• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenin huzur kaçırması

Yetinmezler ne yaparsanız yapın.dolayısıyla duruşunuz ve tavrınız net olsun.bu nedir ya?bıraksınlar insanları kendi hallerine huzursuz etmesinler gelinler hergün de gider.ama böyle davrandıkça gidecekse de gitmiyor insan.bu hafta tam 1 ay olacak gitmiyorum.oğlu gidip görüyor.baskı yapıp evimde gram huzur bırakmadığı günlere saysın sevgili kvcim.ve gitmeyince evimde de huzur oluyor

Merhaba, bende yeni evliyim. Buradaki pek çok yeni evli kadın gibi aynı sorunu bende yaşadım. Erkek aileleri neden böyle anlamıyorum. Ben evleneli daha altı ay olmadı, ama bu süreçte en büyük sorunum hep kayınvalidemin " krin hiç gelip gitmiyor, hiç aramıyor soğuk" diye surekli arkamdan konuşması ve esime beni uc haftalık gelinken bile şikayet etmesi oldu. O böyle yaptıkça ben daha da soğudum ve taviz vermedim gitmedim. Yakın oturuyoruz o istiyor ki her gun uğrayayım ve her gün onu telefonla arayayım. Yeri geliyor kendi annemle bile, ayrı sehirde olmamıza rağmen her gün konusmuyorum. Sırf kayınvalide diye neden her gün aramak zorundayım anlamıyorum. Eşinizin mizacı nasıl bilmiyorum ama size ben babamla konuşurum dediğine göre belli ki anlayışlı birisi. Cok şükür benim eşimde öyle. Burdan yürüyün ve kendinizi olduğunuz gibi kabul ettirin. Taviz verdikçe gerisi geliyor gerçekten. Ben şimdi cok rahatım. Laf sokmalarinin sikayetlerinin bende bir işe yaramayacağını anladı sanırım. Yine arkamdan konuşuyor tabi biliyorum ama umrumda değil. Onun istedigi düzeni değil, kendi düzenimi kurdum. Evine sadece eşimle beraber haftada bir veya iki haftada bir gidiyorum. Hz. Isa 'nın bir sözü vardır "insanlar için gözlerini feda etsen zaten kördü derler" diye. Acizane tavsiyem bu sözü unutmayın ve kendinizi olduğunuz gibi kabul ettirin.

Yetinmezler ne yaparsanız yapın.dolayısıyla duruşunuz ve tavrınız net olsun.bu nedir ya?bıraksınlar insanları kendi hallerine huzursuz etmesinler gelinler hergün de gider.ama böyle davrandıkça gidecekse de gitmiyor insan.bu hafta tam 1 ay olacak gitmiyorum.oğlu gidip görüyor.baskı yapıp evimde gram huzur bırakmadığı günlere saysın sevgili kvcim.ve gitmeyince evimde de huzur oluyor

Nasıl yaptınız? Gitmemeye yani?

Eşim ne yapabilirim kaç yaşında insanlar nasıl değiştireyim sen takma diyor ama elimde değil hep kafamda üzülüyorum geriliyorum

Ah bu erkek aileleri ❗❗
Neden hep böyle yapıyorlar anlamıyorum ... Hem oğlumuz evlenesin hemde bizim Emre'mizden çıkmasın ..!! Gelinde bi birey farklı ortamda yetimin kişiliğini tamamlamış bi insan .. Zevkleri ,davranışları, tepkileri , farklı olabilir .. Neden şekillendirmeye baştan yaratmakta çalışılıyor ? Olduğu gibi kabul edilmiyor ? Sanki oğulları dörtdörtlük ?
Oh ne ala .. Hiç kız annelerinin damatlara Böyle baskılar uyguladığını görmedim ..!

Konu sahibi arkadaşım hiç kafana takma 16 yıldır evliyim kayınvalidem hala istiyor ki her gün yanında olayım. Umurumda mı değil ne zaman müsaitsem ya da ne zaman canım isterse o zaman gidiyorum.

Nasıl yaptınız? Gitmemeye yani?
Ben de sizin gibi gönülleri hoş olsun diye 2-3güne bir en geç haftada bir gidiyordum onca yaptığı şeye rağmen!ama baktım ben gittikçe daha fazlasını istiyor karar aldım ve bunu eşime söyledim.tabi en başta tavır yaptı surat yaptı filan;eğer oraya gidip geldikten sonra bu evde huzursuz olursak surat yaparsan sen tamamen annenin yanına git!dedim.kvde gittiğimizde surat yapıyorsa laf sokuyorsa hiç altta kalmadım.bazen şakayla karışık bazen çok ciddi ve net söyledim söyleyeceğimi.mesela bi gün dedi ki;arya dede babaanne tanımıyor ki getirmiyosun çocuğu!gülerek aynen şöyle söyledim:oğlum olmasa ben aryayla seni ne yapayım dedin anne ne çabuk unuttun dolayısıyla kızım dede babaanne tanımıyorsa bütün vebali senindir,oğlunda zaten 2-3günde bir geliyor yeter.dedim gık diyemedi.çünkü biliyor neler yaptığını.şimdi hiçbişey diyemiyor.bunun bi formülü varsa o şudur:sorununu eşinle değil sorun yaratanla,açık net çoğu zaman şakayla karışık halletmen.şaka yapıyorsun kırmıyorsun kötü olmuyorsun ama duracakları yeri de bildiriyorsun

Yani yanlış anlamayın ama günümüz Türkiyesinde kadınlar evlilikleri ile ilgili ne menem dertlerle, çözülemeyen sorunlarla boğuşuyor. "Derdiniz dert değil!" demiyorum ama her şey de kusursuz gitmez ki hayatta? Arayın "3-4 dakika nasılsın ne yapıyorsun anne?" olsun bitsin. Ne bileyim yani tuvalette fazladan 10 dakika oturup oyun oynayan insanlarız. Bir şeyleri çözmek için biraz zaman ayırmak da bu kadar zor olmamalı.

Konuyu ben mi açtım dedim, şaka bir yana bu durumun bir tık üstünü yaşadım yakın zamana kadar konularım da var hatta, çok seviyorum seni diyerek günde 10 kere mi aranmadım, gelmiyorsun etmiyorsun diye trip mi yemedim,saçımı kestirdim diye bile söylendi kv, ama burada arkadaşlar haklı hep daha fazlası isteniyor taviz verdikçe, en acilinden mesafe koyun, ben şu an yeni yeni rahatlamaya başladım siz de rahatsız olduğunuz durumu doğrudan kendisine söyleyin, daha az sıklıkta gidin, gelemem, edemem vs söyleyin yani yoksa vallahi insan kendini yıpratıyor, ben uzun zaman bu sorunu yaşadım, siz daha başından halledin bence

Bende mi sorun var anlamıyorum. Gerçekten artık kendimi suçlar oldum. Eşimle 2 gündür kavgalıyız. Dün akşam için eşimle planımız vardı. Onlarla ilgili konular açıldı ve kavga ettik. Plana gitmedik. Daha sonra barıştık. Akşam dedim ki evde çok sıkıldım artık yarın akşam bişeyler yapalım. Öğlen buluşup bütün gün onlarla olacağız zaten. Akşam da planımız vardı deyip gidelim. Ama bu akşam da maç var eşimde onu izlemek istiyor ailesinde. Bütün gün onlarla akşam da maç hiç canım istemedi. Zaten evde olmaktan bunalmıştım. Olmaz pazartesi çıkarız dddi . Maç izlemek istiyorum ddi. Bende o zaman ben arkadaşımla buluşayım sen yine maçı izle ddim. Bana bi anda çok kötü bağırdı salak mısın sen annemleri bırakıp arkadaşınla mı buluşacaksın diye. Dünden beri kötüyüz. Özür diledi ama sadece bağırdığı için. Kendini haklı görüyo.
Bende mi suç hanımlar lütfen doğruyu söyleyin. Çok abes olmayacak bişey mi söyledim? Zaten bütün gün onlarlayız ben mecbur muyum akşamda olmaya. Eşim keyfine bakıp maç izleyecek ben sohbet etmek zorundayım . Sohbet de ederim hep ettim ama bu kadar bunalmışım hiç bişey yapamışız kendimize özel. Üstelik son zamanlarda olanlardan dolayı onlar yüzünden de gerginim. Hala kavgalıhız bugün gitmemeyi düşünüyorum ama suçum varsa söyleyin ne yapmalıyım

Tavrınızı eşinize karşı da ailesine karşı da koruyun. Arkadaşlarınızla çıkın. Kim ne yaparsa yapsın. Eşiniz bencil. Kayınvalideniz mızmız müdahaleci dominant kayınpederiniz maşallah kendi eşini nasıl da düşünüyor ama haddini aşıyor. Tepkinizi koyun yumuşamayın hemen.

Bende mi sorun var anlamıyorum. Gerçekten artık kendimi suçlar oldum. Eşimle 2 gündür kavgalıyız. Dün akşam için eşimle planımız vardı. Onlarla ilgili konular açıldı ve kavga ettik. Plana gitmedik. Daha sonra barıştık. Akşam dedim ki evde çok sıkıldım artık yarın akşam bişeyler yapalım. Öğlen buluşup bütün gün onlarla olacağız zaten. Akşam da planımız vardı deyip gidelim. Ama bu akşam da maç var eşimde onu izlemek istiyor ailesinde. Bütün gün onlarla akşam da maç hiç canım istemedi. Zaten evde olmaktan bunalmıştım. Olmaz pazartesi çıkarız dddi . Maç izlemek istiyorum ddi. Bende o zaman ben arkadaşımla buluşayım sen yine maçı izle ddim. Bana bi anda çok kötü bağırdı salak mısın sen annemleri bırakıp arkadaşınla mı buluşacaksın diye. Dünden beri kötüyüz. Özür diledi ama sadece bağırdığı için. Kendini haklı görüyo.
Bende mi suç hanımlar lütfen doğruyu söyleyin. Çok abes olmayacak bişey mi söyledim? Zaten bütün gün onlarlayız ben mecbur muyum akşamda olmaya. Eşim keyfine bakıp maç izleyecek ben sohbet etmek zorundayım . Sohbet de ederim hep ettim ama bu kadar bunalmışım hiç bişey yapamışız kendimize özel. Üstelik son zamanlarda olanlardan dolayı onlar yüzünden de gerginim. Hala kavgalıhız bugün gitmemeyi düşünüyorum ama suçum varsa söyleyin ne yapmalıyım
Salak lafı yakında gerizekalıya döner, oradan küfre gider.
Gördüğün gibi baş nankör eşin.

Şu anda resti çekmezsen bir daha çekemezsin.

Eşine bundan sonra ben hiçbir şekilde ailene gitmiyorum. Sen git gel beni ilgilendirmez de ve asla gitme.

Salak ne demek ya. Terbiyesiz.

Ne ben kayınvalidemi ararım ne de eşim annemi arar. Haftada 1 günü ikiye böler oturur, torunlarını gösterir geliriz. Evdeyim bu arada ben. Başta 1-2 laf ettiler ama benden bi tepki gelmeyince vazgeçtiler. Aramızda çok iyidir ona rağmen.

Yapacağınız şey görmezden, duymazdan gelmek. Kayınpederinize de kendiniz açıklayın “Baba bunun sonu yok. Ben elimden geleni yapıyorum. Annemde yanlış anlamaz zaten. Sürekli açıklama yapmak istemiyorum” diyin. Aracı sokuncu şikayet oluyor. En azından dürüstçe yüzüne söylemiş olursunuz.

Arkadaşlar yeni evliyim. Özünde iyi bir insan olduğunu düşündüğüm veya umut ettiğim kayınvalidem sürekli huzurumu kaçırıyor. Eğlendiğimizden beri sürekli baskı kurmaya bizi yönetmeye çalıştı . Ama dilinde hep ben sizin mutlu olmanızı isterim bize bir Güler güz gösterin yeter sözleri vardı belki günde 10 kez. O kadar çok olay oldu ki şimdi bunları tek tel anlatıp konuyu uzatmak istemiyorum. Ama şimdi anlatacağım konunun evveliyatı da çok. Buna göre yorum yapmanızı isterim. Bugün yine kayınbabam beni arayıp anneni ara şunu bunu de nasılsın iyi misin de dedi. Tamamı ile arayı bulmak için yapıyor biliyorum . Demek ki kayınvalide evde söyleniyor hakkımda sürekli. O da çözümü böyle olmuş. Bu ilk değil . 3. Veya 4. Daha öncede böyle yaptı ama aradığımı annene söyleme ara şöyle böyle de ddi. Bi gün onun gününe geç kaldım Eve girmeden babası anne işten geç çıktım omdan oldu de ddi. (Ki işten çıkıp apar topar gidiyorum zaten) baba zaten öyle anca gelebiliyorum dedim ama olsun yine de söyle sen. Ne yapacağımı ne diyeceğimin söylenmesinden nefret ederim küçük de değilim koca kadınım. Bu arada bu hiç aramadığını veya görüşmediğimizi zannetmeyin . Zaten 2 gün önce görüşmüştük beni aradığında. Sık sık görüşüyoruz. Moralim çok bozuldu eşimde sordu anlattım. Ben babamla konuşurum sana böyle demesin diye ddi. Anlayışlı davrandı . Ama böyle de iyi hissetmiyorum. Çocuk gbi şikayet etmiş gbi. Aralarını bozacak gbi. İçimde hep böyle korku var. Nasıl mantıklı davranırım ne yapmalıyım? Bu Arada daha önce böyle dediğinde hep aradım hadi benden çıksın ddm eşime de sen bişey deme dedim ama şuan anladım ki bunun sonu yok. Ben yaptıkça sürekli istiyorlar. Bu arada çok güleryüzlüyüm sık sık gidiyoruz bazen 3-4 güne bir ama mutlaka en az haftada 1 görüşürüz. Çalışan insanım ama bişeyler yapıp götürürüm . Sadece aramayı azalttım. İlk zamanlar daha sık arıyordum ama ona da laf ettiklerini duyunca aramayı bıraktım, oğlundan daha uzun konuşmamıza rağmen. .çok bunalıyorum böyle baskılardan kendi ailemden görmediğim baskı: bu arada eşim annemi 2 ayda 1 anca arar. Aynı şehirde olmadığımdan görüşmeyiz de. Ama annemin daha tek bi laf ettiğini duymadım
Ben olsam arayacağım varsa bile aramazdım
Kv mi arardım eskiden baktım aradık sinir oluyorum kestim aramayı Eşim bişey derse de cevabı hazır.
Basta ben kv mi xxxannem diye kaydetmiştim baktım eşim annemi kayınvalide diye kaydetmiş ben de kv mi kayınvalide diye kaydettim Eşim birsey dese ona da cevabım belli Konu sahibi anlatabildim mi
Kpye de kendiniz cevap verin mesafeyi koruyun ne bu canım komuta ediyorlar sizi

Ben yıllardır evliyim karşı komşum olan kayınvalidem hafif bir soğuk algınlığı geçirdi o gün annemi neden aramadın diye eşimle tartıştık normalde evimde çorbasını bile yapıp götüren bir insandım hasta olduğunda ama hiç karşılık görmedim malesef ki bu olay olduğundan bir kaç gün önce narkoz alarak bir operasyon geçirmiştim k.validem bırakın gelmeyi geçmiş olsun bile demedi benimde iki oğlum var kısmetse iki gelinim olacak oğlum benim oğlum zaten ben asıl gelinime ilgi göstermeliyim ki beni rakip olarak görmesin sevsin değil mi

Ben yıllardır evliyim karşı komşum olan kayınvalidem hafif bir soğuk algınlığı geçirdi o gün annemi neden aramadın diye eşimle tartıştık normalde evimde çorbasını bile yapıp götüren bir insandım hasta olduğunda ama hiç karşılık görmedim malesef ki bu olay olduğundan bir kaç gün önce narkoz alarak bir operasyon geçirmiştim k.validem bırakın gelmeyi geçmiş olsun bile demedi benimde iki oğlum var kısmetse iki gelinim olacak oğlum benim oğlum zaten ben asıl gelinime ilgi göstermeliyim ki beni rakip olarak görmesin sevsin değil mi

Cookkk haklisiniz bu konuda..kesinlikle evlat anne birbirinden kopmuyor zaten onemli olan gelin ve damadin gonlunu kazanmak..benim kaynanam biz onlara gidince yemek yapar bütün cocuklarini oturtup yedirir sonra biz yeriz..kaynanamin butun cocuklari erkek ve biz kadin erkek ayri yeriz yemeği boyle olunca eslerimizde farketmiyor..biz 3 gelin mukellef yemekler yapip hamile halimizle ac kalip peynir ekmek yedik mutfakta defalarca eslerimize hic yansitmadik bile..ve benle buyuk eltim kaynanamla ayni sehirde bile değiliz..yilda 10 gun goruyoruz birbirimizi..yaptigi cok zoruma gidiyor ama onunda vicdani ve insanligi bu kadar..hamile halimizle yemek yapip sonra bide birakmiyor..hic takmamis gibi yapiyorum cok sukur cocuklari hic ona cekmemisler.

Ahh çok üzüldüm ben bu tavırlara anlam veremiyorum k.vdemin kızı yok en büyük ve yanında olan gelini benim annem Türkiyede yaşadığından inanın onu kendi annem yerine koymaya çalıştım haberi olmadan ihmal ediyor diye doktor randevularını bile alırdım bi tşk bi Allah razı olsun kızım demedi aksine ben unuturum al bu randevu kağıdını derdi bu bi küçük örnek daha neler var..Bi söz vardır yılan bile sıcağa akar derler aslında bizi kendilerinden uzaklaştıran yine kendileri.Saygımı hiç yitirmedim ama sevgi konusunda aynı şeyi söyleyemiyorum malesef

Ne yapacakmış bu ailesi seni anlamıyorum gerçekten bu erkekler ne kadar ilginç varlıklar sizin yerinizde olsam bundan sonra ailesinin yanında hep somurtup otururum bir seyede elimi sürmem öyle olmaz böyle olur alın size iyi gelin

Ahh çok üzüldüm ben bu tavırlara anlam veremiyorum k.vdemin kızı yok en büyük ve yanında olan gelini benim annem Türkiyede yaşadığından inanın onu kendi annem yerine koymaya çalıştım haberi olmadan ihmal ediyor diye doktor randevularını bile alırdım bi tşk bi Allah razı olsun kızım demedi aksine ben unuturum al bu randevu kağıdını derdi bu bi küçük örnek daha neler var..Bi söz vardır yılan bile sıcağa akar derler aslında bizi kendilerinden uzaklaştıran yine kendileri.Saygımı hiç yitirmedim ama sevgi konusunda aynı şeyi söyleyemiyorum malesef

Evet saygi konusunda kendim onunla asla ayni davranmam ama sevgisi kalmadi icimde..sadece esimin annesi oldugu icin saygi duyuyorum..ya biraz akilli olsa sicak davransa bende yapici biriyim ama anca ara bozsunnn.

Evet saygi konusunda kendim onunla asla ayni davranmam ama sevgisi kalmadi icimde..sadece esimin annesi oldugu icin saygi duyuyorum..ya biraz akilli olsa sicak davransa bende yapici biriyim ama anca ara bozsunnn.
Tamamen seninle aynı hisleri taşıyoruz demek ne diyim Allah bize sabır versin

Back
X