitmekten yana ama kayınvalidem bize belli etmese bile kesin bozulur. Onu da çok severim. Kırılsın istemem. Ne demek ne yapmak lazim? Saklamak olmaz cunku 2 gunde bir goruntulu arar torununu gormek icin. Sizin fikriniz nedir? Kim konuşmalı eğer konuşursak ? Gitme fikrini eşim mi söylemeli?
Kayınvalideyi de alın beraber gidin annenize. Muhtemelen kızım ben gelemem ortam kötü siz gidin diyecektir. Gönlünü de almış olursunuz.

Evlatda ne evlat böyle evladım olsa eldivenle bile sevmem. Hatta telefon açar seni artık iç güveysi olarak verdim ne kapıma gel ne bir şey derdim şu muamelede.
İçimde çılgın bi kayınvalide var benim
Üzülüyorum artık ciddi ciddi gördükleri muamelelere
Canım kayınvalidem ne şanslı haberi yok 😂

Kayınvalidenizi madem seviyorsunuz, kendiniz davet etsenize.
Başka nasıl gönül alınırki. Arayıp izin mi alacaksınız yoksa bebe kandırır gibi hediye mi göndereceksiniz?
Korona görüşmemelere mazerettir evet.
Ama sizinki mazeret değil, bahane olmuş. Çifte standart.
Davet edin veya eşiniz gidip alsın gelsin kadın da torununa doysun.

*Aslında kimse bir yere gitmesin herkes otursun evinde, ki bu lanet bir an önce bitsin gitsin.. Ama o ayrı mevzu işte. Dilimde tüy bitti sağa sola gitmeyin etmeyin demekten 🥴

Kayınvalidenizin engeli yoksa onuda alıp gidin annenize. Herkesin gönlü olur.

2019 yılında açtığınız konuda ailem evlat ayrımı yapıyor diyip uzun uzun yazmışsınız. Bayağı kırılmışsınız ailenize, şimdi kayın ailenizin inadına mı böyle can ciğer kuzu sarma oldunuz :)
O değil gönül alma kısmı da sanki büyük bir lütuf ve siz mükemmel eşsiz gelin (tr de tek) gibi ciddiyim bu konuda yazmışsınız. Komiksiniz valla.

arada 9-10 saat mesafe olmasa oluru var da, zaten o aradaki mesafede aldiginiz risk yeter size.
bu durumda kalan bahane olmus oluyor.

Ama akliniza koydu iseniz cok gonul almaya falan calismayin bos yere,
herkes malini bilir,
kayinvalide de bilir elbet,
gonul koyar veya koymaz, onun huyuna suyuna bagli, ama ne desek de kandirsak diyip daha da dusurmeyin degerinizi.

Şimdi pandemi falan diyip yemeyin bizi. Korona konusunda dikkatli olan kişi bilmem kaç saatlik yolu tatil için gitmez.
Pandemi kv ile görüşmemeye bahane olmuş belli ki.
Aileniz 6 ay kalmış, kv de gelip kalabilirdi ama kalamaz çünkü korona bir tek kv'nin mahallesinde var.
Sizden ziyade eşinizin bu duruma tepkisizliğine şaşırdım ve kv adına üzüldüm, diğer oğlundan aynı muameleyi görmez umarım.
( Bu dönemde işi olmayan evinde paşa paşa oturmalı tabi ki,ama yorumumda söz konusu çifte standarta değinmek istedim.)

Tebrikler!
Kayınvalidesi haklı olan gelinler sıralamasında an itibari ile top10 a hızlı giriş yaptınız.

yıl sonuna kadar bu performansı göstermeye devam edebilirseniz, gelecekte kayınvalide olduğunuzda başınıza gelebilecekler hakkında 20 saatlik STV/kanal7/flashtv ortak yapımı vicdansız gelin temalı kayıt tarafımızdan adresinize gönderilecektir.

şimdiden başarılar dileriz 🤗

Cidisyetle cevap yazan teşekkürler. Ama eksik bilgi vermişim. Doğal olarak yanlış yorumlanmış. Ailem dogumdan öncesiyle beraber 6 ay kaldı çunku esim sehir disindaydi. Hatta dogum yaptığımda eşim iş nedeniyle ertesi gün gelebildi. Hatırlarsanız 2 3 ay seyehat yasağı geldi 65 yaş üstüne ve ailem mecburiyetten kaldı. Yazın da biz 3 ay kalmadık 1 hafta görüp döndük. Kayınvalidemi de çok çağırdık gidip alalım dedik fakat 65 yaş üstünh gittigi yerde 1 ay kalma zorunluluğu olduğu için de ben o kadar uzun evimden ayrı kalamam dedi. Pandemi konusunda haklısınız. Tek çekincem aileme virüs taşımak hatta gitme konusunda cekinceliydim. Babam torununu neredeyse 9 aydır goremedi görsün diye düşündüğümden. Pandemi için gitmeyin diyen arkadaşlar çok haklı. Eski konuma üsenmeden bakan arkadaş; ne yapayım küseyim mi ailemle. Hep can cigerim ben zaten kin tutmam.
Diger geyik ceviren beni ailemi eşimi tanımadan atıp tutan gurup ise bence üyelik almış troller.
Son olarak insan sıkılır evet. Çunkü herkesin yaşadığı hayat farklı. Maddi kaygınız yoksa, sürekli gezmeye eglenmeye, arkadaşlarla vakit gecirmeye yurtdısına çıkmaya alışkınsanız sıkılirsıniz. Herkesin yaşantısı kendine. Ama karantinayı da en dogru sekilde uygulayan insanlarız. Yazın millet otel otel gezerken biz sadece ailemi gormeye gittik. Insanları tam tanımadan buraya yazılan 3 cümleyle yargılamayın.
Ciddiyetle yanıt veren herkese tesekkürler.

Bence 65 m2 evde onlar da sizinle rahat edemez.
sizinkilerin evi büyükmüş madem, onları da davet edin. Hep beraber olalım şeklinde. Zaten gelmezler diye düşünüyorum. Malum virüs nedeniyle.

Cevap yazan herkese teşekkürler. Ama eksik bilgi vermişim. Doğal olarak yanlış yorumlanmış. Ailem dogumdan öncesiyle beraber 6 ay kaldı çunku esim sehir disindaydi. Hatta dogum yaptığımda eşim iş nedeniyle ertesi gün gelebildi. Hatırlarsanız 2 3 ay seyehat yasağı geldi 65 yaş üstüne ve ailem mecburiyetten kaldı. Yazın da biz 3 ay kalmadık 1 hafta görüp döndük. Kayınvalidemi de çok çağırdık gidip alalım dedik fakat 65 yaş üstünh gittigi yerde 1 ay kalma zorunluluğu olduğu için de ben o kadar uzun evimden ayrı kalamam dedi. Pandemi konusunda haklısınız. Tek çekincem aileme virüs taşımak hatta gitme konusunda cekinceliydim. Babam torununu neredeyse 9 aydır goremedi görsün diye düşündüğümden. Pandemi için gitmeyin diyen arkadaşlar çok haklı. Eski konuma üsenmeden bakan arkadaş; ne yapayım küseyim mi ailemle. Hep can cigerim ben zaten kin tutmam.
Diger geyik ceviren beni ailemk eşimi tanımayan gurup ise bence üyelik almış troller.
Son olarak insan sıkılır evet. Çunkü herkesin yaşadığı hayat farklı. Maddi kaygınız yoksa, sürekli gezmeye eglenmeye, arkadaşlarla vakit gecirmeye yurtdısına çıkmaya alışkınsanız sıkılirsıniz. Herkesin yaşantısı kendine. Ama karantinayı da en dogru sekilde uygulayan insanlarız. Yazın millet otel otel gezerken biz sadece ailemi gormeye gittik. Insanları tam tanımadan buraya yazılan 3 cümleyle yargılamayın.
Ailenizin ikameti sizin evinizde degilse, kalmaları mecburi değildi.
ikametine dönebildi herkes. Hatta ikameti olmayan yere bile kaymakamlık izni ile gittiler.
3 ay değil 33 ay kalsınlar bence sorun yok da, bahanesi de yok. Canımız istedi kaldılar diyin geçin bence.
İnsan sıkılır ama can önce gelir.
mesela ailenizden birini kaybetseniz daha çok sıkılırsınız?
yada bebeğiniz varken hastaneye yatmak zorunda olsanız da bir miktar canınız sıkılabilir.
biz maddi kaygısı olmayan, sosyal, arkadaşları ile her hafta görüşen, her yıl 3-5 yurtdışına çıkan ve pandemide sıkılan ama yine de evde kalmaya devam eden insanlar bunları düşünüyoruz.
bunları düşünmeyenlerin de kulaklarını çınlatıyoruz.
İyi yolculuklar size.

Cidisyetle cevap yazan teşekkürler. Ama eksik bilgi vermişim. Doğal olarak yanlış yorumlanmış. Ailem dogumdan öncesiyle beraber 6 ay kaldı çunku esim sehir disindaydi. Hatta dogum yaptığımda eşim iş nedeniyle ertesi gün gelebildi. Hatırlarsanız 2 3 ay seyehat yasağı geldi 65 yaş üstüne ve ailem mecburiyetten kaldı. Yazın da biz 3 ay kalmadık 1 hafta görüp döndük. Kayınvalidemi de çok çağırdık gidip alalım dedik fakat 65 yaş üstünh gittigi yerde 1 ay kalma zorunluluğu olduğu için de ben o kadar uzun evimden ayrı kalamam dedi. Pandemi konusunda haklısınız. Tek çekincem aileme virüs taşımak hatta gitme konusunda cekinceliydim. Babam torununu neredeyse 9 aydır goremedi görsün diye düşündüğümden. Pandemi için gitmeyin diyen arkadaşlar çok haklı. Eski konuma üsenmeden bakan arkadaş; ne yapayım küseyim mi ailemle. Hep can cigerim ben zaten kin tutmam.
Diger geyik ceviren beni ailemi eşimi tanımadan atıp tutan gurup ise bence üyelik almış troller.
Babacığınız 9 ay görememiş ya hani doğumla beraber 6 ay kalınmış ustune gıdılmış ee o zaman kv beter durumda hesaplara göre:işsiz: yazın milletin otel otel gezmesindende pek bir farkınız yok onlar otelde kalmış siz ailenizin otelinde kalmışsınız birde sizin eviniz otele dönmüş. Siz pandemi sürecini farklı anlamışsınız o belli ama sizde haklısınız insan kendi evinde az süre geçirip ailesiyle göbek bağını koparamamışsa mecbur insanın kendi evinde duvarlar üstüne üstüne gelir.

Back
X