Kayınvalidenin konuşma şekli ve onun yanında benim 'ben' olamayışım...

Kv dominant bi kadinmi neyden cekiniyosun bence hosuna gitmeyen bişeyde sesini cikarmalisin tabi kaba ve kırıcı olmadan ve birden bire değil o zaman çok degistin kelimesini çok duyarsin yavaş yavaş alistir bence anlasan iyi geçinen kv gelin az ama saygisizliklik boyutunu asmasina musade etme

Aynen, birden bire olmaz, zamana yayarak bu durumu değiştirmeye çalışıcam.. bana karşı saygısızlık boyutunu çoktan aştı, bunu bir daha yapamayacağını anlaması lazım..

Eşinde is yok cnm o senin arkanda durmadikca bu durum degismeyecek.

Esiniz cok sacmalamis ama bosanmayi suan dusunmuyorsaniz kendi kendinizi koruyacaksiniz.

catacat kavga ile degilde o size laf vurdugunda o an sakayla karisik cevap verebilmelisiniz.

az bucuk tanimissinizdir artik gittiginizde hangi konularda laf vuracagini cozerseniz onceden vereceginiz cvplari planlarsiniz.

Allah teâlâ canımızı almadıktan sonra elbet rızkımızı verir.
Bence sen güçlü bir kadınsın ve herşeyi YAPARSIN yeterki kendine güven.
Allaha sığın kardeşim....

Maalesef annemize nazımiz geçiyor , her şeyi söylüyoruz ama kv ye gelince saygısız oluyoruz, esimizle aramız bozuluyor. Ben kv'mi arayip konuşmuştum bir kere görümcemle ilgili bir problem vardı. Kızların söyle söyle yaptı diye. O da nesi varmış bnm kızlarımın demişti bana, kalmıştım öyle. Yani hiçbir şey söylemesen de laf yetistirsen de sonuç aynı. Neye inanıyorsa ona inanmaya devam edecek

Tatlim bende ogleydim bisey diyemiyirdum taki kafayi siyirana kadar 3 yil topladigim soyleyemedigim ne varsa hepsini soyleyip kizimi da alip evi bosaltip ciktim oh be kv siz bi hayat ne guzel resmen 3 yil nefes alamadim ya simdi kafam rahat esimde anasinin ne mal oldugunu anladi kizimizi babasi birakmadi com sukur yanimizda

Eşinizle konuşun bence, durumu nasıl bu hale getirdiyse şimdi de düzeltmek ona düşüyor. Karşınıza alıp kararlı bir şekilde konusmalisiniz.

Sorunun temeli kocanizmis, anneye karinla ettigi kavgayi anlatmak nedir yaaa??!! azicik dusunceli olsa bunlar kadin milleti yok yere birbirlerine cephe alirlar diye hic dusunememismi ? Simdi sen kocanla baristin o konunun ustunden aylar gecti ama kv ile o konu yuzunden hala kotu aran, bu erkeklerde azicik fikirli olmayi ogrensinler kardesim.

Susma konusuna gelince kocaniz tartismalarda anne babasina karsi tavirlarinizi falan elestiriyor ve sizi tehdit edip korkutuyorsa eger bilincaltiniza islemis icten ice korkuyor olabilirsiniz.

Ben mesela tanimadigim insanlarla kolay kolay kavga edemem yani etmem icin iyice bir sinirlenmis olmam gerekir yoksa haklida olsam elalemin tanimadigim insaniyla kavga etmeye utanirim nedense bilmiyorum.

Sizi bayramin ilk gunu sulalesinin sulalesine kadar gezdiren ama anne babaniza goturmeyen, bu terbiyesizliginin uzerine sizin yuzunuze bakmayan biriyle mi evlisiniz?

Bir de hala kizmasin diye kendinizi mi ezdiriyorsunuz?

Tebrik ederim, boyle devam edin. Eminim siz esiniz olmadan yasayamazmis gibi davraninca ve 0 prensiple hareket edince size cok iyi davranacaklardir.

Yazdıklarınız acı ama maalesef ki gerçek. Bu zamana kadar öyle sandım belki ama bundan sonra sandığım ve sandırdığım şeyleri değiştirmeye kararlıyım..

Hepinizin yorumlarını okudum, çok çok dikkat ederek, beynime kazıyarak okumaya çalıştım..
Özellikle A aptalinsan arkadaşım biraz sert yazmış ama kendime gelmem için böyle tokat gibi cümleler gerekiyor galiba..
Bu akşam mesela kv ve görümcemin biri ( 2 görümcem var) benimle pek muhatap olmadı ben de aldırmadım, iletişim kurmaya çalışmadım, umursamadım, bundan sonra böyle..

Evet, bu zaten, en büyük etkenlerden biri..
hiç korkma.
sen onun eşisin, evladının annesisin, kölesi değilsin. onun anası ailesi kıymetliyse, sen de bir anne ve siz çekirdek aile olarak aynı değeri hakediyorsunuz.
neden korkuyorsun? eğer dövme sövme vb hareketleri yoksa, kendini savun. seni ne psikolojik ne fiziki şiddetle ezmesine izin verme.
eşin sana saygı duymadığı için böyle davranıyor. onlara karşı saygınlığını yeniden kazan ve asla boyun eğme.
sen boyun eğdikçe onlar boynunu kırmaya çalışırlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…